2017-06-15 298 瀏覽
深宵時份,要係旺角鬧市中食宵夜,隨便一街都任你選擇!但要係旺角突圍而出,除左要食物吸引,鋪名更要容易入腦。今晚就同一班兄弟搵到間名叫好燒式,"燒"顧名思義為串燒意思。醉翁之意不在醉,除左可以邊食串燒,邊飲啤酒外,最重要係同一班兄弟吹下水,不亦樂乎。時不宜遲,同大家介紹下叫左既食物:黑松露雜菇墨西哥薄餅含有青辣椒,食落比較辣,而且黑松露味重墨西哥薄餅芝士雞肉芝士味及雞肉味道拿捏適中牛3寶-安格斯牛肋串(牛味重,口感一流)-鹽燒牛舌(爽口彈牙,唔會太硬,送啤酒一流,強烈推薦)-牛柳串     雜菌露荀燒蠔(試左呢款,露荀味道較清新配合燒蠔組合比較特別)煙肉燒蠔白汁芝士燒蠔辣蒜蓉燒蠔鹽燒白鱔肉 白鱔平時BBQ比較難燒,因為D皮好易痴住D網,但反而我就食到一串皮脆肉質爽口兼無骨的燒鱔肉燒菠蘿波蘿甜而不酸,經燒後都keep住水份,屬另一推介其他串燒仲包括有:魷魚鬚羊肉豬頸肉雞軟骨日本蕃薯魷魚筒

時不宜遲,同大家介紹下叫左既食物:

黑松露雜菇墨西哥薄餅
含有青辣椒,食落比較辣,而且黑松露味重

墨西哥薄餅芝士雞肉
芝士味及雞肉味道拿捏適中

牛3寶
-安格斯牛肋串(牛味重,口感一流)
-鹽燒牛舌(爽口彈牙,唔會太硬,送啤酒一流,強烈推薦)
-牛柳串
煙肉燒蠔
白汁芝士燒蠔
辣蒜蓉燒蠔

鹽燒白鱔肉

燒菠蘿
波蘿甜而不酸,經燒後都keep住水份,屬另一推介

其他串燒仲包括有:
魷魚鬚