2019-11-03 754 瀏覽
晚上 Honey 來旺角接我收工,他說今晚很想食串燒飲啤酒喎⋯⋯我腦袋叮一聲說有好消息就帶你去好燒式喇!就是這樣我們走到登打士街砵蘭街的好燒式推門進去,店舖裝修親民簡潔舒服為主。🍺男人的真正朋友介乎所有啤酒,先來支青島啤酒順順喉嚨先。🥢接下來就是一串串大串燒,前排開始有鴨舌串、豬頸肉串、牛柳串、牛舌串、煙肉蘆筍卷,串燒整體醃料恰到不會太濃豬頸肉同牛柳的肉質軟腍又惹味,而牛舌就軟嫩有嚼勁。🥢第二碟有燒鱔同雞翼尖燒肥鱔充滿油脂香,咬落肉質嫩滑有肉汁,雞翼尖香口惹味最佳佐酒小食。🥢第三碟是蒜蓉燒茄子,我對茄子一般比較小食,Honey 話好味,我就感覺到蒜香味濃!🥢第四碟串燒豆腐,這個串燒豆腐必食,咸咸香香外脆內層仍保持軟熟,簡直好食到不得了!🥢第五碟有聖子王駕到,肥大肉厚鮮味突出,再加上廚師掌握火候剛好,鮮香軟嫩一流👍👍👍🥢第六碟終於到我至愛中的至愛燒菠蘿出場😍!每次我都必食的,因為太愛燒過的菠蘿香味及甜味。🥢最後來個黑松露雜菌墨西哥薄餅,實行填飽Honey 小肚腩,其實是我想食多點,上次在太子店過一食難忘,薄餅烤得香脆,咬落滿嘴黑松露芝士香氣加軟滑滋味當然要Encore 👏!食飽飲醉每人只

🍺男人的真正朋友介乎所有啤酒,先來支青島啤酒順順喉嚨先。
男人的朋友

🥢接下來就是一串串大串燒,
豬頸肉同牛柳的肉質軟腍又惹味,而牛舌就軟嫩有嚼勁。

🥢第二碟有燒鱔同雞翼尖

我的至愛

食飽飲醉每人只是 $280,正啊!
2019-10-22
  • 黑松露什菇墨西哥薄餅
  • 串燒豆腐
  • 炭燒牛舌串
  • 牛肋串
2020-01-25 38 瀏覽
為何夜深總是餓?似乎總是個無法理解的問題 今天晚上餓餓的,抵不住惑引,終於和小伙伴去了吃夜宵。很久之前,小伙伴一直推薦這家的串燒,今天就決定是你了 — 好燒式!好燒式有兩家分店,我們今天去的是旺角砵蘭街分店,店子不算很大,但位置挺寬敞的,沒有很大油煙味道,環境不錯的!讚喔坐下來我們急不及待地研究餐牌,發現這家店子麻雀雖小,但款式應有盡有!!!!除了基本肉類牛柳雞肉豬肉,還有時價海鮮,蔬菜,還有叮出心裁的小食如:鵝肝和意粉如:龍蝦汁大蝦意粉和荷葉飯,對餐牌的類別感到大滿足!可是這個餐牌必定會讓有選擇困難的你心癢癢,哈哈我們主要來安撫一下嘴饞的感覺,所以沒有點意粉類的主食。下單後等大約等10-15分鐘,先來介紹一下這一盤排得很漂亮的。由左至右:煙肉蘆筍卷、牛舌串、牛柳串、羊肉串、司華力腸、雞軟骨、多春魚煙肉蘆筍卷:煙肉和蘆筍是串燒好搭檔,這是小編最喜愛的串燒菜式。味道香口不油膩,不錯。牛舌串:雖然是厚切牛舌但軟硬適中,師傅的烤火功力好強喔。牛柳串:完。全。是。入。口。即。溶。天啊這個是這裡最好吃的菜式,肉質很嫩而且味道很棒,燒烤後的肉汁和辣粉混和在一起很好吃。很驚喜羊肉串、雞軟骨、多春魚:
為何夜深總是餓?似乎總是個無法理解的問題

牛舌串:雖然是厚切牛舌但軟硬適中,師傅的烤火功力好強喔。

羊肉串、雞軟骨、多春魚:香嘖嘖的羊肉也是味道不錯
司華力腸:司華力腸是小編難以忘懷的必點菜式,喜歡!

雞中翼:外皮烤得很脆,還有一點甜甜的,似乎加了一點蜜糖,推薦雞翼控一試

墨西哥芝士雞肉薄餅

薄餅沒有很大驚喜,可是熱烘烘的薄飯拼上溶化的芝士,真的很邪惡!

整體來說,好燒式是一家值得推薦大家吃的串燒店!短時間必定會再度到訪,希望下次可以一試其他主食。
2020-01-19
$100 (宵夜)
  • 牛柳串
  • 煙肉蘆筍卷
  • 司華力腸
2019-12-18 220 瀏覽
秋冬的來臨,令我好有吃燒烤既衝動。便同友人一起到位於旺角的好燒式。這間店主打的是不同的燒物和小吃。我這次點了很多不同種類的燒物,有肉類和蔬菜類。特別介紹一下他的雞泡魚乾,燒得10分乾脆。配上沙律醬味道更豐富。和燒粟米,香甜爽口,味道超級像爆谷。還有日式小番薯,一口一個,又香又脆又可口。在肉類方面,他的安格斯牛串,很重牛味。牛舌也是10分重牛味,好好味😋豬頸肉有別於一般,因為是厚切的,爽口。店內的侍應服務很好,10分主動。看見我和有人把碟上的食物吃光後,便馬上收起。還會主動問我們要不要幫忙
豬頸肉有別於一般,因為是厚切的,爽口。
2019-12-16
2019-11-06 333 瀏覽
喜歡食串燒,朋友帶我去了旺角一家串燒店。見到餐牌有驚喜,很多食物都只是十幾或廿幾元就有交易,多選幾款都不肉赤。黑松露什菇墨西哥薄餅 - 串燒店都有墨西哥薄餅,夾滿了黑松露醬,菇及芝士,香氣四溢兼足料。多春魚 - 燒得乾身但又不會過硬豆腐 - 外皮燒得香脆,內裏保持豆腐的嫩滑還有份量不少的冬菇及蒜芯雞軟骨 - 入口爽爽聲,十分脆口雞肉串,羊肉串和牛柳串 - 燒得夠腍,味道香濃魷魚鬚 - 彈牙入味,一點也不韌蒜蓉燒茄子 - 選了原條上,在差不多燒熟時才加蒜蓉,蒜香味更突出,配鮮甜多汁的茄子一流。雖然只是簡單的串燒燒物,但調味恰到好處,惹味得來卻不會蓋過食物本身味道,火喉亦控制得宜,而且價格親民,食得過癮。

黑松露什菇墨西哥薄餅 -

多春魚 - 燒得乾身但又不會過硬

豆腐 - 外皮燒得香脆,內裏保持豆腐的嫩滑

還有份量不少的冬菇及蒜芯

雞軟骨 - 入口爽爽聲,十分脆口

雞肉串,羊肉串和牛柳串 - 燒得夠腍,味道香濃

魷魚鬚 - 彈牙入味,一點也不韌

2019-10-13 283 瀏覽
想吃串燒,在OpenRice搜尋了一下, 便挑了這家串燒店,絕對是令人滿意的選擇。牛油金菇包有超多牛油,絕對是今晚的心水之選,自己一個都可以吃完一整份,店員提醒進食前要先拌勻。鹽燒牛舌串很有驚喜,吃得出牛的微膻味,肉質很軟腍容易咬開。菠蘿當然是一貫的美味,水果的天然味道酸酸甜甜很開胃。雞腎串有咬口,加一點辣椒粉吃很惹味。除了泰國辣醬還有辣椒粉,適合喜歡吃辣的朋友。安格斯西冷扒點了三成熟,上枱時已經切好一片片方便進食。一看顏色便知道火候剛剛好,半生熟的牛扒最好吃。燒日本甜心番薯一口一顆剛剛好,外皮微焦香口。朱古力香蕉賣相很繽紛,最適合當飯後甜品。值得一讚是店員態度友善,串燒款式選擇多價錢合理,下次一定要試海鮮。

除了泰國辣醬還有辣椒粉,適合喜歡吃辣的朋友。

安格斯西冷扒點了三成熟,上枱時已經切好一片片方便進食。

一看顏色便知道火候剛剛好,半生熟的牛扒最好吃。

🐽串燒 所有串燒調味都不錯🔸鹽燒牛舌串 $28 ➖牛舌係厚切,好軟好juicy👍🏻 🔹安格斯牛肋串 $26 ➖牛味濃,肉質比想像中韌啲🔸雞腎串 $17 ➖雞腎爽脆,唔會韌,好大粒🤤🤤🤤🔹多春魚 $21 ➖燒到好香口,表面係脆脆的😝😝🔸煙肉金菇卷 $19 ➖煙肉包住金菇,好爽口🤩🤩🔹韮菜 $16 ➖有啲難咬同難吞,不太推薦🧐🧐🧐🔸日式雞柳串 $16 ➖雞肉嫩滑😆••••••••••••••••••••••••••••••🐽 黑松露什菇墨西哥薄餅 $43外層係脆同有啲煙韌既墨西哥薄餅,裏面既餡料有芝士、黑松露、青椒同什菇,黑松露味唔係好濃,但有好多芝士同菇,外脆內軟好好味😍 ••••••••••••••••••••••••••••••🐽燒日本雞泡魚乾 $45第一次食雞泡魚乾,好有咬口同都幾香,有種魔力會好想繼續食落去😂送酒係一流 ••••••••••••••••••••••••••••••🐽蒜蓉燒茄子 $32揀左原條上,好多蒜蓉同調味粉係上面,好重口味😍啲茄子肉燒到軟淋淋,好正
🐽串燒
🐽 黑松露什菇墨西哥薄餅 $43
🐽燒日本雞泡魚乾 $45
🐽蒜蓉燒茄子 $32
2019-09-25 213 瀏覽
之前食過2次,好味!今次再去更出色港式串燒來講呢間串燒店裝修比較西式一點,牆身黑板圖案很鮮艷,地方亦夠乾淨👍🏻入內已經坐滿9成食客Menu 串燒夠多選擇,價錢亦很便宜,有我喜愛的燒韭菜都只是$17/串,抵呀服務員態度很好,主動推介海鮮價錢,又笑容滿面,未食都已經加分啦蒜蓉燒扇貝$48, 超新鮮,配海水蒜蓉汁,超級鮮甜蒜蓉燒聖子王$68, 估不到用金菇菜做底,食落不膩,夠新鮮燒日本雞泡魚干 $45, 燒得夠乾身,香口其他串燒都係惹味,特別鴨舌,燒雞胸軟骨串,一食愛上一次比一次更出色,怪不得經常滿座
之前食過2次,好味!今次再去更出色

入內已經坐滿9成食客

蒜蓉燒扇貝$48, 超新鮮,配海水蒜蓉汁,超級鮮甜

蒜蓉燒扇貝

蒜蓉燒聖子王$68, 估不到用金菇菜做底,食落不膩,夠新鮮
蒜蓉燒聖子王

燒日本雞泡魚干 $45, 燒得夠乾身,香口
燒日本雞泡魚干

其他串燒都係惹味,特別鴨舌,燒雞胸軟骨串,一食愛上

一次比一次更出色,怪不得經常滿座

2019-09-25
蒜蓉燒扇貝
蒜蓉燒聖子王
燒日本雞泡魚干
  • 蒜蓉扇貝
  • 魷魚鬚
2019-09-25 97 瀏覽
食串燒既地方 最岩同朋友傾計慢慢食當日叫左好多野 食到超飽飽 鴻福堂涼茶 $16/1竹蔗茅根 可降火 另有啤酒汽水選擇 啤酒都係around $30/大樽 唔算貴蒜蓉蠔 $34/1蠔夠大粒新鮮juicy黑松露什菇墨西哥薄餅 $48薄餅面層鬆脆 內裡滿滿既chesse好soft又拉芝蒜蓉扇貝 $48/1當日姐姐話特價 叫我地試試 比expect大隻 新鮮好肉牛肋串 $26有咬口得黎唔會un黑毛豬串 $28爽口油脂分佈平均雞中翼 $19燒到外脆內juicy 加埋有D蜜糖係表面甜甜地雞軟骨 $18焦焦脆脆 有咬口煙肉金菇卷 $19不過不失芝心丸 $17朋友叫的 我無試蒜蓉燒茄子 (原條) $34原條加蒜及味粉燒 好味翠玉瓜 $28爽脆多汁燒得岩岩好 清新得黎又帶點惹味雞胸軟骨串 (1份2串) $27惹味 但雞軟骨好味D 哈燒菠蘿 $18超甜超juicy 仲要燒到焦脆燒露筍 $22露筍夠嫩 燒完加埋味粉 清新得黎又帶點惹味埋單$570/2位 又有肉又有海鮮 滿足
食串燒既地方 最岩同朋友傾計慢慢食
燒露筍 $22
露筍夠嫩 燒完加埋味粉 清新得黎又帶點惹味
埋單$570/2位 又有肉又有海鮮 滿足
2019-09-25 45 瀏覽
第一次同朋友黎呢到食串燒 串燒款好多 有肉有蔬菜亦有海鮮另外仲有D西式意粉同薄餅叫左超過十式串燒 so far質素不錯 特別以以下幾款最為好味蒜蓉扇貝新鮮夠蒜味 大粒啖啖肉牛肋串油脂分佈平均 好味黑毛豬串爽口有咬口 肥瘦岩岩好雞軟骨燒到外脆 又有D軟骨咬下 加上夠惹味 所以叫完再encore左次翠玉瓜 夠fresh 食完都唔覺熱氣 但又夠惹味黑松露什菇墨西哥薄餅薄餅面層鬆脆 D芝士多到可以拉到好長好長 裡面有黑松露什菇及青椒 值得一試 芝士fans更加可以叫埋佢另一個芝士雞肉薄餅Overall都算滿意 可以一試! =P
第一次同朋友黎呢到食串燒 串燒款好多 有肉有蔬菜亦有海鮮

黑松露什菇墨西哥薄餅

Overall都算滿意 可以一試! =P
2019-09-24
2019-08-16 130 瀏覽
同一大班朋友,又想坐得耐,又可以吹吓水飲吓酒,我朋友介紹咗呢間食串燒,呢度嘅串燒款式都幾多,我地叫咗幾款肉類同蔬菜類試吓,我覺得燒四季豆幾特別,燒到外面有焦焦地嘅感覺,加埋d辣粉嘅上面,好好食。燒菠蘿都係第一次食,本身覺得燒生果會怪怪地,原來係咁好食,酸酸甜甜,好開胃。仲有叫燒雞肉燒鴨吞,燒得好香口,好惹味,要黎送酒一流。價錢唔算太貴,性價比高。

價錢唔算太貴,性價比高。

2019-08-08 136 瀏覽
下班後剛好經過,便和朋友來到這間串燒專門店吃晚飯。店舖鋪面雖然不大,但算是簡潔乾淨。肚子有點餓,首先就點了一份墨西哥薄餅芝士雞肉。來到的時候香味撲鼻,令人十分期待。不過略嫌芝士分量過多,雞肉和芝士的比例可再作調整。另外點了燒雞翼,杏鮑菇,鰻魚,牛舌以及豬頸肉。最有驚喜的是鰻魚,肉質爽口彈牙,味道也很好吃。杏鮑菇味道有點太淡,需要另外加調味。豬頸肉也不錯,味道香口。還點了一份燒菠蘿🍍,只需要$17,分量十足,小時候已經覺得十分神奇,燒過的菠蘿會比原先的甜很多,亦不會再有舌頭刺痛的感覺。

2019-08-02 64 瀏覽
相約朋友去食好野,黎到咗呢間Good News Barbecue Restaurant。餐廳環境好舒適,裝修精緻,座位也比較寬敞,非常適合聚餐的好地方。蟹膏配西多士蟹膏超濃的,塗左脆脆和熱辣辣的多士上,口感唔錯,分量都岩岩好,超正!芝士焗西蘭用錫紙包住,一打開聞到超香的芝士味,西蘭花份量都幾多,上面有鋪上一層奶黃色的的芝士,西蘭花爽脆有咬口。鮮綠色的西蘭花配上芝士香,好味道。墨西哥薄餅芝士雞肉香脆的墨西哥薄餅,餡料是芝士雞肉,外脆內軟,又香又脆,邪惡到受不了。这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民

蟹膏配西多士
超正!

芝士焗西蘭

墨西哥薄餅芝士雞肉

2019-07-28
現金券
2019-07-31 52 瀏覽
朋友搬新屋,搬完屋肚餓 見到附近有呢間串燒就入去試下見到有燒茄子就試下 有原條或者切片咁我地就選左原條唔辣調味岩岩好 唔會話好鹹 同埋佢冇燒到好乾岩岩好 呢個推薦另外就叫左燒扇貝 果日就68蚊一隻見到好大隻好似手掌咁大 同埋間鋪每日新鮮拎燒到好鮮甜 蒜頭味冇蓋過本身扇貝既味 推薦之一👍👍另外叫左的串燒有燒菠蘿 雞脾菇菠蘿好甜又多汁 雞脾菇都一樣多汁菇 又唔會乾另外有牛舌安格斯牛柳串 另二個都好有牛味 同埋有d孜然粉調味 惹味仲有煙肉金菇和豬腩肉呢2個就不過不失啦同埋價錢唔貴 係旺角區好選擇
朋友搬新屋,搬完屋肚餓
見到附近有呢間串燒就入去試下

呢2個就不過不失啦

同埋價錢唔貴 係旺角區好選擇
  • 原條燒茄子
2019-07-27 74 瀏覽
尋晚約咗同事收工去食宵夜,食完呢間餐廳之後覺得值得寫篇文幫佢推廣一下同事食過呢間而我就第一次,菜式選擇都好多,而且店員都相當友善,會同我地講佢哋招牌嘅菜式我每次如果見到餐廳有燒雞泡魚干都會必點,而呢間餐廳佢哋真係燒得特別香另外佢哋嘅原條燒茄子都相當有水準,唔會落太多油,而且調味真係啱啱好佢哋除咗串燒之外仲有其他西菜,店員當中有講原來佢哋廚房都係做西餐出身,呢個白酒忌廉煮青口非常高質真係同其他西餐廳完全冇分別甚至係水準之上另外佢哋嘅串燒都做得非常之好,無論係調味同埋火喉每一樣野我都覺得冇嗌錯,呢個想法係我其他串燒店係冇試過,抵讚!

真係同其他西餐廳完全冇分別甚至係水準之上

另外佢哋嘅串燒都做得非常之好,無論係調味同埋火喉
2019-07-06 91 瀏覽
Happy Friday 突然間想食串燒 響openrice 搵到油麻地呢間串燒店 好似幾正 過來試一試 兩個人總共點左十幾樣野 全部都揀左唔辣燒雞泡魚乾好香 正 次次見到餐廳有都必點燒豆腐 外脆內嫩 出面個汁甜甜地好味 呢幾樣全部都好正呀 魷魚 雞軟骨 燒豚肉 豬頸肉 煙肉蘆筍卷 全部都好juicy 完全唔乾 就算我地揀左唔辣都好夠味!火候燒得剛剛好 燒芝士年糕 雖然12蚊得一粒有點貴 不過好好味好qq 個皮好脆 墨魚丸朋友想食 正常味道燒雞翼同牛舌 牛舌超正 好腍 而且濃味 仲有成5塊咁多 好似30幾蚊 呢個好抵食蒜蓉茄子 全晚最鐘意既一樣 勁多蒜蓉響上面 而且唔會好似坊間果d落勁多味粉 而係食到原汁原味最後叫埋燒菠蘿 超甜多汁 真係可以當食埋甜品 總括覺得全部串燒都好好味 而且價錢合理 叫埋野飲每人大約170 都算食得滿足的一餐

燒雞泡魚乾好香 正 次次見到餐廳有都必點

燒豆腐 外脆內嫩 出面個汁甜甜地好味