2020-07-12 2031 瀏覽
身為一個中環人,蘇豪同我已經密不可分,最愛呢個小區咁Chill既氣氛,絕對係"Good Vibes Only"。今晚黎到Doubleshot by Cupping Room真係驚豔左我,食物一流,飲品無得彈,連Staff都好有親切感。由於佢無街舖咁嘈吵既熱鬧氣氛,呢度相對安靜,全晚坐得好舒服,傾計飲野hea足一晚。Black Buddha $148以Whiskey作為基調,加入茶味作點綴,酒味較為強烈,正合我心意。另外有誠意既地方係佢用一條粗既長棍型冰,有效保冷之餘亦延長左稀釋杯飲品既時間。Not Your Average Cha $78仿如清泉一般存在,有氣質而且清新脫俗既一杯飲品。點解咁講呢?因為佢既口味好清淡,但清淡唔代表係無味。一飲落去首先會感受到淡淡花香;中調變成果香,尾調就係茶香,味道層次鮮明。同行友人平時唔係幾好杯中物,所以佢話平時飲既Mocktail多數都比較甜,呢杯就恰到好處。Ora King Salmon $228三文魚要揀Standard熟度,你一定唔會後悔!魚肉激嫩滑,魚油甘香豐腴,魚皮烤到紙咁薄,仲非常香脆。連啲配菜烤蕃茄仔都Juicy又好食,真係非常出色!W

Black Buddha $148
Black Buddha

Not Your Average Cha $78
Not Your Average Cha

Ora King Salmon $228
Ora King Salmon

Wagyu Steak $298
賣相行頭,擺盤精美,原來牛扒同雪莉酒醃蘿蔔係咁夾咖,個醬汁都好cramy好好味,牛肉烤至焦香既外層灑上片片海鹽,味道更昇華,就算我叫到Medium-well肉質都係非常軟腍。食左以上兩款主菜,都覺得佢既煮法同味道好特別,忍唔住問一問店員大廚係咪外國人。店員確認過後就話我知,主廚係委內瑞拉mix西班牙既!不得不讚佢既廚藝真係好高超呢~

Burnt Cheesecake $68
呢個Burnt Cheesecake,放入口你會品嚐到幸福既滋味。芝士香軟幼滑,中間仲要係流心既質感。比我期望既實在好食太多太多,我同朋友爭啲連紙都舔乾淨埋!一致認為呢個甜品不可錯過,係全晚既高潮!
Burnt Cheesecake

我同朋友食完呢餐之後都急不及待下次要黎試埋佢既lunch set!今晚係一個非常好既用餐體驗呀~不論食物、飲品、景觀、佈置同服務都係一流呢~

Menu
Black Buddha