2019-09-10 439 瀏覽
台式嘅文青餐廳受歡迎,呢間同將軍澳廣場嗰間好似。我哋每人叫咗一份主食,兩個餐嘅加配小食同一個散叫小食,由門口到用膳完畢,我覺得呢間服務嘅態度比嗰邊好好多,又唔會太多人,食物質素又唔錯。煎手工餡餅,豬肉餡,肉汁都幾豐富,可以試吓。三盛牛肉米線配養生湯,腱心牛肉,牛腩,牛丸每樣兩件,肉類唔係好鬆軟嗰種,有咬口,唔韌唔鞋都唔錯,但感覺有啲少,湯底清淡適中。鹽酥雞扒雞肉飯,第一次食台式蔥油飯,炸香嘅乾蔥淋上面,加少少豉油,雞絲同蔥粒,都幾香,如果油多啲會更好,鹽酥雞新鮮炸好,又脆又嫩,呢份午餐幾好,好味又飽肚。加配小食:涼拌黑醋茄子,微酸微辣,心凉醒胃。滷水豆腐:有少少Q嘅口感,幾得意。凍香濃奶茶芝士奶蓋玫瑰茶,同我想像中有少少唔同,我以為會係有啲粉紅色嘅玫瑰花粒喺茶裏面好靚,原來係茶包,不過都幾好味,淡香嘅玫瑰花茶中和到奶蓋,感覺清新。
,又唔會太多人,食物質素又唔錯

煎手工餡餅,豬肉餡,肉汁都幾豐富,可以試吓

,鹽酥雞新鮮炸好,又脆又嫩,呢份午餐幾好,好味又飽肚

加配小食:涼拌黑醋茄子,微酸微辣,心凉醒胃。

滷水豆腐:有少少Q嘅口感,幾得意。

凍香濃奶茶

,不過都幾好味,淡香嘅玫瑰花茶中和到奶蓋,感覺清新。

2019-09-09