2019-03-15 50 瀏覽
收工同男朋友仔撐枱腳揀左間德國西班牙餐廳,想話平時食開東南亞菜今次轉下口味。我係為左豬手黎呢度,見到好多人推介,但男朋友好鍾意食羊,佢一見到羊就發曬光話要揀呢個。作為廿四孝既我就由佢啦(我既豬手...😢)話係咁話,但呢個羊架勁好味哈哈侍應係煮前黎問我地要幾成熟,我地揀左medium ware,個羊煎得好嫩,因為係澳洲羊,一啲都唔「蘇」。個底既薯蓉加左啲菜係入面,口感好豐富😍,個汁都幾好味,不過羊本身更正跟住到我覺得最正既意大利雲吞😱 。我以前曾經食過呢啲雲吞,入面包肉既,完全無好感。但呢個入面係咪包左芝士定係咩,一咬有野爆出黎,好creamy好smooth, 個醬本身口感都好豐富,濃得黎唔漏,但可惜個份量唔算多,但真係好出色然後我地叫左個檸檬批做飯後甜品。酸酸甜甜咁,都幾好味。甜品我好少食,男朋友就好鍾意佢。我下次會為左個意大利雲吞再返黎,同埋要試埋個豬手
收工同男朋友仔撐枱腳
揀左間德國西班牙餐廳,想話平時食開東南亞菜今次轉下口味。

香草保雲酥燒澳洲羊架

話係咁話,但呢個羊架勁好味哈哈

黑松露菠菜意大利雲吞

檸檬蛋白批

我下次會為左個意大利雲吞再返黎,同埋要試埋個豬手

2019-03-07
香草保雲酥燒澳洲羊架