焼肉而今 by 富小路やま岸

Yakiniku JIKON by Tominokoji Yamagishi
由懷石料理名店富小路經營嘅燒肉店🥰 lunch set 性價比好高,竟然係香港食到日本嘅味道😭 餐廳裝修幾舒服,門口仲有一個大牛肉櫃,幾有氣派😂🐮 燒肉方面叫左極上A5黑毛和牛燒肉盛盒定食 ($480) 同埋A5 黑毛和牛赤身盛盒燒肉定食($320),全部牛肉嘅雪花都好靚😍 唔同部位嘅牛真係食得出唔同味道同質感,個人幾鍾意佢嘅赤身,食落毛咁油膩,牛味濃郁,食落口個下真係覺得自己係日本食緊飛驒牛🤭 值得一讚係佢份量真係好多,仲要全部都好好食💯 除左燒肉之外,今次仲試左A5 黑毛和牛壽喜燒定食($290),佢嘅醬油湯底真係好正,鹹味同甜味balance 得好好!牛肉點蛋漿口感更加鮮嫩,中和醬油嘅味道,食極都唔膩🤩裡面仲有好多蔬菜同埋豆腐,非常足料👍🏻所有定食都包埋沙律、飯、蒸蛋、湯、甜品,真係大滿足,食得好飽🙈整體黎講,食物質素好好,午餐性價比高,staff 服務都唔錯,不停主動添茶,值得一試💯