2024-02-29 53 瀏覽
冇幾耐之前先喺深圳食過呢間烤肉,果陣都已經好受歡迎,要拎飛再等返幾個鐘頭先食到,估唔到咁快就喺香港開埋分店喇!呢間烤肉之所以咁出名係因為佢哋將原始嘅泥爐烤肉同韓式燒肉結合咗,烤肉味道別具特色!一於睇下香港呢間分店嘅水準係咪同大陸一樣咁正宗先~🌟招牌烤肉2-3人餐💰HK$698 (原價$852,而家做緊特價)前菜有沙律菜、腌蘿蔔絲、薯蓉等等,仲可以免費無限添加~✨芝士粟米粒套餐中嘅唯一熱食,用鐵板上令芝士保持拉絲,粟米同埋蟹柳粒充滿鮮甜嘅奶香味,趁熱食更好味~✨老太太特色肥牛 & ✨老太太特色瘦牛肥牛同瘦牛都係已經醃製咗,呢兩款肉嘅質地都係偏薄,易烤快熟,店員推薦呢兩款肉一定要點埋秘製芝麻醬一齊食,入口鮮嫩多汁,估唔到同個芝麻醬咁夾,毫無違和感~✨燒汁橫膈膜橫膈膜肉經醃製之後肉味更濃郁,而且肉質軟腍,店員建議想更加惹味可以點埋中間果格辣燒肉汁~✨雪花牛肋條牛肋條表面佈滿雪花,本身以為會好漏,點知個口感反而係比較爽口彈牙!店員話牛肋條都好適合點辣燒肉汁,加埋生菜夾住一齊食,感覺油而不膩~✨五花肉五花肉好肥美,輕輕烤過表面之後,店員會協助我哋將五花肉剪成一小塊!五花肉肉質比較厚實,豬皮烤至金

前菜有沙律菜、腌蘿蔔絲、薯蓉等等,仲可以免費無限添加~

✨芝士粟米粒

✨老太太特色肥牛 & ✨老太太特色瘦牛

✨燒汁橫膈膜

✨雪花牛肋條

✨五花肉
五花肉好肥美,輕輕烤過表面之後,店員會協助我哋將五花肉剪成一小塊!五花肉肉質比較厚實,豬皮烤至金黃色,口感酥脆,有驚喜~

✨錫紙金針姑
用咗蒜蓉辣椒去調味,辣辣哋好惹味~

總括來講,佢哋嘅二人套餐好豐盛,用料新鮮而且價錢合理,啱哂啲有選擇困難症嘅人啊!最重要嘅係餐廳座位闊落,通風系統又做得好,食完之後唔會成身好大陣油煙味,值得一讚~

老太太特色瘦牛
老太太特色肥牛