2023-08-22 1967 瀏覽
驚喜發現,原來太子旺角火車站附近隱藏住呢一間抵食好味的海鮮餐廳🥹係IG search 旺角中菜見到有人upload 咗佢啲聲海鮮嘅相片,目測好吸引🤩二話不說就ad hoc喺OpenRice度即日訂枱,心諗即日都訂到枱會唔會伏。點知原來係寶藏餐廳😍我哋order 了二人餐$799,包括有前菜白灼二款小食,我揀了韭菜花,豬肚(煮得好淋👅),佢個豉油配搭得好好,令到啲小食更好味。有兩款燉湯,分別係行汁白肺豬肚湯同埋胡椒豬肚湯,我哋選了各一,兩款湯都好出色😌隨即就上咗兩隻豆豉陳皮蒸鮑魚,啲鮑魚好大隻好彈牙😍個豆豉係香得黎甜甜地,好鍾意仲有兩隻蒜蓉粉絲蒸扇貝,佢個扇貝蒸到剛好,再配埋大量嘅蒜蓉同粉絲,非常惹味😍之後就送咗一條好大嘅蒸魚,我忘記咗係咩班,佢啲肉係畫得來好彈牙,再配大量的葱,勁好味仲有兩隻蛋黃黃金蝦,彈牙啖啖肉最後仲送上超足料芋頭西米露作總結🤩真心欣賞廚師用心烹調每一款食物,為每一款食物調配獨立豉油,唔係只得一種味道👍🏻期待下次可以過嚟試佢個龍蝦粉絲煲😍

仲有兩隻蛋黃黃金蝦,彈牙啖啖肉

最後仲送上超足料芋頭西米露作總結🤩

• 豆豉果皮蒸南非鮑魚