2024-03-21 225 瀏覽
🔥白胡椒澳洲龍蝦粉絲煲,餐廳提既龍蝦粉絲煲讓我同朋友真係非常有驚喜。龍蝦本身生猛扎扎跳非常新鮮,肉質鮮嫩彈牙,每一啖啖啖肉都充滿胡椒嘅味道。而家龍蝦肉都飽滿,品質非常出色。龍蝦肉非常爽口彈牙,餐廳喺控制烹調龍蝦嘅時間拿捏得非常好,絕對唔會有太熟嘅情況而且粉絲既煮製非常到位,味道入味均勻,口感細膩滑潤,完全吸收了龍蝦湯汁既鮮甜味道。粉絲份量適中,令人愛不釋口,呢度菜絕對係非常出色,熱辣辣再加香噴噴,簡直就係好食!🦞🦞🔥椒鹽一口鮑魚,鮑魚係椒鹽嘅方式烹調,鮑魚非常大隻,而且亦都食得出食材非常新鮮,大大隻嘅鮑魚實在令人地目不暇給!餐廳係調味方面亦都做得非常好,椒鹽同埋鮑魚嘅配搭非常出色,辣辣地再加埋蒜蓉嘅味道,令到鮑魚嘅味道更加提升,鮑魚嘅口感亦都非常厚實,大大隻鮑魚,正!🔥沙田雞粥,個粥嘅調味亦都唔會有太多味精食得出雞肉本身嘅鮮味,而且每一碗粥都有起碼六至七件鷄,都比起想像中多,粥身煲起黎非常軟綿綿,調味亦都適中,每一件雞都食得出雞肉嘅鮮嫩,絕對唔係雪藏貨嘅級數,令到成個粥更加好食,有啲喜出望外海鮮菜館都可以做出咁優秀嘅粥,如果鍾意食嘅朋友絕對唔可以錯過!最後老闆娘仲送咗個綠豆沙糖水俾我哋

最後老闆娘仲送咗個綠豆沙糖水俾我哋,非常親切,鍾意食海鮮嘅朋友唔可以錯過呢間餐廳
  • 白胡椒龍蝦粉絲煲
  • 綠豆沙
旺角火車站附近有間開業多年的有名海鮮店仲要有米芝蓮推介🥳見佢地餐牌好吸引海鮮餐選擇又多又抵食🤩我同朋友揀左$788至尊二人杉斑套餐⭐️杏汁菜膽白肺湯燉湯非常足料好鮮甜&好潤喉有淡淡的杏汁香仲要係原盅清燉夠灑火候😆好有誠意⭐️清虎虎杉斑🐟蒸魚大大條魚肉嫩滑又彈牙冇咩骨 very good👍🏻配上大量的葱&淋上豉油夠惹味⭐️蒜蓉粉絲蒸日本元貝好驚喜元貝好大隻個殼大過我隻手掌🤭元貝保持了鮮嫩的口感美味香甜配埋蒜蓉和粉絲好夾😋粉絲粉量又係勁多成功吸取蒜蓉&帶子精華好滿足❤️⭐️翡翠金沙蝦球不得了大大隻蝦球有鹹蛋黃包圍住蛋黃香口惹味大蝦夠彈牙😆炸得剛剛好配上健康的西蘭花🥦平衡到油膩感⭐️豉汁蒸大連鮑鮑魚用果皮和豆豉清蒸加埋香蔥+豉油令味道夠豐富😊又突出到鮮味而且口感彈牙超正👍🏻⭐️白灼海蜇+白灼韭菜花食材新鮮爽口好味😙
旺角火車站附近有間開業多年的有名海鮮店

食材新鮮
爽口好味😙
2024-03-09
2024-04-08 0 瀏覽
旺角海鮮菜館 今天是假期和朋友到旺角行街和吃飯。 先前有朋友們推介有一間經典懷舊的中式海鮮餐廳,名叫旺角海鮮菜館。 話海鮮平靚正!它位於旺角洗衣街153 號地鋪。旺角地鐵站B 出口行幾分鐘就到。餐廳內的裝修是傳統中式酒樓格局,有一個大魚缸,有很多活海鮮。 仲張貼明海鮮價格,很是公道 ! 餐牌內食物的選擇很多! 還有不同的海鮮套餐提供,十分抵食!今日我們挑選了它們幾個招牌菜嘗試!*杏汁菜膽白肺湯是原盅燉湯,非常足料: 有白菜和多件豬肺。有濃醇的杏汁香味,夠火候, 很正!*胡椒豬肚雞湯原盅燉湯夠晒好味! 有香濃胡椒味, 材料豐富, 雞件特多,很好味!*豉椒炒蟶子皇+煎米底2件蟶子皇真係好大條!豉椒炒得好入味,有大量的洋蔥、青紅椒、大葱和蒜,很惹味!蟶子皇是新鮮貨,鮮味有咬口!配煎米底來吃,真是絕配!*油浸虎杉斑油浸來處理活魚真係要超強的技術! 魚炸好整條上,侍應會跟着給你整開條魚,方便食用,十分細心!,魚皮、魚骨、魚頭和魚肉炸得香脆可口,不會太乾,還有魚汁,可以吃出魚鮮味,加上蔥鼓油,更加提鮮!這個招牌菜是必吃的!*海帶陳皮綠豆沙是送的!好足料,綠豆煮到起沙,吃完之後超滿足!這間傳統的中式
旺角海鮮菜館

*杏汁菜膽白肺湯

*胡椒豬肚雞湯

*豉椒炒蟶子皇+煎米底2件

*油浸虎杉斑

*海帶陳皮綠豆沙
是送的!好足料,綠豆煮到起沙,吃完之後超滿足!

這間傳統的中式海鮮小店的食物質數高又好食,相對於價格是唔係貴!貨真價實,真的很值得推介給大家!
2024-04-02 58 瀏覽
今天放工比較夜,兼且超攰,好想喺旺角搵個可以飲啖靚湯嘅地方。老公話試吓依間餐廳,聽聞好似好出名,話咩東張西望、游學修和谷德昭都有嚟過。既然係咁,去試吓都唔得嘅,反正未食過!只要有湯飲,我就心滿意足啦!入到去,見到個餐牌原來勁多海鮮,超吸引!最後,我揀咗個招牌油浸虎杉斑,見到佢話係招牌菜,我估應該唔會中伏嘅!比較驚喜嘅係前菜嘅椒鹽花生,令我諗起細細個去酒樓食飯嘅情景。之後,白灼韭菜花及白灼海蜇頭都好好食!海蜇是罕有的厚肉質感,正!湯都唔錯,有杏汁豬肺湯和胡椒豬肚煲雞,,兩款都超鍾意,忍唔住同老公一人一半。😆老公叫左個佢最鍾意嘅瑤柱蛋白炒飯,炒得非常好吃!不過,我覺得全餐晚飯最美味的一定是我叫的招牌油浸虎杉斑🥰😋😙。因為油浸嘅關係,可以食到炸魚皮,炸魚骨、炸魚(一啲都唔「鞋」及乾,超正!)及蒸魚/魚皮😌 真的是超級超級超級超級超級超級超級超級超級正!絕對是必要嘅菜式之一!

2024-03-29
紀念日
  • 油浸虎杉斑
2024-04-01 72 瀏覽
我朋友帶去旺角海鮮菜館食好嘢。我們一行四人,原本打算叫個二人套餐再加兩三小菜。因為朋友上次食過有經驗食唔晒。但係當我們開始叫餸的時候,佢話每人有最低消費係$350。💰💰💰但係門口冇寫最低消費。🤷🏻‍♂️店舖裏便亦都冇寫最低消費。🤷🏻‍♀️但因為我們已坐低飲咗茶食花生,所以我朋友轉左叫一個四至六人$1680嘅龍蝦餐。🦞當佢上咗三碟小食的時候,我就食咗個韭菜花,另外兩碟內臟我就冇掂到。原來我們沒有點韭菜花,女經理話我們已經食過,佢話我們有一碟未上,不如就咁就算啦,咁我們順佢意,我問之下原來沒送來的是海蜇。天啊🤦🏻🤦🏻‍♀️用韭菜花換咗海蜇。之後龍蝦煲來了。幾分鐘後其他餸一次過全部上晒。因為當晚得三台客,我好奇問跟經理是否要返枱。佢話唔係,所以佢即刻叫停個燒雞。但所有海鮮已經上晒。胡椒龍蝦煲味道不錯,但份量我估佢用一隻一斤重嘅龍蝦用咗半隻,所以唔夠四舊肉分。其他蒸扇貝九孔鮑魚各四隻(不是4-6人餐嗎?)一斤重蒸魚味道正常跟一般x港酒家一樣。炸子雞好食夠滑,最最後番薯糖水係凍的,食店裝潢一般。洗手間環境唔得。埋單計數每人500。我終於明白為何他們食到一半已經覺得飽,係因為有c級size 餐前兩小碟內
之後龍蝦煲來了。幾分鐘後其他餸一次過全部上晒。因為當晚得三台客,我好奇問跟經理是否要返枱。佢話唔係,所以佢即刻叫停個燒雞。但所有海鮮已經上晒。胡椒龍蝦煲味道不錯,但份量我估佢用一隻一斤重嘅龍蝦用咗半隻,所以唔夠四舊肉分。其他蒸扇貝九孔鮑魚各四隻(不是4-6人餐嗎?)一斤重蒸魚味道正常跟一般x港酒家一樣。炸子雞好食夠滑,最最後番薯糖水係凍的,食店裝潢一般。洗手間環境唔得。埋單計數每人500。我終於明白為何他們食到一半已經覺得飽,係因為有c級size 餐前兩小碟內臟(食剩一半)。總括以呢個價錢,大把選擇。我最唔開心係門口冇寫最低消費,入座後枱面店內都冇寫最低消費。這種生意手法感覺不良,難怪港人北上消費。
  • 旺角風沙雞
2024-03-26 44 瀏覽
這家店有幾位朋友都來食過,今日咁啱經過終於入來食。我哋兩個人,點了兩人套餐,計落都平,而且菜式好豐富。兩個燉湯先上。湯是杏仁菜膽白湯,養顏潤肺,豬肺處理的十分幹凈,無一絲腥味,加入生杏汁,湯色白滑,加上白菜膽🥬鮮香甘甜,煲湯功夫無敵了!豬肚很鮮滑,加上辣椒醬油鮮甜味更濃。水煮韭菜淋上勁香的花生油,清甜可口。油浸虎斑魚,口感外酥裏嫩,脆脆的沒有腥味。表面淋佐好多蔥姜醬油。魚好大條,兩個人絕對夠食。比碗還大份的蒜蓉粉絲蒸元貝,元貝肉又嫩又大塊。蒸大鮑魚,得幾口才能吃完,鮑魚肉好鮮嫩,QQ彈彈。仲有一道翡翠金沙蝦球,鹹蛋黃的香味融合大蝦球,蝦肉彈牙又大條,西蘭花🥦白灼解膩,再加上少少辣椒醬油,鮮甜清新好味。

2024-03-23
旺角海鮮菜館位於香港正中心,地點超方便,想食靚海鮮唔使去到西貢流浮山😋用料新鮮食物夠鑊氣,介紹吓今次試過嘅菜式~首先一定要試吓個湯,杏汁豬肺湯同胡椒雞豬肚湯各有千秋。杏汁豬肺湯嘅湯底濃郁香濃,豬肺肉質鮮嫩,配上杏汁又滑又潤。胡椒雞豬肚湯則帶有濃厚嘅香料風味,雞肉同豬肚熬得非常入味,夠晒胡椒味胡椒粉都唔使落~跟住就要試吓海鮮~首先係粉絲蒜蓉蒸扇貝,喺餐廳嘅招牌菜之一。扇貝肉鮮嫩多汁大大隻,粉絲則吸收了鮮美的海鮮湯汁,加埋蒜蓉將海鮮嘅鮮味迫晒出嚟!鮑魚也是非常鮮美,彈牙嘅鮑魚肉質配上醬汁,令人食過返尋味~至於黃金蝦外皮炸得金黃酥脆,呢下最考功夫,下面襯住西蘭花墊底,吸收曬蝦嘅鮮味同埋多餘嘅油分,非常清新開胃😍最特別係杉斑, 一邊蒸一邊炸兩種食法,蒸嗰邊鮮味滑口夠魚味,炸嗰邊香口惹味,滿足到唔同嘅口味,大快朵頤滿載而歸!整體而言,旺角海鮮菜館烹調技巧一流,服務態度也很友善,物有所值。如果你都係海鮮控,我高度推薦大家試吓~

2024-03-22 33 瀏覽
📍旺角海鮮菜館 (旺角)旺角洗衣街153號地舖至尊二人杉斑套餐✨杏汁菜膽白肺湯 杏汁香濃 滋陰養顏✨胡椒豬肚雞湯 既暖胃又可幫助消化 六小福選二✨白灼魷魚 ✨白灼粉腸 陣陣麻油香味✨清蒸虎杉斑 鮮味 魚肉嫰滑零腥味 ✨蒜蓉粉絲蒸日本元貝 元貝又大隻又夠鮮 粉絲吸滿醬汁扇貝汁 ✨豉汁蒸大連鮑 鮑魚肉質嫰滑 彈牙鮮美✨翡翠金沙蝦球 充滿鹹蛋黃醬 蝦肉入口Q彈整體用餐體驗✨味道(4/5)✨環境(4/5)✨服務(4/5)
✨抵食(4/5)
📍旺角海鮮菜館 (旺角)
旺角洗衣街153號地舖
元貝又大隻又夠鮮 粉絲吸滿醬汁扇貝汁
✨豉汁蒸大連鮑 鮑魚肉質嫰滑 彈牙鮮美
✨翡翠金沙蝦球 充滿鹹蛋黃醬 蝦肉入口Q彈
整體用餐體驗
✨味道(4/5)
✨環境(4/5)
✨服務(4/5)
✨抵食(4/5)
2024-03-21 26 瀏覽
就在旺角,可以吃到新鮮的海鮮,鄰近太子/旺角站,有一間海鮮菜館小店,有地道小炒風味,還有湯可以喝,正適合我們!椒鹽瀨尿蝦$368外皮經油炸後變得酥脆,加上椒鹽和蔥蒜等非常惹味,瀨尿蝦夠大只,拆開有啖啖肉口感很好,肉質鮮嫩多汁。杏汁菜膽白肺湯$68湯底呈奶白色,杏汁香味豐富且帶甜,質感不會過於濃稠,菜膽增添了清新的感覺,而白肺洗得乾淨,可以邊喝湯邊吃湯料。胡椒豬肚雞湯$58湯頭鮮美濃郁,胡椒的辛辣味道明顯,能驅寒暖胃,豬肚與雞肉熬煮後,肉質鮮嫩,湯品營養豐富,四季適宜。椒鹽豆腐$108豆腐炸到外皮酥脆,沾上了椒鹽的香味,內裡的豆腐質地軟嫩且保留了水分,豆香甘甜,即使不沾醬也足夠美味。油鹽水浸蜆$138簡單的油鹽水浸蜆,食材新鮮就已足夠美味,蜆只份量很多,煮得剛好,湯汁有鮮味,附有粉絲可隨鮮甜的湯汁一起吃。沒有華麗的裝修,餐廳給人務實的感覺,門口有魚缸養著鮮活的海鮮,見到瀨尿蝦很有生命力。

椒鹽瀨尿蝦$368

杏汁菜膽白肺湯$68

胡椒豬肚雞湯$58

椒鹽豆腐$108

油鹽水浸蜆$138

• 椒鹽瀨尿蝦
  • 杏汁燉豬肺湯
  • 胡椒豬肚雞湯
👉🏻杏汁菜膽豬肺湯👉🏻胡椒豬肚湯首先係杏汁菜膽豬肺湯同胡椒豬肚湯,湯底濃郁,杏汁菜膽豬肺湯帶嚟淡淡嘅杏味,令湯更加鮮甜,而胡椒豬肚湯則係香辣開胃,令人食完湯就有種暖暖嘅感覺。👉🏻油浸清蒸虎杉斑油浸清蒸虎杉斑同蒜蓉粉絲蒸日本元貝都係精選鮮美嘅海鮮。油浸清蒸虎杉斑魚肉鮮嫩,油浸嘅滋味令魚肉更加豐富,外脆內軟🐰🐰🐰👉🏻蒜蓉粉絲蒸日本元貝拳頭咁大嘅日本元貝,加上成碗咁多嘅蒜蓉粉絲,鮮嫩多汁,大滿足❤️❤️❤️👉🏻翡翠金沙蝦球翡翠金沙蝦球外脆內嫩,咸蛋醬配上炸到香脆可口嘅蝦球,鮮甜多汁正🐰🐰🐰👉🏻豉汁蒸大連鮑豉汁蒸大連鮑則係鮑魚鮮嫩,豉汁提味,令鮑魚更加鮮美,仲非常彈牙🐰🐰🐰👉🏻白灼魷魚👉🏻白灼韭菜花最後係白灼魷魚同白灼韭菜花,兩者都係清淡又健康。白灼魷魚爽口彈牙,鮮味十足,而白灼韭菜花則係韭菜花嘅原汁原味,帶嚟香氣十足。嚟到呢間旺角海鮮菜館試呢個至尊二人杉斑套餐,真係食得好滿足!正啊!🤪👍🏻
👉🏻杏汁菜膽豬肺湯

👉🏻豉汁蒸大連鮑

👉🏻白灼魷魚
👉🏻白灼韭菜花

• 蒜蓉粉絲蒸日本元貝
🦁旺角海鮮菜館之至尊兩人杉斑套餐🦁🦁788至尊兩人杉斑套餐👉🏻杏汁菜膽豬肺湯👉🏻胡椒豬肚湯套餐包兩款湯品,我哋就揀左杏汁菜膽豬肺湯同埋胡椒豬肚湯。杏汁菜膽豬肺湯有淡淡嘅杏味,甜甜地鮮鮮地。而胡椒豬肚湯味道香辣開胃。個人比較中意杏汁豬肺湯👍👉🏻油浸清蒸虎杉斑因為虎杉斑經過清蒸再油炸,外皮炸得脆脆地,吃落口就無想像中甘鮮,可能炸走左dd 鮮味, 而口感都唔同平時既清蒸魚,有dd 彈牙,幾有趣。👉🏻蒜蓉粉絲蒸日本元貝呢個菜真係不得了!聽講係用日本元貝配上蒜蓉粉絲一齊蒸。元貝口感彈牙,吃得出好新鮮,而蒜蓉粉絲更加係落足料,大大隻正呀!👉🏻翡翠金沙蝦球鹹蛋醬包裏住d 蝦球,吃到依度反而覺得有少少濟,蛋黃醬有d 膩🥺🥺 但隻蝦真係新鮮,彈牙個隻!👉🏻豉汁蒸大連鮑依道菜令我好唔滿意,因為只係得一人一人隻😂😂 平時都好like 鮑魚既彈牙口感,依隻雖然唔係話好大,但越咬越有鮮味湧出,good eat!😋👉🏻白灼魷魚👉🏻白灼韭菜花兩道菜都比較清淡。白灼魷魚就爽口d,吃落口甜甜地,韭菜就更加清,應該係落左少少豉油同埋芝麻油,健康之選👍味道:🦁🦁🦁🦁環境:🦁🦁🦁價錢:🦁🦁🦁🦁
🦁旺角海鮮菜館之至尊兩人杉斑套餐🦁

2024-03-18
  • 清蒸虎杉斑
  • 杏汁燉豬肺湯
2024-03-15 45 瀏覽
食海鮮除咗要夠新鮮之外,幫襯有口碑而又明碼實價的餐廳都好重要,無謂因為出街食餐飯而破壞咗心情。今日同朋友卜咗呢間食龍蝦,明碼實價食個至尊二人龍蝦套餐!先上熱茶及花生,花生夠香口,前菜有韮菜花及海蜇。韮菜花淥得剛剛好,無渣,海蜇頭夠爽口,配埋秘製豉油夠晒味。燉湯2款都好正,絕對不馬虎。杏汁菜膽白肺湯,夠重杏汁味,豬肺乾淨夠淋。而胡椒豬肚雞湯則夠辣,2款都適合在這種時冷時熱天氣飲用。主角白胡椒龍蝦粉絲煲,一上枱熱辣辣,第一次試白胡椒煮的龍蝦,龍蝦啖啖肉,夠新鮮彈牙,白胡椒加九層塔微辣,連粉絲都好入味。蒜蓉粉絲蒸日本元貝,一人一隻大大隻,元貝夠大粒鮮味,個蒜蓉粉絲真係不得了,多蒜又唔會太油膩,配埋元貝味道剛剛好。豉汁蒸大連鮑,鮑魚已切花,食落爽口不會難咬開,配豉汁食一流。翡翠金沙蝦球,用鹹蛋黃包大蝦球再煮,香脆惹味。最後仲有2碗靚綠豆沙做總結!另外想讚讚呢度服務很好,主動更換碗碟,亦十分有禮貌!

翡翠金沙蝦球,用鹹蛋黃包大蝦球再煮,香脆惹味。

• 白胡椒龍蝦粉絲煲
2024-03-14 34 瀏覽
太子街頭竟然出現咗一間懷舊酒家諗諗下 其實細細個讀書嗰陣時已經有但係從來冇諗過試🤭人愈大愈鐘意食中菜特別係海鮮 🦞 中式處理最對味而且最鍾意佢哋有套餐選擇只需要揀啱主菜,就可以放心交比佢地前菜係六選二白灼魷魚韭菜花簡簡單單就食到嗰種鮮甜味最重要真係要加辣椒豉油超級提鮮❤️❤️❤️蒜蓉清蒸扇貝一上菜大隻到 wow出黎蒜蓉粉絲絕配係粉絲嘅底下竟然甘大隻完全係禾稈冚珍珠 好正豆豉蒸鮑魚 爽得來又唔韌每一口都係肉 係我食過數一數二好食嘅蒸鮑魚我主菜揀咗龍蝦伊麵龍蝦好甜好彈牙味道其實就唔算太特別簡單食吓海鮮鮮味❤️❤️仲有黃金蝦,但係冇影到相一上菜就忍唔住食咗其實樣樣我都幾鍾意食性價比真心高 力推薦
太子街頭竟然出現咗一間懷舊酒家
諗諗下 其實細細個讀書嗰陣時已經有
但係從來冇諗過試🤭

人愈大愈鐘意食中菜
特別係海鮮 🦞 中式處理最對味

而且最鍾意佢哋有套餐選擇
只需要揀啱主菜,就可以放心交比佢地

前菜係六選二

我主菜揀咗龍蝦伊麵
龍蝦好甜好彈牙
味道其實就唔算太特別
簡單食吓海鮮鮮味❤️❤️

仲有黃金蝦,但係冇影到相
一上菜就忍唔住食咗
其實樣樣我都幾鍾意食
性價比真心高 力推薦
2024-03-12 50 瀏覽
今日去咗食海鮮餐,坐落喺旺角洗衣街,交通方便!叫左一個788至尊二人(杉斑)套餐,估唔到呢個價錢都有咁大份量同埋咁多嘅海鮮,實在係性價比高首先,飲咗碗杏汁菜膽白肺湯,奶白色嘅湯熱辣辣,飲落喉嚨好舒服,潤一潤補一補,啱晒而家又熱又凍嘅天氣除咗花生,仲有兩個小食,白灼海蜇 & 白灼韭菜花,第一次咁樣食海蜇,麻油味好香,好爽口;韭菜味濃郁有驚喜上菜都上得好快,先係油浸既虎杉斑,條魚好大條,用油浸過好香口脆卜卜,再用大量香蔥同埋薑片,第一次咁樣食咁大條嘅魚蒜蓉粉絲蒸日本元貝,呢個真係好驚喜,好似隻手掌咁大,有大量嘅蒜蓉同埋粉絲,熱辣辣咁樣拎出嚟,啲粉絲夠食兩碗,帶子都好大粒 翡翠金沙蝦球,蛋黃味好重,令到啲西蘭花都特別好味,蝦球好新鮮,啖啖肉豉汁蒸大連鮑,新鮮嘅食材用最簡單嘅方法煮就係最好味🤤鮑魚夠彈牙最後再送埋陳皮紅豆沙
今日去咗食海鮮餐,坐落喺旺角洗衣街,交通方便!

最後再送埋陳皮紅豆沙
  • 杏汁豬肺湯
2024-03-12 39 瀏覽
旺角海鮮菜館主打各款生猛海鮮,佢哋晚市設有多款套餐,總會搵到個啱你嘅,今次點咗至尊二人杉斑套餐,$788 就食到超豐富嘅新鮮海鮮😋😋😛😄😄🪼白灼韭菜花+白灼海蜇絲🪼應該係畀咗海蜇頭,口感清爽, 比平時食開嘅海蜇更為彈牙,幾特別🐟清蒸虎衫斑🐟虎衫斑處理前有畀我哋望過條魚,確保斤兩十足,魚肉嫩滑鮮美,火喉掌控得宜,魚肉係剛剛好煮熟,滑溜好味🦪蒜蓉粉絲蒸特大元貝🦪滿滿嘅蒜蓉粉絲放表面,蒜蓉香氣散落帶子,帶子非常大隻,有手掌咁大,鮮甜肉厚,配合蒜香味,真係想加碗白飯🐚豆豉果皮蒸大連鮑魚🐚鮑魚處理得乾淨,有細心洗刷過,果皮清香同豆豉令鮑魚鮮甜惹味🦐翡翠金沙蝦球🦐蝦球完全沾上鹹蛋黃鹹香味道,香濃又沙沙哋嘅口感,會令你愛上鹹蛋黃醬🍲杏汁菜膽白菜湯🍲近幾日又轉涼,熱辣辣又濃郁嘅杏汁湯真係滋潤非常,豬肺同白菜頭處理得乾淨,湯頭香濃旺角海鮮菜館地址:旺角洗衣街153號#mongkokfood#mongkokseafood#seafoodhk#旺角海鮮菜館#旺角海鮮#海鮮餐#海鮮套餐#優惠套餐#新鮮海鮮#中菜餐廳#海蜇頭#虎衫斑#蒸魚#蒸斑#蒜蓉粉絲#特大元貝#元貝#豆豉果皮#蒸鮑魚#大連鮑魚#金沙蝦球#流

🪼白灼韭菜花+白灼海蜇絲🪼

🐟清蒸虎衫斑🐟

🦪蒜蓉粉絲蒸特大元貝🦪

🐚豆豉果皮蒸大連鮑魚🐚
鮑魚處理得乾淨,有細心洗刷過,果皮清香同豆豉令鮑魚鮮甜惹味

🦐翡翠金沙蝦球🦐

🍲杏汁菜膽白菜湯🍲

旺角海鮮菜館
地址:旺角洗衣街153號

#mongkokfood#mongkokseafood#seafoodhk#旺角海鮮菜館#旺角海鮮#海鮮餐#海鮮套餐#優惠套餐#新鮮海鮮#中菜餐廳#海蜇頭#虎衫斑#蒸魚#蒸斑#蒜蓉粉絲#特大元貝#元貝#豆豉果皮#蒸鮑魚#大連鮑魚#金沙蝦球#流沙#鹹蛋黃醬#杏汁#白肺#杏仁白肺湯