2017-11-14 5084 瀏覽
今日去左八幡屋涮涮鍋打邊爐,除左有任食火鍋外,仲有放題食,同海鮮層塔,一次過滿足三個願望。一入到去就點野食,仲有得自助任夾野食、拎飲品同甜品。開頭見到甜品好吸引,又泡芙、布甸、啫喱,本來打算食完飯先夾,點知食完已經無哂咁濟,好彩仲有雪糕,仲要有自製雪糕品同沙冰!唔知佢地係咪知道我地肚餓,等個煲滾既期間,就上壽司比我地食住等。我地仲嗌左兩層海鮮塔,初初掛住食d海鮮,點知原來最底個湯底先係精華,d蠔、蜆、青口、蟶子、帶子既汁滴哂落湯底,最尾煲到非常濃郁,再淥埋個烏冬,索哂d汁!仲要食完成餐飯都唔覺得好頸渴。d火鍋配料,都幾有心機,d菜都大大塊又新鮮,d丸都好特別,有幾款係街都未見過。自助吧個位d配料一比人清空左,d姐姐會即刻添加,等我地唔洗失望而回。壽司都有好多選擇,仲有佢自家製既特色壽司。手卷細細舊,等你留肚。刺身都夠厚,賣相都唔錯,亦都乾淨衞生。至於燒物,燒肉燒雞翼都好入味,燒蕃薯夠哂甜,燒菠蘿面頭仲有層糖添。服務員d態度都唔錯,經過都會幫我地加湯收碟,會問我地有無漏單等等。

壽司都有好多選擇,仲有佢自家製既特色壽司

2017-11-02