2018-01-17 340 瀏覽
呢間野曾經風靡一時我諗大部份中意食甜品既女士都聽過,但其實我對香港人開既日式野無乜太大期望,因為大部份都食唔返果個味道……但男朋友話佢同事極力推薦好食,佢自己又興致勃勃,咁就試下啦。下晝去到己經排哂長龍,最後入座都等左差唔多成個鐘,本身唔餓都等到餓MENU選擇唔多,得Frence Toast、Pancake同Souffle三樣選擇,有唔同口味,價錢偏貴,最後我地揀左原味既Souffle同Strawberry Pancake。上菜速度同等位時間成正比,等左我諗接近半個鐘先上枱Original Souffle $78賣相可以,表面煎成金黃色而且色澤均勻,份量較細。可惜一切開裡面唔係鬆軟既質感,而係好似未熟咁一pat pat,無咩蛋香,只係兩塊厚身加味道普通既pancake,質素對唔起價錢。側邊啲cream還好,唔會太甜太漏,比較輕身易入口,仲伴上糖漿自由配搭。Strawberry Pancake $88呢個無咁大落差,正常pancake味,但仲薄身過M記果啲。每層pancake之間都夾住士多啤梨cream同果肉,口感較豐富,但士多啤梨好酸唔新鮮伴碟既煉奶加分,為呢個酸多過甜既pancake
呢間野曾經風靡一時我諗大部份中意食甜品既女士都聽過,
但其實我對香港人開既日式野無乜太大期望,
因為大部份都食唔返果個味道……

但男朋友話佢同事極力推薦好食,
佢自己又興致勃勃,咁就試下啦。

有唔同口味,價錢偏貴,

上菜速度同等位時間成正比,
等左我諗接近半個鐘先上枱

Original  Soufflé

Original Souffle $78

賣相可以,表面煎成金黃色而且色澤均勻,
份量較細

Strawberry  Pancake
Strawberry Pancake $88

呢個無咁大落差,正常pancake味,但仲薄身過M記果啲。

伴碟既煉奶加分,為呢個酸多過甜既pancake增添返啲香甜

如果一心諗住影相打下卡既,
食物賣相同店面裝修都幾少女風既,
質素真心唔掂,加上等候時間咁長唔會有下次
2017-11-17