2019-08-04 169 瀏覽
之前去左另一間喺旺角既新加坡餐廳食咖椰吐司,上次叫錯左野,未能一完咖椰心願,記得之前同媽媽嚟過呢度食,又覺得幾唔錯;咁啱今日想嘆d咁自己食野,就決定去toast box🍞。叫左一個傳統吐司套餐:一份咖椰加牛油吐司,兩隻半熟蛋,一杯熱奶茶☕️。吐司麵包烘得脆脆的,未至於過焦會黑黑的,而是金黃色的。咖椰微甜,配合一大塊牛油,哇😋讓人不禁一口接著一口地吃;因為這個配搭不會好漏,香香甜甜。面包烘完難免會有d乾,將煮得剛好半熟的🥚打開用來沾吐司麵包,就剛好填補了這一點不足。(其實不沾也可以,因為有奶茶喝嘛)。不一會兒,就吃完了啊!🤣奶茶是順口的👍🏻😋 不會太多奶味甜味,茶甘味也足夠,剛好中和吐司的甜。

不一會兒,就吃完了啊!🤣

傳統吐司套餐