2019-10-17 215 瀏覽
一家大細去冰室食飯,貪佢唔止有傳統既茶餐食物,仲做得出色,當然無加一亦係一大賣點。呢度既滿足到屋企人食正餐,又滿足到為食的我食漢堡包歎下奶茶咁,真係幾好。經典芝士煎旦牛肉漢堡32價錢平,芝士溶到靚一靚,就連煎旦都爆漿流心,牛肉做到五到七成熟,芝蔴面包烘過脆脆的,有黑椒味好正,係香港人既味道。鐵板蝦干肉碎啫啫芥蘭72和家人吃飯,他們一定會叫菜食。啫啫有鑊氣,肉末碎半肥瘦,唧唧叫囂,蝦干咸香四溢,平衡芥蘭天然的甘味,咸咸地好好送飯。咸旦黃一字骨72賣相一流,抵食夾大件,排骨炸到脆一脆就沾滿濃濃既咸旦黃醬,落左好多咸旦黃呀不欺場,肉多骨少不太肥就邪惡萬分,卻又美味無窮。椒鹽鮮魷78 即叫既做,炸粉薄,大到嚇死我,鹽份適中不過濃味,魷魚量多又有彈性,加賣辣粉同醋開胃不少。跟餐燉湯加15x2是日係川貝蘋果雪梨燉海底椰湯,大盅而且湯清澈,無肥膏浮面,清潤無負擔,好啱少湯水既我。跟餐樽仔奶茶加15樽仔奶茶濃縮幼滑,冰凍無冰,茶香奶甜。食後感:卡位ok舒服,冷氣又夠,侍應都是大齡阿姐,服務卻不比年輕人有差,做事又快,又不會催你下單,而且才一百左右一個人的人均消費呀!

經典芝士煎旦牛肉漢堡32

鐵板蝦干肉碎啫啫芥蘭72

咸旦黃一字骨72

椒鹽鮮魷78

跟餐燉湯加15x2

跟餐樽仔奶茶加15
樽仔奶茶濃縮幼滑,冰凍無冰,茶香奶甜。