2023-05-02 671 瀏覽
Little Bao 係我同老公都好鍾意既一間餐廳~以前中環番工成日去😌今次揀左Fashion Walk呢間,比中環店更寬敞闊落,坐得再舒適啲,仲有室外位置,木枱櫈加上植物環繞,非常寫意🥟墨西哥炸雲吞 $98人氣小食之一,皮薄酥脆的炸雲吞,用左Taco皮包住爽滑飽滿既蝦膠,蝦膠超爽口彈牙,配上綿密既牛油果醬,加上菠蘿莎莎,酸酸甜甜,超好味🍟黑松露薯條 $98個醬真係好好味,而且多到包到每條薯條,仲有磨菇粒🐷Pork Belly Bao $98招牌菜色,絕對值得一試!豬腩肉入口外焦內軟,入口軟嫩而且絲毫不肥膩,中間嘅洋蔥pickles令佢更清新,醬汁非常惹味🦀Soft Shell Crab Tempura Bao $138軟殼蟹卜卜脆同鬆軟無比嘅刈包形成強烈對比😍😍配埋蟹籽沙律醬😋好好味🍨Salted Ice Cream Bao🍨Matcha Ice Cream Bao雪糕包亦係另一必點名物!上下兩層炸饅頭,外脆內軟😋😋😋中間夾住冰涼雪糕,冰火兩重天,抹茶味仲有煉奶👍🏻勁有feel老公生日,為佢安排一下,雖然冇寫字服務,但有蠟燭同埋Live 嘅生日歌 😂😂😂佢地唱得好落力,我地都好開心😁

🥟墨西哥炸雲吞 $98

🍟黑松露薯條 $98
個醬真係好好味,而且多到包到每條薯條,仲有磨菇粒

🐷Pork Belly Bao $98

🍨Salted Ice Cream Bao
🍨Matcha Ice Cream Bao
雪糕包亦係另一必點名物!

🍹GUAVALADA
番石榴熱情果,香甜之選,呢杯好飲,我鍾意

🍹YUZI MAPLE SODA
柚子楓糖梳打,清新之選

成餐飯都好滿意,依舊咁鍾意 littlebao 臨走佢哋仲送咗啲小包包貼紙俾我哋,好得意😍
  • 墨西哥炸雲吞
  • 招牌豬腩包