2020-05-13 1766 瀏覽
山林道成日都有一種,隱蔽嘅感覺,就係呢條街,有一間好貼地嘅西餐廳,從門面感覺,好似都幾唔貼地,但係其實都係小店一間,座位數目唔多,亦唔算坐得太舒服,不過最緊要係 有Heart ! 由於佢枱嘅數目唔多,所以如果冇訂枱,都好難等到位,因為都幾滿場㗎,喺門口等位嘅朋友,當然要先欣賞一下餐廳門口貼住嘅餐牌及宣傳單張啦!入到去,雖然入邊室內嘅裝修唔算規模大,亦唔係好宏偉,不過都幾靚架,例如呢一面牆就有一啲霓虹燈喺度,啱晒女仔影相打卡啊點解我話貼地?大家睇吓餐牌,餐廳真係講到明,例如 溫馨提示:製作需時,想快去M記!咁其實佢又冇錯嘅,係咪先主食會喺返呢度,見到選擇其實都多,都有唔同種類嘅選擇,佢嘅中文菜名都幾特別,基本上係唔知道菜係乜嘢嚟嘅,所以如果有唔明白,可以問吓店員,或者睇英文都得嘢食味道,梗係叫返支啤酒飲下啦,識叫一定叫宜家大熱既 Corona !! 不過如果有埋粒青檸就好啦!第一個小食係 炸軟殼蟹兩隻 $68,佢嘅軟殼蟹相對比較細隻,不過脆炸完之後,味道非常一流,其實作為前菜小食,都OK其實唯一冇咁好,就係佢比較細隻,但係味道真係出色,炸得非常香脆,入面嘅蟹膏都好好味!再嚟就有芝麻雞翼,

再嚟就有芝麻雞翼,一共有四隻,同樣作為前菜小食,都係一個好好嘅選擇,就算兩個人,每人兩隻,都唔錯

出面揸得好乾身,但係入面仍然有雞汁流出,味道唔算好濃烈,但係就真係好香口

主菜方面,我哋就揀咗呢個非常特別,菜名好有 Gimmick 既一個意粉,佢叫 屬性: 龍系奇異花,正如我一開始所講,如果只係聽過菜名,真係唔知佢係咩意粉黎架!

其實佢係龍蝦茄汁意粉,味道唔錯,我覺得佢個茄汁意粉做得好好味,醬汁條配啱啱好,所以食落都幾舒服

而主角之一嘅龍蝦,個頭非常大,雖然下身唔算太多肉及太大隻,不過當中嘅龍蝦肉都非常鮮味,而且好有咬口,整體來講都煮得唔錯,如果以一間小店來講,其實係幾有水準

總結來講,呢一啲小店都係值得大家支持嘅,未試過嘅就試吓啦