2021-05-09 34 瀏覽
鬼金棒嘅拉麵出名係辣同麻,我覺得同一般嘅日系拉麵唔可以比較,因為係兩件事,日系係食湯底鮮味,好純粹嘅;而麻辣拉麵係食調味。第一次食,叫咗芫茜拉麵同辣芽菜拉麵,保險啲要小麻小辣。心諗日式拉麵唔會好辣,應該冇料到,事實係都辣喎,小麻小辣對我剛剛好,有啲刺激又唔會好大負擔。辣芽菜拉麵 - 好多芽菜呀芫茜拉麵 - 好多芫茜呀,再加咗隻味玉。麵質,佢似刀削麵嘅麵質,偏粗硬,等一等食會好啲,亦唔會好掛湯,不過我覺得ok, 我唔會將佢同其他日系拉麵比,如果佢好掛湯,又辣,唔係好多人受到。叉燒,係一件五花腩肉。正常。味玉,好impressive,生熟程度控制得好好,蛋黃偏紅色,靚蛋,有蛋香又入味。(抱歉比我整得咁肉酸)星期六晚7:30pm唔係好使等,又坐得舒服,缺點係貴少少,兩個麵加咗一個替玉一個味玉,要$250。我會再幫襯。

辣芽菜拉麵

辣芽菜拉麵 - 好多芽菜呀

芫荽拉麵

芫茜拉麵 - 好多芫茜呀,再加咗隻味玉。

叉燒,係一件五花腩肉。正常。

2021-05-08
  • 味玉