2013-04-06 236 瀏覽
將軍澳首間酒店自助餐,同大型商場,地鐵站相連,非常方便,shopping 完早咗5分鐘到,諗住早啲入坐去吓toilet準備食餐飽,點知去到reception話要等到6點先安排入坐唯有等,最後等到18:02入場,坐位算闊落,眼見食物種類唔算多,一開始梗係生蠔,魚生,凍蝦先,(蟹腳,翡翠螺都無)生蠔即開,開完每隻沖水起碼5秒鐘,洗得好乾淨入口一啲蠔殼都無,最斃連味道都俾佢沖淡埋,魚生都係果啲,三文魚好似幾新鮮但又係淡而無味,凍蝦呢?一樣!唔知係咪味覺夭失調熱葷,有炸子雞,羊,片皮鴨,田螺,桂花炒粉絲,呢個覺得係全場最好味,蒸扇貝.....,蒸扇貝每次攞得6-8隻出嚟,開頭人少,攞咗兩隻試,唔熱嘅,,見佢無晒都唔理,有佢擺隻吉碟喺度,好在唔好食如果唔係掙餐死,轉戰甜品,都係失望,咖啡木糠布丁可以一試,食完甜品再試多轉,刺身,生蠔,同之前無分別,熱葷,算吧,真係唔吸引,第一次食bnuffet係唔飽肚講完食物,講服務,全場唯一態度最差嘅係切刺身果個大哥,見你揸住隻碟埋去,就命令式叫你擺低,切完啲刺身好似(pad)落隻碟度,佢啲語氣同態度佢真係大哥嚟架(呢位大哥好易認,咀下角有粒墨)唔好殺錯良民,
唔好殺錯良民,收碟速度就真係一般
,整體嚟講,呢間酒店嘅服務同食物有好大改善空間,不過都無下次鳥
題外話/補充資料: 可能呢間buffet嘅食物唔合我謂口,大家如果有錢淨,貪方便,或者有好朋友想跣佢一鑊可以介紹吓 生日仲有以歲數折扣(當然唔係全檯)
2013-04-02
生日