2013-04-08 289 瀏覽
一去到,已經見到大排長龍,餐廳好細心咁為每位客人送上一杯大大杯的峰蜜綠茶,係乍暖還寒嘅日子飲杯熱飲真係有雪中送暖的感覺。由於人數太多,雖然已經book 左枱,但還是要等2……3分鐘。入座時,經過放食物的地方,已經被那座長腳蟹山吸引。一開始,當然是冷盤啦。冷盤蠔:任食蠔真係好吸引,每次每人只可拎4隻,蠔身細細的,廚師會再用水沖走上面的沙粒,不過亦同時沖走鮮味。不過都好好食,但係長期都大排長龍,小啲耐性應該會發忟。長腳蟹:面對住長腳蟹山,未食口水已經湧出黎,咁好彩撞正有蟹蓋,真係好開心。蟹腳鮮甜爽口,蟹蓋好多膏,一個人根本食唔哂,所以建議同3~4人一齊分享。凍蝦:未食過咁爽口嘅凍蝦,好甜,而且蝦頭好多膏呀熱食鵝肝:本人對鵝肝一般,試左一舊,唔會話好好食要拎第2件,而且同場都見有好多鵝肝剩低。燒龍蝦:芝士燒龍蝦,可以一試。日式烚蔬菜:一般味精湯烚菜甜品:3.6北海道牛奶:平時賣好貴,所以都唔會食,今次終於可以大飽口福,質地好滑,而且濃濃的牛奶味,殺死人了。心太軟:心太軟是即場做的,所以食時內部仍然是熱熱的,成晚食左咁多凍野,一食熱野,個胃舒服到不得了。有蠔食加埋裝修,500蚊算ok,不過唔知

冷盤

凍蝦:未食過咁爽口嘅凍蝦,好甜,而且蝦頭好多膏呀

熱食

燒龍蝦:芝士燒龍蝦,可以一試。

日式烚蔬菜:一般味精湯烚菜

甜品

有蠔食加埋裝修,500蚊算ok,不過唔知點解成晚愈來愈嘈,侍應又好似愈做愈唔想做咁,去到中段,有啲覺得似去左new way buffet
2013-04-06
生日