上個星期無意中發現喇,Mr Steak出咗個自助午餐,同朋友就話試下。首先,嗰生蠔,真係好得意,一啖一個,又大隻又新鮮,入口即溶咁滑,重點不太鹹,順滑過水,好食到飛起!而家講返個沙津和芝士,正!啲沙津做得啱啱好,芝士融合得嚟,香滑得很,一啖接一啖咁食,唔痴唔膩。蜜瓜配埋火腿,清新解膩,蜜瓜甜甜哋,火腿又腍得嚟。有個唔掂嘅就係蟹鉗,我就覺得佢太咸喇,不過Mussels同蝦又做得唔錯,鮮甜彈牙。嗰帶子真係無得輸,煮得啱啱好,鮮味十足。其他嘅生蝦、三文魚等海鮮都保持住佢哋嘅新鮮味道,正宗!熱薰方面啊,燒牛肉同茄汁意粉我食咗最多,特別係和牛,肥美而且入味,茄汁意粉又得我心,酸甜開胃。最後甜品方面,心太軟同芒果蛋糕兩者都係壓軸好戲,海綿蛋糕又軟又香,芒果鮮甜,cream順滑得黎,完美嘅結局。😋🎂總括嚟講,Mr Steak啲海鮮真係新鮮,好食到停唔到口,值得再嚟!👍🏻🦐🐟

當天係9月的其中一個星期六,食第二時段,7:30  - 10:00, 早兩三星期上網book 的,記得有折扣,折後加一大約5百幾,同差唔多食物水平的酒店比較,算平。當日係full,雖然餐廳較細間,但位置之間的距離也夠。呢間餐廳主大食凍海鮮,和牛。龍蝦身夠新鮮,龍蝦蚶就差啲,冇乜鮮味,較韌。長腳蟹都大條,可惜唔太新鮮,肉有啲痴住殼。凍蝦好味。有生蠔,我冇食,每次去拎可以拎兩隻,朋友蠔話都夠飽滿,不過重金屬味,唔係人人鐘意。刺身只係食咗帶子,呢個新鮮又大隻。仲有沙律芝士吧,好多不同的沙津,芝士和瓜菜。熟食除咗和牛,其他真係好普通,比好多酒店差,而且人多時,好多都refill 唔切。和牛好味,睇得出係靚肉,油肥分佈平均,人多排隊去拎都快。甜品款式多,亮點係可以寫Happy Birthday 係流心朱古力蛋糕的碟上。慶祝生日好適合。side issue,廁所衛生有待改善⋯⋯
2021-07-01 733 瀏覽
朋友仔係6月生日 月頭已經開始諗食咩好終於book左mr steak, 網上自己訂位好方便但要留意佢都好full下 我大概早2個星期訂位如果想訂星期六日或假期就要再預早d la!我地係食平日既5pm 呢間我都係第一次食第一輪就拎左生蠔先 每次只可拎3隻生蠔肉偏細 重海水鐵綉咪 唔腥 算鮮甜另外牛肉都唔錯 最中意佢個燒牛柳 師傅話係和牛黎 不過邊度既和牛 同咩grade就唔知喇不過肉質鮮嫩 生熟適中 唔會太熟 好豐富既牛味點埋佢個黑椒汁都幾好味另外仲有壽喜燒 肉質有d難 牛味不出甜品算多款式 質素普普通通啦
朋友仔係6月生日 月頭已經開始諗食咩好
終於book左mr steak, 網上自己訂位好方便
但要留意佢都好full下 我大概早2個星期訂位
如果想訂星期六日或假期就要再預早d la!
我地係食平日既5pm 呢間我都係第一次食
生蠔
2021-06-24
燒牛柳
2020-05-29 543 瀏覽
這次再次和友人來吃Mr. Steak自助餐!訂了位子7:30晚餐,因為疫情關係,進入餐廳前需要量體溫哦!而且餐廳隨處也看到「取食物先戴上口罩」的告示,食客們很大部份也遵守,吃得更放心女生都愛吃甜!一進去就看到甜品吧 Tiramisu精緻的鮮果撻自助餐必吃的海鮮!我個人是很喜歡吃冷的個人私心推介青口!好鮮!好甜的!麵包蟹、長蟹腳也很吸引!不錯吃的!在之前最生蠔的位置,這次是龍蝦🦞!好甜的龍蝦,膏和肉也好吃,肉質讚讚👍🏻,不會很乾!聽店員說 六月開始有生蠔🦪 可以再去 哈哈刺生我取了幾次選擇滿多的!油甘魚、帶子、三文魚、醋鯖魚、蝦...等等新鮮哦而每人每次可拿4款再講一次 我個人是很喜歡吃冷的 哈哈冷盤小食 也很精緻其實小食的還有芝士、沙律,沙律吧⋯等等 上次來吃的時候,友人吃了四個酥皮湯這次我也要吃!看到這畫面我已流口水🤤新鮮出爐 酥皮超脆!喝湯要夠熱!十分滿意!真的很好喝!好吃!酥皮脆脆的 然後加上 熱熱的濃厚白湯口感味道100分的熱熱的還是要吃嘻 款式很多 蒜蓉蟶子、中式牛柳、牛扒、咖哩、蔬菜、全部通通都有!和牛也是這倘的重點啦!這壽喜燒 牛味很重加上店員都會配一些菜一起奉上牛的肉味
這次再次和友人來吃Mr. Steak自助餐
訂了位子7:30晚餐,
因為疫情關係,進入餐廳前需要量體溫哦!

女生都愛吃甜!

一進去就看到甜品

Tiramisu

精緻的鮮果撻

自助餐必吃的海鮮!
我個人是很喜歡吃冷的

個人私心推介
青口!好鮮!好甜的!
麵包蟹、長蟹腳也很吸引!不錯吃的!

在之前最生蠔的位置,這次是龍蝦🦞!
好甜的龍蝦,膏和肉也好吃,肉質讚讚👍🏻,不會很乾!

聽店員說 六月開始有生蠔🦪
可以再去 哈哈

刺生我取了幾次
選擇滿多的!
油甘魚、帶子、三文魚、醋鯖魚、蝦...等等
新鮮哦
而每人每次可拿4款
再講一次 我個人是很喜歡吃冷的 哈哈

冷盤小食 也很精緻
其實小食的還有芝士、沙律,沙律吧⋯等等

上次來吃的時候,友人吃了四個酥皮湯

這次我也要吃!

看到這畫面我已流口水🤤

新鮮出爐
酥皮超脆!
喝湯要夠熱!十分滿意!真的很好喝!好吃!
酥皮脆脆的 然後加上 熱熱的濃厚白湯

油花也是很好

最後
回來甜品的部分

甜品款式很多
蛋糕也有很多款!
中西式也有,豆腐花和椰汁糕也有
我個人私心推介 北海道牛乳布丁 焦糖燉蛋

雪糕也有五六個口味,我吃了咖啡和藍莓的

還有!心太軟!客人們可以設計畫畫或寫訊息 廚師都幫你畫到碟子上!他們畫功很讚

環境很好,食物很好,店員友善,和友人說說笑笑一個晚上,享受的呢
一定有下一次幫襯
2020-02-23 356 瀏覽
前幾晚是結婚週年,我哋一家四口去慶祝,食buffet 就最好,因為每人都可以食到自己最愛的食物,老公最愛吃海鮮,有美中不足是晚冇左生蠔,改左是龍蝦,也有長腳蟹、鮮螺及鮮蝦等,刺生又冇吞拿魚!但和牛超好美,肉質鮮嫩可口,熱盤種類不太多,但好夠食!也有個小檔提供給食客寫下心意,製作成心太軟同慶祝及拍照。
也有個小檔提供給食客寫下心意,製作成心太軟同慶祝及拍照。
2020-02-20
紀念日
用餐優惠
優惠券
2020-01-12 295 瀏覽
Mr.Steak 中午自助餐第一次去,對上一次夜晚,中午和夜晚的分別是,中午沒有麵包蟹和龍蝦,其他大部份都和夜晚差不多,今天的生蠔是美國和蘇格蘭生蠔,美國蠔,海水味淡,但蠔味重,蘇格蘭生蠔,海水味較重,壽喜燒的黃牛和鐵板煎和牛,牛味很重,中午也有甜品師傅為你製造特別的心太軟,其他甜品也很出色,唯一的缺點是中午補給長腳蟹只有一次
2020-01-11 137 瀏覽
因為屋企人生日,所以就諗住book間好啲嘅餐廳慶祝下。呢間自助餐一直都好受歡迎,所以一個月前已經book咗位。呢度唔算好大,不過佢有海景睇,加分麻雀雖小,但係五臟俱全,你想食嘅嘢呢度都有。值得要讚就係d海鮮,長腳蟹就唔洗講啦,但連麵包蟹都有,喺第二度真係唔係好常見。冷盤都有好多款嘢食揀,個啲撻超好食我覺得成個自助餐最好食嘅就係呢個牛,雖然每次每人只可以拎一塊,但佢個牛真係好出色,好香牛味甜品都好好食,最好食就係個360牛乳布甸,不過真係食得太飽啦,食咗一杯就夠

冷盤都有好多款嘢食揀,個啲撻超好食

2019-11-01 133 瀏覽
琴日去咗食lunch buffet估唔到中午都有長腳蟹食~我諗亦都喺呢度最容易回本嘅嘢食🤣牆腳蟹都幾新鮮,基本上個個入嚟都第一時間排隊,如果唔係嘅話,就要等佢下一輪refill先再有。最慘嘅係,佢refill都幾慢下所以真係想食最靚最新鮮嘅應該就係第一時間去拎!三文魚,立魚都唔錯,幾新鮮,有口感!肉類方面,佢有即場燒嘅日本佐賀牛食,其他方面都唔算太特別。不過一樣好既樣勝過十樣差既野呀嘛!甜品都有幾多種類,啱晒啲鍾意食甜品嘅人!Tiramisu, 木糠布甸,Crème brûlée,豆腐花都推薦!呢個Soufflé 講明1:30pm出爐~記得要準時去啊,如果唔係佢就好快會塔㗎啦!我覺得呢個甜左少少🤭另外,佢都提供心太軟,如果要慶祝嘅話,就記得一早要去counter。佢會提供紙仔同埋筆俾你,寫低你想寫嘅說話。去到1:15pm左右,就會開始一個一個碟連同心太軟擺出嚟。你搵返你自己個署名就可以㗎啦!另外呢一個牛乳布丁我都好推薦,佢真係好重牛奶味㗎!而且佢嘅texture唔係實的的,而係好軟滑嗰隻
琴日去咗食lunch buffet

估唔到中午都有長腳蟹食~我諗亦都喺呢度最容易回本嘅嘢食🤣
所以真係想食最靚最新鮮嘅應該就係第一時間去拎!
三文魚,立魚都唔錯,幾新鮮,有口感!
甜品都有幾多種類,啱晒啲鍾意食甜品嘅人!

2019-10-23 75 瀏覽
4個人來,食8點時段,今晚有75折本身睇食評好似講到好好甘,嘩,點知伏來,全部野都要排隊拎,你吾排就無得食一去到坐低第一時間,緊係去冷盤,點知要排隊仲要好多人排隊等龍蝦,佢上龍蝦有限量,吾係好似其他酒店甘,再拎好多出黎比人夾,呢樣野我食甘多buffet 未見過甘既情況重點: 龍蝦好實,煮得過熟,排隊排甘耐,仲要食d 甘差既質素刺身同埋生蠔都係要排隊,生蠔係過瘦果隻佢呢到主打係食牛,鐵扒牛真心正,仲有個壽喜燒都不錯服務質素ok, 收碟都快既不過食飯食得甘辛苦,你又可以排隊吾覺辛苦既,試試吧
4個人來,食8點時段,今晚有75折

一去到坐低
第一時間,緊係去冷盤,點知要排隊

刺身同埋生蠔都係要排隊,生蠔係過瘦果隻

佢呢到主打係食牛,鐵扒牛真心正,仲有個壽喜燒都不錯
服務質素ok, 收碟都快既
不過食飯食得甘辛苦,你又可以排隊吾覺辛苦既,試試吧
今日一大班人同9月雙星慶祝生日!就食豪d!搵左好多自助餐..生日都好似無乜優惠...有優惠ge...質素就唔多掂..好彩!最後發現Mr Steak生日又有優惠...比credit card又有折..食物質素又ok!就呢度!其實好耐好耐之前已經黎過..應該係舊址..今次黎到..竟然有驚喜!呢個景...唔錯!waiter哥哥就係安排我地係度lar食buffet..無特別..就係settle後就各自衝出去我當晚目標好明確,就係龍蝦同蟹腳海鮮section好多選擇...基本的種類會有..少有的種類..一樣有!全隻花蟹!食過好多buffet ge蟹腳,都係好slim....得個長字..無也用.....但呢度!係粗腿厚肉!!!!!!不過相反...龍蝦size較細..但都可接受ge再黎生蠔bar..是晚有2款...美國同蘇格蘭每次只會比3隻你..蠔海水味重..蠔身爽脆..但可惜..我比較鐘意creamy蠔..所以食左一round就無再要lu當晚刺身有7款..鐘意乜就同師傅講..佢切比你刺身正常發揮最驚喜係...有我好鐘意ge醋青魚刺身!真係唔係度度有!!!!!!呢個羊架..唔好意思,我影得唔靚..但
今日一大班人同9月雙星慶祝生日!就食豪d!

其實好耐好耐之前已經黎過..應該係舊址..
今次黎到..竟然有驚喜!
呢個景...唔錯!
waiter哥哥就係安排我地係度lar

食buffet..無特別..就係settle後就各自衝出去

我當晚目標好明確,就係龍蝦同蟹腳

全隻花蟹!

不過相反...龍蝦size較細..但都可接受ge

再黎生蠔bar..是晚有2款...美國同蘇格蘭

當晚刺身有7款..鐘意乜就同師傅講..佢切比你

刺身正常發揮

呢個羊架..唔好意思,我影得唔靚..但真係真係真係好好食!!!!!

佢完全係可以用"嫩"去形容!

肥瘦均勻..淡淡ge羊味..重點係..佢火候真係控制得好好!完全係世界級!

Mr Steak最出名就和牛..當然又要排下隊試下啦...
佢每一塊和牛..都係即slice出黎即煮架!
有兩種食法...就係壽喜燒同板燒~

唔需要特別形容...就係 "入口即溶"囉..hahaha

豬腳薑好香甜醋味...亦都不失薑味...真材實料..完全唔係一般buffet求其煲出黎溝左勁多水個種感覺

我本身唔係鐘意食甜品d人..但見佢款式好多..而且賣相好吸引..我就揀左幾款試下啦
點知.............又黎驚喜!
呢個cheese cake..不得了!
平時d cheese cake食落去..得一陣cream cheese味..無乜層次
但呢個cheese cake食落去..就真係有cheese ge咸香..係慢慢回味出黎!好有深度呀唔該

呢件唔知咩chocolate nut cake又係..唔會得個甜字!好多碎ge nuts係入面...基本上,每咬一小啖都食到!

最後係呢個北海道牛乳布丁...媽呀...好好味呀!要大嗌!

佢d牛奶味係濃到一個點...你覺得自己飲緊好thick ge奶唔係pudding...因為佢真係入口即溶..無誇張無吹水!必食!

話明食生日飯..梗係要講返d生日野
其實揀呢度另外一個原因..係因為佢可以即場幫你係甜品上寫字...
(估計唔係寫乜都得..因為我頭一次比佢寫ge野..無出到..我要重新提出要求而且轉左d字...先幫我寫出黎)

香港人           加油

2019-08-05 243 瀏覽
同朋友約好咗,如果公司出bonus嘅話就去Mr Steak食buffet!終於等到呢一日喇😝😝~~~~呢到真係好full,唔訂枱99%冇位😂😂之前都食過Mr Steak嘅Semi buffet,感覺都唔錯,今次係第一次嚟呢到食dinner buffet,原來真係比semi buffet多勁多嘢食😲😲,Dinner Buffet 分兩個時段,分別係5pm-7pm 同埋7:30pm-10pm,價錢如下:食Buffet一開頭當然要食咗冷盤先啦!啲海鮮堆到成坐山咁高,我食到8點幾都見啲staff有refill~~唔錯!我試咗龍蝦同長腳蟹,兩樣都係超新鮮!!!長腳蟹嘅肉質真係好厚肉又鮮甜,我一個人都食咗五至六隻!壽司款式都唔少,但我怕食埋飯會太飽,食唔落其他嘢,所以淨係叫咗幾款刺身!刺身質素都唔錯!生蠔今晚有兩款,產地分別係美國同蘇格蘭,都係即叫即開嘅!每人限拎3隻!個人鐘意食美國嗰隻多啲,因為我鐘意creamy啲嘅口感!食完冷盤,就去咗進軍熱食,呢到嘅Sukiyaki主打佐賀和牛師傅即叫即煮,唔怕overcook!但每次只限拎一塊,所以如果想食多幾塊嘅話,就要排多幾轉!燒牛肉係即切即煎,好嫩滑

食Buffet一開頭當然要食咗冷盤先啦!

刺身質素都唔錯!

個人鐘意食美國嗰隻多啲,因為我鐘意creamy啲嘅口感!

燒牛肉係即切即煎,好嫩滑,不過略嫌太多油~~

每日都有唔同燉湯,雞腳湯必飲!

朋友試咗酥皮龍蝦湯,不過佢話入面冇龍蝦🤣🤣🤣

甜品款式又係勁多,中式西式都有好多選擇!

賣相勁精緻,望見都開心!

雪糕櫃隔離有疊紙仔俾客人寫低啲字句,流心心太軟會分幾段時間出爐(我食嗰陣係8pm出爐),我哋可以提早寫定字句,師傅會設計埋~~~勁貼心
2018-10-20 887 瀏覽
6月去咗銅鑼灣嘅Mr. Steak Buffet à la minute同妹妹慶祝生日之前佢係銅鑼灣另一個位置嘅時候都試過一次感覺啲海鮮幾新鮮而且可以幫你整個特別甜品心太軟畫慶祝生日,紀念日一流👍👍👍今次帶一家人去食長腳蟹仍然保留水準但係麵包蟹就冇咁好甜品就比之前多咗選擇有Haagen-Dazs雪糕雪條揀價錢方面就見人見至如果可以食到多啲長腳蟹的話都合理同埋食之前可以去預約可能會有優惠時段㗎❤
之前佢係銅鑼灣另一個位置嘅時候都試過一次
感覺啲海鮮幾新鮮
而且可以幫你整個特別甜品心太軟畫
慶祝生日,紀念日一流👍👍👍
今次帶一家人去食
可能會有優惠時段㗎❤
2018-06-03
生日
2018-10-03 739 瀏覽
呢間餐廳食過三次,今次係第四次。唔係特別平不過有信心去過咁多次嘅水準都保持到,預計唔會太差,的確今次都唔會失望。雖然我唔知道呢個價錢應唔應該食得更好?晚市自助餐時段$5xx一位兩位連加一就過千,如果係慶祝生日我又覺得冇乜所謂,都算易book位。我最主要都係鍾意佢哋一黎甜品款式真係好多好多(一般自助餐晚市都唔會有咁多甜品),二黎又靚,三黎味道又好。不過款式唔算特別,睇你個人要求會唔會好高啦,我覺得佢個心太軟做得好好已經值。呢間餐廳最特別嘅地方就係可以寫紙仔比廚師幫你寫朱古力字,如果你趕住要就最好等大家食飽飽之前就寫定紙仔,如果你食飽飽先寫紙仔大家就同一個時間爭兩雙手⋯⋯會等得比較耐先有貨。🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩另外如果你book位時同佢哋講係慶祝生日佢哋會熄燈同你唱生日歌,我冇要求呢個服務因為太尷尬,唔知道要唔要加錢。
呢間餐廳食過三次,今次係第四次。
雖然我唔知道呢個價錢應唔應該食得更好?

晚市自助餐時段$5xx一位

🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩

寫紙仔比佢地幫你畫碟
生日
寫紙仔比佢地幫你畫碟
  • 心太軟
2018-09-04 601 瀏覽
Lunch buffet 12:00-14:30 近期75折 所以2個人埋單$410有找Book左位12:00,可能book位嘅關係,安排坐窗邊對海位置,有風景睇,已經覺得滿足。出去拎食物,種類真係比好多酒店嘅lunch buffet多!有刺身,壽司,各類中日西式頭盤,冷盤和牛,熟食,叻沙,冷麵,好多款式嘅甜品,海鮮... 首先食嘅係刺身,有5款選擇 : 玉子、三文魚、八爪魚、醋青魚、立魚、蟹棒。每人每次可選4款!三文魚同立魚都好食之後就開始食下長腳蟹、蝦、青口、中華沙津、螺肉、墨魚仔長腳蟹真係好鮮甜,仲多汁到一用拑夾,啲汁就流晒出黎!牛雖然得一款選擇,但水平亦非常好,夠淋,加埋燒汁一流!附近仲有串燒同鰻魚飯拎成個buffet最滿意嘅係個傳情達意心大軟!真係好靚好有心思!每碟都會跟翻大家寫嘅野去畫,仲要畫得唔馬虎!出面好多有得畫都好,都唔會係呢個價又有得任食,又有得影靚相,個心大軟亦整得好食!內暖流心,外就脆!最重要嘅係唔太甜,唔會覺得漏!仲有好多其他食物款式,不能盡錄,但絕對推薦呢間又抵又高質嘅buffet!的確係affordable luxury!牛乳布丁必食

出去拎食物,種類真係比好多酒店嘅lunch buffet多!有刺身壽司,各類中日西式頭盤,冷盤和牛,熟食,叻沙,冷麵,好多款式嘅甜品,海鮮...

刺身

之後就開始食下長腳蟹、蝦、青口、中華沙津、螺肉、墨魚仔
長腳蟹真係好鮮甜,仲多汁到一用拑夾,啲汁就流晒出黎!

的確係affordable luxury!

牛乳布丁必食

刺身
2018-08-30 397 瀏覽
朋友生日book 咗呢到慶祝生日。 生蠔係幾大隻, 可惜要不停咁排,食buffet 就兩個半鍾,排排下d 時間都無晒,諗諗下都唔係咁掋食。其他食物就普通, 熱食都多,甜品選擇都多, 但無咩會特別記得。搵非星期五,weekend 嘅時間食應該可以食多幾粒生蠔