餐廳: 醉胡爐
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-10-09 111 瀏覽
一星期連打兩日邊爐係咩玩法?!不過唔同餐廳唔同湯底對於我嚟講就已經唔同咗,今次係比佢個金湯鴿翅花膠鍋吸引左去的,湯底用料十足,特別有一排排嘅翅,六件以上花膠,同埋出名滋補嘅鴿咁多材料味道固然濃郁,帶少少金華火腿咸味令食物味道更加豐富!打邊爐重中之重係牛肉,叫左胡爐牛拼盆(小)有齊六個部位,包括:牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒,當中以極上手切牛頸脊最吸引,牛味香濃,油脂亦好豐盛!我應該係嫌打邊爐唔夠熱氣所以每次唔多唔少都會叫炸物今次嘅黃金炸魚皮& 風沙椒鹽粟米條超好食!黃金炸蛋皮加左金沙非常香脆,浸湯幾秒我就食左啦~另外椒鹽粟米條成日見人食,到今日先知點解個個都叫啦~粟米粒好甜🌽加埋椒鹽,將辣、咸&甜味道平衝成一種新口味真係令人一試難忘其他火鍋配料都十分唔錯,未試過打邊爐帶子餃,估唔到幾香禍~愛餃人士可以一戰而蝦滑打得好好,彈牙又夠滑身,重有幾粒原隻蝦肉,增加口感,非常滿意好啦~我係一個唔多生痱滋嘅人,同行友人就係一個無啦啦都生嘅人,佢嘅咀仔簡直係痱滋之母🤣🤣🤣所以就叫埋竹蔗茅根水抗衡一下粒痱滋,我覺得都好足料,飲完喉嚨幾清潤,最重要係唔會過甜,好過飲可樂吖😄
一星期連打兩日邊爐係咩玩法?!
不過唔同餐廳唔同湯底對於我嚟講就已經唔同咗,
今次係比佢個金湯鴿翅花膠鍋吸引左去的,
湯底用料十足,特別有一排排嘅翅,
六件以上花膠,同埋出名滋補嘅鴿
咁多材料味道固然濃郁,
帶少少金華火腿咸味令食物味道更加豐富!

手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降
牛粒,當中以極上手切牛頸脊最吸引,
牛味香濃,油脂亦好豐盛!

我應該係嫌打邊爐唔夠熱氣
所以每次唔多唔少都會叫炸物
今次嘅黃金炸魚皮& 風沙椒鹽粟米條超好食!
黃金炸蛋皮加左金沙非常香脆,
浸湯幾秒我就食左啦~
另外椒鹽粟米條成日見人食,
到今日先知點解個個都叫啦~
粟米粒好甜🌽加埋椒鹽,
將辣、咸&甜味道平衝成一種新口味
真係令人一試難忘

其他火鍋配料都十分唔錯,
未試過打邊爐帶子餃,估唔到幾香禍~
愛餃人士可以一戰
而蝦滑打得好好,彈牙又夠滑身,
重有幾粒原隻蝦肉,增加口感,非常滿意

好啦~我係一個唔多生痱滋嘅人,
同行友人就係一個無啦啦都生嘅人,
佢嘅咀仔簡直係痱滋之母🤣🤣🤣
所以就叫埋竹蔗茅根水抗衡一下粒痱滋,
我覺得都好足料,飲完喉嚨幾清潤,
最重要係唔會過甜,好過飲可樂吖😄