2024-04-03 1694 瀏覽
/最近發現咗呢間係鰂魚涌嘅寶藏餐廳🤩即刻約咗朋友收工去chill下環境格局勁chill勁高級,食物質素都非常之高質-佢哋而家逢星期一二夜晚都會有一個$498既set入面有前菜,壽司,牛扒同甜品! 兩個人去食係完全夠飽!-🥢前菜有味噌湯,麻醬菠菜,枝豆同炸豆腐。麻醬菠菜嘅擺盤好特別,將菠菜同麻醬好好混合埋一齊之後每一條菠菜都佈滿麻醬非常香濃。炸豆腐都吸滿日式高湯好入味🥢壽司一大個拼盤擺得勁靚,超啱打卡🥰首先有四款刺身:真調,三文魚,帶子同油甘魚。壽司就係炙燒三文魚,黑松露醬油甘魚,赤身吞拿魚,然後就係吞拿魚蓉反卷,呢個反卷有少少辣辣地,入邊包住牛油果,青瓜同紫蘇葉,辣得來又有少少清新嘅感覺。 呢個真係食唔停口😋😋 刺身都非常之新鮮重魚味🥢牛扒牛扒可以每人揀一款,我哋兩個都係揀咗M1和牛,肉味超級香濃,牛扒仲要非常之厚,充滿肉汁勁Juicy🤩🤩 嗌左middle 啱啱好,個橫切面勁靚,配埋個燒汁一齊食都好夾!另外仲有一人一碗椰菜沙律同一份薯條,薯條炸到好脆,又唔會好油膩👍🏻🥢甜品咁啱我哋喺復活節嘅時候去,其中一款甜品就係復活節蛋🤣🥚,另一款係caramel雪糕配芝麻脆片同埋紅豆粒,個人覺得
最近發現咗呢間係鰂魚涌嘅寶藏餐廳🤩
即刻約咗朋友收工去chill下
環境格局勁chill勁高級,食物質素都非常之高質
佢哋而家逢星期一二夜晚都會有一個$498既set
入面有前菜,壽司,牛扒同甜品! 兩個人去食係完全夠飽!
🥢前菜

🥢壽司
一大個拼盤擺得勁靚,超啱打卡🥰

🥢牛扒

🥢甜品
咁啱我哋喺復活節嘅時候去,其中一款甜品就係復活節蛋🤣🥚,另一款係caramel雪糕配芝麻脆片同埋紅豆粒,個人覺得比較偏甜,但係口感非常之豐富。復活蛋其實係朱古力慕絲,面頭仲有啲生果,食落唔會太甜太膩,略略有少少朱古力嘅苦,作一個好好嘅收尾
整體上成個環境好啱朋友或者情侶去拍拖!
慶祝節日都係一個好好嘅選擇!

• Sushi
  • Wagyu