2024-04-14 21 瀏覽
火焰三椰雞煲🐔($328)鍋底本身跟咗半隻雞,幾塊紅蘿蔔同埋少許椰子肉👍🏻上嚟嗰陣店員會用牛油炒香啲雞,之後落酒點火🤣場面10分壯觀👍🏻湯底方面好有心,會用原個椰子、椰皇同埋椰奶整成嘅湯,一次過加落個煲度。個湯底煮到最後真係超濃郁,好鮮甜😋😋而雞本身都幾鮮嫩,冇雪藏味~紐西蘭羊肉片🐑($138)羊肉有小小羊騷味(有冇人同我一樣覺得有少少先好食🤣)唔厚唔薄,食落啱啱好!!風沙粟米🌽($78)粟米似係採用咗避風塘嘅炒法,所以外皮鹹鹹地,原本粟米應該係煮過嚟🤔手打黑松露墨魚丸($52)黑松露味唔算重,但係食得出真係手打!墨魚丸入面仲有啲墨魚喺度◔.̮◔ 手打鹹蛋黃蝦丸($52)呢個幾好食,好推薦!蝦丸非常彈牙,中間嘅鹹蛋黃係爆汁嘅,仲有啲沙沙地嘅口感😋皇帝菜($48)皇帝菜配打邊爐是常識吧,正常發揮唔會老!整體嚟講,呢間火鍋店位置算係幾方便,不過入口有啲隱蔽😹上到去啲位都幾闊落,見到有房仔,如果人多嘅話book埋一間房打邊爐都幾正!唔想食放題邊爐,有時間限制嘅話,有Budget都可以去呢間試吓~
火焰三椰雞煲🐔($328)

紐西蘭羊肉片🐑($138)

風沙粟米🌽($78)

手打黑松露墨魚丸($52)

手打鹹蛋黃蝦丸($52)

皇帝菜($48)
皇帝菜配打邊爐是常識吧,正常發揮唔會老!