2024-04-11 96 瀏覽
榮哥廚房私房菜 (觀塘)地址:觀塘觀塘道436-484號觀塘工業中心3期4樓L室朋友生日,佢好鍾意食私房菜,所以今日特登約bk榮哥私房菜慶祝!入到去就即刻見到個櫃放咗好多獎杯,好犀利🤙🏻涼伴黑白木耳酸酸地好開胃!本地水耕沙律菜伴芝麻酱榮哥自家甜酸齋茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子好細心幫手分好曬,就一碟有三款食物!擺碟仲好靚!最鐘意係流心蛋!配埋個汁好正!原盅燉哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯(位上)x2/原盅燉姬松茸淮山甘筍燉黑毛豚肉湯(位上)x2黑松露醬我地有4個人,有2款湯!每款湯嘅材料非常足!佔咗7成!所以個湯味好出,好濃味!二款各有得色!都好好飲!炒花尾躉班球配鮮露筍班球經炒煮後保持鮮嫩,搭配清脆的鮮露筍,帶來豐富的口感。每一口都能品嚐到海鮮的鮮味和筍的清甜。蝦球水芙蓉放喺一個精緻嘅碟,超有食慾,芙蓉蛋好滑!韓泡汁煮牛面肉配雙色蘿蔔(微辣)韓牛肉煮得軟嫩多汁,搭配韓式泡菜醬汁,帶來濃郁的辣味和香氣,好食!招牌茶王燻雞肉質滑嫩,離遠都聞到香氣!值得一試米王有機時令鮮蔬轉咗做魚湯,好鮮甜!大紅大紫炒飯配日本櫻花蝦成條粉紅色,好吸睛🫶🏻,啲飯粒粒分明,超多櫻花蝦!正時令甜品
榮哥廚房私房菜 (觀塘)
地址:觀塘觀塘道436-484號觀塘工業中心3期4樓L室

涼伴黑白木耳
酸酸地好開胃!

本地水耕沙律菜伴芝麻酱
榮哥自家甜酸齋
茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子

炒花尾躉班球配鮮露筍

蝦球水芙蓉
放喺一個精緻嘅碟,超有食慾,芙蓉蛋好滑!

韓泡汁煮牛面肉配雙色蘿蔔(微辣)

招牌茶王燻雞
肉質滑嫩,離遠都聞到香氣!值得一試

米王有機時令鮮蔬
轉咗做魚湯,好鮮甜!

大紅大紫炒飯配日本櫻花蝦
成條粉紅色,好吸睛🫶🏻,啲飯粒粒分明,超多櫻花蝦!正

時令甜品