2019-08-09 1323 瀏覽
同同事farewell, 揀左附近一間西班牙菜餐廳試下。雖然個環境好靚,不過食物就有點令人失望。我地叫左個大份量嘅西班牙海鮮炒飯,6 個人一齊分享。不過原來個size都偏細,目測細過一個譚仔碗的直徑,6個人分...就一定唔夠,幸好我地叫左不少小食同side dish。而且味道偏咸,是很咸,我剩係食了幾啖,怕增加了腎臟嘅負擔。下面嘅西班牙奄列幾特別,同我一向接觸的奄列不同,好似一個圓餅,切開入面係一粒粒嘅薯仔同,有咬口,味道都唔錯。跟住嘅係些利酒炒雜菌,好香!鮮蕃茄蓉焗法包幾好食,令唔中意食法包嘅我都覺得好味,蕃茄蓉好fresh,甜酸開胃,而且為叉包增添濕潤感,更易入口。傳統蕃茄醬煮肉丸,肉丸好juicy,味道都係有點偏咸。最後的是不會有任何味道問題的雜錦風乾伊比利亞肉併盤。總結係食物偏咸、細碟,性價比低。

跟住嘅係些利酒炒雜菌,好香!

傳統蕃茄醬煮肉丸,肉丸好juicy,味道都係有點偏咸。

最後的是不會有任何味道問題的雜錦風乾伊比利亞肉併盤。

總結係食物偏咸、細碟,性價比低。