焼肉而今 by 富小路やま岸

Yakiniku JIKON by Tominokoji Yamagishi
2021-10-25 781 瀏覽
老公生日,點知揀左依間餐廳好掃興。咁嘅服務同食物質素都可以係米芝蓮嘅話,真係人人都可以係米芝蓮我地book 左6 點,但因為塞入carpark 塞左15 分鐘所以遲左,去到門口我都即刻話唔好意思遲左,個staff 同我講8 點要交枱。我問點解,佢話佢地係6-8 同8-10 兩轉。我O 左咀,我問佢點解book 枱嗰陣唔講清楚,又或者打黎confirm booking 都唔講?其實我地遲左10分鐘嗰陣佢有打黎我都勁唔好意思跑緊上去。但嗰刻都無remind 我地食到8點。我問完佢淨係好冷淡答左我兩個字"係呀"咁樣。印象分已經係零,我打黎有同佢講係慶祝生日,但冇諗過完全冇reminder。算啦唯有爭取時間入座,自己遲到都有責任。可能影響左心情,為左爭取時間,我地直接問唔同menu 有咩分別,個staff 答我地一個係有人幫你燒,另外嗰d係自己燒。OMG?! 依個就係分別,menu 入面d 肉同dish係冇其他分別?算喇我地自己睇。睇見咁樣我地只係order 左 "富" 嘅menu, 因為老公話寧願自己燒。但係落完之後隔左一陣竟然有個staff 又再走過黎問我地係咪要 "富",真係呆左!我地配
老公生日,點知揀左依間餐廳好掃興。

可能影響左心情,為左爭取時間,我地直接問唔同menu 有咩分別,個staff 答我地一個係有人幫你燒,另外嗰d係自己燒。OMG?! 依個就係分別,menu 入面d 肉同dish係冇其他分別?算喇我地自己睇。睇見咁樣我地只係order 左 "富" 嘅menu, 因為老公話寧願自己燒。但係落完之後隔左一陣竟然有個staff 又再走過黎問我地係咪要 "富",真係呆左!我地配合你8點要交枱,落單只係一個字都聽唔清楚?我已經指埋俾佢睇。🙄

原本我同老公講我哋加個signature嘅hotdog, 都係老公英明一開始話見到個service咁樣唔好order住,睇吓Menu啲嘢食點樣先再決定,最後梗係冇嗌到啦,不過全晚最好食嘅我竟然冇影到相,就係最後嗰個冷麵,可以清下食咗成餐牛油。
食完呢餐飯我又再睇返依間餐廳嘅食評,怪就怪自己冇做足功課。我覺得啲人講得好啱,牛角嘅Service仲好過佢哋,至少起碼佢哋個爐係真係食燒肉用嘅。依餐$888/head 唔算貴,但係都唔會再返黎除非佢換晒d 爐啦😆