2023-01-14 634 瀏覽
喺太子旺角呢頭搵食 好多餐廳都係已經食過好多次 今次嚟嘅呢間餐廳聽就聽過幾次啦 但係就未食過🫢 一於入嚟試吓佢 晚市套餐都幾多選擇 我就貪佢有嘢飲同埋可以用優惠價加配小食😝檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯呢度嘅叉燒 真係幾推介 肉質軟腍 而且好入味🐷 鹹鹹甜甜嘅黑豉油真係好夾 重點係配埋油飯 真係邪惡得嚟又好好食 食唔停口啊😋 側邊嘅魚丸湯就比較清新 有簡單嘅配料冬瓜同埋魚蛋獅城芽菜走地雞飯配白胡椒排骨茶我都幾鍾意佢嘅走地雞 因為肉質實淨 雞肉唔肥 就算食埋層皮都唔會太邪惡😎 雞嘅份量好多 面頭仲有少少辣辣地嘅調味 同行友人因為想食得清淡啲 所以轉咗白飯 不過佢食完一啖油飯之後就好後悔😂 因為油飯真係好出色 隔離嘅肉骨茶就好香胡椒味 入面仲有兩條一字骨同埋豆卜添 一字骨煮得好軟身 食起上嚟好方便😌輕怡拼盤呢個輕怡拼盤用優惠價加配 有春卷 魚餅 滷蛋同埋雞翼尖 春卷都幾特別入面有蔬菜絲仲有個蝦尾🍤 雞翼尖近似海南雞嘅調味 我都幾鍾意食呢個雞翼尖長短腳(豬+雞)見到佢嘅醬油雞已經好想試 但係又食唔到咁多嘢 唯有試吓佢嘅小食啦😮 長短腳原來係講緊豬手同埋雞腳 呢個價錢來講份量真係算幾多🐷 呢度嘅
檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯
檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯
魚丸湯
輕怡拼盤
輕怡拼盤
長短腳(豬+雞)
見到佢嘅醬油雞已經好想試 但係又食唔到咁多嘢 唯有試吓佢嘅小食啦😮 長短腳原來係講緊豬手同埋雞腳 呢個價錢來講份量真係算幾多🐷 呢度嘅滷水整得幾好
長短腳(豬+雞)
鮮油咖吔多士
本身已經好鍾意食鮮油嘅我 對於呢個鮮油咖吔多真係抗拒唔到啊😌 咖吔同牛油嘅比例啱啱好唔會太過肥膩
鮮油咖吔多士
飲品
熱鮮檸檬薏米水 本身以為呢一個飲品會冇乜味 點知原來係甜甜地嘅🫢 熱新加坡即磨白咖啡 呢個咖啡幾好飲 唔會太苦澀☕️
熱鮮檸檬薏米水
熱新加坡即磨白咖啡
呢間餐廳喺長沙灣都有舖㗎 如果喺嗰邊行過都可以食到呢間幾好味嘅星馬菜餐廳🍴