今日帶爸爸媽媽食好野~自從疫情之後冇得去日本,佢地已經成日嗌話好掛住沖繩,所以今晚就同佢地黎呢間高質日本餐廳食個DINNER~三文魚壽司、山葵八爪魚軍艦、鵝肝壽司、玉子壽司、三文魚4切而家星期一至五做緊刺身壽司半價,之前冇半價黎食過已經覺得食材好新鮮,而定半價就梗係嗌多D啦!特別想講三文魚壽司,每件折完8蚊件,三文魚刺身4件都係30幾蚊,咁高質又平真係抵到叫! 玉子壽司又係勁抵,玉子甜甜地份量又多,一口一件岩岩好! 鵝肝壽司平時唔捨得食,而家半價點都要試下啦,入口甘香油脂感重,鵝肝味好濃,真係好正!六味真蠔、岩手縣赤崎真蠔呢道六味真蠔真係切點,6隻唔同口味既蠔都係2百幾蚊,味道仲要唔錯,賣相又勁IG-ABLE!入面包括兩款生蠔,分別係柚子伴日本蠔同三杯酢啫喱蠔,而熟蠔有芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔同岩鹽海膽蠔~中間仲配有沙律,入面仲有沖繩海葡萄!爸媽對呢個六味真蠔評價勁高,話兩款生蠔勁CREAMY又新鮮,好有沖繩食既感覺,因為媽咪覺得太好食,就話想要多款生蠔,我地見有岩手縣赤崎真蠔,為媽咪開心就梗係要叫俾佢試啦,$98一隻,一黎到見到好大隻,有手掌咁大!我地坐係隔離都聞到隻蠔既鮮味!真
三文魚壽司、山葵八爪魚軍艦、鵝肝壽司、玉子壽司、三文魚4切

六味真蠔、岩手縣赤崎真蠔
呢道六味真蠔真係切點,6隻唔同口味既蠔都係2百幾蚊,味道仲要唔錯,賣相又勁IG-ABLE!入面包括兩款生蠔,分別係柚子伴日本蠔同三杯酢啫喱蠔,而熟蠔有芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔同岩鹽海膽蠔~中間仲配有沙律,入面仲有沖繩海葡萄!爸媽對呢個六味真蠔評價勁高,話兩款生蠔勁CREAMY又新鮮,好有沖繩食既感覺,因為媽咪覺得太好食,就話想要多款生蠔,我地見有岩手縣赤崎真蠔,為媽咪開心就梗係要叫俾佢試啦,$98一隻,一黎到見到好大隻,有手掌咁大!我地坐係隔離都聞到隻蠔既鮮味!真係勁誇張!海水味好出,媽咪話食落好鮮甜,非常高質咁話!而幾款熟蠔亦各有特色,唔需要點醬汁就咁食都已經好好食!

燒羊架、七味脆炸魷魚酥
食完凍野一定要叫D熱野既,我想話呢個燒羊架係我食過最好食既!平時日本餐廳叫既唔係太酥就係太韌!但呢度既羊架係好軟稔,一咬落去就會咬得開,羊味重得黎唔酥!點都要叫黎試下!
七味脆炸魷魚酥呢個小食都唔錯,份量唔少,魷魚酥又唔韌,一咬就斷,炸得香口又唔油,點個沙律醬食絕對係開胃小食之選!

安格斯牛肉鍋
第二款熱食我地叫左安格斯牛肉鍋,牛肉一排掛係度咁present,睇見都覺得好食,仲配有雞蛋~呢個鍋入面既料都唔少,湯底又香又濃,蔬菜索哂D汁真係好好食!牛肉淥一淥再加D芝麻醬,真係冇得頂,另外加$28有一個烏冬,口感煙韌,建議叫埋一齊黎食!

松葉蟹肉海膽炒飯
松葉蟹肉海膽炒飯黎到好香,海膽一D都唔腥,估唔到配落炒飯都KEEP到個鮮味,飯粒都炒到粒粒分明!
總括黎講呢度既食物質素真係好高環境又好,下次要試埋佢地個LUNCH同TEA SET!