2020-09-20 49 瀏覽
之前已經聽過呢間餐廳好好食但係一直冇機會去,今日收工早咗經過見到唔係好多人排隊就當然要入去試吓😋蘋果鹽酥雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鹽酥雞啲炸粉唔厚,一口一粒,雞肉都算juicy最特別係佢個蘋果伴碟,夾住去食炸嘢有好清新嘅感覺台式香蒜腸⭐️⭐️⭐️⭐️上來見到份量算多,肥瘦肉平均祖傳滷湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️油麵、百頁豆腐、雞腎、彈牙貢丸百頁豆腐比平時食到既更加Q彈同滑!必食既係貢丸,好有香菇味道冬瓜茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黑糖珍珠奶茶⭐️⭐️⭐️⭐️冬瓜茶好正宗,好香冬瓜味,甜度岩岩好,唔係死甜果隻,會keep住想係咁飲😁黑糖珍珠奶茶都好好味,黑糖珍珠好香好彈牙,又唔會太甜,佢用嗰隻奶奶味都好濃👍🏻👍🏻綜合芋圓加仙草⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️芋圓彈牙得來又有芋頭地瓜味💕配埋仙草同紅豆真係超好食😋個base甜度啱啱好,仙草又滑又爽口夏天食真係好正👍🏻👍🏻總括來講,呢間台灣餐廳嘅質素非常好,食物又抵又好食,而且份量都唔細,一定會再來的👍🏻

蘋果鹽酥雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鹽酥雞啲炸粉唔厚,一口一粒,雞肉都算juicy
最特別係佢個蘋果伴碟,夾住去食炸嘢有好清新嘅感覺

台式香蒜腸⭐️⭐️⭐️⭐️
上來見到份量算多,肥瘦肉平均

祖傳滷湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
油麵、百頁豆腐、雞腎、彈牙貢丸

百頁豆腐比平時食到既更加Q彈同滑!

必食既係貢丸,好有香菇味道

冬瓜茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
黑糖珍珠奶茶⭐️⭐️⭐️⭐️