2023-12-28 314 瀏覽
呢間老撾餐廳嘅菜單我睇咗,直頭係五光十色,吸引到我唔少👀。首先,我要大讚下佢們嗰碗'是冧彈雞全米湯粉',湯頭幽香濃郁,米粉滑溜真係食落有層次,再加埋有椰子嘅甜味,真係解香濃、清新之間嘅味蕾迷局🍜!再講吓嗰'扎肉鮮蝦米紙捲',足料嘅餡料配上薄薄嘅米紙,一啖咬落去鮮味四溢,脆滑 texture mix得好好,食嘅時候仲感到唔少新鮮蔬菜嘅爽口,果然係嚟到都要試吓嘅小食!最後話下嗰'砵仔蠔餅',次次見到蠔都會心郁郁嘅試,但呢個略嫌油膩,係啲非我杯茶,下次可能會skip咗佢。整體嚟講,呢間老撾餐廳嘅服務態度真係貼心,食物新鮮過癮,而且每一道菜都好有本地特色,可以話係頗有探險精神嘅食客嘅福音🙌!这次嘅體驗,真係喺味覺上旅行咗一圈老撾,有機會真係要再嚟試下其他菜色!🌶️🥢🌿