施心畢三個字拆開來看就是「施」教、用「心」和學成「畢」業。老闆為了不要讓這種味道失傳,同時帶起自己家鄉的Comfort Food,這家店就決定主打老撾湯粉。餐牌上特別標榜是100%全米湯粉,原來與普通米粉最大的分別在於煙韌程度。(Openrice網上資料)因為在openrice看過餐廳介紹所以就打算跟朋友來嘗一嘗老撾菜,其實也從未接觸過老撾菜,希望可以多嘗試新菜式。餐廳位置中環,可算是方便的位置,只要在中環D出囗,步行至蘇豪扶手電梯下的翡翠商場便可。餐廳設計帶有東南亞風格,餐廳內坐位寬闊,是用以鐵製桌椅,加上落地玻璃,還可以望出街外景色。豬頸肉全米湯粉餐廳標榜100%全米湯粉,當然要點上一個湯粉來嘗一嘗,我倆點了豬頸肉全米湯粉,豬頸肉厚肉爽甜,醃製後更惹味香囗,肥瘦適中,加上各種配菜,擺碟鮮艷,湯頭清甜不含任何添加劑,米粉煙韌不會鬆散軟爛。施心畢豐食拼盤(魚/蝦/雞/豬/米紙卷)魚餅彈牙,蝦餅香脆乾身,網蝦米紙卷炸過後色澤黃金,肉質彈牙。米紙卷蘸上老撾醬汁酸辣惹味,但我還是喜歡另一個微辣的醬汁。是拉差牛油雞翼醬汁帶微辣,雞翼是單骨雞翼,入囗更方便,牛油味香濃,雞翼香脆內嫩。老撾青芒果沙

豬頸肉全米湯粉
施心畢豐食拼盤(魚/蝦/雞/豬/米紙卷)
老撾青芒果沙律
青芒果爽脆清甜,加上微辣的醬汁更開胃,配菜伴碟的紅色蘿蔔更吸引,擺碟別具心思。
2018-09-09 100 瀏覽
是拉差牛油雞翼 $48其貌不揚既一份雞翼 但係相當好食 必叫既一份小食!是拉差係咩東東食完我都唔知 不過我覺得呢份雞翼似蜜糖雞多過牛油雞 甜甜地非常入味 而且係用單骨雞翼 口感幾唔錯不過餐牌說好的兩隻辣椒呢 我淨係feel到甜 一啲都唔辣 ><"老撾豬頸肉100%全米湯粉 $78老撾菜食過未? 我就食過 係第一次 xP你問老撾菜即係咩 我會覺得有啲似泰國菜越南菜 但又有自己特色 只係係香港普及度遠不及泰越老撾特色從呢份米粉說起 話說餐廳標榜用全米既米粉 我第一次聽有全米唔全米之分 預期效果係比一般既80%米更彈牙 試落又真係幾有咬口 唔係純gimmick對比起老擿米 我對湯同調味料既味道更加深刻 要形容既話我覺得有啲似越南既香茅偏泰北風 入味之餘又無泰北金麵咁重口味 唔知呢隻係咪就係老撾既味道餸料方面幾足下 好多塊豬頸肉 另有豆卜椰菜絲菇芽菜 幾豐盛 唯一係我一心想叫燒頸肉 食落覺得唔似燒果隻 後來先發覺份米粉從來無個燒字 係小食先有 所以味道清左啲無咁香口P.S. 如果你見大廚個樣有啲臉善 就證明你有睇開美女廚房 皆因呢位老撾王子客串左幾集做評審 XD施心畢豐食拼盆
是拉差牛油雞翼 $48
其貌不揚既一份雞翼 但係相當好食 必叫既一份小食!

老撾豬頸肉100%全米湯粉 $78
老撾菜食過未? 我就食過 係第一次 xP

施心畢豐食拼盆 $88
非常豐富既一份小食拼盆!
魚 蝦 雞 豬 米紙卷 餐牌食樣樣都有 魚餅同泰式魚餅無咩分別 味道甚濃 蝦卷我最鍾意 肉質夠嫩 春卷都有兩款 一種係越式既脆身皮 另一款係傳統咖喱角果隻皮 脆身果隻就香口啲 米紙卷就大大舊 可惜我對米紙卷無感 蝦片就一般般 脆係有既 不過都幾硬身下
醬汁有兩款 深色果兜有啲似淡化左既泰式辣醬 黃黃地果隻食完都唔知係咩
第一次食老過菜份拼盆夠唔夠地道我就答唔出 不過香港黎講比起同類型既泰國菜價格上幾有優勢 性價比幾高

芒果黑白糯米飯 $38
呢份芒果糯米飯食得又睇得 最搶眼係果份藍色椰汁
芒果糯米飯係典型既泰式甜品 我諗東南亞菜都類近 味道黎講老撾版同泰國版無咩分別
芒果味道ok 加左啲花生碎係面 相對於增加左既口感 視覺上配合一片藍色椰汁有幾分銀河feel
糯米飯叫standard 我係泰國見既芒果糯米飯多數都係白米 呢度用既就似係紅米 我個人對紅米就無咩喜好 雖然健康但始終粗糙啲 所以當我食完舊飯椰汁都同時無見底 撈左汁易入口之餘又好食
價錢黎講完全唔貴 我又拎返類型相近既香港泰國餐廳做比較 主菜連甜品大概平兩成 是晚我見客唔算多 我諗都係因為老撾菜唔夠普及 質素其實唔拽 花小錢嘗下鮮又有一定質素 我覺得都幾有驚喜
  • 老撾豬頸肉100%全米湯粉
2018-09-01 251 瀏覽
朋友提議來這邊吃 Laos 老撾菜,蠻有特色的呢,想說未試過老撾菜就來挑戰一下~餐廳有大玻璃窗,環境開場,𥦬旁放了餐具醬料和一些盆栽擺設。看看餐牌,主打老撾湯粉 ,亦有見求(即米飯)、沙律、米紙卷和各種小食,食物價錢以在中環的位置來說相當貼地先點了一客是拉差牛油雞翼,炸得香口惹味是拉差醬有一點辣,有一點甜,還帶點蒜香,絕對是這道小食的靈魂~ 做成單骨雞翼方便享用之餘又可讓醬汁更入味由於是老撾湯粉專門店,所以我們就點了兩種不同湯底的湯粉。這個是老撾海鮮100%全米湯粉,上面放滿炸得香脆的蝦片,非常澎湃蝦片底下的藏了很多餸料,說是100%全米湯粉是指米粉沒有加上綠豆粉,就是完完全全的純米粉,吃起來比較煙韌有彈性。而湯底是用海鮮熬製,味道非常清甜。另一碗點了老撾雞肉100%全米湯粉這碗湯底是又白又濃的椰子湯汁,充滿椰香,和雞肉粉很搭!看到 menu 有一款甜品老撾芒果黑白糯米飯,當然要點來試試!賣相很美~溫熱的糯米飯又軟又糯,澆上椰奶,空口吃已經十分香甜,還帶淡淡的咸香芒果超級鮮甜多汁,芒果和糯米飯互相配合,味道非常岀色,推薦!吃完甜點再來一杯幼滑的無糖豆漿充滿豆香,健康又好喝

先點了一客是拉差牛油雞翼,炸得香口惹味

另一碗點了老撾雞肉100%全米湯粉

這碗湯底是又白又濃的椰子湯汁,充滿椰香,和雞肉粉很搭!

吃完甜點再來一杯幼滑的無糖豆漿
充滿豆香,健康又好喝
  • 老撾芒果黑白糯米飯
  • 老撾雞肉100%全米湯粉
2018-08-31 134 瀏覽
中環跟上環的中間有個叫翡翠中心的商場,上面的一間老撾菜名字非常特別,叫施心畢,至於為何叫這名字呢?原來是因為老撾皇族都是用這名,而這餐廳就正正是皇族開到香港來。裡面貼滿那一位的貼圖,聽說是王子陛下的樣子餐牌的食品選擇不算多,但風味跟附近的國家如越南,泰國都很像。首先點了幾道前菜,先來的是雞肉沙律,雞肉除了用上雞腿的部位外,而且還很多!此外有沙律菜跟黃番茄,這種黃番茄比一般番茄甜,更易入口!而那個混合了醋跟辣椒和咸魚露的醬汁也非常地開胃。之後當然要來點重口味的,第一款就是是拉差牛油雞翼。是拉差是東南亞一款很有名的辣醬,甜度較高,辣度一般,非常合家歡,沒有餐牌中2條辣椒那麼多驚嚇,不夠辣可以用桌上的自己加。而這款酸酸辣的醬汁配上炸雞翼也真的很開胃!豬頸肉軟稔易咬,燒得微微焦脆,同樣沾少量醋魚露,既開胃又好吃。見求即是老撾式米飯,咖哩吃太多,我反而點了沒什麼人點的肉碎太陽見求。老撾米飯原來是煮得非常稔軟的,加上沒有下得輕手的豬肉碎非常好吃!此外就是炸蒜跟生豆角,青瓜等東南亞配料,清清口腔也是不俗。

裡面貼滿那一位的貼圖,聽說是王子陛下的樣子

此外就是炸蒜跟生豆角,青瓜等東南亞配料,清清口腔也是不俗。
題外話/補充資料: 整體來說跟其他東南亞國家菜色比會較淡,亦沒那麼油膩,偶爾想吃東南亞菜又想吃清一點,這間不貴的皇族餐廳不彷一試。
2018-08-29 96 瀏覽
說來真是對不起地理老師,星馬泰東南亞都大概懂得;而我不知道老撾是在哪裡。當朋友相約我去吃老撾菜,好奇寶寶只好問谷歌老師。老撾原來在泰越緬甸之間,猜想食物應是東南亞風味。-據朋友說這間是全港唯一正宗老撾菜。主廚甚有來頭,嫲嫲乃老撾皇族親信,更習廚於米芝蓮廚師手下,一試之下,果然有水準。-老撾薄餅薄餅皮加上蛋漿煎得酥脆有蛋香,扎肉/芽菜/薄荷葉/青瓜鋪於餅上,味道清新爽脆,口感多重,很喜歡。-老撾手打蝦餅吃得出的實在感,蝦肉相當結實。香脆有蝦味,CP值很高。-老撾豬頸肉沙律車厘茄/生菜/豆角/青瓜/烤豬頸肉,配上調製過的醬汁,帶點泰式風味,微酸小咸,解了豬頸肉的膩。-是拉差牛油雞翼蜜糖加牛油永無死,甜甜地好惹味。好味又抵食,份量不會到喉唔到肺,雞翼已開半處理,淑女如我都食倒。-老撾牛肉100%全米湯粉標榜100%純米製造,無添加。果真比市面一般米粉柔滑,牛肉牛丸有牛味,可見選材不錯。湯底非濃厚路線,清甜不死咸。-初嚐老撾菜,印象不錯;酸香辣度輕,感覺溫和,這樣更吃得出食材原味。
說來真是對不起地理老師,
星馬泰東南亞都大概懂得;
而我不知道老撾是在哪裡。
當朋友相約我去吃老撾菜,
好奇寶寶只好問谷歌老師。
老撾原來在泰越緬甸之間,
猜想食物應是東南亞風味。
據朋友說這間是全港唯一正宗老撾菜。
主廚甚有來頭,嫲嫲乃老撾皇族親信,
更習廚於米芝蓮廚師手下,
一試之下,果然有水準。

老撾薄餅
薄餅皮加上蛋漿煎得酥脆有蛋香,
扎肉/芽菜/薄荷葉/青瓜鋪於餅上,
味道清新爽脆,口感多重,很喜歡。

老撾手打蝦餅
吃得出的實在感,蝦肉相當結實。
香脆有蝦味,CP值很高。
老撾豬頸肉沙律

老撾豬頸肉沙律
車厘茄/生菜/豆角/青瓜/烤豬頸肉,
配上調製過的醬汁,帶點泰式風味,
微酸小咸,解了豬頸肉的膩。

是拉差牛油雞翼
蜜糖加牛油永無死,甜甜地好惹味。
好味又抵食,份量不會到喉唔到肺,
雞翼已開半處理,淑女如我都食倒。

老撾牛肉100%全米湯粉
標榜100%純米製造,無添加。
果真比市面一般米粉柔滑,
牛肉牛丸有牛味,可見選材不錯。
湯底非濃厚路線,清甜不死咸。
初嚐老撾菜,印象不錯;
酸香辣度輕,感覺溫和,
這樣更吃得出食材原味。
2018-08-28
老撾牛肉100%全米湯粉
前2晚食飯真係好好彩,係中環收工諗住同friend試下呢間老撾菜館。我地去到大概6:15左右,所以人唔多,我地就坐左係靠窗嘅卡位位置,一望出去(出面係陽台😅😅),個整緊嘢食嘅廚師咁熟面口嘅,咦?佢咪就係美女廚房個評判囉?!原來咁啱飲食男女係度幫佢做緊專訪!而同時佢亦係呢間餐廳嘅大廚。即時好感度大升200%!哈哈,講番餐廳先,餐廳裝修同風格都好有越南嘅味道,最重要係佢環境夠整潔,同座位夠寛敞。侍應姐姐(最後得知原來佢係老闆娘)好好人,推介左幾款佢地招牌嘅食物俾我地。蝦—米紙卷 - 呢個最特別其實係佢果醬,佢唔係用平時一般食泰式嘢嗰啲甜酸汁,佢係用咗花生再加少少辣椒而去整成,嗰張同米紙卷好夾,好味!手打蝦餅 - 熱辣辣新鮮炸起,雖然份量唔多,但作為前菜就啱啱好!老撾海鮮100%全米湯粉 - 依個應該係呢度嘅招牌菜,個湯底好正,加入左薄荷葉同埋炸蒜,令到湯底嘅層次進一步昇華。上面嗰塊好似蝦片嘅其實並唔係蝦片,佢係用米去整成嘅,點埋湯汁一齊食,冇得彈!白咖喱雞肉見求 - 見求嘅意思即係飯,佢哋用嘅仲要係紅米飯,好健康。成碟飯嘅賣相已經好吸引,因為好colorful,有鮮紅色辣椒,白色嘅咖喱雞

其實並唔係蝦片,佢係用米去整成嘅,點埋湯汁一齊食,冇得彈!

白咖喱雞肉見求 - 見求嘅意思即係飯,佢哋用嘅仲要係紅米飯,好健康。成碟飯嘅賣相已經好吸引,因為好colorful,有鮮紅色辣椒,白色嘅咖喱雞肉,金黃色嘅炸薯同炸蒜,紫色茄子加埋落紅米飯度,掂!

點番杯冰凍嘅紅奶茶作為總結

最後我哋仲成功同大廚Justin合照左幾張相,好nice, 一d架子都無。係中環以呢個價錢,可以食到咁高質素嘅老撾菜,仲有個名廚做你廚師,呢d機會簡直千載難逢!

5天前 20 瀏覽
颱風「山竹」關係,原定今個星期3日2夜公幹暨遊樂的旅程擱置,於是尋找一下公司附近有什麼特式美食,打開openrice搜尋一下,原來附近有一間叫施心畢老撾餐廳食老撾菜,就一於同同事試下。店內環境帶有東南亞、越南和泰國的風情,而最吸睛莫過於牆上掛上的一張海報,原來店主就是美女廚房的廚師評判,人稱「老撾王子」的混血兒Justin。老撾牛肉100%全米湯粉、老撾海鮮100%全米湯粉這裏最特別的是100%全米湯粉,口感比較煙韌有彈性而且爽滑,入口有豐富的米香,好味過平時米粉好多。老撾牛肉100%全米湯粉的湯底是牛骨湯底,好清甜,喝落應該無味精。而餸的份量也很多,有爽彈的牛肉,仲有數片味道香濃而不肥膩的牛柳片,還有好多配料。老撾海鮮100%全米湯粉的湯底是海鮮湯底,好鮮甜,喝落也是無味精。而餸的份量也很多,有原隻新鮮彈牙的鮮蝦,清甜無沙的蜆,魚味豐富的白魚蛋及魚餅,還有即炸香脆不膩的全米蝦片。是拉差牛油雞翼雞翼炸得香脆配上帶微辣的是拉差醬料。老撾手打蝦餅蝦餅炸得香脆不膩,蝦餅是手打的,所以入口鬆軟有彈性而且蝦味濃郁。老撾網狀蝦春卷蝦春卷同樣炸得香脆不膩,內裏的蝦膠同樣鬆軟彈牙,配上特製醬汁,不錯。

老撾牛肉100%全米湯粉、老撾海鮮100%全米湯粉

是拉差牛油雞翼
雞翼炸得香脆配上帶微辣的是拉差醬料。

青檸可樂、青檸梳打
青檸可樂 ($24)、青檸梳打 ($24)

2018-09-14
老撾網狀蝦春卷
青檸可樂 ($24)、青檸梳打 ($24)
男友發現公司附近有新開餐廳仲要係未食過老撾菜, 於是放工相約我食晚飯。 店裝潢不錯,簡約清潔。* **【老撾扎肉簿餅】 $68這簿餅特別似餅咁簿身是蛋皮, 入口特別香脆, 配上扎肉及爽口的芽菜等餡料, 味道特別美味。**【老撾青芒果沙律】$68 這賣相沙律非常吸引, 有清爽青芒果絲、青瓜絲粒、芽菜等, 以甜酸秘醬汁及花生碎調味, 十分開胃。** 【白咖喱豬頸肉見求】$78 這見求就是飯,仲要用上紅飯, 十分健康,想不到有好多餸菜,有好Juicy的豬頸肉,配菜分別有茄子、豆角、豆角及香脆的薯角,配上白咖喱比我想像濃郁,好有椰香,十分美味。**【老撾牛肉100%全米湯粉】 $78 有牛肉、牛丸、豆腐卜、魚餅、牙菜等,非常足料,入口清爽濃郁湯頭,讓自家製的米粉順滑得很夠味,特別滋味。
男友發現公司附近有新開餐廳仲要係未食過老撾菜,
於是放工相約我食晚飯。
店裝潢不錯,簡約清潔。
老撾扎肉簿餅】 $68
這簿餅特別似餅咁簿身是蛋皮, 入口特別香脆,
配上扎肉及爽口的芽菜等餡料, 味道特別美味。
【老撾青芒果沙律$68
這賣相沙律非常吸引,
有清爽青芒果絲、青瓜絲粒、芽菜等,
以甜酸秘醬汁及花生碎調味, 十分開胃。
咖喱豬頸肉見求$78
這見求就是飯,仲要用上紅飯, 十分健康,
想不到有好多餸菜,有好Juicy的豬頸肉,
配菜分別有茄子、豆角、豆角及香脆的薯角,
配上白咖喱比我想像濃郁,好有椰香,十分美味。
老撾牛肉100%全米湯粉 $78
有牛肉、牛丸、豆腐卜、魚餅、牙菜等,非常足料,
入口清爽濃郁湯頭,讓自家製的米粉順滑得很夠味,
特別滋味。
5天前 12 瀏覽
早幾日去中環蘇豪區附近, 食咗間老撾嘅餐廳, 專食老撾菜式 第一次食老撾菜, 原來佢夾雜住泰國同埋越南菜嘅; 叫咗個肉鬆飯, 佢嘅食材非常豐富, 有九層塔, 有煎到靚靚嘅太陽蛋, 再加個粟米條, 甘筍條, 肉鬆; 肉鬆配咗 紅辣椒辣辣地, 好惹味! 佢個糙米, 咬落去 非常之香, 有咬口, 配埋肉鬆一齊食, 感覺不錯!另外再叫咗個手製米粉配牛肉, 有牛丸再加生牛肉, 有別於一般嘅越南河粉用肥牛, 餐廳用比較瘦嘅牛, 牛有咬口 , 又唔會過於肥膩, 重鋪咗芽菜九層塔, 紅蘿蔔, 辣椒, 有多重口感, 米粉比一般米粉香, 更加滑, 一個湯底 , 味道富有多個層次

5天前 9 瀏覽
朋友問有沒有興趣試老撾菜,梗係有啦。其他東南亞菜式就食得多,但老撾菜真係從來未試過。上星期就同朋友兩個人去咗中環翡翠中心樓上一間老撾菜館。原來餐廳老闆係美女廚房嘅靚仔廚師 Justin,一上去就見到 Justin張靚仔相掛住喺餐廳中間做生招牌。就地理位置上老撾被緬甸,柬埔寨,泰國,越南圍在中間,所以菜式亦受呢幾個國家影響。我哋先叫個小食拼盤,同燒雞沙律。原本想要青芒果沙律,但青芒果太受歡迎,所以已經售罄。咁唯有選擇雞肉沙律。沙律裏有多款唔同嘅菜,最特別嘅係鹹蘿蔔,蘿蔔帶粉紅色,應該係用上心裡美蘿蔔,醃得鹹鹹的好爽口,配上沙律菜吃,好特別。小食拼盤差不多有5-6款。米紙卷,魚餅,春捲,越式春捲,仲有一塊塊好似炸蝦片的物體。食落口好香脆,比蝦片厚身,較有質感,用來送酒一流。我吃了三四塊,差不多全部被我掃清。另外再加個豬頸肉咖哩見球。見球就是飯。豬頸肉爽口好味,但我最鍾意的是炸薯塊。薯塊炸得好香口,沾上香香辣辣的咖哩汁食,滋味一流。另外又叫了荔枝冰同南薑香茅梳打。這裡飲品最好就是不會過甜,清清的消暑一流。可惜今日靚仔廚師不在,下次要再過來,希望下次可以見到啦。

可惜今日靚仔廚師不在,下次要再過來,希望下次可以見到啦。
I hadn't been aware of such a Laos restaurant in Central until I came across it on openrice. Food seemed to be of a reasonable price with nice comments so I decided to give it a try.It was not full house despite lunch hour on a weekday. The location was quite convenient and it was reasonably quiet for a nice chat over lunch.I decided to try the Laos Chicken Soup which was 椰子雞湯. The soup smelt and tasted really good of coconut. It was so delicious that I finished most of the soup, but I felt real

老撾雞肉100%全米湯粉
I decided to try the Laos Chicken Soup which was 椰子雞湯. The soup smelt and tasted really good of coconut. It was so delicious that I finished most of the soup, but I felt really thirsty afterwards and had to drink loads of water...
The chicken, which was mostly chicken leg, was not so tender but I really appreciated that it was free of skin! The 全米湯粉 were really good. They were so thin and smooth and were of top notch quality I would say. There were quite a lot of cabbages and bean sprouts. Overall, it was pretty good. If not for the MSG soup and not so tender chicken, I would have rated it 5.

A hot drink was included and I chose Healthy Soya Bean Milk (No Sugar). It was really free of sugar and tasted really healthy.

My friend ordered the Laos Beef Soup and she said it was a bit too salty.

If just for the food, I would say it was a bit pricey. But given the location and the environment, I think the price was fair. Overall, there is no harm to come back from time to time for a quiet chat with friends enjoying reasonably good food.
2018-09-11
老撾雞肉100%全米湯粉
6天前 129 瀏覽
老撾簡稱寮國,這個亞洲國家你未必去過,想預先體驗,先由老撾菜開始,由於該國家接近泰國,所以吃的菜色同泰國相似,此店更是香港唯一一家正宗老撾菜是拉差牛油雞翼,一客約6件單骨雞翼,外層佈滿是拉差醬,傳出陣陣香氣味,本身是甜辣椒醬,不會太辣,再加上單骨雞翼容易咀嚼,做小吃很讚老撾小食拼盤(魚餅/蝦春卷/豬),當中是炸米網卷還有蝦片,沾上中間的酸辣汁味道很開胃,沒有油膩感,分量剛剛好老撾100%牛肉全米湯粉,絕對用大碗黎形容,以全牛肉去煮湯底,全米米粉米味十足,口感煙韌爽滑,比起平時吃的味道截然不同,配料有蘿蔔/ 豆卜/ 牛肉/ 牛丸/ 草菇/ 茄子及蒜,真係唔少,一個女生未必能全部吃掉紅咖哩豬頸肉見求,見求=米飯,上檯時不禁在店員前嘩了一聲,店員回答:是的,我們店的份量很大!用一隻有特色的竹盤裝滿食材,少辣的紅咖哩汁,原塊碎上的厚肉豬頸肉,大量香脆薯角及蔬菜,最後要打包回家最後點了一杯老撾咖啡,$17 價錢親民,是點滴咖啡,杯底的練奶份量正合我心意,咖啡味濃,甜度剛剛好

老撾100%牛肉全米湯粉,絕對用大碗黎形容

• 老撾牛肉100%全米湯粉
6天前 11 瀏覽
呢家位於中環商業中心區嘅老撾餐廳,價錢非常貼地,幾十蚊就有交易,款式又多選擇,超抵食!網蝦紙米卷餡料漲卜卜,口感非常豐富。米紙卷非常薄,晶瑩剔透,但夾起上來又唔會容易散,好高質。是拉差牛油雞翼係單骨雞翼,食起上黎好方便。入口翼愈食愈有辣勁,幾惹味。超級鍾意呢碟青芒果沙律,青芒果切成絲,加入青瓜、車厘茄、辣椒、花生碎及紅蘿蔔賣相非常吸引,清新爽口。沙律混合青芒果既果香及酸甜醬,又酸又辣,夠哂清新開胃。第一啖入口豬頸肉米粉時,真係食到眼都突大埋!從來未食過米粉可以咁幼滑,咁有米香!堅係米!粉!米粉非常高豬頸肉厚厚的,口感非常爽,沒有半點豬騷味。

是拉差牛油雞翼係單骨雞翼,食起上黎好方便。
入口翼愈食愈有辣勁,幾惹味。

第一啖入口豬頸肉米粉時,真係食到眼都突
豬頸肉厚厚的,口感非常爽,沒有半點豬騷味。