2017-01-01 360 瀏覽
元朗嘅人流越嚟越多,所以好多餐廳都選擇落戶。今日我哋特登走入元朗行吓,買吓聖誕禮物嘅同時,仲睇吓有咩好味抵食推介!咦!午餐火鍋?!基本上每個星期,我地都至少打一次邊爐先滿足,但真係未試過下奏就打邊爐囉!搞到我哋火鍋隱發作,一於入去試試呢間專食牛肉嘅火鍋專門店啦。午市套餐選擇唔多,而且肉類方面,亦只供應牛肉,所以唔食牛肉嘅朋友,真係So Sorry喇!牛餐肉!打錯字?午餐肉由豬製成、牛餐肉當然係由牛製成啦!聽師傅講,經過秘製嘅牛肉,再製作成牛餐肉,所以牛味好出!而牛餐肉經過微微煎香,所以食落好脆口,加上煎嘅時候,時間控制得啱啱好,又唔會煎到乾淨淨!你以為呢個飯最大嘅賣點就係牛餐肉?咁就大錯特錯喇,呢個珍珠米真係內含一個驚人嘅秘密!用上牛湯煮成嘅飯,所以每粒飯都好香牛肉味,淨係個飯都感受到餐廳嘅細心誠意,原汁原味,正呀!同M佬開心share完個飯又點夠飽吖!所以我哋就要試吓午餐打邊爐係咩一回事喇!湯底依舊係用牛骨製成,湯底一滾起,已經聞到陣陣清香牛肉味。而配料方面,有牛腿肉、牛筋、牛丸、牛骨髓、黑柏葉、菜、蕃茄同烏冬。其中位於牛臀腿部位嘅牛腿肉,雖然脂肪含量較少,但切得薄身,一樣好滑,肉味

鮮牛烏冬
湯底依舊係用牛骨製成,湯底一滾起,已經聞到陣陣清香牛肉味。而配料方面,有牛腿肉、牛筋、牛丸、牛骨髓、黑柏葉、菜、蕃茄同烏冬。其中位於牛臀腿部位嘅牛腿肉,雖然脂肪含量較少,但切得薄身,一樣好滑,肉味濃厚好有咬口!而另一推介就係牛丸,望上去好似平平無奇,但其實都好彈牙好多汁!
2016-12-18