2018-07-24 53 瀏覽
雖然離開了校園已經好耐,但係暑假假期心情不改,近排工作又唔係好忙,天天 hea 住過真快活,星期日約朋友行街街,夜晚大家想清清地食個海鮮飯,要食就要去專門店,我知道棉登徑附近有家新的叫嵐橋丼飯專門店,係旁邊嵐山料理的姊妹店,所以除了食丼飯外,其他居酒屋嘢食都會做得好,我哋多個選擇。免費送上麵鼓湯。先揀丼飯,日本直送喜之次丼,喜之次係貴魚,平日成過千蚊條,好少丼飯有得食。炙燒過,有兩件,真是超肥美。其實有七樣魚生,除了喜之次,有三文魚、金目鯛、蟹肉、三文魚子、海膽、牡丹蝦、帶子,之外仲有紫菜、有甜甜地啫喱幾有趣,非常豐富!另一款鰻魚二重丼十足滋味,兩款鰻魚,顏色不同,口感不同,一樣軟熟入味。關東煮都值得點,淮山魚卷及椰菜卷幾特別,比較清但好味。串揚做得非常好,炸得香脆,我哋試咗大露荀及豆腐,每款$25。

免費送上麵鼓湯。

炙燒過,有兩件,真是超肥美。

關東煮都值得點,淮山魚卷及椰菜卷幾特別,比較清但好味。