2019-10-08 1515 瀏覽
同母親大人拍拖去! 地點唔難搵, 其實係永安後面, 唔知應該係佐敦定油麻地! 樓上舖打邊壚, 地舖越來越貴租, 向上發展係意料中事, 我試過好幾間樓上舖, 質素都係中上, 價錢又比連鎖店平!  2人來一個套餐, 免得要我逐樣揀! 清酒鮑魚 + 泰式生蝦 ~ 有胃病既我一向都好怕食鮑魚同螺, 媽咪話呢個爽口彈牙唔硬仲甜甜哋, 佢又無點我 wor, 食完無胃痛! 個蝦非常欣賞, 超厚肉大隻又鮮甜, 比起好多泰式生蝦還要好很很很多。三高茶湯拼血池麻辣湯 ~ 老闆推薦的三高茶, 可以當飲品, 不過1000ml 飲唔晒, 老闆話用嚟做湯底都得, 媽咪話啱晒 (有人呢期好崇尚天然, 呢個茶標明無基因改造)! 我食得辣梗係麻辣啦, 自家制仲一樽樽有得賣, 應該係好有信心吧! 不過無相像中辣, 麻同辣好平均, 味道好香! 海蝦+聖子皇+鱔片+大蜆 ~ 母親大人表示蝦係真正既海蝦, 蜆同聖子王亦堅大隻, 好鮮甜好新鮮, 打邊壚套餐都用上咁高質素係好少見的。我唔食鱔, 媽咪一個人KO 2片, 表示唔腥好甜!  手切安格斯牛 ~ 肥瘦適中, 好有牛味, 入口即溶, 唔係薄到紙咁, 唔靭好滑! 鮮打豬肉丸+墨

鮮打豬肉丸+墨魚丸 ~ 墨魚丸比豬肉丸好食, 爽口啲, 豬肉丸好滑, 調味剛好!

木耳鮮蝦雲吞, 豬三毛(肝, 血, 皮), 芝心獅子狗卷, 菜&野菌盒, 稻庭烏冬 ~ 個餐勁多嘢食, 飽到一個點, 食物普遍高質!

註: 要訂位啊, 平日都全場爆滿!