2020-09-20 843 瀏覽
今次嗌咗一個鴛鴦鍋,分別俾尚鮮血池麻辣湯同姬松茸冬瓜湯~兩款湯底都好正,麻辣湯底夠辣夠香濃,而冬瓜湯就夠鮮甜😍-​🔖手切安格斯牛💰209牛肉雪花分佈均勻~肉質鮮嫩,牛肉味夠香濃🐮有入口即融嘅感覺🤤💫推薦指數: 9/10🔖鮮炸脆響鈴🌟💰55嗌響鈴嘅話會等耐少少,因為真係新鮮炸起,熱辣辣😍響鈴大大舊脆卜卜,滾1-2秒就已經可以,會索哂啲湯汁,好食🥰💫推薦指數: 9/10🔖有機菜芯苗💰39菜芯苗夠新鮮😋同姬松茸冬瓜湯好夾添🤩鮮甜味🆙🆙💫推薦指數: 8/10​🔖鮮打四寶丸💰86四寶丸分別有牛肉丸、豬肉丸、鮮蝦丸同墨魚丸😋各款肉丸都係自家手打,爽口彈牙🙌🏼絕對係必試推介☺️💫推薦指數: 10/10🔖黑豚肉片💰55擺盤精美,將一塊塊黑豚肉片砌成一個花形,望落去已經夠吸引☺️油脂分佈均勻,食落去唔會有油膩感😋💫推薦指數: 9/10🔖豬皮拼豬紅💰51呢個配料就正正常常,唔會有咩好大嘅驚喜🙈不過值得一讚嘅地方係豬皮爽口彈牙🤗鐘意食豬皮嘅朋友都可以嗌😆💫推薦指數: 7.5/10-🌟餐廳推薦食品

-​

🌟餐廳推薦食品
  • 鮮炸響鈴
  • 黑豚肉片
2020-09-15 45 瀏覽
今日嚟到佐敦呢邊食dinner~睇到呢間火鍋料理餐廳好評如潮👍🏻就想嚟試吓😆餐廳係幸福商業大廈嘅樓上鋪,入面幾闊落~坐得幾舒服🥰同埋餐廳而家做緊優惠👏🏻而家喺沖繩生啤祭🤗買啤酒禮拜一就買一送一,禮拜日就買七送七🤣餐廳播嘅歌都幾relaxing~一坐低揀好火鍋湯底同食物之後,職員就會俾你選擇唔同款式嘅醬料😍鍋底雙拼($165)火鍋底係鴛鴦鍋☺️一個麻辣湯,令一個係以茶底為主嘅火鍋👍🏻血池麻辣湯好適合鍾意食辣嘅人🤣好香濃嘅辣椒味😋浸啲火鍋料入麻辣湯,食落一開始有少少辣,後勁凌厲,有麻辣嘅感覺😆真係幾正👍🏻98三高茶什菌素鍋比較清淡嘅鍋底😆適合鍾意健康飲食嘅人☺️以茶包作為湯底,仲有好多蘑菇🤣浸左火鍋料入去,出嚟有淡淡清香嘅味道😋而且仲可以中和麻辣湯嘅辣味👍🏻雙拼餃子($96)係餐廳手工整嘅餃子😍西洋菜香菇餃食得出新鮮嘅豬肉味,幾香滑😋一咬出嚟仲有肉汁流出添💕木耳鮮蝦雲吞嘅蝦肉好新鮮👍🏻好大隻蝦🤣同樣有好多肉汁☺️皮薄餡多🥰黑豚肉片($55)一大碟好靚嘅黑豚肉😍雪花片咁嘅顏色同形狀🤣紋理分明😆半肥瘦嘅豚肉,食落新鮮嫩滑👍🏻好有咬口😋鮮炸脆響鈴($55)好大舊響鈴😍一碟好多響鈴👍🏻擺落鍋底幾秒攞出嚟

鍋底雙拼($165)
火鍋底係鴛鴦鍋☺️一個麻辣湯,令一個係以茶底為主嘅火鍋👍🏻

血池麻辣湯

98三高茶什菌素鍋

雙拼餃子($96)

黑豚肉片($55)

鮮炸脆響鈴($55)
好大舊響鈴😍一碟好多響鈴👍🏻擺落鍋底幾秒攞出嚟食,可以脆卜卜又可以軟淋淋🤣

田園勝(有機) ($86)
一大兜菜🤣有生菜,油麥菜,蕃茄,蘿蔔,粟米等等😆好豐富嘅菜☺️唔同種類嘅菜都好新鮮😍適合健康飲食☺️中和返食肉嘅油膩感💕

串燒拼盤($169)
好豐富嘅串燒😍有蒜香燒蠔,鹽燒海蝦,芝心獅子狗,厚切牛舌粒,安格斯牛粒🥰牛肉粒好新鮮👍🏻好多肉汁☺️一咬啲肉汁就出晒嚟😋燒蠔同樣地新鮮💕蒜香味同蠔好夾😆食出海鮮嘅鮮味~海蝦大大隻,新鮮爽口又爽滑😊獅子狗中間係流心芝士,食落好Rich👏🏻

呢度嘅職員服務態度超級好👍🏻同埋呢度嘅環境寧靜😍坐得又舒服☺️好適合情侶朋友或者家人聚餐💕
串燒拼盤
田園勝(有機)
鍋底雙拼
蒜香燒蠔
2020-09-10 617 瀏覽
同男朋友係屋企想打邊爐但係又唔想咁煩周圍買配料,就上網見到尚鮮有幾多好評,就一於試吓~我哋就揀咗呢個外賣火鍋set $398 包湯底,海鮮,肉類,同埋蔬菜等等 餐廳將啲食物包裝得好靚,完全唔會話流晒啲汁出嚟湯底方面有三種,我哋揀咗姬松茸冬瓜湯~拎外賣嗰陣啲湯仲係熱辣辣!餐廳包裝得好好,好方便拎!倒左湯底同配料一齊就Ok!海鮮方面就有聖子,花甲,生蠔,蝦等等~ 食物個樣同埋都好新鮮~ 又夠大隻,好有鮮味餃子,雲吞都各有兩粒,仲有四粒手打丸~正正常常冇乜特別~仲有黑豚豬肉同埋豬潤!豬肉夠肥,入口好香~但薄切唔會太油! 豬潤唔腥仲有啲薑汁味,重點夠新鮮,好食點少得手切安格斯~ 睇個樣都覺得牛肉好靚,油脂分佈好均勻,果然食落好有牛肉味,好香份量就比想像中多,正!油脂好靚!蔬菜盤都冇呃人,份量好多!餐廳仲提供埋啲醬料,有時有,蔥,辣椒,蒜頭同埋芫荽都有!真係啱晒懶人,開個爐就可以食得總括嚟講覺得好高質,分量多到兩個人都食唔晒冇得出街食嘅情況之下,喺屋企都一樣可以食到高質火鍋

餐廳將啲食物包裝得好靚,完全唔會話流晒啲汁出嚟

倒左湯底同配料一齊就Ok!

餃子,雲吞都各有兩粒,仲有四粒手打丸
~正正常常冇乜特別~

仲有黑豚豬肉同埋豬潤!豬肉夠肥,入口好香~但薄切唔會太油!
豬潤唔腥仲有啲薑汁味,重點夠新鮮,好食

份量就比想像中多,正!

油脂好靚!

蔬菜盤都冇呃人,份量好多!

總括嚟講覺得好高質,分量多到兩個人都食唔晒
冇得出街食嘅情況之下,喺屋企都一樣可以食到高質火鍋

2020-07-10 1013 瀏覽
由疫情爆發後都減少左好多出去食飯見疫情稍為緩和就要約友人聚舊 重點緊係要食好野啦🤩餐廳店員會為你量度體溫+用噴霧消毒你雙手🙌🏻入到去個環境好舒適 唔會太嘈好適合同一大班朋友食下野飲下野🍻chill下叫左個星級set🤭岩哂我呢d選擇困難症ge 人🔸冷盤- 清酒鮑魚+泰式生蝦好開胃 鮑魚好彈牙👍🏼🔹湯底- 因為友人唔食辣,而我又無辣不歡(少辣😂)所以分別叫姫松茸冬瓜+血池麻辣湯姫松茸湯配埋堆蔬菜蘿蔔食🥬好清甜血池麻辣湯 唔係淨係食到個種麻同勁放辣椒個種🔸海鮮- 海蝦🦐+聖子皇+鱔片🐠+大蜆個擺盤擺得唔錯食落仲係好新鮮最鐘意係聖子王 好爽口👍🏼🔹手切安格斯牛單睇d紋路已經覺得好吸引😍食落緊係相當唔錯啦🔸鮮打豬肉丸+墨魚丸🔹木耳鮮蝦雲吞🔸豬三毛(豬紅+豬皮+芝心獅子狗卷+脆皮芝士腸)🔹蔬菜野菌盒食咁多肉類 點都要有番d蔬菜中和一下🔸稻庭烏冬💬整體黎講,餐廳食材同環境都算高質值得一提,店員服務態度好好同細心除會主動幫你添水之外仲會幫你隔油👍🏼👍🏼下次一定會再黎💪🏼💪🏼
由疫情爆發後都減少左好多出去食飯

好適合同一大班朋友食下野飲下野🍻chill下
叫左個星級set🤭岩哂我呢d選擇困難症ge 人

🔸冷盤- 清酒鮑魚+泰式生蝦
好開胃 鮑魚好彈牙👍🏼
🔹湯底- 因為友人唔食辣,而我又無辣不歡(少辣😂)
所以分別叫姫松茸冬瓜+血池麻辣湯

單睇d紋路已經覺得好吸引😍
食落緊係相當唔錯啦
🔸鮮打豬肉丸+墨魚丸
🔹木耳鮮蝦雲吞
🔸豬三毛(豬紅+豬皮+芝心獅子狗卷+脆皮芝士腸)
🔹蔬菜野菌盒
食咁多肉類 點都要有番d蔬菜中和一下
🔸稻庭烏冬

💬整體黎講,餐廳食材同環境都算高質
值得一提,店員服務態度好好同細心
除會主動幫你添水之外
仲會幫你隔油👍🏼👍🏼
下次一定會再黎💪🏼💪🏼
2020-05-26 1903 瀏覽
升級自選套餐$328一位呢款套餐係專比一啲唔係好想諗食咩嘅人選擇即是像我這款🤣🤣咩都想食一啲首先黎個冷盤先有清酒鮑魚、泰式生蝦 大大隻嘅生蝦配上蒜片同埋辣椒🌶️片。呢個套餐可以揀兩款唔同嘅湯底我哋今次就點左姫松茸冬瓜湯底加血池麻辣湯底有辣有唔辣,任君選擇!麻辣湯底真係幾正,少少麻夠膽可試試。海鮮方面,有海蝦,聖子王,鱔片仲有大蜆令人驚訝嘅大海蝦,大片聖子我最鍾意嘅係新鮮又彈牙嘅鱔片。一嚟到見到手切安格斯牛吸引着,啲牛真係好靚,脂肪分布好平均,食落真係超有牛嘅味道到我最鍾意食嘅丸子同埋餃子啦,上碟方法真係好特別,係用cup cake stand 放上絕對係港女打卡必備❤️❤️❤️唔好笑我大鄉里,真係影咗好多張相。佢啲雲吞真係好特別係木耳鮮蝦雲吞有健康,食落入面嘅蝦仲好新鮮彈牙。喜歡食內臟嘅人有福啦,因為呢個套餐入面有埋珠江豬血同埋豬皮 ,配辣嗰個湯底就最適合呢最尾叫埋個到庭烏冬就啱啱好夠晒飽又滿足。服務員招呼都好周到係咁幫我夾油同埋清理碗碟唯一不足之處係呢度冷氣唔夠大。呢個套餐加$38有啤酒同汽水任飲, $58更加有埋清酒汽水任飲,今次揸車無飲酒,下次有機會再黎。
升級自選套餐$328一位
呢款套餐係專比一啲唔係好想諗食咩嘅人選擇
即是像我這款🤣🤣
咩都想食一啲
首先黎個冷盤先
有清酒鮑魚、泰式生蝦
大大隻嘅生蝦配上蒜片同埋辣椒🌶️片

呢個套餐可以揀兩款唔同嘅湯底
我哋今次就點左姫松茸冬瓜湯底加血池麻辣湯底
有辣有唔辣,任君選擇!
麻辣湯底真係幾正,少少麻夠膽可試試

海鮮方面,有海蝦,聖子王,鱔片仲有大蜆
令人驚訝嘅大海蝦,大片聖子
我最鍾意嘅係新鮮又彈牙嘅鱔片

絕對係港女打卡必備❤️❤️❤️
唔好笑我大鄉里,真係影咗好多張相

佢啲雲吞真係好特別係木耳鮮蝦雲吞
有健康,食落入面嘅蝦仲好新鮮彈牙

最尾叫埋個到庭烏冬就啱啱好夠晒飽又滿足

服務員招呼都好周到
係咁幫我夾油同埋清理碗碟
唯一不足之處係呢度冷氣唔夠大

火鍋湯底
前菜及靚牛
2020-05-26
2020-10-12 50 瀏覽
近日天氣涼涼地,令到打邊爐既意慾都高左係朋友介紹下就黎左佐敦呢間尚鮮海鮮料理試下餐廳位於樓上鋪,餐廳裝修以簡約為主店內面積吾大,但座位夠晒闊落好坐除左打邊爐外,仲有料理可以選擇,見到都好吸引,不過今日一心都係想打邊爐,料理就下次再試吧職員首先會擺上調味架,所需要既調味料都放晒係上面,好方便等左一陣,就放上湯底,我地點左姬松茸冬瓜湯,煲左一陣已經好香,材料十分多,試一啖湯,鮮味而且清甜點左生蠔,一睇已經知道好新鮮。平時多數係生食,今次淥熟黎食,原來係咁美味,完全吾會有腥味,而且味道更加提升,真係一試難忘呢碟手切安格斯牛係今晚既亮點,牛味重不在話下,油脂分佈平均,食落十分嫩滑,就算吾點任何醬汁都好出色。另一碟係鮮打四寶丸,每一粒都十分爽口彈牙,而且真材實料我每次打邊爐都好鐘意點午餐肉,因為將午餐肉放入湯到淥,係有另一番風味。呢到既午餐肉切成條狀再擺成一個塔型,真係好有心機。雙拼餃子係西洋菜餃同雲吞,兩樣都係皮薄涵靚,而且新鮮。今晚呢餐真係食得好滿足,每一樣食物都係高質素,係打邊爐既不二之選
近日天氣涼涼地,令到打邊爐既意慾都高左
係朋友介紹下就黎左佐敦呢間尚鮮海鮮料理試下

餐廳位於樓上鋪,餐廳裝修以簡約為主

店內面積吾大,但座位夠晒闊落好坐

,料理就下次再試吧

職員首先會擺上調味架,所需要既調味料都放晒係上面,好方便

• 午餐肉
2020-10-12 15 瀏覽
很開心說要打邊爐這位朋友就立馬應約,我們約在佐敦的這家店,大概7點到。 入座后我們看了一會兒餐牌就選了星級之選套餐了。 調味架一早就放好在桌上給我們,不錯。先上來的是清酒鮑魚和泰式生蝦,自己對生蝦興趣不大,感覺還好。而鮑魚很好吃,彈牙。鴛鴦鍋上來了,很香,接著就是火鍋的時候咯。套餐裏包了手切安格斯牛肉,海鮮拼盤,丸餃類,還有朱三毛(豬肝豬血豬皮),還有一份菜和烏冬。牛肉方面非常好吃,切的夠薄。而海鮮拼盤我最愛吃帆立貝,放清湯裏額外鮮甜。 朱三毛也是出色的,尤其豬皮,挺脆!其他的火鍋料正常發揮吧。總的來說,這家店的鴛鴦鍋不錯~

總的來說,這家店的鴛鴦鍋不錯~
今日行完上海街買餐具,跟住帶朋友行去佐敦尚鮮海鮮火鍋料理醫肚,之前食過好食嘅梗係要多D同朋友開心share坐低之後店員再次幫我地清潔枱面,疫情最緊要消毒消毒再消毒幾煩都冇問題👍🏻今晚食星級之選套餐,朋友吾食莞西所以點咗姫松茸冬瓜湯同有機田園什菜湯,店員提議火鍋之前先飲🥣湯試吓D真財實料,湯甜料又多D姬茸姑大大粒果然冇介唔錯餐前小食係清酒鮑魚同泰式生蝦,蝦夠曬新鮮爽甜,加埋辣椒同醬料一齊食令鮮味更加豐富😋鮑魚值得讃係張D汁整成啫喱等你一食起黎D汁慢慢溶化一齊,一流呀手切安格斯牛有肉味有油脂夠滑五成熟就剛剛好👍🏻點埋自己喜歡嘅醬好好味好欣賞用呢啲high tea 盆擺放住D材料,由上而下慢慢食,D丸新鮮手打好味又彈牙,豬紅索完湯汁入口冇渣正不得不提聖子皇同大蜆大隻又爽滑鮮甜無比 (記得唔好滾咁耐我覺得10秒乜都夠),鱔片夠肥美肉又脆最正就係冇乜骨👍🏻食埋呢個海鮮盤其實都已經好滿足,套餐仲包埋烏冬!今餐飽到上心口

2020-10-07 29 瀏覽
好耐冇打過邊爐,同個fd黎到佐敦呢間餐廳,座位闊環境又舒服👍🏻————————🔸星級の選套餐 $328叫左呢個套餐,湯底我地揀左姬松茸冬瓜同埋血池麻辣湯。血池麻辣湯其實係麻多過辣,幾香,不過唔食得辣既就唔好揀啦。第二個湯底都幾清甜,淥菜正!!-最好食既我覺得係d蜆、手打丸同埋雲吞。蜆好鮮甜,手打丸好彈牙,雲吞都好大粒同足料👍🏻👍🏻-D菜好新鮮,我覺得擺係姬松茸冬瓜湯到淥係最好食,吸收哂d湯汁更加甜。值得讚既係d蘿蔔同粟米揀得幾好,好甜!-手切安格斯牛都唔錯,有兩塊牛我地唔記得左食,淥左好耐,但都冇韌到食唔到,質素幾好!-個麵我以為係薯粉,原來叫葛絲。第一次食,淥一陣就食得,口感唔係煙韌,而係一咬就斷,幾好食。-本身以為會唔夠食,點知都幾飽,唔錯。

————————
🔸星級の選套餐 $328
本身以為會唔夠食,點知都幾飽,唔錯。
2020-10-06 19 瀏覽
想同朋友靜靜地邊爐又有啲空間感,就嚟咗呢間高質嘅樓上火鍋店。見呢個星級之選套餐都多嘢咁,所以我哋就叫咗呢個set!配料都有好多選擇我哋就揀咗血池麻辣湯同埋有機田園雜菜湯泰式生蝦同清酒鮑魚都好新鮮!鍾意食泰國嘢嘅話應該會好鍾意打邊爐當然唔少得牛,仲有大大片手切安格斯牛豬三毛之中,其中一樣就係豬紅,養生之選呢度仲有鱔片、大蜆、海蝦等等嘅海鮮,全部都好新鮮,好鮮甜食得多肉仲有啲蔬菜調解吓,其中呢個時令菜蔬野菌盒,最鍾意就係粟米嘅甜味佢哋嘅鮮打豬肉丸同墨魚丸都好出色!豬皮吸收咗湯底嘅精華之後,更加滋味之前以為呢啲葛絲食落好似薯粉咁飽肚,但食落就知原來佢一啲都唔濟,不知不覺食哂都唔會太覺頂胃,啱晒我今時今日嘅平價任食火鍋雖然好普遍,但要有質素嘅嘢食同埋有空間感嘅地方就唔多,想同朋友食飯坐耐少少傾吓偈嘅話,不妨考慮吓呢度
想同朋友靜靜地邊爐又有啲空間感,就嚟咗呢間高質嘅樓上火鍋

見呢個星級之選套餐都多嘢咁,所以我哋就叫咗呢個set!

配料都有好多選擇

我哋就揀咗血池麻辣湯同埋有機田園雜菜湯

泰式生蝦同清酒鮑魚都好新鮮!
鍾意食泰國嘢嘅話應該會好鍾意

打邊爐當然唔少得牛,仲有大大片手切安格斯牛

豬三毛之中,其中一樣就係豬紅,養生之選

呢度仲有鱔片、大蜆、海蝦等等嘅海鮮,全部都好新鮮,好鮮甜

2020-10-06
  • 日本葛絲
2020-09-25 28 瀏覽
價錢偏貴我地2個人叫左2個差唔每位400蚊海鮮既套餐,套餐黎到發現好少野食同埋都係平價食物(4塊豬皮、4條芝士腸、4塊豬潤、4塊豬紅、4粒丸、2扇貝、2塊魚片、2粒蜆、2塊珊瑚蚌、雜菜盆和大約10塊牛肉),見咁少野食想叫串燒點知要乜冇乜,叫左幾樣隔一陣過黎話冇再點再過一陣又話,差唔多成半板串燒餐牌係冇既,個人認為食物質素一般。最後2個人埋單成為1200。雖然400套餐一個人唔係話咩錢但都唔係比啲咁既食材比客人啦,唔係無腦黑只是個人經歷。
2020-09-23 49 瀏覽
想吃火鍋,找了一家樓上店,坐得更舒服,可以邊聊邊吃慢慢享受。兩個人點星級之選套餐剛剛好,指定時段有免加一收費。前菜清酒鮑魚和泰式生蝦,精緻又開胃的冷盤小食。火鍋醬油配料選擇多,加了大量生熟蒜和個人最愛的芫茜。火鍋湯底四選二,選了血池麻辣湯和姬松茸冬瓜湯,麻辣湯惹味又刺激,配上香料令辣味更有層次。姬松茸冬瓜湯可以直接飲用,超級足料,姬松茸大隻厚肉,湯底味道濃郁,加了幾次上湯都不會變淡。手切安格斯牛色澤鮮紅,雪花分布均勻,口感滑嫩。海鮮拼盤賣相吸引,食材看起來都很新鮮,質素頗高。煮過後都沒有縮水,肉質爽口彈牙,富鮮味。鱔片輕輕灼過後很脆身,配麻辣湯夠入味。套餐提供2人份量的火鍋配料,木耳鮮蝦雲吞餡料多,鮮蝦新鮮彈牙。黃沙豬膶粉嫩爽口,手打丸也有誠意,質素高。蔬菜拼盤夠豐富,只是菜類都已經有三款,新鮮同時處理得很乾淨。最後以冬瓜湯配日本手打烏冬作結,很滿足的一晚。

兩個人點星級之選套餐剛剛好,指定時段有免加一收費。

前菜清酒鮑魚和泰式生蝦,精緻又開胃的冷盤小食。

火鍋醬油配料選擇多,加了大量生熟蒜和個人最愛的芫茜。

手切安格斯牛色澤鮮紅,雪花分布均勻,口感滑嫩。

海鮮拼盤賣相吸引,食材看起來都很新鮮,質素頗高。

煮過後都沒有縮水,肉質爽口彈牙,富鮮味。

鱔片輕輕灼過後很脆身,配麻辣湯夠入味。

最後以冬瓜湯配日本手打烏冬作結,很滿足的一晚。
2020-09-22
2020-09-22 33 瀏覽
今晚在家食好西!上網見到尚鮮有個住家火鍋 2人精選套餐,啲食物好似都好正好豐富!有姬松茸冬瓜湯,有豐富海鮮盛1盤 (帶子,大花甲,海蝦,白鱔片,廣島蠔),有超正嘅手切安格斯、黑豚片、黃沙豬潤、自家制四寶丸、手工雲吞西菜餃同埋新鮮蔬菜!調味料亦準備好!外賣嘅湯底包裝好靚,用保溫嘅袋裝住,拎到返屋企都仲暖粒粒㗎!湯底唔係剩係得水,連湯渣都俾埋你,好有誠意,同喺堂食打邊爐嘅感覺一樣㗎。海洋好正,大大隻海蝦同好厚肉嘅帶子非常新鮮好味!白鱔亦係好味推介!二人份嘅手切安格斯份量唔少,好高質,牛味重,口感正!仲有其他嘢都好好食!其實套餐啲嘢食已經多到食唔晒,不過湯底太好味,我哋最尾仲煮咗個烏冬,飲多兩啖湯!外賣自取有額外優惠,送多份安格斯牛,仲可以75折散點火鍋餐牌 (牛肉/丸餃/配料/菜蔬)。下次可以再嚟買外賣打邊爐
今晚在家食好西!

二人份嘅手切安格斯份量唔少,好高質,牛味重,口感正!

仲有其他嘢都好好食!

2020-09-21
外賣自取
  • 手切安格斯牛
  • 田園盛(有機)
  • 海鮮拼盤