2021-04-08 167 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 凡高廚房 📍銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室 🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟經常聽朋友講話呢間凡高廚房又靚又好食,之前都一直心思思想食,今日終於有機會黎試試佢😍環境好靚,好有藝術氣息💜首先會上前菜同埋湯,分別係香蝦三文魚芝士捲配pesto sauce、哈密瓜parma ham、98%野菌忌廉湯同薯仔湯,仲有意式香草餐包,餐包超好食😋98%野菌忌廉湯真係真材實料,用8種磨菇打成蓉,啖啖香噴噴菇味🤎招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草醬薯角 HKD468愛羊之人必點!我都係第一次食和羊,佢比起一般羊架更香羊味但唔係羶味👍🏻點上餐廳嘅grovy,但加好食!medium啱啱好😋伴碟嘅串茄同zucchini 同好新鮮呢另一個set男朋友就要左set dinner嘅C餐,意式馬賽海鮮飯(大蝦,帶子,青口,燈籠椒配海鮮汁)Marseille Paella(Prawn,Scallop,Mussel,Bell pepper)HKD258佢大讚risotto整得好好,咬口啱啱好,而且sauce同海鮮配搭得好好,risotto仲有落少少蒜粒去增加翻個口感👍🏻👍🏻最後上甜品,有
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 凡高廚房
📍銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

環境好靚,好有藝術氣息💜

招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草醬薯角 HKD468

最後上甜品,有creme brûlée 同chocolate cheese cake,2樣都好啱口味,唔甜,而且creme brûlée係用navita甜菊糖整,低卡只有60卡!又滑又香蛋味,點估到咁健康😋❤️

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
  • 焦糖燉蛋
  • 98%野菌忌廉湯