呢間係🚇銅鑼灣屹立多年嘅凡高🖼️藝術主題🎨餐廳,十分之適合大家打卡🤳,多款歐陸菜式質素唔錯,😎而且可以包場搞活動開 party 添!晚市套餐有多款🤩特式菜可以揀,而且包括🇪🇺歐陸式前菜、時日🥣餐湯、甜品🍮同埋餐飲。前菜賣相精緻,餐前包🥖外鬆脆內香軟,時日餐湯🥣係雜菜湯,清新開胃🤤,餐湯加$38可以轉98%野菌🍄忌廉湯。個98%野菌忌廉湯😍佢哋用咗八款不同嘅野菌手工磨💪碎製作而成,而且內含黑松露🥰,味道芳香好有層次!🇮🇹意式馬賽海鮮飯🥘原鍋上枱熱辣辣,而且用料十分豐富,入面有🦐大蝦、帶子、青口等,再用🌊海鮮汁去燴製,飯粒有🤏少少煙韌係傳統 risotto 嘅口感,😋而且好入味好好食!🔥火焰美國 Prime 護心肉🥩牛柳串上枱時再用🥃烈酒點火燒🔥一下佢,好吸引眼球🤩又增添一份酒香。護心肉😍牛柳牛肉味好濃郁,咬落去👍十分之嫩,配埋牛肉燒汁🤤味道更加有層次。伴嘅🧄蒜蓉香草醬薯條🍟亦都好驚艷,蒜香味幾突出又有少少🌿香草同蜜糖嘅香甜,😋啱晒我口味!甜品有🍮奶凍拼柚子卷蛋,個奶凍好濃🥛牛乳香,又滑又甜又好味,柚子卷蛋☺️好清新,香甜得來有少少酸🤤,十分之有驚喜!最後叫埋🍹餐飲,感覺大滿足,佢仲有唔少☺️特

最後叫埋🍹餐飲,感覺大滿足,佢仲有唔少☺️特式菜式都幾吸引,👍絕對可以再來試埋佢哋!
2024-03-01 341 瀏覽
今日朋友帶左我去一間係銅鑼灣開左17年嘅樓上舖西餐廳凡高廚房🎨一行入餐廳已經見到好多凡高嘅作品,連枱上餐墊都係畫作,好靚💯仲有啲打卡位我地點左兩個set lunch🥗 餐前沙律,青蘋果片🍏好清甜,沙律菜新鮮,黑醋汁帶啲酸甜好開胃餐湯係店內岀名嘅招牌98%惹菌忌廉湯,忌廉湯飲落好濃香菌味道,好smooth,仲有啲黑松露香味,十分好飲🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁西冷扒上菜望落好豐富,份量好多,已經切好哂,西冷食落好有牛香味道,肉質軟腍,黑椒味道唔會太辣,成數廚師控制得好好💯🐟 香煎鱸魚配中東米沙律鱸魚present得好靚,兩大邊鱸魚煎得好香脆,魚肉好厚又好嫩滑冇魚腥味,有dill草嘅清香,旁邊有小小忌廉汁,帶小小鹹味增加左鱸魚嘅香味,中東米沙律口感煙韌,食落唔乾,有小小酸味,喜歡旁邊有小小紅椒粉令到層次更豐富💯甜品🍓士多啤梨慕絲,味道唔太甜,奶香味同士多啤梨醬配搭得剛好👍🏻我同朋友清哂所有食物,都大讚環境、食物同服務都好好,一個食得好愜意嘅午餐

我地點左兩個set lunch

🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁

🐟 香煎鱸魚配中東米沙律

2024-02-28
  • 餐包
  • 士多啤梨慕絲
  • 美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁
  • 香煎鱸魚配中東米沙律
某夜約了朋友飯聚 選址銅鑼灣 搜尋了一下被這間充滿文藝氣息的西餐廳吸引住目光與朋友走上樓梯 雙雙闖入異樣維度 (唱)推門大門 遠離了繁囂 彷彿走進隱世畫廊 裝潢頗有用心 牆上掛著一幅幅梵高名畫以水晶吊燈襯托 眼前是彩色的 斑斕的梵高世界 還有桌球枱與花花韆鞦打卡位 可玩可打卡其中一面牆是Terrace at Night壁畫配上小茶座相當可愛 我們就坐在它旁邊 以畫作佈景打卡拍出來十分IG-able 為這個starry night留下回憶-⧫ 𝔸ℙℙ𝔼𝕋𝕀ℤ𝔼ℝ ⧫ ❇︎ 𝐀𝐧𝐭𝐢𝐩𝐚𝐬𝐭𝐨 ·· 第一道是歐陸式前菜 今天的款式很別緻蕃茄底下的是自家製的pesto cheese剛好我是basil lover 完全是我杯茶在toast上抹上cheese chunchy又綿密 好味-⧫ 𝐒𝐨𝐮𝐩 & 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 ⧫ 意大利雜菜湯 微酸帶甜 清淡健康的感覺麵包有點煙韌感 小小一件不至於太飽肚 -⧫ 𝕊𝔼𝕋 𝔻𝕀ℕℕ𝔼ℝ𝕊 ⧫❇︎ 𝐌𝐚𝐫𝐬𝐞𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 ·· $𝟐𝟖𝟖以濃郁的海鮮湯熬飯 飯粒入味吸滿精華 頗有咬口Paella裡面有大蝦,帶子,青口
某夜約了朋友飯聚 選址銅鑼灣 搜尋了一下
被這間充滿文藝氣息的西餐廳吸引住目光
與朋友走上樓梯 雙雙闖入異樣維度 (唱)
推門大門 遠離了繁囂 彷彿走進隱世畫廊

麵包有點煙韌感 小小一件不至於太飽肚

⧫ 𝕊𝔼𝕋 𝔻𝕀ℕℕ𝔼ℝ𝕊 ⧫
❇︎ 𝐌𝐚𝐫𝐬𝐞𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 ·· $𝟐𝟖𝟖
以濃郁的海鮮湯熬飯 飯粒入味吸滿精華 頗有咬口
Paella裡面有大蝦,帶子,青口 蝦及帶子彈牙鮮甜
一大窩的份量 完全吃不完 十分足料

❇︎ 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 𝐊𝐞𝐛𝐚𝐛 ·· $𝟑𝟕𝟖
這道火焰護心肉 上檯時淋上酒精 席前燒製加熱

❇︎ 𝐘𝐞𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 ·· $𝟗𝟖
以菠蘿熱情果汁mix thyme infused Rum酒
是香甜的果味 容易入口 女孩子應該會喜歡

❇︎ 𝐓𝐡𝐞 𝐁𝐞𝐝𝐫𝐨𝐨𝐦 ·· $𝟗𝟖
earl grey infused Gin 配上薰衣草與青檸汁
淡淡的花香茶香 清爽合拍 竟意外成我最愛
2024-02-04
  • 意式馬賽海鮮飯
2024-01-25 444 瀏覽
“Starry Starry Night 🌟 -哼起就想起梵高,銅鑼灣有間以梵高為主題的西餐廳,充滿著藝術氣息🎨, 位置是比較隱蔽商業大廈二樓,入到去就如進入畫廊般,佈置幽雅,有好多角落給客人打卡,掛滿好多梵高出名的畫作🖼️如向日葵及星夜🌃,頓時覺得這一餐是豐盛的藝術晚宴。晚餐set 包頭盤、沙律、是日餐湯 及甜品,相當豐富頭盤:三文魚雜菜青瓜卷用青瓜作卷物非常健康,三文魚新鮮,加入特調醬汁、橄欖油同黑醋,清新可口梛威雪蟹田園沙律🥗蟹肉疏菜好新鮮,加入黑醋同橄欖油更鮮味,配合梵高畫作田園風格 俄羅斯野菜湯蕃茄味濃郁,有不同疏菜如椰菜、甘筍同洋蔥、增潻口感自家製麪包新鮮熱辣辣烘焙出嚟,麪包咬落仲好香脆,麪包暖暖香煎格陵蘭比目魚扒目測有兩塊手掌咁大,巨型比目魚扒煎得皮香肉脆,魚肉嫩滑爽口, 非常美味炭燒美國Prime 護心肉柳伴帶子雜菜五成熟肉質好嫩滑,牛味極濃,帶子大而煎得香脆,大啡菇菇味及多汁甜品最後以甜品作結,分別有法式焦糖布甸🍮、朱古力慕絲、士多啤梨蛋糕, 味道不錯,十分精緻

晚餐set 包頭盤、沙律、是日餐湯 及甜品,相當豐富

頭盤:三文魚雜菜青瓜卷

梛威雪蟹田園沙律🥗

俄羅斯野菜湯
蕃茄味濃郁,有不同疏菜如椰菜、甘筍同洋蔥、增潻口感

自家製麪包
新鮮熱辣辣烘焙出嚟,麪包咬落仲好香脆,麪包暖暖

香煎格陵蘭比目魚扒

炭燒美國Prime 護心肉柳伴帶子雜菜

甜品

• 餐包
2023-12-19 680 瀏覽
原來係銅鑼灣鬧市中,有一間充滿藝術感既餐廳,去到門口就己經感受到濃厚藝術氣息裝修以歐陸式風格為主配以梵高畫作為主題,店內放上多幅梵高名畫,連餐墊都係梵高畫作當中最吸引係餐廳中間用梵高 Café Terrace at Night 做背景牆既露天茶座同埋隔黎仲有一個花花打卡韆鞦,真係一間可以瘋狂打卡拍照既餐廳餐廳除左提供意大利餐,仲有健康晚餐,鐘意食得健康朋友就一定要試下食物方面 :今晚同朋友選擇左健康晚餐及晚宴套餐挪威雪蟹田園沙律 : 加入黑醋汁沙律菜新鮮爽脆,仲有大量既雪蟹肉,肉味鮮甜歐陸式前菜小食 : 係煙三文魚蔬菜卷,外層用三文魚包住有沙律醬既蔬菜粒粒,口感清爽98% 野菌忌廉湯 : 加錢既野菌忌廉湯,用左 98% 野菌既熬製,有好多野菌粒,味道濃郁 creamy 俄羅斯野菜湯配新鮮餐包 :  野菜湯有齊洋蔥、薯仔、紅蘿蔔、洋蔥粒、湯汁紅亮微酸微甜,再配埋焗得鬆脆既多士就無得彈意式馬賽海鮮飯 : 海鮮飯吸收哂海鮮汁既精華,飯身粒粒分明又充滿味道,海鮮有大虎蝦、帶子及青口,質素高味道一流炭燒美國頂級 Prime 護心肉柳,剌身帶伴法國黃菌初榨山茶油 : 好少見既護心肉柳,含豐富既纖維

食物方面 :

今晚同朋友選擇左健康晚餐及晚宴套餐

炭燒美國頂級 Prime 護心肉柳,剌身帶伴法國黃菌初榨山茶油 : 好少見既護心肉柳,含豐富既纖維又帶點油花,肉質軟腍濃郁,刺身帶子鮮甜,配料既釀大啡菇、蘆筍、炸蒜頭及沙律菜,健康又好味

法式焦糖燉蛋 : 賣相特別,頂層放上龍珠果,焦糖燒得薄脆,燉蛋香滑味道濃郁,甜度剛剛好

是日甜品 : 有香滑既奶凍,忌廉卷、士多啤梨及龍珠果,套餐甜都可以咁特別
2023-12-17
2024-04-12 0 瀏覽
午市套餐很豐富,主菜加$38就可以享用沙律、招牌惹菌忌廉湯、甜品、餐飲。🍏青蘋果沙律沙律菜好新鮮,用的黑醋醬夠甜夠酸,好夾。🥣招牌惹菌忌廉湯呢個湯很不錯。好香好足料。裏面仲有D蘑菇粒。食落去好有口感。🦑魷魚千層麵有不少魷魚,新鮮好爽脆,每層都有好多豬肉碎,而番茄醬汁調教都適中。呢個千層麵好大份,兩個人都食唔曬。🐟香煎鱸魚配中東沙律非常推薦呢個菜式,鱸魚非常鮮甜,而且有兩大塊,配菜酸酸甜甜好好咬。🍮芒果布丁芒果布丁好有楊枝甘露的感覺,不錯。由於兩個主菜都需要焗時間較長,需要預留時間等待。餐廳環境富有文藝氣息,在這裏用餐感覺心曠神怡。門口仲養左隻鸚鵡,好得意,難怪不斷聽到雀的叫聲。
🍏青蘋果沙律
沙律菜好新鮮,用的黑醋醬夠甜夠酸,好夾。
🥣招牌惹菌忌廉湯
🦑魷魚千層麵
🐟香煎鱸魚配中東沙律
🍮芒果布丁
芒果布丁好有楊枝甘露的感覺,不錯。
由於兩個主菜都需要焗時間較長,需要預留時間等待。
2024-04-10
  • 香煎鱸魚配中東沙律
前菜:青蘋果沙拉有一絲清新嘅口感,蘋果酸甜與其他配料搭配相得益彰~98%野菌忌廉湯則散發著濃郁的香氣,口感豐潤,每一口都能飲到粒粒分明嘅碎野菌塊。主菜:意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉,蝦肉鮮嫩多汁,手工意大利粉搭配著蒜味濃郁嘅虎蝦,帶來了超級大嘅滿足感~香煎虎蝦仁墨汁義大利飯,蝦仁配上墨魚汁嘅獨特風味,口感豐富多層次,令人回味無窮!甜品:草莓藍莓牛奶凍,草莓的鮮甜和同埋牛奶凍真是絕配!仲有一顆藍莓作點綴~外觀好可愛

98%野菌忌廉湯
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉
2024-03-12
98%野菌忌廉湯
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉
2024-04-04 0 瀏覽
‭天下無不散之筵席 期待未來再見的那份喜悅呢位朋👫係長期飯腳 不過食埋今餐應該要告別一段時間🥲 今日特別揀左呢間充滿👩🏻‍🎨藝術氣息餐廳🍽️ 好好歡眾點左貴族👫人餐 頭盤有鮮🦐 三文魚+cream 🧀 巴馬火腿卷哈密瓜 最好食係三文魚🧀 夠創新 魚新鮮 最驚喜係火腿🍈卷 🍈清新 火腿濃郁 夾埋💯📸鵝肝多士 擺盤超靚🤩 旁邊有啲醃咗嘅梨 鵝肝味唔算重 但好滑 多士香脆 巴馬火腿🍕 薄批 十分香脆 拎起唔小心都會斷😝 🧀底 少少火腿 成件事簡表 好味主菜1 🐑羊架 處理得好好 冇乜臊味 羊肉我地要求9成熟都嫩口 保留到肉汁 另外🍟超好食🤣 熱+外脆 有啲牛油汁 一上台即食同時感受到牛油香+薯條脆主菜2 🐮牛柳 上碟7成熟 外表少燶入面粉紅冇血水 好腍 多肉汁 中間夾雜🔴🟡🟢椒 好好睇📸甜品cheese cake 🍰 + cream泡芙 2樣都比出面隨便買既好食😋 有個有趣位 就係佢隻碟都係凍既 完餐後送上咖啡 奶茶 檸茶 檸水任你揀💯整體用餐體驗良好 滿意 侍應會成日幫你換碟 但上餐時間略長 由頭盤到最

天下無不散之筵席 期待未來再見的那份喜悅

完餐後送上咖啡 奶茶 檸茶 檸水任你揀💯
整體用餐體驗良好 滿意 侍應會成日幫你換碟 但上餐時間略長 由頭盤到最後啡茶要90分鐘 但唔知係佢上得慢定我地食得慢 所以佢地唔上住先
2024-03-29 23 瀏覽
一向都中意去主題特色餐廳,依間用左凡高名畫做題材既餐廳,佈置裝飾都好有心思👍🏻掛畫、餐牌、餐具同枱布等都係名畫,最正係有個Swing同佈景牆供食客打卡用😍等我同老公可以盡情享受依餐藝術午宴🖼️✦ 青蘋果沙律我地叫左兩個set lunch, 其中一set加$38有埋野飲、甜品、頭盤就係青蘋果沙律,好fresh感覺酸酸甜甜又開胃👍🏻✦ 招牌98%惹菌忌廉湯依個湯真係值得推介,d菇連同黑松露係用人手打爛熬出來既,一上枱已經聞到好香!最勁係佢唔會打得太碎你仲咬到粒粒口感,配埋餐包食簡直一流👍🏻✦ 海鮮拼盤 +💰58老公就加錢食海鮮拼盤,包一隻生蠔、3隻太平洋虎蝦、1隻加拿大翡翠螺、2隻澳洲青口。跟餐只係加$58就食到咁多,性價比好高阿😍✦ 香煎虎蝦仁龍蝦汁意大利飯 💰148終於到Main course! 依個risotto飯既口感做到恰到好處,唔太冧又有咬口👍🏻龍蝦汁味道好濃郁,蝦仁數量都多,做到啖啖飯都配隻蝦入口!✦意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉 💰98中意濃厚香草蒜味既朋友就要試下依個意粉啦!粉條硬度適中,再配左2隻特大虎蝦仲有沙律菜拌碟,都係一個性價比高既選擇👍🏻✦ Yellow H

✦ 青蘋果沙律

✦ 招牌98%惹菌忌廉湯

✦ 海鮮拼盤 +💰58

✦ 香煎虎蝦仁龍蝦汁意大利飯 💰148

✦意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉 💰98

✦ Yellow House& Hot Mocha +💰18&💰25
本身跟餐有咖啡/茶既,但我地中意試新野😂老公見comment 社交平台就可以跟餐+$18叫杯 Yellow House Mocktail好似幾抵喎😍賣相同味道都唔錯,主要係菠蘿同檸檬Mix!而我就叫左杯熱mocha, 係杯有水準既coffee, 最欣賞係佢個杯都係starry night畫🖼️

✦ 士多啤梨奶凍& 雜果慕絲拿破崙 💰78
甜品我地都額外叫多個黎試😋前者係跟餐既所以細細杯,後者有4舊。有d唔同出面既拿破崙,依隻係特別鬆脆,最頂層有🍓同🫐,然後夾住mousse🤩非常有層次,推介!
  • 海鮮拼盤
一直都好想來凡高廚房,今日專程約朋友來銅鑼灣午餐同打過靚卡📸一出電梯已經有幾幅特色畫,餐廳以梵高名畫做主題,入到去四周都有梵高作品,仲有好多打卡靚位添,另一邊仲有座鋼琴,店員話平時都有包場活動,有live band表演添🎶🎹🎻🎤枱上連餐墊都係印畫作品👍我地點了2份 Set Lunch 🔸️餐湯一定要選餐廳出名招牌98%惹菌忌廉湯,未飲已經聞到好香,飲落非常濃郁,仲有黑松露味道添🔸️香煎比目魚配洋蔥牛油汁賣相唔錯,比目魚外皮煎到很薄脆,肉質很嫩滑,底層薯蓉超級多,吃哂真係好飽🤭🔸️香煎虎蝦仁龍蝦汁意大利飯蝦仁有6隻算多,米飯軟硬適中,吸收濃郁龍蝦汁很美味😋🔸️甜品士多啤梨奶凍,好滑唔算好甜好啱我🔸️餐飲可點咖啡,茶及花茶選擇整體很喜歡哩度環境,一邊品嚐美食一邊欣賞名畫,食物又唔錯👍 值得再來😍

枱上連餐墊都係印畫作品👍

我地點了2份 Set Lunch
🔸️餐湯

🔸️香煎比目魚配洋蔥牛油汁

🔸️香煎虎蝦仁龍蝦汁意大利飯
蝦仁有6隻算多,米飯軟硬適中,吸收濃郁龍蝦汁很美味😋

🔸️甜品
士多啤梨奶凍,好滑唔算好甜好啱我

🔸️餐飲
可點咖啡,茶及花茶選擇

2024-03-27
  • 香煎比目魚配洋蔥牛油汁