2020-09-10 855 瀏覽
一直都好想去呢間充滿藝術氣息嘅餐廳,梵高嘅畫受到咁多人嘅追捧,凡高廚房又係咪一樣呢?🤣🤣🤣🔱行政套餐 ($188) ✴️是日頭盤:Caesar salad蔬菜好新鮮加少少煙肉碎,幾香口✴️餐湯:98%野箘忌廉湯超足料,濃郁嘅菇菌味!有少少松露嘅味💕✴️Main course:招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁賣相吾錯,不過羊架就細件咗少少🤏🏻有得揀幾成熟!今次揀左8成熟,見到少少粉嫩嘅肉,吾算好羶,非常大眾化!好喜歡佢吾會落過多嘅香料蓋過肉嘅鮮味,食到羊肉嘅原味👍🏻配菜多樣化,有翠肉瓜,薯角等!薯角做得幾出色,不會太油膩,軟硬適中,蘸香草汁,美味可口🤪🤪🤪✴️甜品:朱古力Mousse蛋糕(是日精選)入口即溶~朱古力如果做到特濃會更好!而家係牛奶味較重~✴️熱咖啡💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟想點款平啲,可以揀精選午餐 ($98)✴️是日餐湯 (雜菜湯) 或 沙律✴️Main course :香煎三文魚柳伴忌廉汁意大利飯三文魚皮煎得幾香脆,魚柳已經去曬骨,口感都頗鮮美🐟意大利飯都好Creamy😍✴️甜品: 朱古力Mousse蛋糕(是日精選)✴️熱檸水💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟餐廳環境浪漫,有氣氛,而且好多梵高嘅畫,經

🔱行政套餐 ($188)

✴️是日頭盤:Caesar salad
蔬菜好新鮮加少少煙肉碎,幾香口

✴️餐湯:98%野箘忌廉湯
超足料,濃郁嘅菇菌味!有少少松露嘅味💕

✴️Main course:招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁

✴️甜品:朱古力Mousse蛋糕(是日精選)
入口即溶~朱古力如果做到特濃會更好!而家係牛奶味較重~
✴️熱咖啡
💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟

想點款平啲,可以揀精選午餐 ($98)
✴️是日餐湯 (雜菜湯) 或 沙律

✴️Main course :香煎三文魚柳伴忌廉汁意大利飯
✴️甜品: 朱古力Mousse蛋糕(是日精選)
✴️熱檸水
💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟
餐廳環境浪漫,有氣氛,而且好多梵高嘅畫,經過精心佈置,非常適合喜歡拍照📷/打卡的你!!
2020-07-25 1173 瀏覽
喺銅鑼灣附近做完野,同同事去咗就近嘅呢間「凡高廚房」吃午餐。餐廳裝修富有藝術氣息🎨,感覺奇幻又神秘,同時可以在優雅且舒適的環境下品嚐佳餚美酒 🍷最近新冠肺炎肆虐,餐廳亦有進行離子消毒,定期噴灑消毒劑,桌上也有酒精搓手液供顧客使用,確保衛生,保證食客食得安心又放心~午市時段設有精選午餐,也有經營養師評估的健康午餐,選擇眾多,花多眼亂。最近更有抗疫午餐或晚餐外賣自取優惠,最低至四七折起,歡迎外賣哦蘋果田園沙律🥗雜錦沙律菜新鮮翠綠,紅蘋果好爽脆,配上清爽蘑菇,清新開胃又健康的前菜蕃茄羅勒意式烤法包餐包翻熱後好鬆軟,羅勒及蕃茄味好突出🍅忌廉蘑菇湯湯質感濃稠,能品嚐到粒粒細碎的蘑菇蓉,同時充滿忌廉奶香,好好飲啊!😋牛柳粒忌廉汁意大利飯🐮意大利飯頗有嚼勁,忌廉汁濃稠適中,每粒飯都充分吸收左醬汁嘅精華!牛柳粒滿有牛肉香,非常滋味炭燒素漢堡扒伴意式雜菜薯粒素漢堡扒採用Beyond Meat品牌,賣相滿分,外型好似真嘅漢堡扒一樣!以100%植物製作,口感、味道、色香味及營養價值都猶勝傳統牛肉漢堡扒~配上香蒜雜菌,好香口,健康又有營NatVia法式焦糖燉蛋呢個焦糖燉蛋採用NatVia健康糖製造,關注健康或

蘋果田園沙律🥗

蕃茄羅勒意式烤法包
餐包翻熱後好鬆軟,羅勒及蕃茄味好突出🍅

忌廉蘑菇湯

牛柳粒忌廉汁意大利飯🐮

炭燒素漢堡扒伴意式雜菜薯粒

NatVia法式焦糖燉蛋
呢個焦糖燉蛋採用NatVia健康糖製造,關注健康或糖尿病患者都可食用👍🏻燉蛋口感嫩滑,甜度適中,充滿蛋香🥚

玫瑰三高茶🌹
最後嘆返杯玫瑰三高茶,嚴選頂層嫩葉,高抗氧化,高天然礦物質,可以改善三高問題👍🏻
2020-07-16 799 瀏覽
好友購買了一箱抗疫物品,說要拿一些給我,相約來銅鑼灣「凡高廚房」吃午餐。其實初頭聽到話訂咗「凡高廚房」都有點心驚,因為之前睇新聞得悉有確診者曾到訪。不過朋友話佢早幾日先嚟過,知道餐廳最近做咗次超強離子消毒,整間店舖由內至外,殺滅所有細菌,及加裝咗空氣消毒機,叫我大可放心。朋友話餐廳早前加咗份新菜單,午市有健康餐供應,每個主菜的卡路里含量只是介乎 230 至 280 之間,啱曬一眾想 keep fit 嘅人士。我揀咗烤加州鱸魚柳,而友人就點咗無皮雞肉串。每個 Lunch Set 都已經包咗沙律、餐包、甜品及飲品,加  $10 更可以同時享用餐湯。蘋果田園沙律及餐包率先送上,沙律分量不大,選材種類亦不多,只有切片蘋果、雜菜和番茄粒, 不過就勝在全部都新鮮爽口,配橄欖油吃,好醒胃。餐包拿上手時仍然熱辣辣,烘得很香口,外脆內軟,塗上牛油吃,十分美味。是日餐湯為椰菜花忌廉湯 (+$10),以忌廉畫花, 再灑上香草,賣相不俗。喝一口,湯身熱燙燙,帶椰菜花獨有的氣味,加上稀稠度適中,口感很不錯!兩客主菜接著上桌,先試下朋友點的無皮雞肉串伴意式傳統炒雜菜 ($98),雞肉串以木托盤盛上,一客有兩串,雞
兩客主菜接著上桌,先試下朋友點的無皮雞肉串伴意式傳統炒雜菜 ($98),雞肉串以木托盤盛上,一客有兩串,雞肉非常嫩滑,多汁又入味,配埋墊底色的意式炒雜菜、露筍和三色椒等吃,健康又有營。
至於烤加州鱸魚柳伴意式雜菜 ($158)  味道亦很不錯,魚皮烤至色澤金黃,入口很香脆,魚肉非常嫩滑,雪白鮮甜,吃起來鮮味無比,引得朋友也不斷過來搶食,說要分一杯羹。
甜品係法式焦糖燉蛋,燉蛋做得頗有水準,入口蛋味香濃,甜度亦恰到好處,可吃到面層淡淡的焦糖香。
飲品有洋甘菊三高茶、玫瑰三高茶、 即磨咖啡或茶可供選擇。我揀咗三高茶,而友人就點咗凍咖啡。食完飯飲番杯洋甘菊花茶,真係唔錯,超解膩,味道甘甜,充滿菊花嘅清香。
臨走時店員派咗份單張俾我,話如果唔得閒嚟堂食,亦歡迎我嚟買外賣。原來店舖而家做緊外賣自取,最高可享四七折優惠, 又真係幾抵喎,搵日一於過嚟買返屋企慢慢歎。
2020-07-04 842 瀏覽
星期六既中午係銅鑼灣大開「食」界🤩🤩ko一間bookmark多時既餐廳,聽條佬講開左好多年,細細個就聽聞過凡高😳咁厲害!?一於試試佢!一點令鐘黎到,只有一枱客人,餐廳裝修別具特色😌相信用左唔少錢😂😂Waitress都只有一位,不過人流唔多,所以佢唔算好忙。特別欣賞餐牌,部分係行健康路線,計算埋卡路里😌😌價錢以銅鑼灣黎講,都算親民價😂😂包野飲沙津餐包甜品。🥖餐包一人一塊,烘到熱辣辣脆卜卜。🍝A.香蒜白酒煙三文魚意粉可選餐湯或沙津😅條佬揀左湯,是日係蘑菇湯,完全比個貌相同嗅覺呃到😂😂😂飲落好水好水,無咩蘑菇味,麻麻地😢至於意粉軟硬適中,蒜味的確幾香,煙三文魚分量都慷慨😂意粉量就好似少啲,好彩有個湯同甜品墊墊底,否則男士未必飽🤭🐟HD.烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜呢個set原來有沙津我都唔知🤣新鮮既沙津菜,仲有幾片酸酸甜甜蘋果👍🏻加啲醋加啲橄欖油,係好唔錯既前菜😆真心!鱸魚柳我係幾期待既😳但係食落係幾失望!以我印象食過唔係咁稔既肉質🥺呢個真係好似平時屋企食開既蒸魚,而且魚好乾身,食完條利好鞋😢😢底下既瓜有烤過,非常juicy🥺好食過條魚!!最後送上甜品😋分別係士多啤梨奶凍及焦糖燉蛋。奶凍

🥖餐包一人一塊,烘到熱辣辣脆卜卜。

🍝A.香蒜白酒煙三文魚意粉

🐟HD.烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜

最後送上甜品😋分別係士多啤梨奶凍及焦糖燉蛋。奶凍既奶味十足😌加埋啲草莓呀藍莓呀,酸酸咪咪可以平衡返!至於我既燉蛋,甜度適中👍🏻蛋味幾濃,細細杯岩岩好☺️☺️

凡高既野食,比一般餐廳要等得耐少少🤨waitress既態度都好有禮同殷勤。質素方面,鱸魚柳真係令我覺得唔開心唔滿意架😖😖食完好空虛😂😂😂或者係我地太有期望,覺得一定有返咁上下水準,先屹立到今時今日😢食物非常一般,真係大失所望!唔怪得我地食左個半鐘到,計埋我地都只有三枱客⋯⋯⋯⋯

6天前 0 瀏覽
本來在門口等過海巴士,返屋企戈邊食。見佢以凡高做主題,價錢唔貴,有人想食B餐千層麵,就去試吓。樓梯上一層,再搭lift 一層。兩點去到,仲有幾枱客食緊。幾好招呼,即刻擺餐具、斟水。全店以凡高畫作裝飾。頭盤 湯或沙律。加十蚊可以要晒。fb like 送鵝肝醬多士。主菜仲選咗A餐 卷餅。係好食嘅。之後主動上埋甜品 mousse 及餐茶。四道菜 平均$100 好滿足。
樓梯上一層,再搭lift 一層。
兩點去到,仲有幾枱客食緊。幾好招呼,即刻擺餐具、斟水。
全店以凡高畫作裝飾。
頭盤 湯或沙律。加十蚊可以要晒。
fb like 送鵝肝醬多士。
主菜仲選咗A餐 卷餅。
係好食嘅。
之後主動上埋甜品 mousse 及餐茶。
四道菜 平均$100 好滿足。
4 courses lunch
2020-10-17
4 courses lunch
2020-10-02 92 瀏覽
跟朋友約了吃生日飯餐廳光線柔和,牆上掛著很多不同的畫就像進入了一個畫廊,凡高的畫室還有個鞦韆絕對是一個的打卡位我跟朋友點了一個Set Dinner一個pizza,一個甜品🍮~~~~~~~~~~~~~帶子虎蝦伴墨魚汁意大利粉🍝這個墨魚汁🦑超濃郁超好吃😋大讚👍🏻不會像其他餐廳只有顏色沒有味道套餐配上前菜、羅宋湯、鵝肝醬多士下一次去我一定會再點這個意粉🤤~~~~~~~~~~~~~豪華至尊Pizza 🍕餡料豐富,而且是薄餅底不會厚得讓人飽死🤣蕃茄醬亦都讓人胃口更好心太軟伴雪糕主要是點來拍照留念的😋
跟朋友約了吃生日飯
餐廳光線柔和,牆上掛著很多不同的畫
就像進入了一個畫廊,凡高的畫室
還有個鞦韆絕對是一個的打卡位
我跟朋友點了一個Set Dinner
一個pizza,一個甜品🍮
~~~~~~~~~~~~~
帶子虎蝦伴墨魚汁意大利粉🍝
這個墨魚汁🦑超濃郁超好吃😋大讚👍🏻
不會像其他餐廳只有顏色沒有味道
套餐配上前菜、羅宋湯、鵝肝醬多士
下一次去我一定會再點這個意粉🤤
~~~~~~~~~~~~~
豪華至尊Pizza 🍕
餡料豐富,而且是薄餅底
不會厚得讓人飽死🤣
蕃茄醬亦都讓人胃口更好
心太軟伴雪糕主要是點來拍照留念的😋
2020-05-16
2020-09-20 102 瀏覽
銅鑼灣有間開咗10幾年嘅餐廳,佢唔係係一啲好繁榮嘅地方開,反而係軒尼詩道嘅樓上鋪 ,可以喺呢個地方屹立不倒咁多年都真係好勁!入到去就覺得環境好靚,好多同梵高相關嘅元素,而且都好乾淨。午餐餐牌都有好多款式選擇,包括可能係比較高級少少嘅行政餐,普通嘅套餐,甚至乎計晒卡路里嘅健康餐都有。咁我哋就揀咗一個高級嘅行政餐同埋一個健康餐。行政A餐 - 羊架 $188有一個蘑菇湯,材料非常充足,可以話係必試!呢個餐好正呀,三件羊架時間覺得啱啱好而且調味適中,羊味好香,喜歡食羊的不要錯過。而且甜品方面係好吸引嘅奶凍,非常豐富呢!健康餐 A $78+$10有法式蕃茄清湯好清新但係蕃茄味道都好香,加$10就有得飲當然要加。蘋果沙律配搭一流,口味清新,加入一些黑醋,健康有益又美味。虎蝦蒜片意粉唔會太多油,但係份量豐富夠飽肚。焦糖燉奶好不錯,好似係用咗啲代糖去整,所以唔會太肥,但係可以享受同樣的美味。

入到去就覺得環境好靚,好多同梵高相關嘅元素,而且都好乾淨。

咁我哋就揀咗一個高級嘅行政餐同埋一個健康餐。
行政A餐 - 羊架 $188
有一個蘑菇湯,材料非常充足,可以話係必試!
而且甜品方面係好吸引嘅奶凍,非常豐富呢!

健康餐 A $78
+$10有法式蕃茄清湯
好清新但係蕃茄味道都好香,加$10就有得飲當然要加。
蘋果沙律配搭一流,口味清新,加入一些黑醋,健康有益又美味。
虎蝦蒜片意粉唔會太多油,但係份量豐富夠飽肚。
2020-09-02
Van Gogh Art Kitchen💕 Nice Art Theme💫..Van Go Kitchen💫 一間以梵高名畫🖼 為主題佈置而成既咖啡店,真係好有藝術色彩。一邊欣賞住各幅名畫作品🎨,一邊品嚐美酒🍷,一邊吃意大利菜餚🍽。優雅浪漫有格調,又滿有藝術氛圍既餐廳,未去得荷蘭🇳🇱,先來這裡欣賞一下吧,值得一試。.不得不說,正值疫情期間,枱與枱之間既隔板都係以凡高畫作為佈局板,好有心思啊啊啊。.llAppetizer / Daily Soup蕃茄湯🍲 有菜粒;青蘋果沙律🥗 滿開胃。.ll $88Spaghetti Shrimp w/ Tomato Sauce虎蝦🦐 好香口,意粉🍝 被濃濃蕃茄汁掛住。.ll $128Roasted Pork Rib w/ BBQ Sauce豬肋條🐽 軟淋入味又不痴牙,肉質好吃又不乾,推介呢。.l甜品 & 咖啡或茶]l $58Daily Dessert / Coffee or Tea最後甜品 生日月不可少💕。奶凍 & 雜莓芝士凍餅(Panna Cotta & Berries Cheese Cake),小小一件cake🍰,精緻又可口,美美的打卡照不可少啊。

l[是日頭盤、是日餐湯]l
Appetizer / Daily Soup

蕃茄湯🍲 有菜粒;青蘋果沙律🥗 滿開胃。

l[香煎虎蝦伴櫻的番茄汁意大利粉]l $88

虎蝦🦐 好香口,意粉🍝 被濃濃蕃茄汁掛住。

l[燒美國豬肋骨 配秘製烤汁伴薯菜]l $128
Roasted Pork Rib w/ BBQ Sauce
豬肋條🐽 軟淋入味又不痴牙,肉質好吃又不乾,推介呢。

l[是日甜品 & 咖啡或茶]l $58
Daily Dessert / Coffee or Tea

最後甜品 生日月不可少💕。奶凍 & 雜莓芝士凍餅(Panna Cotta & Berries Cheese Cake),小小一件cake🍰,精緻又可口,美美的打卡照不可少啊。再飲一杯濃濃Coffee☕️。

美美環境、精緻午餐、靚靚畫作、凡高世界,你又愛嗎❓
×××[凡高廚房 -Van Gogh Kitchen]×××
©銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室
2020-09-09 95 瀏覽
有冇朋友仔平時鍾意去一啲打卡但又好食嘅餐廳呢?早排朋友就推介左一間以梵高名畫為主題既意大利餐廳,一入到門口就好似同出邊嘅世界產生強烈對比,歐美古典風佈置配上多幅油畫一邊進食可以同時欣賞藝術的風彩_🍝意大利傳統手製肉碎千層麵 $78手勢肉碎配上醬汁非常夾,食落去香口惹味,雖然好邪惡但係值得一試_🍔美國安格斯牛肉漢堡(八安士)伴香草薯角 $138喺餐廳全新推出嘅菜單,安格斯牛肉係厚切果隻,牛肉味都算幾香濃,另外值得一讚嘅係佢哋嘅香草薯角,外皮好香脆食落去係會想一舊接一舊嘅_🍫朱古力心太軟$68食到最後梗係要叫返個甜品啦,本身諗住食佢哋嘅疏乎厘但係賣晒,心太軟都做到流心嘅效果,另外佢哋嘅是日甜品都好吸引

🍝意大利傳統手製肉碎千層麵 $78

🍔美國安格斯牛肉漢堡(八安士)伴香草薯角 $138

🍫朱古力心太軟$68
2020-08-07 304 瀏覽
平日軒尼詩道再沒有人來人往🍃小店喺逆境之中掙扎求存🌝有機會之下 都會盡量幫襯小店🙌🏻.呢間凡高廚房以梵高嘅畫作作為裝潢佈置✨置身係紅色同埋花花之中🌻疫情之下除咗一般嘅消毒同酒精提供💁🏻‍♀️仲會提供手機消毒服務 都幾貼心 ❤️.餐廳除咗每日指定set lunch仲有是日set lunch同埋營養師設計嘅健康lunch set .🧀芝士鴨胸墨西哥烤餅🥯墨西哥烤餅出名低卡路里 烤熱之後加埋邪惡芝士同埋鴨胸🦆仲要配上個甜甜嘅燒烤醬汁其貌不揚但出乎意料地驚喜😋Set lunch 配送餐茶同埋甜品🍮 夠哂滿足🙃.🐏招牌炭燒澳洲鮮羊架 配羊肉濃汁🤎半熟嘅楊假有炭烤嘅焦香肉質軟腍配羊肉濃汁同岩鹽 幾提味🤤伴上嘅烤薯 烤得外皮脆脆的好香口👍🏻同樣配送餐茶同埋甜品🍮同埋沙律🥗👍🏻
平日軒尼詩道再沒有人來人往🍃
配羊肉濃汁同岩鹽 幾提味🤤
伴上嘅烤薯 烤得外皮脆脆的好香口👍🏻
同樣配送餐茶同埋甜品🍮同埋沙律🥗👍🏻
2020-07-31 227 瀏覽
今日黎到呢間係銅鑼灣嘅凡高廚房,而餐廳做過離子消毒,令客人係疫情期間食得更放心👍。餐廳嘅裝修亦相當特別,以凡高為主題,令間餐廳充滿藝術氣息🤩。.意式輕煎虎蝦蒜片義大利粉($78)呢個係健康餐,而餐牌上面亦寫左只係得280calories,唔怕食完之後會肥😂。義大利粉嘅口感亦唔錯,加上蒜片更加香。.招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁($188)一向鍾意食羊嘅我當然要試一試,羊架有3件,而且都幾大件,配埋個醬汁更加惹味🥳。
意式輕煎虎蝦蒜片義大利粉($78)
招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁($188)
最近因為一直都冇得出街食飯,但係lunch基本上一係就嗌外賣,一係就出去食,如果成日唔出街其實心情都好好,自己做好防禦措施,同埋揀一間衛生嘅鋪頭就ok la~因為見到呢間行去Facebook都有講佢哋有請專人過嚟做消毒清潔,所以就照樣過嚟食啦~見到佢哋呢度除咗有普通套餐,行政套餐之外仲有健康餐,豐富又吸引!蘋果田園沙律好fresh,入面仲有菇,加埋橄欖油同黑醋,有益健康又清新。蕃茄羅勒意式烤法包熱辣辣又香軟,仲有好香嘅羅勒味,如果鍾意亦都可以配上佢嗰班蕃茄粒就清新啲。忌廉蘑菇湯+$10我就好鍾意飲呢個湯,因為佢同出面好不一樣,裏面有好多蘑菇粒粒,口感十足而且味道較為香濃,我諗都算係凡高名品(必試)雞肉蒜蓉片意大利粉(有機橄欖油)$78因為我對蝦有敏感,就要求店員轉雞肉,佢個意粉整體比較清新,同埋雞肉都係加咗少少鹽及簡單調味嘅白烚,仲有啲沙律菜,健康得來都有一定味道。烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜$158個魚烤得有點香,汁唔會丸濃味,而且肉質都比較滑,唔太腥,比較滿意佢隔離除咗一啲菇同雲耳外,仲有一個焗蒜,健康又美味~Crème Brûlée 甜味適中,表面仲有藍莓,細細個,好吸引,食

忌廉蘑菇湯+$10

雞肉蒜蓉片意大利粉(有機橄欖油)$78

烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜$158

Crème Brûlée 甜味適中,表面仲有藍莓,細細個,好吸引,食完已好飽。

洋甘菊三高茶/玫瑰三高茶
洋甘菊三高茶都幾清新!飲多幾杯都得啦!
最近想食健康啲,知道呢間銅鑼灣嘅樓上西餐廳有營養師推介嘅健康餐,就同朋友嚟食個lunch傾吓計~佢個午餐價錢都幾抵食,除咗普通嘅午餐餐牌,呢個推介嘅健康餐其實都有好多款式去食,但係價錢適中,已經食到好豐富而且卡路里合適嘅食品!蘋果田園沙律🥗內有各式各樣嘅蔬菜,非常豐富,加上有機橄欖油和黑醋,健康又美味。蕃茄羅勒意式烤法包表面香脆,加上蕃茄味道更加豐富。牛肉蒜蓉片意大利粉(有機橄欖油)$78西班牙紅椒粉無皮雞肉串伴意式傳統炒雜菜$ 98食lunch當然唔少得主菜,以上兩個都好抵食,健康又飽肚,朋友嗰個就轉左牛肉,佢個意大利粉剛剛好,而且用咗有機橄欖油感覺冇咁邪惡,都幾香。我嗰個冇皮嘅雞肉串同樣香滑,而且有好多唔同嘅雜菜和椒,所以食落一啲都唔dry,非常豐富嘅!法式番茄清湯+$10加$10飲到呢個湯都係覺得好抵飲,蕃茄味好濃郁而且係清湯!Crème Brûlée 表面香脆,而且蛋香十足,口感香滑!洋甘菊三高茶/玫瑰三高茶我就揀咗洋甘菊三高茶,分量豐富,味道清香。嚟呢度同朋友食個lunch或者同人傾野嘆個下午茶時段都係不錯之選,仲好健康!食唔晒要打包返屋企,估唔到佢用啲環保嘅即棄餐具,係可以

蘋果田園沙律🥗

蕃茄羅勒意式烤法包
表面香脆,加上蕃茄味道更加豐富。

牛肉蒜蓉片意大利粉(有機橄欖油)$78
西班牙紅椒粉無皮雞肉串伴意式傳統炒雜菜$ 98

法式番茄清湯+$10
加$10飲到呢個湯都係覺得好抵飲,蕃茄味好濃郁而且係清湯!

Crème Brûlée
表面香脆,而且蛋香十足,口感香滑!

洋甘菊三高茶/玫瑰三高茶
我就揀咗洋甘菊三高茶,分量豐富,味道清香。

食唔晒要打包返屋企,估唔到佢用啲環保嘅即棄餐具,係可以自然分解,以我所知呢種餐具環保而且成本較高,睇得出餐廳真係好用心!
2020-06-23 504 瀏覽
朋友一行12人,約定限聚令當日一齊解禁。想來凡高厨房,用行動支持一下小店。餐廳氣氛非常浪漫,柔和音樂,裝飾擺設都配合尤如在畫廊中用餐。提前兩日特意叫總廚為我哋安排手製菜單,想食啲特別啲嘢。頭盤廚師精選沙律,芝士焗生蠔非常正。香煎法國鵝肝伴菠蘿amazing配搭清新,重頭戲海鮮塔,底層係燴銀雪魚,中間係鮑魚,仲有Cocktail蝦,魚子。海鮮非常新鮮,汁底做到非常有心思,真係食到連汁都撈埋。多人聚會去凡高有保證,唔會令客人失望。
芝士焗生蠔
香煎法國鵝肝