凡高廚房都算係香港比較少見既藝術主題特色餐廳🎨對住名畫食飯有一種置身係美術館嘅感覺😌絕對係一大享受呀😚我哋當日係weekday lunch黎都覺得好放鬆好寫意🤩🍝意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉($98)有2大隻虎蝦,唔痴殼,咬落好爽口新鮮😋意大利粉份量多兼彈牙,而且蒜味幾出😚🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁($188)西冷已切好一條條上碟,十分貼心🤗調味方面亦好出色幾重黑椒味👍🏻唔夠味仲可以自己加鹽🧂➕$38套餐: 包沙律🥗、98%野菌忌廉湯、餐飲🥤、甜品)$38套餐幾抵食🤗先有招牌既野菌忌廉湯,質感唔係好厚嗰種,但野菌同忌廉湯味都好出好balance😋餐飲有茉莉花茶,好清新又夠特別😌不得不讚連套茶具都好靚呀😇當日是日甜品係芒果醬奶凍🥭作結,配左藍莓🫐士多啤梨🍓好fruity食完好滿足🤗畫布蛋糕🍰🎨見到menu上面仲有款好特別既蛋糕set叫畫布蛋糕🍰連餐飲,可以用提供既糖、顏色,發揮創意design個蛋糕🧑🏻‍🎨啱哂小朋友/情侶/朋友gathering又有得玩又有得食,下次唔洗趕返工會試下🤩

🍝意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉($98)
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉

🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁($188)
美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁

➕$38套餐: 包沙律🥗、98%野菌忌廉湯、餐飲🥤、甜品)
98%惹菌忌廉湯
餐飲有茉莉花茶,好清新又夠特別😌不得不讚連套茶具都好靚呀😇
餐飲
餐飲

甜品

畫布蛋糕🍰🎨
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉
美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁
2024-04-26 1168 瀏覽
第一次到訪以梵高為主題的西餐廳,餐廳內及牆上每件佈置都是精心挑選,令人目不暇給。點了一份精選午餐-意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉,加$38就有齊湯,沙律,餐飲及甜品,很不錯。朋友點了行政套餐-芝士焗龍蝦意大利粉伴車厘茄忌廉汁。先上沙律,一款是油醋汁,有火箭菜及蘋果片,清新爽口。另一款是凱撒沙律,生菜爽脆,沙律醬配搭得宜。餐湯是店員推介我哋必試98%野菌忌廉湯!果然名不虛傳,飲落啖啖野菌粒,好有咬口,整個口感順滑但又不會太漏,食得出是自家製的味道。而跟湯的2件麵包亦是香草包,配野菌湯一流!主菜意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉,2隻虎蝦大大隻有香煎過,虎蝦好爽口彈牙,意大利粉有蛋香,味道簡簡單單沒有太多汁料,已經好好味。芝士焗龍蝦意大利粉,意粉汁真係無得彈~好濃的龍蝦味及輕量干邑酒味,同外面用罐頭湯無得比~芝士焗龍蝦亦彈牙好食!甜品有crème brûlée 法式焦糖燉蛋,做得好出色,焦糖脆皮加上燉蛋嫩滑,推介!另一款奶凍都很不錯。見到呢度甜點Tea Set都好吸引,$118可以揀6款甜品,下次同朋友再嚟試吓先!

• 焦糖燉蛋
  • 意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉
呢間係🚇銅鑼灣屹立多年嘅凡高🖼️藝術主題🎨餐廳,十分之適合大家打卡🤳,多款歐陸菜式質素唔錯,😎而且可以包場搞活動開 party 添!晚市套餐有多款🤩特式菜可以揀,而且包括🇪🇺歐陸式前菜、時日🥣餐湯、甜品🍮同埋餐飲。前菜賣相精緻,餐前包🥖外鬆脆內香軟,時日餐湯🥣係雜菜湯,清新開胃🤤,餐湯加$38可以轉98%野菌🍄忌廉湯。個98%野菌忌廉湯😍佢哋用咗八款不同嘅野菌手工磨💪碎製作而成,而且內含黑松露🥰,味道芳香好有層次!🇮🇹意式馬賽海鮮飯🥘原鍋上枱熱辣辣,而且用料十分豐富,入面有🦐大蝦、帶子、青口等,再用🌊海鮮汁去燴製,飯粒有🤏少少煙韌係傳統 risotto 嘅口感,😋而且好入味好好食!🔥火焰美國 Prime 護心肉🥩牛柳串上枱時再用🥃烈酒點火燒🔥一下佢,好吸引眼球🤩又增添一份酒香。護心肉😍牛柳牛肉味好濃郁,咬落去👍十分之嫩,配埋牛肉燒汁🤤味道更加有層次。伴嘅🧄蒜蓉香草醬薯條🍟亦都好驚艷,蒜香味幾突出又有少少🌿香草同蜜糖嘅香甜,😋啱晒我口味!甜品有🍮奶凍拼柚子卷蛋,個奶凍好濃🥛牛乳香,又滑又甜又好味,柚子卷蛋☺️好清新,香甜得來有少少酸🤤,十分之有驚喜!最後叫埋🍹餐飲,感覺大滿足,佢仲有唔少☺️特

最後叫埋🍹餐飲,感覺大滿足,佢仲有唔少☺️特式菜式都幾吸引,👍絕對可以再來試埋佢哋!
2024-03-01 1087 瀏覽
今日朋友帶左我去一間係銅鑼灣開左17年嘅樓上舖西餐廳凡高廚房🎨一行入餐廳已經見到好多凡高嘅作品,連枱上餐墊都係畫作,好靚💯仲有啲打卡位我地點左兩個set lunch🥗 餐前沙律,青蘋果片🍏好清甜,沙律菜新鮮,黑醋汁帶啲酸甜好開胃餐湯係店內岀名嘅招牌98%惹菌忌廉湯,忌廉湯飲落好濃香菌味道,好smooth,仲有啲黑松露香味,十分好飲🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁西冷扒上菜望落好豐富,份量好多,已經切好哂,西冷食落好有牛香味道,肉質軟腍,黑椒味道唔會太辣,成數廚師控制得好好💯🐟 香煎鱸魚配中東米沙律鱸魚present得好靚,兩大邊鱸魚煎得好香脆,魚肉好厚又好嫩滑冇魚腥味,有dill草嘅清香,旁邊有小小忌廉汁,帶小小鹹味增加左鱸魚嘅香味,中東米沙律口感煙韌,食落唔乾,有小小酸味,喜歡旁邊有小小紅椒粉令到層次更豐富💯甜品🍓士多啤梨慕絲,味道唔太甜,奶香味同士多啤梨醬配搭得剛好👍🏻我同朋友清哂所有食物,都大讚環境、食物同服務都好好,一個食得好愜意嘅午餐

我地點左兩個set lunch

🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁

🐟 香煎鱸魚配中東米沙律

2024-02-28
  • 餐包
  • 士多啤梨慕絲
  • 美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁
  • 香煎鱸魚配中東米沙律
呢間以凡高畫作做主題嘅餐廳,不但到處都係適合打卡嘅角落,而且佢地嘅炭燒西冷牛扒更令我留下唔錯嘅印象☺️除左因為炭燒令其香氣份外濃郁,牛扒本身既有彈性亦鮮嫰,縱使有筋,都唔難切開同唔會過韌👍🏻 而煎比目魚外皮香脆,油香豐富,如果魚肉嘅調味再鹹少少就更好🤏🏻雖然呢個四道菜晚市套餐已包括有心思嘅奶凍甜品 (擺盤貫徹藝術風格,而且綿滑好味😋),但喺好奇心驅使下我亦另外叫左佢地玩味十足嘅畫布蛋糕😆 呢件蛋糕可以俾客人隨意畫上獨一無二嘅款式,佢地會預先將蛋糕雪硬啲,俾客人慢慢設計,所以唔怕蛋糕會溶🤭 而蛋糕面頭應該係糖霜之類🤔 所以我建議畫完同影完相之後,主力食裡面嘅朱古力味蛋糕比較好。個人覺得呢個適合情侶或閨密製造共同回憶💚餐廳度有部鋼琴,聽講偶爾會有鋼琴演奏或其他音樂會,睇下下次來有無機會欣賞到☺️
炭燒美國西冷牛扒

煎比目魚

畫布蛋糕

餐廳以印象派畫家梵高作品為主題,由餐墊到牆身,以至各種佈置,都同畫作息息相關,客人可以融入「夜間咖啡店(Café Terrace at Night)」設置,想像一下置身於法國阿爾勒🤠意式馬賽海鮮飯 飯粒充滿海鮮高湯,海鮮有帆立貝、青口及大蝦。4-course set dinner 巴馬火腿沙律 - 汁料用黑醋,作前菜開胃。是日餐湯 - 雜菜湯,味道唔算濃烈,配搭西式餐包。Fish of the day - 比目魚,份量唔太大,魚片香脆,配菜排列可愛。Creme Brûlée - 亦是迷你版,最鍾意敲表面焦糖層。玫瑰花茶 - 邊飲邊沉浸於環境之中,有貴婦feel。焙茶畫布蛋糕 - 玩味十足,偽顏料由牛油做成,可以在蛋糕上自由作畫。🛎️必試指數:8/10🔆

意式馬賽海鮮飯
飯粒充滿海鮮高湯,海鮮有帆立貝、青口及大蝦。

4-course set dinner
巴馬火腿沙律 - 汁料用黑醋,作前菜開胃。

是日餐湯 - 雜菜湯,味道唔算濃烈,配搭西式餐包。

玫瑰花茶 - 邊飲邊沉浸於環境之中,有貴婦feel。

🛎️必試指數:8/10🔆
2024-08-19
銅鑼灣呢間凡高廚房都好多年了,但佢一樣keep到餐廳咁靚同咁有水準。除左裝飾靚,餐具都好有藝術氣息。點了晚餐set,前菜是parma ham salad,先開一開胃。餐湯加了HK$38升級98%野菌忌廉湯,絕對是值得加的,份量同味道都不得了,野菌味非常濃,每一啖都被野菌包圍咁。仲有佢個餐包都一點都不隨便,係2個包都好好食,鬆軟又香芝麻味。豬肋條,肉煮到好林,好易切到肉出黎。黑松露大啡菇意大利飯,仲有大大啖芝士。香濃細溝嘅飯,煮得岩岩好,雖然食完故好膩,但係又真係好好食。重頭畫布甜品,入面就係朱古力蛋糕,會有D食用顏料比你自己創作你嘅蛋糕,可以話非常好玩的。味道就有D似朱古力雪糕的味道,呢個就玩多過食架啦。

除左裝飾靚,餐具都好有藝術氣息。

餐湯加了HK$38升級98%野菌忌廉湯,
絕對是值得加的,份量同味道都不得了,
野菌味非常濃,每一啖都被野菌包圍咁。

仲有佢個餐包都一點都不隨便,
係2個包都好好食,鬆軟又香芝麻味。

豬肋條,肉煮到好林,好易切到肉出黎。

黑松露大啡菇意大利飯,仲有大大啖芝士。

重頭畫布甜品,入面就係朱古力蛋糕,

會有D食用顏料比你自己創作你嘅蛋糕,

可以話非常好玩的。
味道就有D似朱古力雪糕的味道,呢個就玩多過食架啦。
神!我有罪!我犯左貪吃罪,我明知小食多餐,但我愈黎愈放肆,一日四餐都黎緊,所以我決定減肥,誓要keep fit當食生菜,一日跑10km,每日係gym room至少操4粒鐘,不過咁辛苦,都要慰勞下自己既,不如食d野先?👇🏻📌精 選 午 餐 -  ▪️ Salad - ▫️「田園沙律」面頭有幾塊蘋果切片,口感爽甜,底部既沙律菜非常新鮮,配搭黑醋汁,清新開胃。▪️ Soup - ▫️「98%野菌忌廉湯」lunch set加左$38有齊沙律、指定湯、主菜、餐飲同埋甜品,呢個指定忌廉湯入口非常濃郁,仲食到粒粒蘑菇,口感豐富。▪️ Main - ▫️「意式輕煎虎蝦蒜片意大利麵粉」意粉煮到岩岩好,做到煙煙韌韌,好有咬口,而面頭兩大隻虎蝦新鮮完全無雪藏味,而且肉質爽口,夠哂彈性,仲食到淡淡蝦膏香,麵條連埋蒜片一齊食,份外惹味;另外餐飲我upgrade左$48轉左杯house prosecco,氣泡感十足,呢d天氣特別透心涼。▪️ Dessert -▫️「意大利奶凍」今日是日甜品既panna cotta入口非常滑溜,面頭有d士多啤梨、藍莓,加埋芒果醬夠哂refreshing,如果鍾意食cake既亦可以試試佢地既Canv
神!我有罪!我犯左貪吃罪,我明知小食多餐,但我愈黎愈放肆,
一日跑10km,每日係gym room至少操4粒鐘,
不過咁辛苦,都要慰勞下自己既,不如食d野先?👇🏻
Pasta Alio Olio w/ Tiger King Prawn

📌精 選 午 餐 -
  ▪️ Salad -
 ▫️「田園沙律」面頭有幾塊蘋果切片,口感爽甜,
底部既沙律菜非常新鮮,配搭黑醋汁,清新開胃。
▪️ Soup -
▫️「98%野菌忌廉湯lunch set加左$38有齊沙律指定湯主菜
Home Salad
▪️ Main -
▫️「意式輕煎虎蝦蒜片意大利麵粉意粉煮到岩岩好,做到煙煙韌韌,
好有咬口,而面頭兩大隻虎蝦新鮮完全無雪藏味,而且肉質爽口,
Prosecco
夠哂彈性,仲食到淡淡蝦膏香,麵條連埋蒜片一齊食,份外惹味;
氣泡感十足,呢d天氣特別透心涼。
▪️ Dessert -
▫️「意大利奶凍」今日是日甜品panna cotta入口非常滑溜,
面頭有d士多啤梨藍莓,加埋芒果醬夠哂refreshing,
98% Cream of Mushroom Soup
如果鍾意食cake既亦可以試試佢地既Canvas Cake,幾特別咖!
Panna cotta
2024-08-07
Home Salad
Prosecco
98% Cream of Mushroom Soup
Panna cotta
2024-08-01 157 瀏覽
在凡高廚房用餐,可謂是視覺和味覺的雙重饗宴。作為一間結合藝術與美食的餐廳,這裡為食客帶來了富創意的菜式體驗。這次我有機會品嚐到其招牌推介 - 「凡高畫布蛋糕」,這道甜品實在令人驚艷, 一款任人創作極富創意的甜品。從外表看去,這個「凡高畫布蛋糕」確實與眾不同。它採用了類似畫布的造型,以香濃軟滑的蛋糕作為畫布,再以各種顏色的果醬、奶油等元素點綴其上,讓我自己發揮創意的藝術品。用刀切開後,粉紅色的內裡隨即呈現,讓人忍不住微笑欣賞眼前這份視覺盛宴。當我畫完同裝飾屬於自己嘅蛋糕,即細味這道甜品的時刻呢,完成自己的藝術作品,再慢慢品嘗是很特別的體驗。

2024-07-29 130 瀏覽
💫 鬧巿暗藏許多小綠洲有待發掘 位於銅鑼灣附近樓上cafe就係其中一個小秘密🔮餐廳以歐洲印象派大師梵高畫作為主題 充滿文化氣息 我不懂藝術但係梵高嘅畫作都略知一二 入到去簡直好似去咗藝術館咁😆真係嘆為觀止👍🏻==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🎨✨Dinner Set🍴香煎比目魚🐟主菜太吸引 可以煎到表皮脆卜卜 而魚肉依然嫩滑👍🏻非常之好食👏🏻可以媲美出邊酒店吸水準 而配料係滑捋捋嘅麵粉粒 咬落去似薏米好得意好好食❤️🎨✨四式芝士pizza🍕鍾意食芝士嘅朋友一定好喜歡🩵多重芝士口感豐富 薄薄嘅餅皮咬落去唔會蓋過咗芝士嘅香味👍🏻🎨✨Lemonade 好fresh好清新嘅飲品💚 🎨✨畫布甜品🖌️好好嘅體驗竟然可以喺自己嘅甜品上面畫畫🤍好欣賞佢哋嘅創意 唔係淨係食同欣賞咁簡單仲可以自己落手落腳製造一幅DIY嘅畫作🎨
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

🎨✨Lemonade 好fresh好清新嘅飲品💚

2024-07-26 182 瀏覽
🎶一個人原來都可以盡興🎶之前係網上睇到呢間以竼高作品做主題嘅西餐廳, 就已經想黎朝聖一下,今日終於有機會🤩🌻環境🌻無論係餐廳門外或內里,都掛滿住竼高作品嘅仿製品,仲有模仿竼高作品嘅實景裝置,令人不知不覺間浸淫係竼高嘅世界🌌放下工作煩囂,以平靜嘅心,好好品嘗美食。🌻🌼LadyB 是日精選:行政套餐🌼🥗前菜:凱撒沙律羅馬生菜新鮮,加埋芝士沙律醬同炸過嘅火腿粒,算係正宗嘅做法👍🏻🍄98%野菌忌廉湯足料蘑菇湯,啖啖蘑菇肉,唔太多嘅調味反而突出蘑菇嘅鮮味,啱晒鍾意食蘑菇嘅我。用面包點嚟食,好滿足😋 🐟主菜:鱸魚 (是日鮮魚)食得出唔係雪藏魚。鱸魚外面好脆囗,內里鮮嫩多汁,好味😋另外,伴菜既蘑菇係驚艷式好味🤤多汁,好濃嘅蘑菇鮮味,好想encore🤩🍨Panna cotta 奶凍好滑,唔會太甜。加埋水果,令口感更加豐富,並且中和奶凍嘅「漏」,平衡得啱啱好👍🏻食完再想食,希望可以大杯啲😆係竼高氛圍嘅環境中沉澱心靈後,返公司繼續打拼💪🏻
🎶一個人原來都可以盡興🎶

🌻環境🌻
放下工作煩囂,以平靜嘅心,好好品嘗美食。🌻

🌼LadyB 是日精選:行政套餐🌼
🥗前菜:凱撒沙律

🍄98%野菌忌廉湯

🐟主菜:鱸魚 (是日鮮魚)

🍨Panna cotta

係竼高氛圍嘅環境中沉澱心靈後,返公司繼續打拼💪🏻
  • 是日甜品
  • 凱撒沙律
2024-07-23 154 瀏覽
今日真係熱到hihi~行到灣仔消防局門口真心覺得要坐坐~一抬頭就見到凡高廚房嘅招牌~一於衝上去睇下~入到去真係好凡高,好打卡dable!!!今日趕住做野,下次要再黎打卡同食佢個畫布蛋糕,又得玩又有得食,應該唔錯~ 🔹午餐Set🔹 蘑菇湯 - 飲得出嘅新鮮味道~沙律 - 夠fresh夠開胃~餐包 - 熱辣辣又鬆軟~🔹美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁🔹西冷牛扒煎到勁香~口感剛剛好,少少鹽粒釣起哂啲牛香~蔬菜唔嫌多,呢個沙律又有柚子醋,感覺又係另一種清新~🔹意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉🔹好大隻蝦~好細心咁剪開咗啲蝦殼,一叉就食得~蒜味好香~意粉剛剛好~🔹餐飲🔹可能係我錯覺,杯檸茶都好有藝術感~證明喺靚嘅環境下,食乜都開心啲~🔹甜品🔹牛奶布甸 - 牛奶味好濃~質感都好好,我個人唔太鍾意水感布甸~
[銅鑼灣 - 打卡餐廳]

今日真係熱到hihi~
行到灣仔消防局門口真心覺得要坐坐~
一抬頭就見到凡高廚房嘅招牌~
一於衝上去睇下~
入到去真係好凡高,
好打卡dable!!!
今日趕住做野,
下次要再黎打卡同食佢個畫布蛋糕,
又得玩又有得食,
應該唔錯~

🔹午餐Set🔹
蘑菇湯 - 飲得出嘅新鮮味道~
沙律 - 夠fresh夠開胃~
餐包 - 熱辣辣又鬆軟~

🔹美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁🔹
西冷牛扒煎到勁香~
口感剛剛好,
少少鹽粒釣起哂啲牛香~
蔬菜唔嫌多,
呢個沙律又有柚子醋,
感覺又係另一種清新~

🔹意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉🔹
好大隻蝦~
好細心咁剪開咗啲蝦殼,
一叉就食得~
蒜味好香~
意粉剛剛好~

🔹餐飲🔹
可能係我錯覺,
杯檸茶都好有藝術感~
證明喺靚嘅環境下,
食乜都開心啲~

🔹甜品🔹
牛奶布甸 -
牛奶味好濃~
質感都好好,
我個人唔太鍾意水感布甸~

梵高廚房,一場味蕾的藝術饗宴位於城市隱秘角落的梵高廚房⭐️ 莫薩里拉芝士焗龍蝦意大利粉 $238濃郁的芝士香氣立刻撲鼻而來,讓人垂涎欲滴。金黃色的莫薩里拉芝士均勻地覆蓋在龍蝦意大利粉上,燒得恰到好處,表面微微焦黃,內裡卻保持了柔軟與濕潤。龍蝦肉鮮嫩多汁,與意大利粉完美結合,每一口都能感受到海洋的鮮美與芝士的香濃。增添了層次豐富的味道,讓整道菜品的口感更加立體。⭐️ 意式馬賽海鮮飯 $288飯粒吸足了番茄醬汁的精華,酸甜適中,與海鮮的鮮美相得益彰。有大虎蝦伴襯,讓整道菜增添了一絲典雅的香氣。
梵高廚房,一場味蕾的藝術饗宴

位於城市隱秘角落的梵高廚房

⭐️ 莫薩里拉芝士焗龍蝦意大利粉 $238

⭐️ 意式馬賽海鮮飯 $288

2024-07-02 130 瀏覽
凡高主題藝術餐廳不得不試,餐廳內澳門梵高主題嘅畫同裝飾,連餐布、餐具都用上一系列畫作,一邊食飯之餘仲可以欣賞藝術品🖼️好減壓♥ 意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉 $982隻虎蝦大大隻輕煎過岩岩好厚肉肉質爽口又彈牙,意大利粉簡單用蒜片炒已經好香,加上青椒同紅椒粒增加口感,面頭仲加咗香草撈勻黎食好夠味♥ 珍珠帶子意粉配龍蝦海鮮汁 $158龍蝦海鮮汁超濃郁呀!朋友大讚似飲緊龍蝦湯一樣咁濃,仲配左海量甘多既珍珠帶子😋新鮮好食食肉質好嫰口,意粉質地亦都做得啱啱好~加$18 套餐可以配(沙律/飲品/餐湯/甜品),而加$38套餐就有齊沙律🥗(火箭菜、青蘋果片、蕃茄茄仔都好新鮮,加上黑醋汁酸酸甜甜好開胃)+招牌 98%惹菌忌廉湯(必點!果然係超濃郁,淡淡都飲到菌粒,跟湯仲有兩塊香草包,可以沾湯食)+餐飲(揀左凍啡)+甜品(panna cotta 🍮同焦糖燉蛋都好好食)♥ 心太軟 $68隻碟好靚呀😍心太軟熱辣辣切開入面朱古力醬既刻流出黎,唔會過甜。朱古力味濃仲有得配埋雲呢拿雪糕一齊食!餐廳仲有個畫布蛋糕餐好吸引,又有得自己玩自己調色好特別,下次想再去試吓🎨😍

♥ 意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉 $98

♥ 珍珠帶子意粉配龍蝦海鮮汁 $158

♥ 心太軟 $68

2024-06-20 119 瀏覽
巨蝦青口意大利飯巴馬火腿火箭菜薄餅薄荷青檸🍋‍🟩飲菠蘿🍍檸檬🍋橙punch 凡高畫布Tea Cake (繪畫前)繪圖後的佳作!🎨🎨食飯食埋個氣氛幾時都話用膳必須夠氣氛。灣仔就有間充滿藝術氣息的西餐廳→凡高廚房。店主Duncan好有心思,將荷蘭畫家👩‍🎨凡高的作品融合於食肆每個角落,將一股歐陸畫風吹遍整個空間,讓食客的舌頭👅品味更上一層樓!💫🎨Seafood Risotto 海鮮馬賽意大利飯大大隻鮮蝦🦐+分量充足的青口盤據整個意大利飯🇮🇹,飯粒柔韌混合濃郁醬汁,使整個味道更添層次!🎨Parma Ham Rocket Pizza 🍕 巴馬火腿火箭菜薄餅🍕分量超大件,整件pizza 做得薄薄卻很飽滿,ham惹味又不算太鹹,加上西式火煎菜,咬落口味均勻,又飽肚!🎨Vangogh Punch🍹醒神飲料,菠蘿🍍檸檬🍋橙🍊色彩繽紛酸酸尾尾,開胃消滯最合宜。🎨Virgin Mojito 🥤冰涼感覺,青檸🍋‍🟩+薄荷葉+似九層塔🌿使成杯飲料帶有森林氣息,清風送爽!🎨Tea Cake Canvas凡高畫布想做凡高入室弟子當然要order番呢件cake畫布,一展身手塗番兩筆,最有趣餐廳供應油畫刀數枚,繪完張
巨蝦青口意大利飯
巴馬火腿火箭菜薄餅
薄荷青檸🍋‍🟩飲
菠蘿🍍檸檬🍋橙punch
凡高畫布Tea Cake (繪畫前)
繪圖後的佳作!🎨🎨

食飯食埋個氣氛

🎨Seafood Risotto 海鮮馬賽意大利飯

🎨Vangogh Punch🍹

🎨Virgin Mojito 🥤

🎨Tea Cake Canvas凡高畫布
想做凡高入室弟子當然要order番呢件cake畫布,一展身手塗番兩筆,最有趣餐廳供應油畫刀數枚,繪完張傑作又可放入口品嘗自己的精心作品,確係好玩!

🍴🍽️凡高廚房間中會有歌手獻唱歌曲🎶!🎼!平時想約埋三五知己或10多20人包埸聚會或開派對🎉,這裡是最佳選擇噢!
#凡高廚房
#香港銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室