2017-06-15 338 瀏覽
呢晚我地一行三人來個Girl’s talk,揾左間位於旺角一棟食廈內,一間以出色甜品出招徠既Doux!因為事先有訂枱,雖然被安排到門後面既位置,不過餐廳環境昏暗幾有情調,景觀開揚,配有落地大玻璃,早知訂枱時要求坐窗邊位置,應該會更好。整體環境舒服,無論三兩知己談心或者一大班人聚會都適合。三個人點左:鹹點x3,甜品x2,飲品1. 黑毛豬安鞍配法式黑醋蜜糖汁 - 豬鞍分量十足,肉質juicy,連碟邊配菜都有煎過,配上酸酸甜甜既黑醋蜜糖汁,特別開胃!2. 鵝肝法蔥意大利飯 - 鵝肝外層煎得外脆內嫩,配上外邊少有的香甜法蔥,意大利飯既軟熟度剛剛好,不錯!3. 香煎北海道帶子大蝦意粉配香草蕃茄醬 – 採用北海道帶子,味道鮮甜;意粉唔差,不過相對另外兩款主食,呢款就變得有少少比下去既感覺。4. Ruby Peach – 大愛!甜品外形就似一個大蜜桃,就連伴碟既食用裝飾都好靚;切開蜜桃後會有大量蜜桃醬流出,內裡係酸酸甜甜既蜜桃味慕斯,極為吸引,完全係呃like之選!5. Honey Comb-呢個係蜜糖檸檬芝士慕斯甜品,裝飾既小蜜蜂係白朱古力,慕斯口感軟滑,唔會太甜,都幾特別。6. Green Te

三個人點左:鹹點x3,甜品x2,飲品

6. Green Tea Affogato – 外間少有既Green Tea Affogato,好特別,抹茶愛好者不能錯過!

7. 日本青梅西瓜梳打 - 西瓜預先雪凍成冰,酸酸甜甜都不錯
Honey Comb
2017-06-09