2022-11-23 1256 瀏覽
中環寧謐西餐廳🍴Amici.同朋友黎到近蘭桂芳既西餐廳,入到去有種令人放鬆既感覺,靜得黎又幾warm,岩晒兩三個朋友黎傾計☺️點左個好唔錯既set dinner👍🏻.新鮮麵包配橄欖油同黑醋🍞好濃香草味,上枱時微暖,軟軟熟熟咁好開胃🌿.Appetizer生牛肉薄片🥩切成左正方形,味道好鮮嫩,灑上磨菇同黑蒜,好有創意呀加左個雪糕筒係道🍦,入面裝滿mascarpone cheese,點綴左成道菜🧀.炸意大利青瓜花釀蝦、芝士及炸松葉蟹腳🦐🦀由前菜都睇得出,餐廳連細節位都好別出心裁,脆片其實係墨魚汁西米,秋葵外層包住薄薄嘅炸粉,蟹腳非常鮮甜,釀蝦入面係大大件蝦膠🦐.精選餐湯🥣是日係南瓜湯,質感幼細好滑溜,有creamy既感覺🎃.Main Course焗香草牛油三文魚帶子卷配香檳泡沫🐠擺碟非常之吸睛,三文魚肉卷入面包住帶子同明太子,面層係香草撈牛油🧈,整成一塊「綠地氈」💚,最緊要係點香檳泡沫,少少忌廉既味道,係完全提昇左件三文魚既層次,一定要點黎食☺️.美國封門柳配煙肉薯蓉🥩🥔慢煮牛柳老闆推薦medium就好了,當然聽話啦,出黎效果好靚呀,粉嫩既顏色💖,易切無筋,食落口tender and juicy
中環寧謐西餐廳🍴Amici

新鮮麵包配橄欖油同黑醋🍞
好濃香草味,上枱時微暖,軟軟熟熟咁好開胃🌿

Appetizer
生牛肉薄片🥩

炸意大利青瓜花釀蝦、芝士及炸松葉蟹腳🦐🦀

精選餐湯🥣
是日係南瓜湯,質感幼細好滑溜,有creamy既感覺🎃

Main Course
焗香草牛油三文魚帶子卷配香檳泡沫🐠

美國封門柳配煙肉薯蓉🥩🥔
慢煮牛柳老闆推薦medium就好了,當然聽話啦,出黎效果好靚呀,粉嫩既顏色💖,易切無筋,食落口tender and juicy,鹹香既煙肉薯蓉連埋配菜蔬菜一齊食,好正呢😚

Dessert
雪糕蛋糕🍦🧁
超有心思啊,原來個甜品係全自家製作蛋糕夾住士多啤梨雪糕🍓,好smooth好香濃,桑莓白朱古力細細粒,賣相可愛仲要好味,連個抹茶macaron都係親自製作🍵,好欣賞餐廳誠意🤩🥰