【出色越南春捲🍜$60 平民大碗刀削麵】推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #灣仔 / #銅鑼灣 - 拾味山西刀削麵館放工肚餓求其搵揀嘢食,有呢間個碗超大,麵量好足嘅刀削麵專門店 🥢 超多餸嘅選擇,好似食緊刀削麵版嘅車仔麵 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) -·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 越式春捲刀削麵 $62 |7/10 🌟個人覺得個越式春捲超出色 🫶🏻 外層炸都脆,裏面足料唔會太鹹!推薦嗌單點小食~ 麵條方面粉感較厚重,其實兩個女仔share 1 碗湯麵都起好夠食👌🏻◐ 豬軟骨熱拌刀削麵 $63 |6/10用擔擔麵醬嚟撈,會有些許辣,但可以選擇少醬。 刀削麵都可以轉 拉麵 / 米線 / 年糕 🙌🏻 豬軟骨份量俾得幾足,但可惜軟骨部分唔算特別淋…◐ 溫泉蛋 +$12 |7/10用豉油醃咗,中間部分用少少糖心蛋feel◐ 豆漿 +$6/杯|8/10*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍 灣仔灣仔道212-214號怡康大廈地下A號舖🚶灣仔站 A3出口,步行
【出色越南春捲🍜$60 平民大碗刀削麵】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
📍HK #灣仔 / #銅鑼灣 - 拾味山西刀削麵館
-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

◐ 越式春捲刀削麵 $62 |7/10 🌟

◐ 豬軟骨熱拌刀削麵 $63 |6/10

◐ 溫泉蛋 +$12 |7/10
用豉油醃咗,中間部分用少少糖心蛋feel

◐ 豆漿 +$6/杯|8/10

📍 灣仔灣仔道212-214號怡康大廈地下A號舖
🚶灣仔站 A3出口,步行約7分鐘
🏷️
地區:#laymao_灣仔 #laymao_銅鑼灣
分類:#laymao_中式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*