2022-04-22 783 瀏覽
Coffever (銅鑼灣)銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室我知道佢好快就結業所以就安排咗琴日食!一早就book好位原來真係勁多人排隊食㗎,大家快啲支持下佢哋啦!🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎠煙三文魚黑松露扁意粉 $112係我食過最正嘅黑松露意粉,因為超級creamy掛汁得很。三文魚份量唔算少,仲捲到好似玫瑰花咁都可以拎嚟打卡㗎! 🎠極濃海膽扁意粉 $162海膽意粉之前停咗一排㗎啦,近排有返啦真係大家所講嘅咁好味同埋更值得打卡,因為好少見到有海膽同意粉Mix埋一齊🤫以上兩個餐已經配有餐湯,今日嘅餐湯係粟米湯😋🎠伯爵茶奶凍配雪糕🍦 +$10我覺得伯爵茶同埋呢個雪糕配搭得幾好,因為呢個奶凍茶味香濃,非常正!同埋叫咗兩杯餐飲都唔算好貴💯ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍᴇ🌸帶你食肥肥🙌🏻歡迎互讚 互粉✨

Coffever (銅鑼灣)

🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀

歡迎互讚 互粉✨
2022-04-21
  • 極濃海膽扁意粉
  • 伯爵茶奶凍伴雪凍
🤎Coffever (銅鑼灣)🧸銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️多謝介紹😝當我睇到佢出post我就決定要book😌首圖太吸引我了😍真心推薦大家去呢間餐廳🍴高質得黎唔算貴,最緊要睇得出佢哋用心製作😍不過…聽講佢哋係5月1號就會結業🥺希望未來有機會再見👋🏻一直都辛苦了,好好休息,未來再走更遠💖大家都Follow下佢哋🙈 @coffever-極濃海膽扁意粉🍝 $162之前聽講因為供應問題,所以唔會有好多貨源,食到是幸運哦🤩海膽是我的最愛💯世界上最好食嘅食物,呢個意粉巨巨正😏首先佢個麵條條都掛住海膽汁😍份量毫不吝嗇😆每一啖都好甜好正🥳-煙三文魚黑松露扁意粉🐟 $112黑松露味好香!好Creamy!扁意粉條條分明🫢非常非常正,麵條掛汁之外較硬適中😈煙三文魚份量都唔少架😍非常之飽肚!以上兩個餐已經配有餐湯,今日嘅餐湯係粟米湯😋-伯爵茶奶凍配雪糕🍦 +$10伯爵茶奶凍好特別,好香茶味,最重要係加$10,作飯後甜品真係非常非常之唔錯🙌🏻飲品我哋就叫咗Mocha同Rose Latte💁🏻‍♀️

🤎Coffever (銅鑼灣)
🧸銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室

2022-04-21
粟米湯
玫瑰Latte
  • 伯爵茶奶凍伴雪凍
睇番Coffever ig先知佢哋做到4月底咋,得返一個月都冇😣最後營業日係5月1號,未試過嘅朋友仔快啲把握機會去幫襯下呢間高質黃店💛! 位置比較偏僻,係銅鑼灣內街嘅大廈樓上,行過要細心啲留意下個入口呀。店面細細座位唔多,但成個環境都幾舒服幾靜,特別係靠住大玻璃窗前嘅吧枱位,可以望住出面嘅街景食物選擇唔多,有六款weekend brunch,價錢份量合理,味道高質用心,店員有禮貌服務又好,仲唔收加一,大家唔係唔支持呀嘛❣️_➤慢煮安格斯封門柳温泉蛋扁意粉 Sous Vide Angus Hanger Steak Linguine with Poached Egg🥩🥚🍝$128一見到封門柳同温泉蛋已經毫不猶豫咁揀左呢個餐,切成一片片嘅封門柳份量超足,目測有十幾塊,好整齊咁鋪晒喺面,賣相好吸引,外層微微煎香,肉呈粉嫰嘅粉紅色,脂肪比例唔多,厚度同生熟度剛好,大約三至五成熟,牛肉味好重好濃郁,以慢煮方式烹調,充滿肉汁唔乾柴,食落軟腍嫩滑,唔會韌到咬唔開。扁意粉口感煙韌有咬口,軟硬適中,淡淡嘅蒜油同香草味,夾埋流心嘅日本溫泉蛋撈埋一齊食,正!➤All Day Breakfast 🥩🍅🍳🥓🥯$13

_
慢煮安格斯封門柳温泉蛋扁意粉

➤All Day Breakfast 🥩🍅🍳🥓🥯$138
Cafe常見嘅all day breakfast,肌肉熊每次都會厭all day breakfast細份唔抵食,但呢個就好足料好豐富啦,大大份雞胸肉,簡單以香料稍醃作調味,肉質結實,煮得唔乾唔算好嚡口,冇雪味。中間嘅大啡菇好Juicy,一咬落去好多汁。炒蛋夠滑好creamy,蕃茄仔唔酸,沙律菜新鮮爽脆,煙肉煎得略為有啲硬。另外仲有個自家製bagel,雖然味道淡啲,但口感不錯,煙韌有咬口,表面微脆,好飽肚
All day  breakfast

➤粟米湯🌽🫕(跟餐送)
每個Course都會免費送一碗自家製嘅西式濃湯,細細碗,質地稀稠程度適中,味道正路,係清甜濃郁嘅粟米味,唔會有明顯味精味,仲食到一粒粒攪碎左的粟米蓉,不錯
Iced  latte

➤嘢飲就叫左一杯Flat white☕️$38 同 Iced Latte☕️$42(跟餐減$10)
咖啡味幾濃,入口順滑,簡單嘅拉花,不過不失
Flat  white

最後,有緣再見!

_

All day  breakfast
Iced  latte
  • 慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋
2022-04-19 179 瀏覽
由於平日嘅餐牌同假日嘅餐牌有少少分別,所以我揀左週日去。今次淨係試過個smoked salmon pasta,因為lunch set所以會配埋湯。就咁講擺盤已經好靚,三文魚營造到好似一朵花咁,pasta上面鋪左香草。唔好以為得個樣,食落去有幾層味道,因為落左檸檬所以算算地,但又有香菜味,再黎就有意粉醬嘅味道,就算食到後尾呢三種味道依然存在,唔會一種覆蓋另一種。檸檬嘅味道就係用黎減低西餐好heavy嘅感覺。個白湯唔會太濃,適中。環境夠靜,唔會話太逼太多人,加上個廚師會同你解釋餐牌邊d值得一試,因為佢地個menu好似會時不時轉。
2022-02-08
2022-04-12 270 瀏覽
第二次嚟食啦~真心推薦呢間,又高質,又唔貴,仲唔收加一Tim㗎!性價比高到離晒譜🥰➼ 炙燒北海道帶子刺身蒜香原條明太子扁意粉呢個真係澎湃到Wow一聲,真係有原條明太子㗎🥰 面頭有半條明太子可以當餸食,另外半條撈晒喺啲意粉入面❣️我自己平時見到好多明太子意粉通常係配忌廉汁,當然咁樣都好食啦🤣不過有時候忌廉汁太濃嘅話就會蓋過咗明太子本身有嘅少少鹹香味。而Coffever呢個我覺得好高質嘅位係佢哋將明太子撈得好均勻,每一啖意粉都食到滿滿嘅辣味明太子,好食到我最後要用匙羹刮埋碟底啲明太子嚟食🤣不過明太子嘅光芒太強勁了,所以蓋過埋默默地守護扁意粉嘅帶子刺身,但佢都好鮮甜好好食㗎~➼ 煙三文魚黑松露扁意粉因為明太子意粉太岀色了,所以顯得呢個意粉有啲遜色🤣不過依然係好食,發揮到黑松露意粉應有嘅質素🤣 係比較穩陣嘅選擇💕➼ Earl Grey Elderflower Soda因為嗰日天氣真係好熱,唔想飲啲太杰撻撻嘅嘢,所以揀咗飲Soda。Elderflower味好獨特,感覺好清新,絕對唔係岀面嗰啲死甜味,幾好飲㗎!不過我都係鍾意Matcha Latte多啲🥰➼ 焙茶卷蛋當日得知得返最後一件焙茶卷蛋,梗係

➼ 炙燒北海道帶子刺身蒜香原條明太子扁意粉

➼ 煙三文魚黑松露扁意粉

➼ Earl Grey Elderflower Soda

Earl  Grey  Elderflower Soda

➼ 焙茶卷蛋

當日得知得返最後一件焙茶卷蛋,梗係要試啦❤️ 呢度嘅roll cake係hand made的,非常欣賞❣️Roll cake嘅口感幾鬆軟又綿密,蛋味都幾重,同時又Keep到個焙茶味👍🏻中間有一小舊焙茶啫喱,我一開頭仲以為係麻糬🤣另外個奶蓋同入啲Cream都好滑,有淡淡嘅奶香味,就咁食啲Cream都唔會覺得好膩🥰

焙茶卷蛋

➺ 小分享:

再提多次😢佢哋喺社交平台宣布咗最後營業日係5月1號😢未試過嘅朋友仔快啲把握機會去試下😢

早兩日我同朋友仔下晝3點幾上到去都見到有啲多人,要排隊等位,但佢哋好好有得留電話,一有位就打返俾我,仲話會留枱10分鐘😢咁就可以行住街等啦😗

*跟餐餐湯都好好味㗎!
今餐餐湯
2022-04-10
Earl  Grey  Elderflower Soda
焙茶卷蛋
今餐餐湯
2022-04-09 163 瀏覽
真心推薦呢間,又高質,又唔貴,仲唔收加一Tim㗎!我同朋友仔兩個人埋單每人$150都唔洗,真心覺得好抵食🥰➼ 極濃海膽扁意粉唔係淨係得海膽汁,係真係有海膽㗎!呢樣已經值回票價🤣 有時都會好怕海膽汁會有腥味,但呢個唔會🥰仲要每條意粉都掛滿個汁,每一啖都食到個海膽汁,真心對得住「極濃海膽」呢個稱號!不過可惜因為供應商冇做了,所以而家已經冇得再食呢個海膽意粉喇😢➼ 慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋上菜嗰陣有啲嚇親,好多件牛肉!仲要擺到勁靚🥰 另外值得一提嘅係,佢哋係用日本雞蛋!真係食得岀唔同啲💕 意粉應該係用橄欖油煮,所以比起海膽意粉會淡味啲,不過就更加食得到意粉嘅麥香味。➺ 小分享:佢哋喺IG宣布咗最後營業日係5月1號😢得返一個月都冇嘅時間,希望未試過嘅朋友仔快啲把握機會去試下😢佢哋啲嘢食同嘢飲都好高質,真心好值得大家支持🥺 ➡️ @coffeverhk

➼ 極濃海膽扁意粉

➼ 慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋

慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋

➺ 小分享:

2022-01-30
慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋
  • 慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋
我哋好少去樓上Cafe,不過今次經朋友介紹我哋話呢間餐廳性價比好高,特別係意粉,咁我哋更係試一試!慢煮安格斯封門柳溫泉蛋扁意粉 ($128):扁意粉煮得剛剛好,好al dente! (ed小分享:意大利文,形容pasta嘅口感,即係有咬口,唔會過硬或淋身) 蒜頭、橄欖油和香草去滋潤每一條意粉,再加上日本溫泉蛋嘅加持,成件事都好滑溜,好好食!慢煮嘅安格斯封門柳,口感一啲都唔韌和嚡,好淋身 (ed小分享:封門柳,英文是Hanger Steak,係橫膈膜的肌肉,肉質鬆軟,不易韌,而且牛肉味極為濃郁,不過呢個位臊味會相對濃烈,所以好考大廚處理嘅功力) 灼燒北海道帶子刺身蒜香原條明太子扁意粉 ($116):意粉嘅質素同上面一樣,唔累贅啦。帶子和明太子都係刺身級別,好新鮮惹味🤤 帶子唔會煎得過老,外脆內軟!將原條明太子撈埋意粉一齊食,充滿鹹香,又彈牙,正!呢個真心推介,我哋覺得呢個比封門柳溫泉蛋扁意粉更為出色!手沖咖啡 ($78):幫襯得coffee shop,點可以唔試埋佢哋個手沖咖啡!我哋今次試咗哥斯達黎加出產,淺度烘焙嘅咖啡豆!飲手沖咖啡,都好考驗店員對咖啡嘅認識和了解,並基於客人嘅要求作出

手沖咖啡 ($78):幫襯得coffee shop,點可以唔試埋佢哋個手沖咖啡!我哋今次試咗哥斯達黎加出產,淺度烘焙嘅咖啡豆!飲手沖咖啡,都好考驗店員對咖啡嘅認識和了解,並基於客人嘅要求作出適當嘅推薦,就好似品酒咁!以我哋呢隻為例,主打花香、水仙、茉莉花、蜜糖並帶有少少焦糖和以酸梅作為收結,light body,好舒服😌

總結,食得出呢間餐廳嘅老闆好有心去做意粉和coffee shop,不過礙於店面比較細,星期六日想去嘅話最好12點左右就去,否則都要排隊!有興趣嘅朋友去試一試,支持下!
2022-04-07 137 瀏覽
第一次來吃lunch,剛坐低就不經意聽到老闆(?)同客人講因為疫情關係生意大減,為免浪費食材,唯有將餐牌選擇收窄控制存貨。內心暗暗欣賞佢哋對出品嘅堅持同時帶有期望午餐有四款選擇都唔算少,睇落都好吸引,絕對重質不重量。午餐免費跟粟米湯,一飲就知道係自家製作,質地冇一般粟米羹咁厚重,粟米味比較清甜,有少少粟米衣,希望幫補到今餐纖維量😂慢煮封門柳份量好足,厚薄適中,咬落去肉質有口感,仲帶好香牛味同肉汁,溫泉蛋個狀態啱啱好撈落意粉上餐時店員有介紹,明太子有半條已經混合咗煮醬,剩低半條可以當餸食或撈埋食。試一口意粉都夠明太子味,但蒜香味略輕,第一次咁樣直接硬啪原裝明太子好有新鮮感,無預期咁濃味,微微辣同帶有鹹香,炙燒帶子刺身仲保留到帶子鮮味,輕輕炙燒過而外脆內軟,份量足夠Latte (+$28)拉花好出色,咖啡味不俗但唔突出,以銅鑼灣區而言整體定價合理,店面唔大但精心設計過,乾淨而坐得舒適,用餐時間為入座起90分鐘,但如無人等枱亦可以繼續坐,一直對樓上cafe食物唔敢有期望,但呢間真係絕對值得回頭

午餐有四款選擇都唔算少,睇落都好吸引,絕對重質不重量。

2022-04-07
其實本身係想食佢既封門牛柳三明治先黎 但原來只係晏晝先有🤷🏻‍♀️今次嗌左一個set dinner + 一個散叫既意粉🙆🏻‍♀️🥗前菜粟米湯既味道有啲似平時某隻罐頭粟米湯🙊 粟米蓉既口感明顯 雞胸肉沙律既雞胸唔鞋口 都算嫩滑👀前菜整體黎講不過不失🥩48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉手撕豬帶小小辣 食落幾惹味🤤 扁意粉偏硬 不過係幾有咬口個隻😙 個人都幾鐘意哩個口感 👍🏻推介指數4.5/5🍝炙燒北海道帶子刺身蒜香原條明太子扁意粉 明子子原條一到既時候錯覺以為係蠟腸😂帶子肉質新鮮 都算滑😃 不過較淡 如果可以加多啲調味會更好😗意粉同手撕豬個隻一樣 係帶咬口既質感 😚醬汁充足 食到底都仲有👍🏻 👍🏻推介指數4.5/5🍮伯爵茶奶凍甜品方面 雲哩拿味雪糕配上伯爵茶奶凍 伯爵茶既味道偏淡😯 個人覺得如果茶味濃啲會更好👍🏻 👍🏻推介指數3/5🍵Hojicha Latte Honji 茶同奶味比例適中 入口茶味香濃😋 幾好飲👍🏻推介指數4/5整體而言 服務唔錯 店員都好有禮貌☺️ 而且環境幾好 光線較暗 夜晚黎都幾有feel架!有機會一定會回訪😎

🥗前菜

🍵Hojicha Latte
Honji 茶同奶味比例適中 入口茶味香濃😋 幾好飲
👍🏻推介指數4/5

整體而言 服務唔錯 店員都好有禮貌☺️
而且環境幾好 光線較暗 夜晚黎都幾有feel架!
有機會一定會回訪😎
有點想念那天窗邊午後的暖陽一邊靜靜享受午餐 一邊觀望外面街景靜觀途人的行徑 偶然也會發現意想不到的小趣事◡̈餐廳的慢煮系列和意粉類都是熱門餐點牛扒三文治 麵包比較脆口乾身中間夾有安格斯腹肉 煎香的洋蔥 新鮮生菜慢煮後粉嫩的腹肉肉質夠軟腍 也保留原有香濃牛肉味 份量對女生來說 絕對足夠有餘然而這樣子對比起來手撕豬肉意粉 味道則稍為遜色 入口感覺較清淡頗喜歡跟餐送上的餐湯似是用原粒粟米攪拌成 濃滑香甜的粟米蓉⚑ 喜歡日光下拍照的 強烈推介靠窗邊的吧枱位 ☄︎ ᐝ𓇠@coffeverhk𖤥 ᴄᴏꜰꜰᴇvᴇʀ༶ 慢煮安格斯腹肉牛扒三文治༶ 48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉𓇠
有點想念那天窗邊午後的暖陽

༶ 慢煮安格斯腹肉牛扒三文治
༶ 48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉

𓇠
2022-02-17 214 瀏覽
🍽 Coffever 📍 地址: 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室💰只供參考💰人均$100-$200😋灸燒北海道刺身帶子蒜香原條明太子扁意粉🍝 好出色!本身我就係一個好鍾意食明太子意粉嘅人 再加上呢一個係加埋刺身大帶子 超級好食 雖然帶子得兩粒 但每粒帶子都係好大粒 之後個明太子係一大條勁正 撈埋一齊 特別惹味 同埋佢本身嘅醬汁係好濃好入味 食極唔膩 最後唔覺唔覺食晒成碟好滿足 哈哈朋友叫左佢主打慢煮安格斯牛腹肉配薯蓉 佢都覺得好食到食曬👍🏻裝修靚 岩打卡仲有一行bar檯位 可以望街景🤧要訂定位先 因為鋪頭唔算大 通常都要排隊 好味指數: 4/5性價比: 3.5/5環境: 4/5Instagram: lamfoodie2021

🍽 Coffever

Instagram: lamfoodie2021
  • 慢煮安格斯腹肉牛排(12oz)伴薯蓉
  • 明太子忌廉蝦肉意粉
2022-01-19 357 瀏覽
♨️Coffever銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室@coffeverhk ❤️銅鑼灣上樓優質Cafe,衝住佢嘅海膽壽司而來,點知今日冇貨😭,咁唯有叫另一個大熱意粉,好彩都好好食😋📌慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋牛柳好得,又多件,熟度恰到好處,可惜意粉唔夠汁,如果多番啲汁會更加完美📌炙燒北海道帶子刺身蒜香原條明太子扁意粉呢個意粉有驚喜,明太子汁好掛麵好食👍🏻📌Dirty📌Rose latte兩杯飲品都算係近排最好嘅水準之作👍🏻📌芝士蛋糕軟硬適中,質感一流,味道吸引👍🏻食物:8.5/10抵食:8/10環境:8//10#食在銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #causewaybayfood #hkcafe #hkrestaurant #美食日記 #美食分享 #cafehk #hkfood #foodhk #hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #foodie #foodiehk #foodphotography #foodporn #foodpics #f
♨️Coffever
@coffeverhk

📌慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋

📌炙燒北海道帶子刺身蒜香原條明太子扁意粉
呢個意粉有驚喜,明太子汁好掛麵好食👍🏻

📌Dirty
📌Rose latte
兩杯飲品都算係近排最好嘅水準之作👍🏻

📌芝士蛋糕
軟硬適中,質感一流,味道吸引👍🏻

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8//10

#食在銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #causewaybayfood #hkcafe #hkrestaurant #美食日記 #美食分享 #cafehk #hkfood #foodhk #hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #foodie #foodiehk #foodphotography #foodporn #foodpics #foodblogger #foodstagram #foodielife #foodblog #foodieblog #明太子意粉 #封門柳
2022-01-12 250 瀏覽
超隱世 本身以為冇咩人點知竟然爆full😵Cake同咖啡都好掂👍🏻叫左個Earl grey roll cake 🍰 同earl grey鴛鴦蛋糕勁多cream(是爆漿的🤭)但唔係油果隻 入面仲有earl grey奶凍同面頭有奶蓋🤤🤤lunch+$35就有性價比幾高鴛鴦飲到淡淡earl grey味幾得意😎反而意粉🍝有啲失望叫左個青醬大啡菇意粉 個菇唔錯好juicy但個sauce有啲鹹🥴可惜喔.📌 Coffever (#銅鑼灣)#銅鑼灣美食 富明街2-6號寶明大廈3樓C室-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #홍콩맛집 #香港打卡 #alldaybreakfasthk #銅鑼灣cafe
超隱世 本身以為冇咩人點知竟然爆full😵

反而意粉🍝有啲失望
叫左個青醬大啡菇意粉 個菇唔錯好juicy
但個sauce有啲鹹🥴
可惜喔
📌 Coffever (#銅鑼灣)
#銅鑼灣美食 富明街2-6號寶明大廈3樓C室
2021-12-01 678 瀏覽
💛慢煮安格斯封門柳溫泉蛋扁意粉 $126😋😋😋慢煮的牛柳好腍,食到牛肉的原汁原味👍🏻扣分位係個意粉冇醬汁,搞到成件事唔太sync🤔💛炙燒北海道帶子刺身蒜香原條明太子扁意粉 $112😋😋😋😋淨係個原條明太子都值回票價啦😌醬汁比例剛剛好,意粉亦al dente👍🏻💛Hojicha Latte $42😋😋😋😋茶味同奶味比例💯💛Basque Burnt Cheesecake $32😋😋😋😋😋入面微流心,芝士味道好討喜,甜度剛好,惟表層焦香味可以更突出!

💛慢煮安格斯封門柳溫泉蛋扁意粉 $126
😋😋😋
慢煮的牛柳好腍,食到牛肉的原汁原味👍🏻
扣分位係個意粉冇醬汁,搞到成件事唔太sync🤔

💛炙燒北海道帶子刺身蒜香原條明太子扁意粉 $112
😋😋😋😋
淨係個原條明太子都值回票價啦😌
醬汁比例剛剛好,意粉亦al dente👍🏻

💛Hojicha Latte $42
😋😋😋😋
茶味同奶味比例💯

💛Basque Burnt Cheesecake $32
😋😋😋😋😋
小編來到銅鑼灣一間隱世樓上餐廳「Coffever」💛 皆因其位置於住宅大廈入面的cafe,由於座位不多,建議來用餐的朋友預早Book位,Walk in就要睇彩數☺️「極濃海膽扁意粉」Linguine with Sea Uni Sauce 賣相超吸睛🧡 扁意粉舖上幾片金黃色的海膽,橙黃色的海膽醬汁極為濃稠,而且做到掛汁的效果,醬汁味道帶點清甜味道,與海膽一同食用,充分發揮海膽的鮮甜😋 醬汁與沾滿金黃海膽醬汁的意粉融合,更添味道層次,散佈著海洋的氣息☺️「慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋」 Sous Vide Angus Hunger Steak Linguine with Poached Egg 封門牛柳份量不少夠足料,封門柳即橫隔膜肌肉,輕煎至半生熟狀態,肉質軟嫩而且牛肉味香濃😍 扁意粉煮至al dente,口感帶點煙韌,以香草橄欖油煮過的意粉乾身而不濕潤,加上餐廳採用日本蛋🥚 其溫泉蛋黃汁令牛肉更加香滑嫩口,絕對是性價比高之選,是各位牛魔王不能錯過的一道菜👏🏼飲品「Earl Grey Elderflower Soda」及「Passion Fruit Coffee Fizz」☕️ 前者味道清新

飲品「Earl Grey Elderflower Soda」及「Passion Fruit Coffee Fizz」☕️ 前者味道清新芳香,接骨木花除了散發獨特清香之外,味道帶有淡淡的黑加侖子的香味,配上海膽和封門牛柳絕對是好搭配,令整體食物享受更提昇😍 後者味道相當獨特,先喝的咖啡香味☕️然後就熱情果香味,味道也算是圓滑的酸感,喜歡嘗試新口味的朋友可能找到驚喜😆

甜品「焙茶卷蛋」Hojicha Roll Cake 採用日本雞蛋,蛋香和焙茶味十足,蛋卷口感輕盈綿密,茶葉香氣與奶香味覺層次的互相交融😍加上卷蛋上的奶蓋和內面的忌廉,還配著焙茶果凍,每啖都充滿幸福感🥰

🍽 :Linguine with Sea Uni Sauce ; Sous Vide Angus Hunger Steak Linguine with Poached Egg; Earl Grey Elderflower Soda; Passion Fruit Coffee Fizz; Hojicha Roll Cake
👅好味指數:7.5/10, 7.5/10; 7.5/10; 7.5/10; 7.5/10
💰消費:HK$156; HK$126; HK$42; HK$46; HK$52
📍 地址:Coffever (銅鑼灣)
🈹推介優惠:N/A