2021-06-25 763 瀏覽
大推慢煮安格斯封門柳😋軟身,牛味超香,意粉偏硬身,我自己就覺得幾大有咬口嘅,同行就鍾意軟身啲,不得都一致認同牛柳可以食唔停野飲就叫左Dirty同cappuccino問店員咩咩Dirty, 店員都好有禮貌咁講解2款咖啡都無咩特別,但賣相都幾靚,可以打下卡甜品係爵茶味嘅奶凍 好香伯爵茶味,上面個雲呢拿雪糕見到有好多雲呢拿籽,都好香,唔係假嘅雲呢拿雪糕味
大推慢煮安格斯封門柳😋

野飲就叫左Dirty同cappuccino
問店員咩咩Dirty, 店員都好有禮貌咁講解
2款咖啡都無咩特別,但賣相都幾靚,可以打下卡

2021-06-14 671 瀏覽
-All Day Breakfast $138+$65 (慢煮安格斯封門柳)由於晏晝3點幾先食第一餐 所以要食得豐盛啲同平時食嘅all day breakfast差不多個Homemade Bagel好大個 見佢紫色唔知喺米紫薯味? (食唔出)Bacon煎到有d硬 大啡菇好juicy 一切啲汁流哂出黎+$65 由原本嘅雞胸轉做牛 肉味濃 如果唔鐘意牛羶味 唔建意食 因為真喺好重味開頭食戈2,3舊比較多筋同韌 但後尾食嘅都腍  慢煮牛的確出色-炙燒北海道帶子刺身黑松露忌廉扁意粉 $112 黑松露味好香好重 食落每一啖都勁入味 汁同意粉唔會分離忌廉份量好多 但食完都只喺覺得有少少漏 食完第一啖就一直想食落去帶子只喺表面燒過 裡面喺刺身 可能黑松露忌廉味太重 搶走咗帶子嘅鮮味-餐附送嘅粟米湯好杰好多粟米蓉 但就有少少甜-Wabi Matcha Latte $38 (跟餐-$10)Daily Cold Brew Tea $38 (跟餐-$10)-呢間絕對喺高質有水準又抵食嘅良心小店-

由於晏晝3點幾先食第一餐 所以要食得豐盛啲
同平時食嘅all day breakfast差不多
Bacon煎到有d硬 大啡菇好juicy 一切啲汁流哂出黎

炙燒北海道帶子刺身黑松露忌廉扁意粉 $112

黑松露味好香好重 食落每一啖都勁入味 汁同意粉唔會分離
餐附送嘅粟米湯好杰好多粟米蓉 但就有少少甜
呢間絕對喺高質有水準又抵食嘅良心小店

2021-06-10 605 瀏覽
見到openrice食評好似唔錯,就上左嚟食下野試試佢。上到去其實員工都好nice好熱情但sorry 野食真係唔得。在落單時叫左個生熟帶子烏魚子扁意粉,而下面就有細行字寫餐湯係送完即止,咁就諗住叫杯Lattee試下但平時自己飲開soya,就問番店員有無,因為見到佢有燕麥奶就加hkd5. 咁店員都好清楚講明因為想用番本港品牌既豆奶但搵唔到,大多都係外國。咁都明白既,我就話5緊要,照要啦。等左3-4個字個餐到左,賣相唔錯。但食落去嚇親我,咸到我喉嚨有啲拿…好彩有個玉米湯潤1潤。但杯野飲可能miss understanding 左所以無落到,有啲遺憾。不過喱間餐廳既野食真係令我不再回頭❌
見到openrice食評好似唔錯,就上左嚟食下野試試佢。

想試呢間好耐架啦~ 打咗電話book 咗2次都話full 晒~所以今次早咗一星期打去~ 越試唔到越想試唔駛排隊~ 入到去店員話要洗手先同幫我對手消毒~衛生唔錯呀!個到空間雖然唔大,環境好寧靜好寫意~仲令我察覺到佢地對客人既服務質素好好! 佢地留意到每一個客人既需要~會見到我地食完就即刻收走d碟佢,同會好細心咁介紹每一道既餸同點樣食法!我同朋友叫咗2個set dinner!粟米忌廉湯粟米忌廉湯好濃旭, 絕對唔係罐頭湯!!慢煮雞胸沙律雞肉好林~又大大塊48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉煙燻手撕豬配埋溫泉蛋一齊食, 係勁夾~ 成個味出晒黎~ 唔會淡呀! 慢煮安格斯封門柳(12oz)伴薯蓉佐阿根廷青醬(***推介)安格斯封門柳好嫩, 牛味好濃 仲要食落好林, 再加埋佢地自家制既醬汁~好fresh, 唔會覺得好”heavy”既感覺~Dirty drink店員慢慢講解叫我地唔好攪動佢飲~ 就咁慢慢飲~ 佢上層係熱,而下層係凍。 每次都會飲到唔同層次的味道同感覺~好特別呀! Cheese cake好濃既芝士味! 係幸福既感覺~ 必試!Green tea cake好鬆軟個cake~ 我係抹茶控黎~ 抹
所以今次早咗一星期打去~ 越試唔到越想試

我同朋友叫咗2個set dinner!

粟米忌廉湯
粟米忌廉湯好濃旭, 絕對唔係罐頭湯!!

雞肉好林~又大大塊

Cheese cake
好濃既芝士味! 係幸福既感覺~ 必試!

Green tea cake
好鬆軟個cake~ 我係抹茶控黎~ 抹茶味都好出呀!

Overall: 我會再幫襯呀!
Green tea cake
2021-04-27
  • 慢煮安格斯封門柳
2021-04-18 1707 瀏覽
難得今日有個long lunch就去左銅鑼灣間Coffee shop慢活一下啦😌 因為呢間Coffever💛都係好熱門 佢店舖不大位置不多 所以早兩日已經打電話嚟預留咗位置🙂 咁坐低就叫咗2個Lunch set 🧡 慢煮雞胸x煙燻手撕豬漢堡配沙律 $88💛48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 $78加配飲品 Hojicha Latte +$21 先講佢嘅慢煮雞胸 入味得來又唔會好鞋口 手撕豬個汁都做得好好 加埋一齊係完美 同埋食漢堡包嘅時候加沙律係感覺好健康🤭煙燻手撕豬真係好出色 入味得來又唔會話太鹹 扁意粉嘅份量都算多 加埋溫泉蛋一齊食真係好好味😋同埋Lunch set係有配湯 今日係西蘭花湯 打碎左嘅西蘭花好味得黎又健康😌 最後講埋Hojicha Latte 唔係好多coffee shop有Hojicha Latte!! 作為一個焙茶控 梗係要試下🤤用熊仔作為拉花已經好吸引到我🐻 打卡打卡🤣最鍾意係焙茶嘅苦澀味 茶味好夠飲落又有個回甘係好出色嘅👍🏻

咁坐低就叫咗2個Lunch set
🧡 慢煮雞胸x煙燻手撕豬漢堡配沙律 $88
💛48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 $78
加配飲品 Hojicha Latte +$21

用熊仔作為拉花已經好吸引到我🐻 打卡打卡🤣
最鍾意係焙茶嘅苦澀味 茶味好夠飲落又有個回甘係好出色嘅👍🏻

• 慢煮雞胸x煙燻手撕豬漢堡配沙律
2021-04-09 1025 瀏覽
🍽成日想食呢間都唔成功今次終於都比我食到你仲完全無令我失望♥️•慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋🍝呢個Signature亦都係我一直想黎食既原因個鋪滿滿滿既慢煮牛 牛肉色澤好粉嫩食落仲好淋身 絕對一啲都唔韌將中間既溫泉蛋刺穿一齊連埋意粉享用 包你會好鍾意•粟米湯🌽仲有最愛粟米湯 好飲 成碗都係粟米蓉 鍾意♥️ •Cappuccino☕️當然唔少得要嘆返杯咖啡🤎完全無令我失望既Cafe👍🏻
🍽

•Cappuccino☕️
當然唔少得要嘆返杯咖啡🤎

完全無令我失望既Cafe👍🏻

2021-03-04 1704 瀏覽
每道野食都會介紹,見到食完嘅碟會立刻衝埋黎收走!走果陣會鞠躬 直到你走咗為止😨呢啲真係去日本先有嘅服務態度! 野食方面,真係好高質素!連沙津個慢煮雞肉一啲都唔馬虎!嗌咗豬扒同牛扒都勁好食,豬扒林到呢🤤🤤 一定會再去食!

一定會再去食!
  • 慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋
  • 慢煮安格斯腹肉牛扒(12oz)伴薯蓉
2021-02-22 1280 瀏覽
見到朋友話呢間樓上咖啡小店高質,上到去環境唔算好寬倘,座位亦都唔多,不過去到咁啱有人走就可以唔駛等位,之後見人地都要排一陣隊架🙈入到去店員話要洗手先,衛生意識唔錯既,而且服務態度都良好☺️▪️ 慢煮安格斯封門柳意粉(7.5/10)💲128呢個本身係三文治,不過落單時店員竟然話麵包售罄,就轉成意粉了😳個餐係包個餐湯,是日係粟米湯,會有啖啖粟米蓉唔會太稀身🌽主打既慢煮牛肉片圍住全個碗碟,份量都真係比預期中多,賣相可能略為乾嚡咁,但係食落質素其實唔錯,入口夠曬軟腍牛味香濃,中間有一隻流心溫泉蛋,有陣陣蛋香,撈埋落去我鍾意既偏硬麵條啱啱好🍝▪️ 明太子忌廉蝦肉意粉(6.5/10)💲98一路以黎對明太子既認知都係帶鹹香,呢個同平時明太子唔同,食落會係偏甜,仲有少少蜜糖味咁,感覺唔太匹配,但都Creamy既🥴至於蝦係雪蝦,入口口感都彈牙既,但係就無咩額外調味比較普通▪️ Hojicha Latte(7/10)💲+24;48 (Ice)午餐可以半價加飲品,凍既有好多粉末沉底,不過攪拌後都無我好怕一舊舊既問題,入口尚算順滑,焙茶味亦濃郁既🙊🔎 整體評分(7/10)

▪️ 慢煮安格斯封門柳意粉(7.5/10)💲128

▪️ 明太子忌廉蝦肉意粉(6.5/10)💲98

🔎 整體評分(7/10)
高質銅鑼灣樓上cafe💛💛💛💛Cp值高!第一次幫襯樓上cafe服務態度那麼好😳😳—▪️慢煮安格斯封門柳意粉(6oz) $125肉總共有6oz,數過大約有13片!肉豬非常非常嫩,而且牛味非常濃❣️❣️❣️很嫩卻不會難咬斷~真的很厲害!!!😍雞蛋裏挑骨頭,我覺得他意粉醬汁相較肉,略微普通,偏鹹!我是假日去~把三明治換成意粉🍝—▪️明太子忌廉蝦肉意粉 這一個的醬汁很好吃!🤤🤤🤤吃起來卻完全沒有膩的感覺,反而很順口、很香!蝦子很飽滿,口感比較像蝦仁 🍤 蝦尾的殼也去除掉了~很貼心🥰—▪️Dirty最上面是熱的,底下是冷的~一熱一冷,有點affogato的感覺!喝到最後會變成很像flat white!—▪️奶凍這個奶凍很濃伯爵味!配上上面一大球雲呢拿雪糕吃🍨多重享受🥰🥰超喜歡!而且只要$20——▪️法式撻這個份量很豪爽!這次是莓類的撻~🫐🍒最上面是果醬,中間是芝士,最底是餅乾!餅乾是酥鬆口感,不是酥脆的~
高質銅鑼灣樓上cafe💛💛💛💛Cp值高!
第一次幫襯樓上cafe服務態度那麼好😳😳

▪️慢煮安格斯封門柳意粉(6oz) $125
肉總共有6oz,數過大約有13片!
肉豬非常非常嫩,而且牛味非常濃❣️❣️❣️
很嫩卻不會難咬斷~真的很厲害!!!😍

▪️明太子忌廉蝦肉意粉

▪️Dirty
最上面是熱的,底下是冷的~
一熱一冷,有點affogato的感覺!
喝到最後會變成很像flat white!

▪️奶凍
——
▪️法式撻
這個份量很豪爽!這次是莓類的撻~🫐🍒
最上面是果醬,中間是芝士,最底是餅乾!
餅乾是酥鬆口感,不是酥脆的~
  • 伯爵茶奶凍伴雪凍
  • 明太子忌廉蝦肉意粉
慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋 🍝$126呢個係小店招牌菜 賣相吸引之餘 味道亦一流牛肉分量好多 大概有10片 牛肉煮得好淋 完全吾會韌 咬落好多肉汁仲有陣微微既 BBQ香味我個人中意比較硬啲既意粉 因為食落比較有口感 而呢份意粉既軟硬度適中 撈埋溫泉蛋食超正🤤🤤明太子忌廉蝦肉意粉 🍝 $85 個明太子醬汁好creamy 但食到後面都唔會滯 啲蝦好大隻 而且幾彈牙 唔會有雪藏味 意粉啲分量都幾多Overall: 大推薦🤩Lunch set 性價比好高 附送既蘑菇湯同樣高質 蘑菇味濃郁 夠曬creamy據聞呢間小店平日lunch time 好爆 建議大家可​​以book定位先我平日3點鐘去就冇乜 人 枱與枱之間都算闊落 所以坐得幾舒服 小店仲有個窗口位可以睇到街景
慢煮安格斯封門柳扁意粉伴溫泉蛋 🍝$126

2021-01-12
慢煮安格斯封門枊扁意粉伴温泉蛋
  • 慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋
2021-01-12 751 瀏覽
❣️ 48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 $102     48-hours Sous Vide Smoky Pull Pork Linguine with Pouched Egg扁意粉份量多都淋身但係手絲豬肉偏鹹🥴慢煮温泉蛋水準正常 雖然唔會覺得油膩但係以意粉黎講算係鹹 不過整體黎講都係好食😋❣️慢煮安格斯封門柳(12oz) 伴薯蓉佐阿根廷青醬$218 Sous Vide Angus Manger Steak (12oz) with mashed potatoes & chimichurri sauce 牛柳比得好足份量偏大🙈❣️有沙律薯蓉加牛柳 就算一個男仔食量都食唔完 所以女仔建議二人share☺️薯蓉略嫌打得唔夠碎會食到有薯粒 另外特別係店員會好有心思解釋食材由來同埋食法💛❣️Peach Soda & Chocolate     $40 & $46 // 跟主食半價     飲品方面揀咗一杯手調特飲peach soda整體而言不過不失 會有乾花係面 賣相吸引😍味道都唔錯😈蜜桃味幾濃☺️另一杯係朱古力 本身朱古力唔太濃 仲要落得太多冰沖淡朱古力味 性價比唔太高🙈
❣️ 48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 $102

❣️Peach Soda & Chocolate
     $40 & $46 // 跟主食半價

題外話/補充資料: ✔️食物上枱時間大約12-15分鐘☺️ 現金/Payme/Visa&無需預約
2021-01-06
生日
  • 慢煮安格斯封門柳(12oz) 伴薯蓉佐阿根廷青醬
2021-01-11 631 瀏覽
呢間餐廳其實係早排食 所以當時仲有dinner不過呢度無論係食物質素、服務同環境都好好🥰所以特登搵返出黎寫.💫Set Dinner (跟主菜價錢).🌟慢煮雞胸沙律由於係用慢煮技術 所以雞肉好腍食落嘅口感都同平時嘅雞胸唔同而且大大塊雞胸 啱晒我呢d食肉獸🥗😋.🌟栗米湯栗米湯好香濃同新鮮🌽罐頭湯真係完全冇得比.🌟慢煮安格斯封門柳(12oz)伴薯蓉佐阿根廷青醬 ($288)因為亦都係慢煮嘅原因所以牛扒好腍好柔軟🥩而且仲可以保留到肉汁配菜薯蓉都好出色🥔成個菜式嘅調味亦都好夾.🌟48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 ($152)呢個意粉都唔錯🍝不過略嫌有d普通同比較淡味(可能只係我比較重口味orz).🌟Rose Latte (+$10)飲品加左少少錢叫左rose latte☕見到拉花上面仲有少少玫瑰花瓣就覺得超靚🌹而且飲落冇好假嘅花味.🌟甜品 (伯爵茶奶凍伴雪糕 + 布朗尼)奶凍嘅伯爵茶味啱啱好 配埋個雪糕真係好balance🍮而且因為係朋友生日 所以鋪頭仲幫我地寫左Happy birthday 係brownie碟度🎂.店員每上一道菜都好細心咁講解菜色嘅特點令我地知道每碟料理嘅故事 唔只係食咁簡單
呢間餐廳其實係早排食 所以當時仲有dinner
不過呢度無論係食物質素、服務同環境都好好🥰
所以特登搵返出黎寫
💫Set Dinner (跟主菜價錢)
🌟慢煮雞胸沙律
因為亦都係慢煮嘅原因所以牛扒好腍好柔軟🥩
而且仲可以保留到肉汁
配菜薯蓉都好出色🥔
成個菜式嘅調味亦都好夾
🌟48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 ($152)
呢個意粉都唔錯🍝
不過略嫌有d普通同比較淡味
(可能只係我比較重口味orz)
🌟Rose Latte (+$10)
飲品加左少少錢叫左rose latte☕
見到拉花上面仲有少少玫瑰花瓣就覺得超靚🌹
而且飲落冇好假嘅花味
🌟甜品 (伯爵茶奶凍伴雪糕 + 布朗尼)
奶凍嘅伯爵茶味啱啱好 配埋個雪糕真係好balance🍮
店員每上一道菜都好細心咁講解菜色嘅特點
令我地知道每碟料理嘅故事 唔只係食咁簡單😌
呢度d枱嘅空間好充裕 所以唔算好多位
黎之前最好訂枱呀~
栗米湯
生日
2021-01-03 379 瀏覽
12月26日 星期六 Boxing Day早幾個月已經收藏左呢間餐廳,但係唔知點解一直都冇去食🙈 當日冇book位就上去,因為我地12點左右就去到所以都仲有位比我同男朋友。睇過食評,所以知道一入門口就要即刻量體溫同洗手先可以行入去,衛生好緊要呀!!👍👍 地方唔大枱唔多,所以枱同枱之間都算鬆動唔會有逼嘅感覺。一坐低就比左個weekend menu我地,我就揀左"手撕豬扁意粉",男朋友二話不說揀左"封門柳三文治",咖啡跟餐半價所以一杯latte一杯cappuccino 💛 兩杯咖啡先到,味道夠濃💛好怕啲咖啡飲落完全冇咖啡味.....有唔少coffee shop啲咖啡真係冇味😑 美中不足嘅係latte art比較悶,我地兩杯都係同一個花,見食評啲咖啡都係嗰隻花。如果有多少少心思就更好,始終咖啡黎到第一眼就係個拉花,見到靚野人都醒神啲。"溫泉蛋手撕豬扁意粉"好滿意💛 做到基本嘅al dente。由於我唔食蛋所以一黎就將隻溫泉蛋撈埋落個意粉到🙈 印象中好似唔係十分流心,不過我冇所謂🙈 啲手撕豬味道岩岩好,唔會太濃或太淡,有時配料食多幾啖就會覺得太濃味,佢就冇呢個感覺👍 意粉同手撕豬份量唔少架,
12月26日 星期六 Boxing Day
早幾個月已經收藏左呢間餐廳,但係唔知點解一直都冇去食🙈
"溫泉蛋手撕豬扁意粉"好滿意💛 做到基本嘅al dente。由於我唔食蛋所以一黎就將隻溫泉蛋撈埋落個意粉到🙈 印象中好似唔係十分流心,不過我冇所謂🙈 啲手撕豬味道岩岩好,唔會太濃或太淡,有時配料食多幾啖就會覺得太濃味,佢就冇呢個感覺👍 意粉同手撕豬份量唔少架,啲豬好似食極都仲有咁,我相信男士都會夠飽。
"封門柳三文治"冇得頂💛 大大份真係好驚人,肉又夠多,唔會比3,4塊你就算👍 肉質夠淋唔會韌同鞋,用門牙咬都可以一開二😂 成舊放入口牛味好濃,亦唔會𡁻到2046都未吞到,好有幸福嘅感覺🙈 呢個三文治只可以用刀叉食,平時食burger我同男朋友一定用手拎住大大啖咬。但係佢真係太多肉同配菜,個包又脆脆地,真係冇可能用手拎起再放入口😂 男朋友好想淨係食哂啲肉同菜,放棄個包😂

見隔離枱有封門柳配扁意粉,明明menu係冇,比錢嗰陣問職員睇多次menu都唔見。呢個時候個職員好主動問我地有冇野想幫手,問落先知weekday先會有呢個意粉,只不過個客知道有呢樣野所以先會order到😳😳 咁間餐廳真係好好,weekend都比人order weekday野食😳

總結: 相逢恨晚🥺 我地一定要再懲罰佢💛
慢煮手撕豬扁意粉
封門柳三文治
2020-12-26
慢煮手撕豬扁意粉
封門柳三文治
鍾意坐佢個window seat🌾周圍啲壁畫都好靚, overall感覺好舒服, weekend唔想排隊最好佢開門無耐就去🤣✨48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉💰78💫評分: 7/10📝慢煮咗嘅豬肉有少少乾, 無expect禁juicy🥺加埋溫泉蛋撈埋一齊食都還好, 牛好食好多✨明太子忌廉蝦肉意粉 💰85💫評分: 8.5/10📝鍾意食明太子🥳呢個辣辣地好香😋蝦雖然係雪蝦但價錢合理🤩✨慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋 💰126💫評分: 8.4/10📝brunch menu嘅安格斯封門柳三文治, 可以轉意粉❗️❕❗️❕裡面呈粉紅色, 肉質軟腍嫩滑, 牛味極濃, 篤穿溫泉蛋滲入扁意粉撈埋味道唔錯🥰✨餐湯 - 粟米忌廉湯💫評分: 8.1/10📝唔係好大碗入面好多粟米蓉, 幾有咬口, 🌽打碎晒, 好濃!✨Flat White 💰38 (Lunch set 50% off💰19) 💫評分: 7/10📝中規中矩😌✨Earl Grey Yuen Yeung 💰42 (Lunch set 50% off💰21) 💫評分: 8.8/10📝一上枱就聞到好香嘅伯爵茶味,Earl grey同咖啡嘅比例夾得好好,唔

✨48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉💰78

💫評分: 8.1/10

💫評分: 7/10
📝中規中矩😌

💫評分: 8.8/10
📝一上枱就聞到好香嘅伯爵茶味,Earl grey同咖啡嘅比例夾得好好,唔會互相搶咗個味,入口好smooth,果然係呢間Cafe嘅signature drink😋

✨Hojicha Latte 💰42 (Lunch set 50% off💰21)
💫評分: 6/10
📝勁快已經一舊舊, 應該係用粉沖🥺🥺🥺

ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕧𝕖𝕣
📍銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
(銅鑼灣🚇D4 出口行3分鐘就到)

💫評分: 8.4/10
💬2次之後會再訪嘅餐廳💛💛💛鍾意佢意粉🍝個texture!🤩
慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋
☕️ Cafe for chilling — Coffee Ever✨#cafeforchilling #90cp銅鑼灣篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖上網見到銅鑼灣有呢間樓上良心小店⭐️ 咁啱有路經呢頭就上去懲罰下啦😎美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 慢煮安格斯封門柳扁意粉半溫泉蛋 $126 (推薦👍🏻)嚟到當然要試吓佢嘅招牌菜🤩 佢嘅慢煮安格斯牛出乎意料地好食 食落去唔會好老 亦都唔覺有太多seasoning 不過咁樣反而幾好🤔 更加食到牛嘅味道 👍🏻 另外佢意粉份量都適中 有少少乾身 慶幸有隻溫泉蛋moist下 整體都唔錯嘅值得一試😌💁🏻‍♂️🔹 香蒜鯷魚蕃茄乾扁意粉伴大啡菇 $88相比之下呢一個意粉就比較失色 佢嘅大啡菇都係好juicy 嘅😋 不過佢嘅意粉就比較油 而且偏濃味 蒜香味都比較搶 對比起佢嘅招牌菜相比分別都頗大🧐 小編就唔會推薦大家試呢一個🙇🏻‍♂️🔹Dirty & Hojicha LatteDirty 就正常發揮啦 大致上可以好分明咁飲到三個layer 嘅💁🏻
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 慢煮安格斯封門柳扁意粉半溫泉蛋 $126 (推薦👍🏻)

🔹 香蒜鯷魚蕃茄乾扁意粉伴大啡菇 $88

🔹Dirty & Hojicha Latte
Dirty 就正常發揮啦 大致上可以好分明咁飲到三個layer 嘅💁🏻‍♂️ 至於佢嘅hojicha latte 嘅milk foam好似唔係好firm🙈 拉花嘅圖案都好快會散🤢 所以大家要打卡嘅話就要盡快打咗先😂 整體飲品僅屬中規中矩 未至於太特別/出色

✨ 驚喜推介: 自家製奶凍 $20 👍🏻👍🏻
呢個絕對係一大驚喜🤩‼️ 性價比個人認為相當高 佢嘅自家製奶凍topping 有一球雲呢拿雪糕 配搭下面嘅earl grey 奶凍 係出乎意料地夾🤤 而且佢嘅奶凍earl grey味的確好出 食落絕對係有驚喜🤭

💰Total: $275

✅ 良心店絕對需要大家支持‼️ 佢嘅招牌慢煮安格斯牛 同埋佢嘅自家製奶凍 都係值得一試😛👍🏻 大家經過不妨嚟試一試佢‼️
慢煮安格斯封門柳扁意粉半溫泉蛋
香蒜鯷魚蕃茄乾扁意粉伴大啡菇