招聘中
$18,000-$24,000
$18,500-$19,500
$16,000-$17,000
2020-07-31 61 瀏覽
好日唔埋都唔會去一次馬鞍山,今次入到黎馬鞍山探朋友,睇吓附近有啲咩好食嘅餐廳可以試吓,就嚟到W M Cafe and Bar 食下午茶。之前都有去過W M Cafe and Bar 食過晚餐,但估唔到原來下午茶呢系會有T set,而且仲係超平超抵食, $138 兩位,包埋嘢飲,真係抵到爛。唔好睇佢一間普通嘅Cafe仔,做出嚟嘅T set都唔係求其㗎,鹹食嘅有煙三文魚,番茄沙沙多士,忌廉雞肉撻,迷你巴拿火腿芝士牛角酥。而甜食嘅又有意大利芝士餅,蘋果脆脆餅,意式奶凍,朱古力莫士蛋糕,馬卡龍。小小的生陈T set,真係啱晒我哋女仔打卡啊,而且食落嘅味道都係食得出好質素嘅食物,我特別喜歡這個蕃茄莎莎多士,多士趣卜卜又酸酸甜甜咁好好味,又好鍾意這個意式奶凍,同埋巴拿馬火腿芝士牛角酥,真係食得出餐廳嘅良心㗎。再嚟兩杯拉花咖啡,真係連杯咖啡都拉得特別靚,咖啡上的愛心圖型看得出咖啡師是在拉花上面有技巧的。呢度嘅環境坐得都好舒適,不會太嘈吵而位置都坐得好開,適合朋友嚟閑聊,食返個下午茶真係好唔錯呀,住馬鞍山嘅朋友就可以試吓嚟呢度食野啦。
2020-06-18
5 分鐘 (堂食)
2020-07-27 82 瀏覽
行經馬鞍山,由於比較少去,所以見到這間餐廳就隨意入去試下。裏面環境寬敞舒服,侍應服務不錯,有禮貌。午餐時段,叫左一個香煎牛柳配紅酒汁,同埋一個WM All day breakfast.兩個餐都有跟餐湯和麵包,估唔到個龍蝦湯味道唔錯,個蕃茄湯就偏酸左少少。牛柳賣相一般,不過味道好,保持到牛味和肉質,算唔錯。All day breakfast 的賣相也算不俗(我見過同類價錢不過擺盤勁差的),裏面的配搭中規中矩,味道幾好。反而,要讚一讚的是餐廳自家製甜品,檸檬cheesecake,好清新!藍莓cheesecake 亦不錯。

藍莓cheesecake 亦不錯。
2020-07-19
2020-07-24 59 瀏覽
假日訓到十一點幾,跟住去位於雅濤居既WM CAFE & BAR食午餐,午市係相對抵食既,出示指定既住戶證更可以享有九折。叫左兩份午餐(1)燒汁西冷牛扒配意粉+龍蝦湯+凍檸茶意粉煮得啱啱好,唔會太淋身,符合基本要求,西冷牛扒醃得入味,烹調時間剛剛好,又唔會太生或者太韌, 配上燒汁,口感同味道都加哂分美中不足係成碟野唔夠熱,呢點要改善一下!(2)安格斯牛肉漢堡配薯條+龍蝦湯+凍檸茶漢堡包既皮煙韌既,但我個人唔係太鍾意,牛肉有d乾身同唔夠多肉汁,較為薄切,蘑菇份量少又冇乜味,生菜正常又冇乜特別,成個包又得好小醬汁,整體感覺麻麻地,反而本人比較喜歡其他連鎖快餐店既安格斯牛肉漢堡包。龍蝦湯個湯幾重味,夠香濃既,不過入面冇咩料,個人覺得有dd龍蝦肉會好些,有d 咬口嘛!總括而言,呢間野普普通通,不過不失,但係性價比ok!

叫左兩份午餐
(1)燒汁西冷牛扒配意粉+龍蝦湯+凍檸茶
美中不足係成碟野唔夠熱,呢點要改善一下!

(2)安格斯牛肉漢堡配薯條+龍蝦湯+凍檸茶

龍蝦湯

總括而言,呢間野普普通通,不過不失,但係性價比ok!
2020-07-22 58 瀏覽
約左朋友馬鞍山聚舊,又想食下西餐就揀呢間餐廳外賣啦,因為外賣拎番朋友家食,所以都唔會揀牛。❣️忌廉蟹肉龍蝦湯返到屋企,友人再翻熱一下個湯,龍蝦味好香濃好突出,有鹹鹹嘅鮮味,而且仲有一粒粒龍蝦肉❣️WM馬賽虎蝦海鮮湯配燴意大利飯因為外賣,餐廳都好細心將白飯同汁係分開2盒,咁個飯就唔會浸到淋曬,而且仲好多海鮮,包括青口,帶子,龍脷柳,蜆,仲有大大隻虎蝦,隻蝦係彈牙同唔晦,好足料呀❣️烤西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸檬胡椒蘋果蓉估唔到外賣個豬扒都可以咁好食,一食就食得出係靚料,蘋果蓉仲夾雜住一粒粒蘋果肉,甜甜地可以中和豬扒嘅油膩感。豬扒好厚,但一D 都唔鞋口,雖然係外賣,但依然都仲可以保留到肉汁,絕對唔輸比D 靚牛扒。另外,個扒仲配有薯蓉,都好飽肚❣️朱古力心太軟朱古力味好濃,但又唔太甜,外脆內軟,而且個SIZE細細個,唔會食到膩曬❣️熱情果,菠蘿芝士餅估唔到波蘿配芝士係咁出色。少少嘅酸味可以中和芝士蛋糕嘅濟膩感覺,食完都唔會有罪惡感。芝士好濃郁,而且綿密,係我嘅大愛雖然餐廳好忙,但樓面姐姐依然好NICE 好有禮貌,而餐廳要處理咁高流量嘅外賣單仲可以保持食物質素的確值得一讚👍🏻宜家外賣晚餐自取有7

❣️忌廉蟹肉龍蝦湯

❣️WM馬賽虎蝦海鮮湯配燴意大利飯

❣️烤西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸檬胡椒蘋果蓉

❣️朱古力心太軟

❣️熱情果,菠蘿芝士餅

宜家外賣晚餐自取有7折,疫情過後要試下堂食牛扒係咪都咁好食先得😁
外賣自取
2020-07-19 85 瀏覽
去左馬鞍山諗去遊下車河入西貢, 先食個午餐, 我地兩大一小, 很好有BB櫈, 而係內在環境乾淨又闊落, 感覺好放心我叫左個烤燒紐西蘭西冷牛扒配紅酒燒汁飯(五成熟), 西冷牛扒剛剛好, 好軟而且多汁,烤燒做到剛剛好5成, 唔簡單,。我同朋友都大讚好食(我分左兩舊比佢) 另外我朋友就叫左全天候早餐(All-day breakfast), 大大份, 蛋都有兩隻, 我食all-day最留意係d菇, 因為一食菇就睇得出餐廳用料( 菇靚唔靚味道爭好遠), 佢既菇係香口多汁, 而係配埋牛油多士一家夠飽另外不得不提餐湯, 我既係龍蝦湯, 我估唔到細細間西餐廳都有龍蝦湯叫, 仲要真係有龍蝦肉, 好飲最後見有時間, 試多兩個甜品, 叫左一個檸檬蛋糕同一個藍莓蛋糕, 藍莓個款不過不失, 檸檬蛋糕好味, 有檸檬香味好易入口總括食物性價比高, 環境衛生乾淨, 值得一試

總括食物性價比高, 環境衛生乾淨, 值得一試
烤燒紐西蘭西冷牛扒配紅酒燒汁飯
WM全天候早餐配牛油多士
烤燒紐西蘭西冷牛扒配紅酒燒汁飯
👍重點推介:龍蝦餐湯極之濃厚我哋今日分別試咗兩個唔同嘅Lunch set:1️⃣雙層檸檬烤雞配香辣炸雞漢堡一上菜便給那大份量嚇倒,檸檬烤雞香味十足,配上新鮮炸香辣炸雞, 滿足口感嘅享受。2️⃣香煎豬柳配檸檬海鹽烤雞,香味四溢,猶如吃鐵板餐一樣。豬柳和雞肉口感嫩滑,肉質新鮮餐廳地點方便,入面環境舒適,乾淨企理。午餐經濟實惠,人均$60左右另外,轉凍飲不用加錢,值得一讚🥰今日晏晝食到咁飽,晚餐應該又慳返。
👍重點推介:龍蝦餐湯極之濃厚

我哋今日分別試咗兩個唔同嘅Lunch set:

1️⃣雙層檸檬烤雞配香辣炸雞漢堡

餐廳地點方便,入面環境舒適,乾淨企理。

午餐經濟實惠,人均$60左右
另外,轉凍飲不用加錢,值得一讚🥰

今日晏晝食到咁飽,晚餐應該又慳返。
香煎豬柳配檸檬海鹽烤雞
雙層檸檬烤雞配香辣炸雞漢堡
香煎豬柳配檸檬海鹽烤雞
雙層檸檬烤雞配香辣炸雞漢堡
2020-07-11 1814 瀏覽
今日去咗馬鞍山附近嘅一間西餐廳食嘢!見到門口好多人排隊搞到我都想趁下熱鬧因為睇落都好乾淨棋企理!入到去坐低都覺得周圍都好乾淨!令到減少衛生問題嘅擔心午市嘅Menu都有好多選擇!好多都好吸引,不過我就揀左 all day breakfast 🍳 咩都有啲好似好滿足咁再加左一份沙律,沙律原來有ham 跟!好驚喜同埋開心午餐跟龍蝦湯同埋餐包,個龍蝦湯好好飲,再點埋嗰塊包食真係好正加咗雞翼做小食,雖然唔係好大隻但係呢個價錢來講都唔錯呢個係有人揀嘅豬扒雞扒意粉,朋友都話好好味😋而且仲有配菜,覺得好全面我嘅寶貝嚟啦!一上枱就覺得好正 at leadt係賣相好好!而且真係咩都有啲呢度我好欣賞佢嘅菜嘅煮法唔多油!而且其實overall都幾大份蘑菇幾香,炒過嚟,但係唔會多油同埋嗰粒太陽蛋煎得好靚之餘又有厚度!good 呢度坐得舒服,又乾淨所以呢個情況嚟食都唔怕
再加左一份沙律,沙律原來有ham 跟!好驚喜同埋開心
加咗雞翼做小食,雖然唔係好大隻但係呢個價錢來講都唔錯
我嘅寶貝嚟啦!一上枱就覺得好正
at leadt係賣相好好!而且真係咩都有啲
呢度我好欣賞佢嘅菜嘅煮法唔多油!
而且其實overall都幾大份
蘑菇幾香,炒過嚟,但係唔會多油
同埋嗰粒太陽蛋煎得好靚之餘又有厚度!good

呢度坐得舒服,又乾淨所以呢個情況嚟食都唔怕
2020-07-10 66 瀏覽
今次嚟到馬鞍山區食西餐,估晤到平民價錢,有呢個質素五十幾至六十蚊嘅價錢邊到揾牙💛WM西柚柚子巴馬火腿煙三文魚沙律 $54 個柚子汁酸配甜甜好醒胃!個parma ham 同個沙律好夾,三文魚分量都算多,抵食💛香煎牛柳配紅酒燒汁$66牛柳要讚,好淋無筋,紅酒燒汁配意粉出奇地夾👍🏻💛Ice Latte 奶滑,咖啡味好濃,甜度岩岩好💛Ice chocolate 正,有好多cream ,朱古力味濃濃,飲完好開心總括嚟講好鍾意呢間餐廳,職員特別有禮貌,裝修好有風格,舖頭有一種好舒服好乾淨嘅感覺,臨走時仲見到晚餐有生蠔食,同有酒飲加上有好多抗疫優惠,下次你馬鞍山一定會再試食👍🏻👍🏻

💛WM西柚柚子巴馬火腿煙三文魚沙律 $54

💛香煎牛柳配紅酒燒汁$66
牛柳要讚,好淋無筋,紅酒燒汁配意粉出奇地夾👍🏻

💛Ice Latte
奶滑,咖啡味好濃,甜度岩岩好

💛Ice chocolate
正,有好多cream ,朱古力味濃濃,飲完好開心

• WM  西柚柚子巴馬火腿煙三文魚田園沙律
  • 凍朱古力
2020-07-10 59 瀏覽
上網睇到好多人推薦呢間餐廳既威靈頓牛柳,所以專登同朋友黎馬鞍山度食!探完熱入黎坐底,每人都有杯檸檬水,唔算好濃,但非常解渴。睇完張menu,第一首選就緊係威靈頓牛柳($138)啦,始終係最多人推薦菜!除左叫牛柳,我地再叫多左2個餐,分別係龍蝦汁海蝦蟹肉意粉($82)同埋芝士雜菌波菜忌廉雞配農夫包($80),額外+$8 加多左個薯菜!叫完野食冇耐,餐湯同餐包就黎左啦,餐湯方面有得揀龍蝦湯同埋蕃茄湯,我地全部都叫左龍蝦湯!而餐包方面就係提子餐包,冇提子味,非常乾,又唔熱(唔知係咪因為我地早黎,因為其他遲黎既枱面既餐包係圓形餐包而唔係呢款長形餐包)再隔左無耐,佢竟然係先上左個跟餐甜品—朱古力香蕉忌廉薄餅(大家可以選擇套餐係配熱咖啡/茶// 套餐配甜品,但甜品就只可以揀朱古力香蕉忌廉薄餅,否則其他甜品/野飲係要再額外加錢既)我地就叫左2個配甜品,一個配飲品!因為見佢個薄餅面頭既忌廉已經溶溶地,所以我哋決定先食咗個甜品再食主菜,個甜品比我想像中麻麻,因為佢得一半係有包香蕉,而另一半冇包香蕉既位係完全冇味,得塊餅皮,又冇朱古力味,面頭忌廉又唔多,又唔甜,對於愛吃甜食既我就略嫌失望到主菜方面,第一樣

而餐包方面就係提子餐包,冇提子味,非常乾,又唔熱
餐湯(龍蝦湯)&餐包(提子餐包)

朱古力香蕉忌廉薄餅

到主菜方面,第一樣黎既係龍蝦汁海蝦蟹肉意粉($82),唔知係咪因為剛剛已經飲咗龍蝦湯,比較之下呢個意粉嘅龍蝦味冇龍蝦湯嘅味道咁濃,就有少少遜色,而入面既海蝦都唔少,有4-5隻,口感好彈牙,係我喜愛既,可惜冇咩蝦味,至於蟹肉份量太少,唔係幾食到,所以冇咩感覺,反而個青椒令我驚艷,因為佢唔會過熟,搞到太軟,爽口得黎又唔生,好!
薯菜份量足,而且係新鮮炸既,上到枱都仲係熱同脆既,推薦大家+$8 去試下!
我哋叫咗三個餐,其中一個餐就係配野飲,我哋+$9 將佢升級左做熱朱古力咖啡,杯咖啡非常好飲,可能因為有朱古力係入面,所以咖啡味濃得黎唔苦,連唔鍾意飲咖啡嘅我都覺得好飲,大家不妨去試一試!
龍蝦汁海蝦蟹肉意粉/薯菜/  朱古力咖啡

第2個餐黎既就係芝士雜菌菠菜忌廉雞配農夫包($80),農夫包香脆,入面芝士勁多,配雜菌同埋菠菜完全係完美,但呢個完美之中,最令人遺憾嘅係夠雞肉嘅質素,舊雞肉非常之大件,而且偏乾同韌,十分麻麻,撇除舊雞肉,總體來講,呢樣菜都係好食既!

芝士雜錦菠菜忌廉雞配焗農夫包

到左第3樣,係我地最期待既威靈頓牛柳($138),亦都係我地最失望既菜式(食到最後唔記得影相
)份量非常細,舊牛柳包埋個酥皮先得我一個拳頭既份量,我地3個人食,每人都係分到1.5 口左右既牛柳,而且舊牛柳,黑椒味仲重過牛味,食完只係食到個黑椒味,至於塊酥皮,非常林,完全唔脆,好似食緊個濕左既麵包,真係令人好失望

總括而言,咁多樣食物裡面,我只係推薦芝士雜菌菠菜忌廉雞配農夫包、龍蝦湯同埋朱古力咖啡俾大家!
芝士雜錦菠菜忌廉雞配焗農夫包
2020-07-05 57 瀏覽
一行4人點4份早餐,其中1份遲遲未上,25分鐘後追,仕應睇睇單話有落到單就廚房係做緊,等下啦。再等15分鐘仲未黎,再問,就話廚房未整其他人早就食完咁既服務,唔會再黎
再等15分鐘仲未黎,再問,就話廚房未整
其他人早就食完
咁既服務,唔會再黎
2020-06-27 118 瀏覽
屋企人附近呢間WM自開鋪以來都幫襯過幾次,感覺都唔錯,餐廳乾淨企理,服務都ok,近日發現佢轉咗餐牌,於是又揾個機會來試吓。新餐牌晚餐多咗好多選擇,A至V成22款,價錢有$69至$248不等,總有一款啱心水。晚餐依然附送餐湯和包,一樣可選蕃茄湯或龍蝦湯,味道同之前一樣咁濃烈。餐包就換咗脆多士,crack crack聲好脆!點湯都唔錯!主菜我哋要咗個「W M馬賽虎蝦海鮮湯燴意大利飯」($158),估唔到幾多餸喎,除了一隻大虎蝦,仲有幾件魚柳、青口、蜆,和一粒大帶子,加上濃郁嘅蕃茄湯配意大利飯,好配合,又好好味!另外「燒紙包西京比目魚柳配焗雜菜」($148),用焗爐紙包住原碟上,裡面除咗比目魚仲有一大片檸檬和西蘭花、雜菇,味道清新,魚肉軟身,由於用焗紙包住,好能保存到魚汁,原汁原味!新餐牌既晚餐可自選配啡茶或甜品,亦可以加錢轉其他,我哋就轉左一杯caffe mocha同一杯熱情果菠蘿梳打,兩杯都足料好味!

蕃茄湯

燒紙包西京比目魚柳配焗雜菜
Mocha
熱情果菠蘿梳打
2020-06-27 46 瀏覽
今日阿女生日,不過明天又要返學都唔可以玩太夜,所以晚餐都係附近食餐好算了。我覺得WM算係區內比較有質素又唔貴的西餐廳,而且乾淨得黎坐得舒服又唔趕,所以今日來同壽星女慶生。晚餐先來餐湯麵包,蕃茄湯夠哂濃郁,龍蝦湯都好有龍蝦味!麵包係脆的款式,都幾好。主菜有好多選擇,包括近來大愛的黑毛豬扒,個名超長😂「燒西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸檬胡椒蘋果蓉」($188)、「WM馬賽虎蝦海鮮湯燴意大利飯」($158),另外再encore「WM威靈頓牛柳」($138)。黑毛豬扒無令我失望,好腍好入味,仲有燒汁同蘋果蓉醬可點,個蘋果蓉都幾好食,感覺清新。海鮮意大利飯都幾驚喜,配料夠晒豐富,而且蕃茄味好濃,值得推介。威靈頓牛柳都可以,牛柳應該有8成熟但唔會韌,加埋個酥皮外殼都幾好。呢個唔係咁多地方有!👍🏻生日咁開心,就加多少少錢upgrade杯飲品,一杯要咗「雪糕忌廉梳打」,令一杯就係「薄荷青檸梳打」,雪糕忌廉梳打當然好受小朋友歡迎啦,雪糕夠晒好味!薄荷青檸梳打都好清新,唔錯。最重要梗係加個蛋糕啦,加$12可以有自家製甜品,都有唔同蛋糕可選,或者加$38有自家製三層雪糕蛋糕,最後決定要個貴嘅。四四方方唔

薄荷青檸梳打都好清新,唔錯。

四四方方唔係話好大,不過四個人分享一人一角都好足夠,朱古力外皮包着三層雪糕,雪糕嘅質地同一般有啲不同,唔係creamy感覺,質地似雪糕與雪芭之間,與別不同。
2020-06-24 55 瀏覽
馬鞍山一向都係美食沙漠,難得有一間餐廳野食又唔貴,食物又好味嘅。首先係tong已經值得一讚,好少地方會有龍蝦湯飲,而佢嘅龍蝦湯係好濃,一啲都唔馬虎,叫左個wellington beef非常美味,完全唔老,仲叫左檸檬雞burger好大件,配菜薯條又脆。叫咗杯朱古力,仲有cream tim! 70幾蚊一個晚餐,仲送pancake做甜品,簡直抵到爛。下晝去嘅時候成日見到排長龍,想食就早啲去等位啦!環境仲好適合一班朋友聚一聚,最緊要職員服務態度好,值得再去
最緊要職員服務態度好,值得再去
2020-06-21 54 瀏覽
今日在馬鞍山吃飯,這家餐廳面積頗大,有餐選擇,送餐湯和飲品,扒飯只要數十元,我覺得可以接受。餐湯可以選擇番茄湯或龍蝦湯。番茄湯有番茄,酸酸幾開胃。龍蝦湯容易入口,無腥味。餐包就一片麵包,我覺得可以厚小小。⭐️米蘭豬豚柳鮮茄焗飯$59我太肚餓,所以點了豬柳焗飯。飯上面鋪了很多番茄醬和芝士,另外還有一隻流心蛋。一整塊豬柳已經預先切好一條條,入口鬆化,米飯很多,所以很飽。⭐️烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁薯菜$81最抵食一定是肉眼扒,我點了四成熟。肉眼扒頗高質,厚度適中,入口很鬆化,肉味很濃郁,配上醬汁吃,很香,分量足夠一個成年男人,所以我覺得很抵食。凍檸茶熱檸水芝士蛋糕我點了菠蘿芝士蛋糕,除了上面的菠蘿醬比較甜外,芝士蛋糕意外地不會太甜,很香滑,另外餐廳還有其他口味的芝士蛋糕,可以一試。

餐湯可以選擇番茄湯或龍蝦湯。

番茄湯有番茄,酸酸幾開胃。

龍蝦湯容易入口,無腥味。

餐包就一片麵包,我覺得可以厚小小。

⭐️米蘭豬豚柳鮮茄焗飯$59
米蘭豬豚柳鮮茄焗飯

我太肚餓,所以點了豬柳焗飯。
飯上面鋪了很多番茄醬和芝士,另外還有一隻流心蛋。
米蘭豬豚柳鮮茄焗飯

⭐️烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁薯菜$81
烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁薯菜

最抵食一定是肉眼扒,我點了四成熟。
烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁薯菜

凍檸茶

熱檸水

芝士蛋糕

2020-06-21 54 瀏覽
今日經過馬鞍山,又想去幫襯返呢間西餐廳。因為疫情所以好耐都冇再嚟呢區,入左前餐廳職員都熱心探熱消毒雙手,衛生情況令人安心!呢度嘅晚餐一定要飲龍蝦湯,之前嚟過好幾次都冇失望過,雖然味道唔係超級濃郁,但係入口會覺得好舒服,不會太鹹,可以飲到龍蝦肉添。今次晚餐唔想太飽肚,一向我都喜歡墨魚汁嘅菜式,於是叫咗脆炸軟殼蟹香蒜魷魚墨魚汁扁意粉,軟殼蟹無腥味,唔錯唔錯!廚師仲送蟹肉同蟹子添,抵呀!另外,朋友點咗龍蝦汁海蝦蟹肉意粉,呢款意粉更加好食,從未響其他餐廳食過呢款醬汁(龍蝦汁)煮意粉,個人覺得好特別。配料有海蝦同蟹肉,口感豐富!下次再嚟一定再叫再回味。雖然晚餐有甜品送,不過朋友話見到餅櫃有意大利芝士藍莓蛋糕,口痕叫咗一件食,兩個人分下就好快食晒因為好好味,除咗芝士味濃郁之外,藍莓醬汁滿滿。建議芝士迷試一試睇。