2020-09-09
最近都習慣咗外賣,今晚都外賣啲好嘢,返屋企同屋企人一齊食馬鞍山呢個美食荒漠嘅名稱,逐漸有改善,無意間俾我發現到呢間都幾高質嘅西餐廳,最主要係佢性價比幾高,入面嘅菜式,仲要係貴有貴食,平有平食添!而家外賣自取做緊優惠價!唔係講笑,呢袋外賣真係可以令你變大隻,因為真係好重,夠晒大份㗎!未打開盒,可能你覺得平平無奇打開盒子後,你會覺得不得了!就算只係外賣,佢嘅賣相同埋配套一啲都唔馬虎!今晚我哋3個人食,真係擺嘢食擺到成枱都係😆嚟緊真係每樣我所揀嘅菜式都介紹俾大家,大家真係睇真啲啦我先介紹今晚嘅主菜,第一個有最貴,亦係最吸引嘅 $189 烤西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸檬胡椒蘋果蓉!只係個名都夠霸氣,重點就係呢一件有骨嘅黑毛豬扒,一打開盒,都幾有驚喜,因為夠晒大塊,佔咗成個餐盒嘅一大半部份,而且佢嘅賣相都好吸引,外層煎得好靚,金黃色嘅佢,同旁邊嘅薯蓉及椰菜花等配菜,形成咗一個對比食起上嚟一啲都唔困難,因為佢嘅火候控制得好好,入面有肉汁流出之餘,口感比較林,一啲都d韌,確實做得幾好,亦都有佢賣得咁貴嘅原因!另一個主菜就有 $89 脆炸軟殼蟹香蒜魷魚圈墨汁扁意粉,同樣地炸得金黃色嘅軟殼蟹,同下
而家外賣自取做緊優惠價!
未打開盒,可能你覺得平平無奇
嚟緊真係每樣我所揀嘅菜式都介紹俾大家,大家真係睇真啲啦
另一個主菜就有 $89 脆炸軟殼蟹香蒜魷魚圈墨汁扁意粉,同樣地炸得金黃色嘅軟殼蟹,同下面嘅墨汁扁意粉形成一個強烈的對比
食起嚟,可能會覺得下面嘅扁意粉比較平淡,但係上面嘅軟殼蟹就真係炸得非常香脆可口,而且味道都好好,再加上軟殼蟹上面有少量蟹籽,令到成個口感一度提升
$89 烤石斑魚柳配芥末籽燒汁,呢道菜嘅性價比其實幾高,因為市面上通常索價都會過百,雖然佢快石斑魚柳並唔係超級大塊,但係都有一定嘅厚度,而且都係一樣,炸得非常香脆可口,入面嘅肉質非常鮮嫩,屋企人都表示呢一道菜確實做得唔錯
最後就有一個 $77 嘅安格斯牛肉芝士漢堡配薯條,呢個都可以講係唔想食粉面飯嘅另外一個好選擇,雖然拎到返屋企,佢唔係非常之熱,不過味道仍然係唔錯,入面都有幾多嘅配料,最主要係佢個安格斯牛肉係自家製的,所以食落都幾有口感,配合埋芝士,成個漢堡嘅口感都非常豐滿,會會帶俾有一種小小的新鮮感
除咗有 小cake作甜品,另外更值得一提嘅係,佢個龍蝦湯真係非常好飲,味道非常香濃,外賣裝,本身你以為佢係餐飲,但係其實佢係餐湯,一開蓋果陣就已經聞到勁香既龍蝦湯味,重要有龍蝦肉!真係估你唔到😆
呢間西餐真係值得一試。外賣都夠曬高質!
不過真係只可以無奈地講,呢一個疫情,除咗對經濟方面有影響,確實對環保方面就更加造成嚴重嘅影響😢大家最緊要身體健康,希望呢個地球快啲健康,一切回復正常!