招聘中
$18,000-$24,000
$18,500-$19,500
$16,000-$17,000
2020-10-08 34 瀏覽
☀️星期日起床已日上三竿, 正好去食晏!🌊沿著馬鞍山海旁走,🌬吹吹海風,沾沾假期氣息,再走去WM cafe 吃lunch!🦦呢度環境闊落,而且價錢好OK,一於放肆食返餐!🦁龍蝦🦞西湯~ 質地夠厚,龍蝦味好出,仲有🦞肉,伴著Toast 🍞吃正喎!烤燒紐西蘭肉眼扒 同埋 香煎牛柳配紅酒汁 🐂~肉質夠諗,配合脆炸薯條,胃口大開!🤤 中午食牛扒,也不 Heavy ,仲好滋味 ☝🏽 跟餐+8 沙律 🥗~ 蔬菜新鮮仲配有煙三文魚 Good!+16 有炸雞翼🐣~ 外面帶點焦香,咬落仍然Juicy 嫩滑💦最後當然要嘆番杯Coffee ☕️, House coffee 咁香仲帶點可可味,下次一定再黎探你 🦉
🦦呢度環境闊落,而且價錢好OK,一於放肆食返餐!🦁
跟餐+8 沙律 🥗~ 蔬菜新鮮仲配有煙三文魚 Good!

2020-10-07 786 瀏覽
晚餐約左彩虹小姐食飯,一直都知道佢係牛魔王一名,即係無牛不歡的朋友,所以今日就去附近的西餐廳,食下牛扒,補充下鐵質順便補下血至得呀~餐廳安排左我地2個人坐一張超大既卡位,非常之舒服呀~呢個位我估坐6個人都得~晚餐都好幾多選擇,我都一段時間冇來過了,似乎多左食物款式呢~!!!晚餐包括餐湯、飲料及甜品,價錢由$80-$250不等,一般的意粉及飯麵就$100以內,扒就會貴DD。今日一於就豪食,因為要食扒OY MA~所以就點左一客威靈頓牛扒及一個肉眼牛扒。威靈頓牛扒$188呢個經典的西式主菜,唔係好多地方有得食。所以見到有呢,彩虹小姐就好興奮話要試下。呢個絕對自己整唔到既,用酥皮包住好嫩的牛肉,入面的肉好稔而且有鮮味,配合到酥皮同磨姑香味,的確係好特別。另外伴碟的薯蓉有牛油味,質地夠滑,唔錯。!美國極佳級安格斯大草原自然牛肉眼配燒汁$245呢個真係頂級最正,係所有晚餐中最費的菜式呢~!見到個樣就知正,好厚身而且飄來香味真的令人醒神~!一刀切入去,質地好嫩,個燒汁都好夾,非常之正喔~仲送甜品和可以飲特別嘅咖啡,我杯mocha 係咪好正呢!

威靈頓牛扒$188

美國極佳級安格斯大草原自然牛肉眼配燒汁$245

呢個真係頂級最正,係所有晚餐中最費的菜式呢~!
見到個樣就知正,好厚身而且飄來香味真的令人醒神~!
一刀切入去,質地好嫩,個燒汁都好夾,非常之正喔~
仲送甜品和可以飲特別嘅咖啡,我杯mocha 係咪好正呢!

2020-10-06
$220 (早餐)
  • WM威靈頓牛柳
  • 龍蝦湯
2020-10-06 45 瀏覽
星期六下午黎食,非常之多人,我估係佢的價錢非常平民,所以吸引咗好多街坊黎食我地兩個人叫咗一個鮮茄焗豬扒飯同埋一個牛扒意粉每個餐都有送麵包同埋餐湯湯味道正常,似係茶記啲餐湯焗豬扒飯:豬扒本身都幾厚身,個鮮茄汁都okay,但敗北咗喺個飯底到,係白飯底,無味只能夠話佢勝在夠大份,牛扒食落似係加重料鬆肉粉,好冧好軟,無咩口感,但又好多根總結:餐廳位置方便,價錢平民,俾茶記的價錢可以食到茶記的西餐,係月尾的選擇

我地兩個人叫咗一個鮮茄焗豬扒飯同埋一個牛扒意粉

每個餐都有送麵包同埋餐湯

湯味道正常,似係茶記啲餐湯

2020-10-05 43 瀏覽
📍WM Café & Bar.人人都話馬鞍山係美食沙漠🙈但小編就話只要用心❤️係沙漠都可以搵到CP值不錯西餐廳.🍝拿破倫三色腸仲扁意粉份量都幾多 意炒軟硬剛剛好👍🏻蕃茄醬加上辣醬調得剛剛好 吾會太濃🙂三款香腸令意粉更加惹味🌝.🍖WM威靈頓牛柳鬆化的酥皮包裹着軟嫩的牛柳酥皮好香脆 但略嫌太過酥脆🙈牛柳牛味重 肉汁鎖住係肉內💦火喉控制得剛剛好👍🏻👍🏻Set dinner仲會送上餐湯、麵包、甜品及飲品幾十蚊既價錢 CP值不錯👌🏼
📍

鬆化的酥皮包裹着軟嫩的牛柳
酥皮好香脆 但略嫌太過酥脆🙈
牛柳牛味重 肉汁鎖住係肉內💦
火喉控制得剛剛好👍🏻👍🏻

Set dinner仲會送上餐湯、麵包、甜品及飲品
幾十蚊既價錢 CP值不錯👌🏼

今日 睇 手機睇開飯喇見佢個外賣咁吸引,於是乎就落去買嗌外賣 ,等咗好耐卒之有得攞,結果食出嚟㗎一 一肚氣,水準差不在下話, 豬扒拼檸檬海鹽烤鷄扒'個名就好聽呀,以為高级野,其實仲差過茶記和大X樂!豬扒又乾又鞋又燶!一啲味都冇! 阿女食嗰個牛扒意粉嘅食咗兩啖已經唔食, 漢堡包又乾又鞋 都係算吧啦 龍蝦湯一pat漿糊 又咸又難入口,咁已經放棄眄唔想再食, 嗌啲嘢飲仲o更加飲咗少少就已經放棄唔再飲!結果係掉晒落垃圾桶.呢啲咁嘅水準都可以做餐廳!唔該佢自己檢討下啦班廚師!!
WM 安格斯牛肉燒汁漢堡, ..香煎豬柳拼檸檬海鹽烤雞
2020-09-24 39 瀏覽
We ordered the snack plate, mushroom risotto and their clam spaghetti! The price is discounted coz we ordered takeaway. I live their lobster soup most coz it is creamy while for the quality of other food, it just taste averageBut still i live their dessert, i rmb it was a chessecake and the drink was refreshing

2020-09-21 262 瀏覽
今日約了朋友在馬鞍山交收,那麼就順便在馬鞍山找食😋😋很多年沒有到馬鞍山了,改變了不少和有很多美食!又係openrice 出動的時候,搜尋後決定是WM Cafe & Bar ! 它位於聽濤居商場地下!店舖裝修優雅,坐位亦寛躺,環境衛生!入店舖前要先量體溫,洗手等!坐位亦有隔版阻隔!防疫措施做足👍🏻雖然人多,但也可以吃得放心😊😊Lunch set 有多款選擇(共24款)亦有適合素食人士👍🏻 Lunch Set 包餐湯,一個主餐和餐飲,亦可以加錢追加小食或是日甜品!龍蝦湯夠滑creamy 和濃郁的龍蝦味,而且有少許龍蝦絲在湯內,有咬感👍🏻烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁份量適中,肉眼扒剛剛7成熟,好香牛味,肉質鮮嫩夠多汁😋😋都只係$81🙃WM大啡咖菇牛油果配大蕃茄漢堡配薯條- 大咖菇很重菇味,肉質夠厚!$69 真係仔抵👍🏻👍🏻👍🏻朱古力賣相夠靚,濃郁的朱古力和甜度適中,都只係加$12,值得加👍🏻

烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁

• 忌廉龍蝦湯
  • WM大啡茄菇牛油果配大蕃茄漢堡配薯條
2020-09-15 57 瀏覽
Happy Friday! 今日去完冒險樂園玩,就嚟咗附近嘅餐廳食晚飯!時間尚早,所以唔使排隊。呢間餐廳空間大,感覺舒服乾淨,而且衛生措施做足,有齊隔板,疫情下食得更安心,所以就選擇左呢間~晚餐set有好多選擇!而且唔貴,跟餐仲有餐湯餐包飲品同埋甜品,性價比超高!於是我哋選擇咗平時喺出面食嘅話好貴嘅威靈頓牛柳,同埋龍蝦汁海蝦蟹肉意粉,聽落都覺得正🤤餐湯係忌廉蟹肉龍蝦湯,以為附送嘅餐湯通常都係比較馬虎,冇諗過係咁好味!超濃郁,絕對唔係溝粉或者溝水。好香濃嘅龍蝦味仲有蟹肉,足料!而且個餐包都幾好食,甜甜地有啲黑糖味,鬆軟,配餐湯唔錯。龍蝦汁海蝦蟹肉意粉好大碟🤣材料豐富,有蟹肉海蝦之外,仲有青椒蘑菇。味道亦都唔錯,好香嘅龍蝦汁,多汁唔會乾,而且意粉煮得啱啱好,彈牙有口感。同埋值得一讚嘅係上菜嘅時候好熱騰騰,更加提升鮮味同埋感覺新鮮。威靈頓牛柳好期待嘅威靈頓牛柳!喺Cafe食其實冇乜太大expectation,真係出乎意料之外,超出Cafe水準!熱辣辣好新鮮,酥皮好香,好香牛油味,而且唔會好有粉感。入面嘅牛亦都保持到肉汁,亦都keep到牛肉味!而且入面仲係粉紅色,唔會過熟,牛肉亦都好嫩!以$1

龍蝦汁海蝦蟹肉意粉

威靈頓牛柳

好期待嘅威靈頓牛柳!喺Cafe食其實冇乜太大expectation,真係出乎意料之外,超出Cafe水準!熱辣辣好新鮮,酥皮好香,好香牛油味,而且唔會好有粉感。入面嘅牛亦都保持到肉汁,亦都keep到牛肉味!而且入面仲係粉紅色,唔會過熟,牛肉亦都好嫩!以$138 1個套餐食到咁嘅質素嘅威靈頓牛柳真係超抵食!而且仲有薯蓉蔬菜做配菜👍🏻

Lemon cake (extra+$12)

跟餐嘅朱古力pancake

食完主菜都已經飽,不過甜品係另一個胃😜
我哋有額外加錢叫咗個檸檬蛋糕,creamy好香檸檬味,而且唔會太甜,好Fresh嘅感覺。食完好滿足🤤
跟餐嘅話就會有一份朱古力pancake~
仲有兩杯餐飲,正。
另外都可以選擇加錢upgrate其他甜品同埋飲品。

總括來講呢間Cafe真係好抵食!晚餐呢個價錢有埋餐湯餐包飲品甜品,仲要食物高質,環境舒服,服務同衛生良好👍🏻👍🏻真係強烈推介由馬鞍山地鐵站行過少少食呢間!

2020-09-11
2020-09-13 51 瀏覽
平日都好多人食呢間👍🏻係附近比較精緻嘅西餐廳👍🏻烤西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸蜜胡椒蘋果蓉 $188個名好吸引,有豬扒、薯蓉、蘋果條、四季豆、甘荀,好豐富呀!雖然有骨但食落去已經去骨👍🏻龍蝦汁海蝦蟹肉意大利粉 $82份量好多👍🏻海蝦好多👍🏻size中等男人食都一定夠飽👍🏻👍🏻升級set仲有餐包、餐湯、飲品同甜品👍🏻📍 WM Cafe & Bar 馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖
平日都好多人食呢間👍🏻係附近比較精緻嘅西餐廳👍🏻

烤西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸蜜胡椒蘋果蓉 $188

個名好吸引,有豬扒、薯蓉、蘋果條、四季豆、甘荀,好豐富呀!

雖然有骨但食落去已經去骨👍🏻

龍蝦汁海蝦蟹肉意大利粉 $82

份量好多👍🏻海蝦好多👍🏻size中等
男人食都一定夠飽👍🏻👍🏻

升級set仲有餐包、餐湯、飲品同甜品👍🏻

📍 WM Cafe & Bar
馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖
2020-09-09 95 瀏覽
前幾日喺馬鞍山行完山,就搵吓市中心有咩好食。上網見到馬鞍山有呢間西餐廳,啲評價好似唔錯,所以就嚟試吓啦。呢度環境幾闊落,位同位之間既距離都幾多,疫情期間喺度食都好安心,因為唔會覺得附近嘅人啲飛沫傳到過嚟,加上感覺上呢度環境都好乾淨衛生。餐牌上面有好多選擇,意粉同飯普遍價位都係100左右有找,相當親民!我哋叫咗一個軟殼蟹墨汁意大利粉仲有一個美國安格斯肉眼扒,兩個都係套餐,有餐湯、飲品仲有個甜品。餐湯方面,我叫咗個番茄湯,朋友就叫咗個龍蝦湯,我比較鍾意龍蝦湯!啲龍蝦嘅味道都幾濃,幾香,感覺好足料!肉眼扒到咗啦!都好大塊,雖然冇我想像中咁樣係厚身嗰種,不過呢隻食落肉質都唔錯,牛肉味幾香!而我嗰碗墨汁意大利飯,真係超級足料!份量好多!感覺上可以兩個人食都飽,墨汁嘅調味好好,好惹味,意大利飯嘅口感校得啱啱好~真係幾好味!最後甜品係朱古力醬香蕉pancake ,係crepes筕,我就最鍾意食朱古力味crepes,啱晒我口味!另外佢杯黑牛都好正,飲到尾仲有朱古力粒既口感,好足料!唔會變淡曬!呢度嘅店員服務態度好好,態度親切,值得一讚

呢度嘅店員服務態度好好,態度親切,值得一讚
2020-09-09 30 瀏覽
今日雖然疫情冇咁嚴峻, 但係都阻唔到我揾好嘢食嘅決心 ,一入到去餐廳,衛生都做得十分之好,張枱都好乾淨幾企理, 今日心情十分開心咁當然大擦一餐,我哋叫咗以下:蕃茄湯&龍蝦湯: 因為我哋叫咗兩個set所以就有兩款餐湯, 龍蝦湯整得都幾好飲, 因為佢呢個湯整得拮拮地, 同埋我都食到有一啲龍蝦肉喺入面 ,所以呢個要加分。 蕃茄湯最特別之處就係佢的放咗好多蕃茄肉喺入面,唔似係出面街啲罐頭湯咁樣 ,所以兩個湯我都幾滿意。Wm馬賽虎蝦海鮮湯配會意大利飯: 呢個意大利飯都幾豐富,因為佢有多種海鮮喺入面 ,有魚、大蝦、青口、蜆同帶子, 佢個湯有我最愛食嘅番茄係入面 所以食落去啲海鮮嘅鮮味同埋蕃茄嘅鮮味 都係我口中滲透曬出嚟。美國極階級安格斯大草原自然牛肉眼配燒牛肉汁: 呢塊牛扒一上到枱已經香噴噴 ,個肉眼扒其實非常之juicy, 雖然我叫咗七成熟但係啲牛肉嗰啲肉汁都流曬出嚟, 如果大家叫牛扒嘅話大家可以點下去少少少汁,因為夾埋個汁我覺得令到成塊扒啲鮮味出曬嚟, 亦都可以加少少鹽嚟食,食落特別有風味。 而我食埋佢個薯蓉都已經飽曬lu。我同朋友叫咗忌廉黑牛梳打 & 荔枝蜜桃梳打, 杯飲品調教得唔錯,下次都

我同朋友叫咗忌廉黑牛梳打 & 荔枝蜜桃梳打, 杯飲品調教得唔錯,下次都會再嚟,最後如果大家行開馬鞍山,可以試下呢間餐廳因為衛生、服務同食物質素真係唔錯可以come again。
2020-09-09 1158 瀏覽
最近都習慣咗外賣,今晚都外賣啲好嘢,返屋企同屋企人一齊食馬鞍山呢個美食荒漠嘅名稱,逐漸有改善,無意間俾我發現到呢間都幾高質嘅西餐廳,最主要係佢性價比幾高,入面嘅菜式,仲要係貴有貴食,平有平食添!而家外賣自取做緊優惠價!唔係講笑,呢袋外賣真係可以令你變大隻,因為真係好重,夠晒大份㗎!未打開盒,可能你覺得平平無奇打開盒子後,你會覺得不得了!就算只係外賣,佢嘅賣相同埋配套一啲都唔馬虎!今晚我哋3個人食,真係擺嘢食擺到成枱都係😆嚟緊真係每樣我所揀嘅菜式都介紹俾大家,大家真係睇真啲啦我先介紹今晚嘅主菜,第一個有最貴,亦係最吸引嘅 $189 烤西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸檬胡椒蘋果蓉!只係個名都夠霸氣,重點就係呢一件有骨嘅黑毛豬扒,一打開盒,都幾有驚喜,因為夠晒大塊,佔咗成個餐盒嘅一大半部份,而且佢嘅賣相都好吸引,外層煎得好靚,金黃色嘅佢,同旁邊嘅薯蓉及椰菜花等配菜,形成咗一個對比食起上嚟一啲都唔困難,因為佢嘅火候控制得好好,入面有肉汁流出之餘,口感比較林,一啲都d韌,確實做得幾好,亦都有佢賣得咁貴嘅原因!另一個主菜就有 $89 脆炸軟殼蟹香蒜魷魚圈墨汁扁意粉,同樣地炸得金黃色嘅軟殼蟹,同下
最近都習慣咗外賣,今晚都外賣啲好嘢,返屋企同屋企人一齊食

而家外賣自取做緊優惠價!

未打開盒,可能你覺得平平無奇

嚟緊真係每樣我所揀嘅菜式都介紹俾大家,大家真係睇真啲啦

另一個主菜就有 $89 脆炸軟殼蟹香蒜魷魚圈墨汁扁意粉,同樣地炸得金黃色嘅軟殼蟹,同下面嘅墨汁扁意粉形成一個強烈的對比

食起嚟,可能會覺得下面嘅扁意粉比較平淡,但係上面嘅軟殼蟹就真係炸得非常香脆可口,而且味道都好好,再加上軟殼蟹上面有少量蟹籽,令到成個口感一度提升

$89 烤石斑魚柳配芥末籽燒汁,呢道菜嘅性價比其實幾高,因為市面上通常索價都會過百,雖然佢快石斑魚柳並唔係超級大塊,但係都有一定嘅厚度,而且都係一樣,炸得非常香脆可口,入面嘅肉質非常鮮嫩,屋企人都表示呢一道菜確實做得唔錯

最後就有一個 $77 嘅安格斯牛肉芝士漢堡配薯條,呢個都可以講係唔想食粉面飯嘅另外一個好選擇,雖然拎到返屋企,佢唔係非常之熱,不過味道仍然係唔錯,入面都有幾多嘅配料,最主要係佢個安格斯牛肉係自家製的,所以食落都幾有口感,配合埋芝士,成個漢堡嘅口感都非常豐滿,會會帶俾有一種小小的新鮮感

除咗有 小cake作甜品,另外更值得一提嘅係,佢個龍蝦湯真係非常好飲,味道非常香濃,外賣裝,本身你以為佢係餐飲,但係其實佢係餐湯,一開蓋果陣就已經聞到勁香既龍蝦湯味,重要有龍蝦肉!真係估你唔到😆

呢間西餐真係值得一試。外賣都夠曬高質!
不過真係只可以無奈地講,呢一個疫情,除咗對經濟方面有影響,確實對環保方面就更加造成嚴重嘅影響😢大家最緊要身體健康,希望呢個地球快啲健康,一切回復正常!

2020-08-25 39 瀏覽
今日行經馬鞍山比野人,友人介紹依間餐廳。 估唔到無介紹錯店內環境清潔,牆壁放上綠悠悠的logo 讓人有種置身田園輕鬆感覺,而且價錢抵食又坐得舒服蒜蓉多士配龍蝦湯個湯鮮甜之外仲散發出濃郁龍蝦味,淋上奶油飲落更creamy亦增添美感另蒜蓉多士脆身之餘仲有蒜蓉牛油香西冷牛扒配意粉牛扒大塊更顯份量十足,而且煮得啱啱好,塊扒幾juicy,唔錯意粉配上黑椒汁撈埋食,好好味。
今日行經馬鞍山比野人,友人介紹依間餐廳。
估唔到無介紹錯
店內環境清潔,
牆壁放上綠悠悠的logo 讓人有種置身田園
輕鬆感覺,而且價錢抵食又坐得舒服

蒜蓉多士配龍蝦湯
個湯鮮甜之外仲散發出濃郁龍蝦味,
淋上奶油飲落更creamy亦增添美感

另蒜蓉多士脆身之餘仲有蒜蓉牛油香

西冷牛扒配意粉
牛扒大塊更顯份量十足,
而且煮得啱啱好,塊扒幾juicy,唔錯

意粉配上黑椒汁撈埋食,好好味。

2020-08-10 81 瀏覽
馬鞍山優閒下午茶之選,乾淨丶舒服丶唔太嘈丶唔迫丶唔趕丶唔貴丶唔洗等位,味道好,塊豬排真材實料。只係覺得全個包太厚,塞唔入口。比起以前嗰間要儲單,真係好好多,固唔到係集團。
2020-08-09
2020-07-31 185 瀏覽
係而家咁多西餐入面亦都有分高中低嘅價錢咁當然好多時都係一分錢一分貨, 但總有例外有啲餐廳就以一個平民啲嘅價錢但食到嘅質素就幾令人印象深刻,講緊嘅就係位於馬鞍山嘅呢一間WM Cafe入到去個裝修非常雅致,柔和嘅燈光令到個氣氛更加舒適享受,距離冇幾遠就會見到有個雪櫃而裏面就係包含幾款唔同種類嘅甜品例如蛋糕賣相都已經好出色所以預期都係一間幾有水準嘅西餐廳。首先要推介一下龍蝦湯,顏色夠曬深潤而且濃郁度非常高,當然唔少得就係一粒又一粒嘅龍蝦肉,絕對係作為一個西餐嘅好開始。至於餐包都係幾特別,唔係普通發包或者係牛油軟包而係有莓果成份嘅小麥包,好處就係唔需要用牛油添加味道本身已經有紅妹味再配合小麥味咁就已經可以當係飲完湯之後清新一下個口。主菜我就要左西蘭牛扒配意粉,牛扒嘅份量都幾大視覺上真係幾滿足,厚度亦都係偏向適中,就絕對唔係茶餐廳嘅級數。意粉就要配合黑椒汁或者燒汁嘅滋潤就會更加有層次感,我欣賞意粉唔會煮到過熟而變得軟林林,呢一點真係要稱讚一下至於飲品就都要試吓呢一度比較招牌嘅朱古力,上面當然要鋪咗一層嘅cream再加上七彩繽紛嘅朱古力針,濃到都係合格有餘,得益上面層cream嘅配合令到口感更加綿

至於飲品就都要試吓呢一度比較招牌嘅朱古力,上面當然要鋪咗一層嘅cream再加上七彩繽紛嘅朱古力針,濃到都係合格有餘,得益上面層cream嘅配合令到口感更加綿蜜。

甜品一定唔可以錯過呢度啲cake,特別係呢一個棉花糖檸檬撻,酸酸甜甜嘅組合真係非常了得,食完咁多濃郁嘅嘢之後當然要食個檸檬撻舒緩一下喉嚨同埋平和返味蕾。作為西餐嘅一個美好嘅完結
2020-06-19
10 分鐘 (堂食)
  • 龍蝦湯