🍗Honey mustard wassbi chicken wings -炸的酥脆的雞翅,裡面的肉汁也有很好的鎖住,再淋上蜂蜜芥末的醬汁,酸酸辣辣的很開胃~🦞Cheesy lobster pasta -一整只大龍蝦在意粉上,龍蝦肉很大很扎實,芝士忌廉味道很濃郁,醬汁偏稠一點,意大利扁面口感也偏硬一點。🍝May disappoint you mentaiko fettuc -超級好吃的意粉,香煎蟹柳棒外皮酥脆,拌勻溫泉蛋和木魚碎和明太子醬汁,整體口感很creamy和濃郁,面也不會太乾還保持著濕潤的口感!🧇Caramel crunch waffles -份量很大,一共有4片窩夫,每片窩夫都很大很厚,不過口感上不是屬於很厚重扎實的,是比較帶有空氣感的口感,旁邊有焦糖脆脆和海鹽雪糕可以放下窩夫上一起吃,中間還有奶蓋一樣咸咸的醬可以點著窩夫一起吃。🍌Banana cocoa milkshake -朱古力香蕉奶昔,上面還有一片焦糖香蕉很好吃!奶昔也不會太甜,朱古力和香蕉融合的很好~☕️Tofu tofu coffee - 豆腐味的拿鐵,糖漿是另外上的,可以自行調節糖度,能喝到淡淡的豆腐香氣和一點點豆

☕️Tofu tofu coffee - 豆腐味的拿鐵,糖漿是另外上的,可以自行調節糖度,能喝到淡淡的豆腐香氣和一點點豆腐碎,上面還有一顆豆腐味的雪糕,是一杯很有特色的咖啡。
2023-12-14 65 瀏覽
Wish You a Mamaday 餐廳位於繁忙的銅鑼灣區,地理位置非常方便,交通便利。餐廳的裝修風格簡約時尚,營造出舒適愜意的用餐環境。今晚和好朋友在此輕輕鬆鬆吃了一頓豐富的晚餐。⭐️小食:蠔梗係要炸 $88吉列炸蠔口感酥脆、鮮味十足的海鮮小食。⭐️小食:蜜糖芥末雞翼 $69單骨雞翼融合了甜味和微辣的風味,香脆惹味。⭐️主食:英國熟成28天西冷 $268頂級西冷會靜置於熟成櫃中,並於紫外線殺菌器下經28日乾式處理。牛肉天然酵素會自行分解令肉質更鮮嫩,再一次配合南瓜薯餅及新鮮的沙律菜,口感豐富。⭐️主食:好邪惡嘅咸蛋牛油果蟿肉比薩 $148一道為我們帶來了驚喜的獨特比薩,咸蛋黃醬味突出,味道及賣相也不錯😋😋😋。⭐️夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 $56沙冰帶來了冰涼清爽的口感和椰子的香甜,配合海鹽雪糕,使椰子香味慢慢在喉嚨散發出來👍🏻👍🏻👍🏻整體來說,價錢合理,地點方便,食物味道也不錯,適合與朋友共聚!🍽️

⭐️小食:蠔梗係要炸 $88

吉列炸蠔口感酥脆、鮮味十足的海鮮小食。

⭐️小食:蜜糖芥末雞翼 $69

單骨雞翼融合了甜味和微辣的風味,香脆惹味。

⭐️主食:英國熟成28天西冷 $268

⭐️主食:好邪惡嘅咸蛋牛油果蟿肉比薩 $148

⭐️夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 $56

2023-12-09 107 瀏覽
睇食評同相片感覺可以一試,就決定黎同朋友食生日飯餐廳風格走玩味路線,每個角落都精心佈置,而餐牌亦都非常有心思,花多眼亂之下,揀左HSBC優惠既二人套餐,三人行擔心唔夠飽,另外再叫左一份雞翼由於冇影底menu,菜式名都係憑我記憶🫡蟹子龍蝦湯睇落白雪雪,內裡非常足料,三個人share每人都仲飲到一大碗,湯裡面好多龍蝦肉,裡面仲有好多一粒粒既蟹子,飲完個湯,對呢餐飯既期望值都提高左少少天婦羅魷魚鬚配明太子呢個魷魚鬚真心好足料,事關呢一兜俾你醮黎食既明太子係滿滿既一大兜,食每一條都可以醮勁多,食完都醮唔晒,後來仲茶埋落龍蝦pizza度食天婦羅炸到金黃酥脆,粉漿岩岩好,呢個前菜小食真係一流芝士雞翼呢個雞翼睇相好似韓式炸雞,揀左芝士味,的確係韓式芝士炸雞既味道雞翼做成單骨但每件都仲有好多肉風乾火腿沙律呢個沙律剛剛好可以每人分到一大件火腿,蔬菜都算多,用黑醋醬,如果醬多d就更好安格斯牛扒主菜可以揀魚或者牛扒,我地選擇左牛扒要三成熟,呢個熟度岩岩好,牛扒有少少筋不過好juciy,而醬汁我估係磨菇汁黎,好濃好好味仲有兩件番薯餅伴碟龍蝦Pizza賣相非常吸睛,打晒卡之後即刻試下,每一件都食到龍蝦肉同帶子,
睇食評同相片感覺可以一試,就決定黎同朋友食生日飯

由於冇影底menu,菜式名都係憑我記憶🫡

蟹子龍蝦湯

天婦羅魷魚鬚配明太子
天婦羅炸到金黃酥脆,粉漿岩岩好,呢個前菜小食真係一流

芝士雞翼
雞翼做成單骨但每件都仲有好多肉

風乾火腿沙律

安格斯牛扒
仲有兩件番薯餅伴碟

龍蝦Pizza
賣相非常吸睛,打晒卡之後即刻試下,每一件都食到龍蝦肉同帶子,用上千島醬,薄批食落脆卜卜,唔會好heavy,喜歡龍蝦既一定要試下

豆腐豆腐豆腐咖啡
睇名就估佢係3種口感既豆腐,果然係豆腐花、豆腐雪糕,同豆奶製成既咖啡,味道都好夾,幾有創意

水蜜桃烏龍
壺裝既水蜜桃烏龍,好香既桃香飄逸,淡淡既桃味,甜度適中,好奇打開蓋睇睇,原來裡面有好多桃肉

紫薯芝士蛋糕
呢個紫薯芝士蛋糕,我個人係幾喜歡,上層係紫薯泥,中間係芝士慕絲,下面係紫薯芝士凍餅有紫薯餡,層次豐富而且味道唔會偏甜

抹茶芝士凍餅
呢個睇落係一個簡單既抹茶芝士凍餅,不過抹茶味非常香濃,有幾分綠茶既澀味,味道少少驚喜

第一次來印象非常好,所有野都好好食,見到其他客人食芝士火鍋同一個石燒既菜式都好吸引,下次一定要試下
2023-12-06
  • 美國安格斯牛扒配黑松露薯蓉
  • 豆腐豆腐豆腐咖啡
  • 唔甜的紫薯蛋糕
  • 天婦羅魷魚鬚
  • 龍蝦Pizza
  • 德國水蜜桃花茶
<Wish You A Mamaday> 聽幾個朋友都介紹過,今次終於抽到時間去食!餐廳位於銅鑼灣市中心,出地鐵站三分鐘就到,位置非常方便一踏入餐廳,就見到牆身佈滿住歐美既人像擺設同搞鬼金句,我同朋友都被新穎創意既裝飾吸引住!正當我地忙住影相打卡既時候,服務員就遞上Menu同推介菜式,估唔到連食物同飲品既名都大玩‘食字’,真係玩味十足!<波士頓龍蝦意大利飯> 一上菜就比佢大大隻龍蝦吸引,估唔到唔止睇得,仲食得!一大條厚厚既龍蝦肉輕易取出,食落啖啖肉,肉質爽口,味道鮮甜惹味。限定菜式<吉列你隻牛> 岩晒打卡!吉列牛扒,溫泉蛋飯同網燒分開上枱,由自己放肉上去燒,生熟程度由自己話事。我好鍾意呢種網燒既食法,唔似一般鐵板燒咁大煙咁油膩,相反,只需將肉既每一面輕輕一燒就食得。味道方面,吉列牛入口嫩滑,每咬一口都充滿香濃肉汁至於甜品紫薯窩夫,一黎到已經聞到好香新鮮烘起既窩夫味!整道甜品結合香滑雲呢拿雪糕,香濃紫薯泥同香脆窩夫,味道清新,甜甜地但完全不漏。整體價錢性價比高,有得打卡,食物味道又不錯,下次一定會再黎
餐廳位於銅鑼灣市中心,出地鐵站三分鐘就到,位置非常方便

整體價錢性價比高,有得打卡,食物味道又不錯,下次一定會再黎

2023-11-04
  • 吉列你隻牛
  • 都係香芋鮮奶好味D
  • 手工紫薯窩夫
2023-12-02 122 瀏覽
Wish You A Mamaday 應該好多人都食過,野食大份抵食再加埋餐廳環境裝潢超有特色,最近我發現佢哋有芝士火鍋 即刻又同朋友去試下!- 蠔梗喺要炸 $88:蠔肉鮮嫩多汁,外層炸得酥脆,沾上自家製的醬汁,正呀~ - Mama Day Unagi Omurice $128:鰻魚蛋包飯,再加$28升級到原條鰻魚,份量超大!鰻魚肥美厚肉加埋蛋包飯食一流~- 瑞士名物芝士火鍋 $298不得了!個芝士火鍋超足料!成大份牛扒、蝦再加埋西蘭花同麵包粒,份量好足!牛扒煎得香嫩,蝦肉彈牙,麵包粒再完美吸收晒芝士醬每一口都十萬個滿足。

- 蠔梗喺要炸 $88:
蠔肉鮮嫩多汁,外層炸得酥脆,沾上自家製的醬汁,正呀~

- 瑞士名物芝士火鍋 $298

• 芝士火鍋
💜 食過Mamaday都好幾次了~ 不過竟然係第一次食銅鑼灣分店🤣 銅鑼灣分店好光猛👍🏼 又幾好坐,I like 😎 Mamaday裝修同埋菜名都走玩味路線,次次睇Menu都覺得好搞笑🤣💜 三文魚牛油果他他🥑 $88超豐富嘅三文魚!! 上邊仲有飛魚籽👍🏼附送咗六片脆脆加埋一齊食,做前菜一流😉💜 普通到冇得再普通既炸魷魚圈 $69炸得香脆,入邊又唔會韌😋💜 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大廈扁麵 $145我想講兩個意大利扁麵都勁大份量!一個可以兩個人share嚟食快有夠!蟹肉份量都好多,同啲麵撈埋晒一齊,每啖都有好多蟹肉👍🏼👍🏼 正💜 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 $125冇失望喎🤣 再講一次呢個份量都係好大😂 勁多明太子醬😂 溫泉蛋亦都非常之流心☺️💜 手工紫薯蛋糕 $68勁多紫薯!下面係芝士蛋糕,但係加埋紫薯食一啲都唔膩~💜 豆腐豆腐豆腐咖啡 $56呢個已經飲過!就係好飲先再飲😚 淡淡豆腐味幾清新~ 好鍾意🥰💜 香蕉朱古力奶昔 $56呢杯就我朋友飲,我冇試🤣 不過上次喺尖沙咀分店試過😎 份量都非常之大!

💜 三文魚牛油果他他🥑 $88
超豐富嘅三文魚!! 上邊仲有飛魚籽👍🏼

附送咗六片脆脆加埋一齊食,做前菜一流😉
💜 普通到冇得再普通既炸魷魚圈 $69
炸得香脆,入邊又唔會韌😋

💜 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大廈扁麵 $145

💜 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 $125

💜 手工紫薯蛋糕 $68
勁多紫薯!下面係芝士蛋糕,但係加埋紫薯食一啲都唔膩~

💜 豆腐豆腐豆腐咖啡 $56

💜 香蕉朱古力奶昔 $56

2023-11-26 102 瀏覽
今晚專登book 呢間同朋友補祝一個似樣d既生日,朋友鍾意食西式,呢度最啱,裝修環境玩味別緻。是但求其乜都炸$103首先點個炸物拼盤,貪佢咩都有,有雞翼,吉列蝦,魚柳同埋薯條,即炸脆卜卜,金黃色好吸引。好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面$298個pasta係朋友選既,話哂係慶祝佢既日子,價錢係有d貴,不過最緊要好味。芝士味香濃,食落creamy好滑。個龍蝦冇令我地失望,龍蝦厚肉,超新鮮,質爽口又鮮甜,好新鮮性價比好合理。半熟吞拿魚西西里pizza $145用左半熟吞拿魚做pizza ,我都係第一次食,d吞拿魚連同芝士出嚟味道好特別,加上d柚子汁沙律菜,感覺好爽口,pizza 批底脆卜卜好好味。我今晚食得好滿足,朋友都好開心,like 社交平台,仲有雞翼送,下次可以同其他朋友再嚟。

是但求其乜都炸$103

好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面$298

半熟吞拿魚西西里pizza $145

2023-11-26 110 瀏覽
✨Wish you a mamaday(銅鑼灣)之前食過佢姊妹店覺得唔錯 今次又黎食lunch~Lunch set都幾抵 包湯/沙律 仲可以加錢配小食~~✨波士頓龍蝦意大利飯龍蝦上面鋪上滿滿芝士 肉質結實彈牙意大利飯用南瓜汁、菠菜煮 成件事好夾 飯粒都吸滿醬汁 食落飽肚又好味🤤✨焦糖窩芙(加購$46)半份都好多🤣有一球海鹽雪糕 窩夫都外脆內軟幾好食😋 焦糖脆餅都好好味 食到好飽都比我清曬💁🏻‍♀️✨原條鰻魚蛋包飯呢個飯仍然係幾出色 有醬油炒過嘅飯加原條肥美嘅鰻魚 炒蛋都好滑~✨炸雞翼簡左芥末蜜糖味 雞翼炸得香脆 呢隻醬真係好好味😍✨香蕉朱古力奶昔✨士多啤梨奶昔兩杯奶昔都幾濃厚唔會太甜😋個人偏好士多啤梨味✨職員都好有禮貌服務幾好🥰
✨Wish you a mamaday(銅鑼灣)
之前食過佢姊妹店覺得唔錯 今次又黎食lunch~
Lunch set都幾抵 包湯/沙律 仲可以加錢配小食~~

✨波士頓龍蝦意大利飯
龍蝦上面鋪上滿滿芝士 肉質結實彈牙

✨焦糖窩芙(加購$46)

✨原條鰻魚蛋包飯

炸雞
簡左芥末蜜糖味 雞翼炸得香脆 呢隻醬真係好好味😍

✨香蕉朱古力奶昔
✨士多啤梨奶昔
兩杯奶昔都幾濃厚唔會太甜😋個人偏好士多啤梨味✨

職員都好有禮貌服務幾好🥰
銅鑼灣高質西餐,這餐廳一定榜上有名!不只是環境舒適,裝修別具心思,到處都是幽默Gimmick打卡位,而是食物維持高質水平,儲下不少忠粉和回頭客。古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚) Spanish Grill Iberico $268「豪華豚」這個菜名絕對沒有誇張,豬鞍連骨很有份量,厚度足足有至少2cm,而且熟度完美,一切開就感覺到肉汁爆發,非常Juicy,蜜汁調味也很討人喜歡。配菜陣容也不馬虎,除了日式麻醬沙律份量大方,還有薯蓉雙色Cone和兩大片蝦片,配搭很有新意!唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 MamaDay Unagi Omurice $128看見鄰座Order,賣相非常吸睛,所以二話不說Follow!+$28升級原條鰻魚真的很值得,超大條鋪滿整個飯面。蛋包飯用上日本雞蛋,蛋香豐富又滑溜,原來以為飯底就是簡單的白飯或炒飯底,怎料是鰻魚汁炒飯,而且熱辣辣,每一顆飯都被鰻魚汁重重包圍,單吃已經非常美味,加上蛋汁和鰻魚的油香和甜香,是100%幸福的味道!今日咩心情 How Are You Today $70本來要吃Cheesecake,但是日Sold Out,店員推介大廚自家製的Daily S
今日咩心情
今日咩心情 How Are You Today $70
本來要吃Cheesecake,但是日Sold Out,店員推介大廚自家製的Daily Special – Chocolate Mousse Cake,果然很不錯!以Oreo做餅底已經很中口味,Mousse Cake本身朱古力味不算太濃,但加上餅底後甜度立刻剛剛好,吃完整個都不覺得膩!
你今日飲左益力多柚子沙冰未啊
你今日飲左益力多柚子沙冰未啊? Yuzu Yakult Frappe $58
沙冰本身綿滑度不錯,益力多和柚子同樣都是酸酸甜甜的代表,加在一起的味道就如想像中和諧。
今日咩心情
你今日飲左益力多柚子沙冰未啊
2023-11-22 161 瀏覽
今天朋友約了在一家很特別的店吃飯~有多特別🙉看下它的餐牌就知道了🤣餐廳裝潢很有特色,到處都是打卡位~🍕披薩:好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥芝士味很濃很香,原條蟹鉗好多🤤蟹肉超多🤤原來蟹和芝士很搭👍平時真的沒怎麽吃到過蟹的披薩。這蟹肉多到就是跟平時那種普通披薩所有配料加起來一樣多。餅底是爆脆的,稍微涼了以後還是很好吃!🍝意粉:有蟹go又有蟹肉的蟹蟹意大利扁面這個是今天的Top1😍超有誠意的,平時這種海鮮啊蟹的意面,通常就是只有上面一撮。但是這家真的滿滿都是蟹肉🦀每一口面都裹滿了蟹肉🦀味道超濃郁🤤蟹籽超多🤤一口下去在嘴里就是劈劈啪啪🍤炸物拼盤:求其是但乜都炸啲啦分量足👍有薯條、雞翼、炸蝦、炸魚~🥤芝麻Latte:我黑芝麻你個奶芝麻味超濃郁哦🤤🤤香香的🥤牛油果冰沙:牛油果沙冰口感系傑撻撻很濃稠哦,牛油味不是很濃郁🍠手工紫薯窩夫很有內涵的一個甜品!真材實料🤤窩夫很紮實。忌廉竟然是鹹的,很特別的口味,就是一口下去又甜又鹹

餐廳裝潢很有特色,到處都是打卡位~

🍕披薩:好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥
🍝意粉:有蟹go又有蟹肉的蟹蟹意大利扁面
🍤炸物拼盤:求其是但乜都炸啲啦
分量足👍有薯條、雞翼、炸蝦、炸魚~
🥤芝麻Latte:我黑芝麻你個奶
芝麻味超濃郁哦🤤🤤香香的
🥤牛油果冰沙:牛油果沙冰口感系傑撻撻
很濃稠哦,牛油味不是很濃郁
🍠手工紫薯窩夫
我黑芝麻你個奶
手工紫薯窩夫
我黑芝麻你個奶
手工紫薯窩夫
有蟹go又有蟹肉的蟹蟹意大利扁面
  • 好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥,
2023-11-21 128 瀏覽
原來京都商業中心有好多嘢食,今日去了十樓一間好搞鬼餐廳,無論裝潢,色調,擺設,餐牌……..,都好吸引。豆腐咖啡原來係豆腐雪糕,豆腐味道濃厚,跟咖啡好夾。味道有啲似affagato , 好飲!素食者沙律沙律菜蔬好新鮮翠綠,醒醒胃。菠菜菠菜全部都是菠菜忌廉燉飯味道恰到好處,忌廉芝士不會過多,完全沒有膩感。即叫即做熱辣辣。燉飯內除了菠菜外,還加入了崧子,菇,增添嚼口感。驟眼見伴碟嘅以為係帶子,哈哈…豆腐嚟㗎,好似呀!

豆腐咖啡

素食者沙律
沙律菜蔬好新鮮翠綠,醒醒胃。

菠菜菠菜全部都是菠菜忌廉燉飯
味道恰到好處,忌廉芝士不會過多,完全沒有膩感。
即叫即做熱辣辣。
燉飯內除了菠菜外,還加入了崧子,菇,增添嚼口感。
驟眼見伴碟嘅以為係帶子,哈哈…豆腐嚟㗎,好似呀!

2023-11-17
2023-11-20 121 瀏覽
餐廳的窗外景觀開陽,內部裝修、佈置及食物名稱均很花心思,營造出輕鬆氣氛。Brunch套餐有七款,價格由$98至$158,周打蜆湯:熱辣辣,蜆肉鮮甜,洋葱美味,湯味沒有過咸。跟餐沙律;日式芝麻醬美味,蔬菜鮮甜。燒汁豬軟骨蛋包飯:份量大,豬軟骨不硬,豬肉軟腍,雞蛋是炒滑蛋,每粒飯均沾有醬汁,惹味。波士頓龍蝦意大利飯:龍蝦肉彈牙,意大利飯有是以龍蝦湯去煮,再加入了少許蔬菜和洋葱粒,很美味,值得推介。蜂蜜紅茶:紅茶味道正常,蜂蜜份量不多。美式咖啡:氣味香,味道正常。散叫蒲燒三文魚腩日式沙律$126:份量大,三文魚腩肥美,蔬菜款式多,醬汁帶一點點酸味。散叫紫薯蛋糕$68:賣相美麗,共有四層,第一層紫薯蓉是沒有加糖的,原汁原味,很美味,第二層原味芝士蛋糕,少少甜,帶有奶香味,第三層紫薯芝士蛋糕,少少甜,帶點紫薯味,第四層餅底鬆化。
Brunch套餐有七款,價格由$98至$158,

周打蜆湯:熱辣辣,蜆肉鮮甜,洋葱美味,湯味沒有過咸。
跟餐沙律;日式芝麻醬美味,蔬菜鮮甜。
蜂蜜紅茶:紅茶味道正常,蜂蜜份量不多。
美式咖啡:氣味香,味道正常。
2023-11-11
用餐優惠
試食活動
2023-11-18 137 瀏覽
起初係因為佢好攪鬼嘅設計而黎呢間餐廳(連啲餸菜名都估你唔到),對食物真係冇咩期望,點知……幾好味👏👏👏👹少少獨特起泡dry啡喜歡喝咖啡的老公竟然話呢杯係超水準!我試一下,真係喎,冇諗過有氣嘅咖啡原來係咁好味。咁都俾佢諗到!👍🏻👍🏻👍🏻🤡我黑芝麻你個奶好龍好龍嘅黑芝麻味,奶味不太濃岩曬我。蠔梗係要炸好鬆脆啊,蠔🦪好似比較細隻,但係炸功一流👍🏻👍🏻👍🏻好好味👍🏻🎃三文魚牛油果🥑莎莎呢款冇乜廚藝可言,但係勝在三文魚夠大粒㗎,配上類似粟米片好正😊🤖直豎拇指牛小扒pizza我食到呢一碟,真係認為要再約朋友嚟呢間餐廳,啲牛扒好薄好似A5和牛咁,餅底竟然加上咗薯蓉,食起來又飽肚有特別又真係好好味咁!how are you today咁多驚喜,我梗係要叫呢一日嘅特別甜點啦,係芋泥芝士餅,好味!總結:下周就再來!😍😍😍

👹少少獨特起泡dry啡

🤡我黑芝麻你個奶
好龍好龍嘅黑芝麻味,奶味不太濃岩曬我。

蠔梗係要炸

🎃三文魚牛油果🥑莎莎

🤖直豎拇指牛小扒pizza

how are you today

總結:下周就再來!😍😍😍

相信唔少人聽過Mamaday呢間走騎呢路線嘅cafe,佢哋啲食物不嬲都幾有水準,個名仲好得意,最近發現佢哋喺銅鑼灣開多咗間分店,又心思思去食。首先叫咗杯豆腐豆腐豆腐咖啡,我諗佢個名應該係因為佢真係用咗好多唔同嘅豆腐製成,最頂層有豆腐雪糕,最低層都有啲豆腐,成杯咖啡清清地唔會太甜,如果你想加甜味,餐廳亦提供糖漿,可以加落去。朋友就叫咗杯Tiramisu,飲落去真係好似tiramisu嘅味道,有曬佢啲層次,仲帶啲酒香,好有特色。明太子薯條,薯條係粗身嘅,新穎咁配搭明太子嘅鹹味,更加香口,驚我哋食曬啲明太子,餐廳亦會提供額外嘅明太子。另外一個特色嘅菜式係黑過墨汁三文魚比薩,呢個pizza係呢間分店獨有嘅。佢用咗薄pizza底,食落好脆,味道有少少偏鹹,但係加埋蕃茄中和下,容易入口。最後不得不提瑞士名物芝士火鍋,呢個火鍋有牛扒、蝦、薯仔、西蘭花同蒜蓉麵包粒,非常豐富。餐廳仲貼心咁將蝦剝殼同去腸,可以直接擺落火鍋。

Tiramisu

明太子薯條
黑過墨汁三文魚比薩
瑞士名物芝士火鍋
2023-11-17 106 瀏覽
今次嚟到銅鑼灣嘅Wish you a mamaday,餐廳裝修以音樂做主題,所以一入店就見到張學友嘅石膏頭像,亦都見到Michael Jackson嘅舞姿牆飾。今次點咗兩個餐前小食、沙律、餐湯及Pizza,包括:海洋生物沙律期望越大,失望越大⋯雞翼(微辣原味)三文魚他他好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥龍蝦濃湯龍蝦濃湯內嘅龍蝦肉都多,而且湯嘅質地都好濃,不過又唔會過咸,幾好。海洋生物沙律除咗蟹籽蟹柳之外,仲有大蝦、帶子,選用咗日式芝麻醬,沙律菜份量都算多。期望越大,失望越大⋯雞翼(微辣原味) 好香脆,少少辣,好味。好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥係我鍾意嘅薄批,而且材係原隻蟹鉗,夠哂特別,,而且咸蛋味道甘香,越食越停唔到口!三文魚他他份量比想像中大,三文魚配上牛油果、青瓜等豐富材料,令到口感好多層次,好滿足!

今次點咗兩個餐前小食、沙律、餐湯及Pizza,包括:
海洋生物沙律
期望越大,失望越大⋯雞翼(微辣原味)
三文魚他他
龍蝦濃湯