MAMADAY以玩味十足的風格打響名堂,口耳相傳下早已成為香港最廣為人知的「打卡」餐廳之一,可惜尖沙咀店將會於今年七月結業,而銅鑼灣WISH YOU A MAMADAY最近亦重新定位,改造成由晚上六點營業至凌晨兩點的酒吧餐廳。其中最大賣點是全新引入東南亞地區大熱的「VSING」,食客可以上台唱歌表演之餘觀眾亦可以於手機應用程式打賞支持,氣氛更加熱鬧。白蘭地、龍舌蘭酒、伏特加、生啤、紅酒、白酒、香檳、氣泡酒等包羅萬有,亦增設串燒、生蠔及海鮮拼盤。泰式柚子海鮮撈 ($128) 虎蝦及八爪魚淋上泰式海鮮醬酸酸辣辣,再配以柚子及青檸清爽開胃。海龍皇薄餅 ($268) 批底輕薄近似墨西哥薄餅,除了原個龍蝦頭先聲奪人之外薄餅上亦舖滿龍蝦肉、青口、帶子、大量芝士及千島醬,真材實料。半熟三文魚意大利飯 ($168) 意大利飯加入牛油及忌廉烹煮至綿密稠厚,甚至更如糯米般帶軟糯煙韌感,菇菌香氣馥郁醇厚,三文魚炙燒後呈半熟狀態,逼出油脂令油香更加豐腴。法式香橙帝王蟹肉意粉 ($198)將法國經典甜品橙酒煮班戟的概念融入意粉可謂前所未見,店員會先淋上橙酒再點火,視覺效果一流,配以帝王蟹肉及橙肉酸酸甜甜同時略帶

泰式柚子海鮮撈 ($128)
泰式柚子海鮮撈

海龍皇薄餅 ($268)
海龍皇薄餅

半熟三文魚意大利飯 ($168)
半熟三文魚意大利飯

法式香橙帝王蟹肉意粉 ($198)
法式香橙帝王蟹肉意粉
將法國經典甜品橙酒煮班戟的概念融入意粉可謂前所未見,店員會先淋上橙酒再點火,視覺效果一流,配以帝王蟹肉及橙肉酸酸甜甜同時略帶橙酒苦澀餘韻。

豆腐豆腐豆腐咖啡 ($56)
豆腐豆腐豆腐咖啡
咖啡以豆奶調製再加上豆腐花粒及豆腐雪糕,名副其實三重豆腐元素,豆腐雪糕綿密細滑且豆香濃郁,中和咖啡微苦相得益彰。
半熟三文魚意大利飯
豆腐豆腐豆腐咖啡
登台有煙花🎆,唱得好還有打賞!之後還可以cash in!10分適合有表演慾的你!MAIN美國 Prime 牛小排蒜香欖油意粉🍝不愧是Prime級的牛小排,入口即化又無筋,帶點牛肉香,橄欖油意粉彈牙又重蒜香,炸蒜提供了一些口感,正!半熟三文魚🍣意大利飯🍚意大利飯緊緻帶點鹹香,還有幾片半熟三文魚🍣充滿日本風情的意大利菜SNACK三文魚牛油果莎莎飽足感十足,三文魚跟牛油果的化學作用,把鮮味提升至另一層次Vodka 熊仔🐻糖(1份) 酒香濃,10分醉人的可愛熊仔糖牛肋骨串(2串)肉香濃郁質素甚高燒大腸串(2串)那麼爽脆的豬大腸還是第一次吃到,而且不會油膩白鱔串(2串)彈牙的白鱔竟然可以在Cafe吃到,令人感覺幸福DRINK水果茶SANGRIA水果茶和SANGRIA還是一如既往的解膩清新跟以前相比,少了一些玩味,多了一些玩意,邊看煙花🎆邊唱歌🎤,就像登台時有人在打氣實在很有趣!Wish You A Mamaday (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都商業中心10樓

MAIN
美國 Prime 牛小排蒜香欖油意粉🍝

半熟三文魚🍣意大利飯🍚
意大利飯緊緻帶點鹹香,還有幾片半熟三文魚🍣
充滿日本風情的意大利菜

SNACK
三文魚牛油果莎莎
飽足感十足,三文魚跟牛油果的化學作用,把鮮味提升至另一層次

Vodka 熊仔🐻糖(1份)
酒香濃,10分醉人的可愛熊仔糖

牛肋骨串(2串)
肉香濃郁質素甚高

燒大腸串(2串)
那麼爽脆的豬大腸還是第一次吃到,而且不會油膩

白鱔串(2串)
彈牙的白鱔竟然可以在Cafe吃到,令人感覺幸福

DRINK
水果茶
SANGRIA
水果茶和SANGRIA還是一如既往的解膩清新

Wish You A Mamaday (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都商業中心10樓
2024-06-27 187 瀏覽
不得不說這間令人放鬆的酒吧餐廳,名字有含義,食物高質,還有唱歌放題🎤給客人😄 先進的技術,Vsing系統可以實時點歌,評分和送收禮物🎁!太方便了,也讓人過一過歌手舞台癮。😂 💜 尤其是這個華麗的舞台,還有煙花效果!🎆「藍莓芝士薄餅」🍕$138非常特別,創作者很有勇氣。口感很冧,除了藍莓🫐,還灑上開心果, 滿滿的水果香,食慾培增💓「生蠔」🦪 Pacific Rock -USA($36): 海水味較淡,清甜肥美 🌊 Krystale- France($46) : 海水味重,爽脆口感 「黑毛豬火腿沙律」🥗 $128火腿夠鹹香,日子很滿,最出色是柚子!「蜜糖芥末單骨雞翼」🐥 $78黃芥末,辣味程度剛好,肉質鮮嫩,完全吸收了醬汁的味道😍 而且單骨易食,齒頰留香😋「豆腐豆腐豆腐咖啡」☕️ $56很特別,豆腐味清香,雪糕冰滑🍦,咖啡味又不會被掩蓋,配合剛好🤍特色飲品出色,酒精飲品更是種類繁多!基本上說得出的都有,未見過的也有👍🏻 下班來放鬆,真是一流。

💜 尤其是這個華麗的舞台,還有煙花效果!🎆

「藍莓芝士薄餅」🍕$138

「生蠔」🦪

「黑毛豬火腿沙律」🥗 $128
火腿夠鹹香,日子很滿,最出色是柚子!

「蜜糖芥末單骨雞翼」🐥 $78

• 失望愈大…雞翼
  • 蜜糖芥末單骨雞翼
  • 藍莓芝士薄餅
2024-06-25 163 瀏覽
本身mamaday呢個餐廳就係走一個好鬼馬好玩嘅風格,周圍裝飾都係好盞鬼,menu嘅嘢食名又好多諗頭咁。今次佢地竟然再度突破,引入東南亞好受歡迎嘅vsing 平台,大家除咗食嘢,仲可以上台高歌,台下觀眾又可以透過app去同台上互動,氣氛超級好!重點係新註冊嘅token夠一人點3首歌,之前去過一d餐廳,想唱首歌都要畀50-100蚊人仔先得,相比之下呢度真係抵到爛,我都未食完已經約緊我另一班好鍾意唱歌嘅朋友仔下次黎嘢食方面都冇令人失望,生蠔大大隻超級飽滿多肉,蠔味又夠,好似我之前去d主打生蠔嘅餐廳咁。呢度意粉都係超級出色,忌廉味好夠,奶香奶香咁,搭埋蟹肉蟹膏,回味無窮啊!重點一定要叫呢度嘅pizza,全部人食到哇哇聲,芝士味好好好夠,冰底又脆,成件事就係非常香口,令人非常難忘!鰻魚蛋包飯都唔錯嘅,鰻魚肉好厚身彈牙。餐廳引入唱歌舞台真係好聰明,我地係為咗聽歌,另外點咗d小食炸物。鍾意芝士嘅我地點咗炸芝士,呢度嘅炸芝士係微辣嘅口味,好過癮。炸薯條熱辣辣脆卜卜,沾黑松露醬料就必須啦!當日我地仲試咗一款vodka嘅熊仔糖,咬落去係好濃酒味,好鬼過癮,對鍾意唱歌聽歌嘅我地黎講真係perfect ma

鰻魚蛋包飯都唔錯嘅,鰻魚肉好厚身彈牙。

餐廳引入唱歌舞台真係好聰明,我地係為咗聽歌,另外點咗d小食炸物。鍾意芝士嘅我地點咗炸芝士,呢度嘅炸芝士係微辣嘅口味,好過癮。炸薯條熱辣辣脆卜卜,沾黑松露醬料就必須啦!當日我地仲試咗一款vodka嘅熊仔糖,咬落去係好濃酒味,好鬼過癮,對鍾意唱歌聽歌嘅我地黎講真係perfect match,咁嘅氣氛食住小食真係零捨chill。

總結就係非常推薦呢間餐廳,氣氛環境、食物、趣味程度都係打爆,無論係想食好嘢定係一班人想聚會,呢度都係一個非常明智嘅選擇。
2024-06-24 115 瀏覽
2024年目前為止最有驚喜嘅餐廳,去過都忍唔住share畀身邊嘅朋友。Mamaday呢間餐廳我諗對好多人都唔算陌生,餐廳由個名開始已經話畀大家聼佢地走玩味嘅主題,周圍佈置同埋菜式名都好盞鬼。而今次更有趣嘅係佢地引入咗vsing唱歌系統,出面有一整個舞臺可以畀大家手機點歌曲之後出去唱K,呢個系統聽聞係東南亞、新加坡好出名,臺下聽衆又可以用個系統畀打賞同feedback表演者。大家輪住上去唱歌錄影,真係玩到唔捨得走,氣氛超級好!印象中到咗差唔多10點,全場燈光會tune暗,每人枱上會多盞燈,感覺就係話畀大家知要進入bar模式咁,氣氛一流。當然一間餐廳最關鍵都係食物質素,而呢度嘅食物都絕不馬虎,非常正。我地當晚叫咗半打生蠔,蠔肉係超級非美飽滿,口感又creamy,蠔味又足,質素係完全可以媲美蠔吧。另外呢度嘅意粉真係唔會令人失望,今次嘅蟹肉蟹膏意粉個人大大力推薦,香味好出,撇除所有因素,只係專程過黎order呢道意粉都唔會過分。另外大推薦呢度嘅pizza,中意鹹香芝士嘅一定要食,餅底脆薄,芝士鹹香味好出,一啖食落去芝士漏曬出黎,邪惡到不能抗拒。總結:真係如我標題所說,2024年目前為止最有驚喜

總結:真係如我標題所說,2024年目前為止最有驚喜嘅餐廳,勁好玩,勁好食,氣氛又好,超級適合聚會,每個人黎到都可以找到屬於佢嘅樂趣。
2024-06-23 103 瀏覽
而家香港咁靜,有時真係想約一班朋友最下真係有啲難,而我喺銅鑼灣就俾我搵到呢一間「wish you are mama day 」非常有本土特色嘅餐廳,我最鍾意嘅就係佢可以喺台上唱歌挑戰自己嘅膽量,而且佢嘅裝修設計都非常特別有好多打卡位!成班朋友一齊嚟聚下就啱晒啦!一定會有一個難忘嘅晚上!尤達的體液兢誌天卒高掛我的萝泰式柚子海鮮撈黑毛豬火腿沙律蟹蟹肉扁麵薄荷青檸梳打驧燒三文魚頭蜜糖芥末雞翼藍莓忌廉芝士薄餅#香港好去處 #香港美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食

尤達的體液
蜜糖芥末雞翼
藍莓忌廉芝士薄餅

#香港好去處 #香港美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食
2024-06-13 162 瀏覽
依家朝流興食飯唱K,收到風知道銅鑼灣 有得上台唱歌,免費唱3首歌😙 仲有得儲分送禮添!當晚有好多食客都有唱啊!唱到中途會噴煙花㗎🎆超有氣氛🤩🤩 🦪Pacific rock $36@1生蠔入口清甜肉質肥美,海水味較淡,一啲都唔腥好新鮮😍😍🥗黑毛豬火腿沙律 $128黑毛豬火腿卷住沙律菜同青瓜條,清新感滿滿🍝黑松露大啡菇意粉 $148黑松露味道濃郁,大啡菇中間滿滿芝士🧀️意粉裡面仲有大量菇菌,惹味得嚟又夠飽肚🍲鰻魚蛋包飯(半條) $128半條鰻魚都好大份!鰻魚厚肉超香,蛋包夠滑溜,裡面仲有鰻魚醬汁撈飯😛😛🍗蜜糖芥末雞翼 $78單骨炸雞翼配搭蜜糖芥末醬,外脆內軟嘅雞翼送酒一流😙🍨VVVODKA北極熊 $68呢個喺甜品,VVVODKA雪芭加北極熊仔糖 🧸 ☕️73.596朱古力(熱) $48🍺Blue girl lite $58

唱到中途會噴煙花㗎🎆超有氣氛🤩🤩

🦪Pacific rock $36@1
生蠔入口清甜肉質肥美,海水味較淡,一啲都唔腥好新鮮😍😍

🥗黑毛豬火腿沙律 $128
黑毛豬火腿卷住沙律菜同青瓜條,清新感滿滿

🍝黑松露大啡菇意粉 $148

🍲鰻魚蛋包飯(半條) $128

🍗蜜糖芥末雞翼 $78
單骨炸雞翼配搭蜜糖芥末醬,外脆內軟嘅雞翼送酒一流😙

🍨VVVODKA北極熊 $68
呢個喺甜品,VVVODKA雪芭加北極熊仔糖 🧸

☕️73.596朱古力(熱) $48

🍺Blue girl lite $58
2024-06-13 118 瀏覽
最近去咗銅鑼灣搵食,終於俾我發現咗一間隱世好店——Wish You a Mamaday!呢間餐廳主打多國菜,裝潢又舒服,絕對係一個放鬆心情嘅好地方。Now, let’s dive into the food!**泰式柚子海鲜撈**這道泰式柚子海鲜撈真係勁清爽,酸酸甜甜嘅柚子同埋鮮嫩嘅海鮮完美結合,令人食到停唔到口!每一口都係滿滿嘅夏日感覺,真係心曠神怡。**黑毛豬火腿沙律**黑毛豬火腿沙律係另一個亮點,火腿鹹香濃郁,同新鮮蔬菜一齊食,口感豐富又健康。個火腿切得好薄,入口即溶,完全冇得輸!**蟹蟹肉扁麵**蟹蟹肉扁麵,呢個名真係好有趣!麵條夠彈牙,蟹肉又鮮甜,整體味道非常和諧。呢個菜式真係會俾人一種「多謝大海」嘅感覺啊。**鹽燒三文魚頭**鹽燒三文魚頭係我哋嘅另一個心水推介,三文魚頭燒得外脆內嫩,鹽味適中,魚油香氣十足,每啖都係滿滿嘅幸福。**蜜糖芥末雞翼**蜜糖芥末雞翼甜中帶辣,雞翼外皮脆脆地,肉質嫩滑。蜜糖嘅甜同芥末嘅辣完美結合,食完一隻又一隻,根本停唔到手!**藍莓忌廉芝士薄餅**最後當然唔少得甜品!呢個藍莓忌廉芝士薄餅真係超級好味,薄餅底脆脆地,配上滑溜溜嘅芝士同藍莓,酸甜平衡得

**泰式柚子海鲜撈**

**黑毛豬火腿沙律**

**蟹蟹肉扁麵**

**鹽燒三文魚頭**

**蜜糖芥末雞翼**

**藍莓忌廉芝士薄餅**
最後當然唔少得甜品!呢個藍莓忌廉芝士薄餅真係超級好味,薄餅底脆脆地,配上滑溜溜嘅芝士同藍莓,酸甜平衡得啱啱好,完美收尾!

總結來講,Wish You a Mamaday真係一間值得一試嘅餐廳,無論係食物質素定環境氣氛都冇得彈!如果你都係美食愛好者,記得去試下啦,唔會令你失望嘅!
2024-06-12 120 瀏覽
Wish You a Mamaday是酒吧餐廳,氣氛熱鬧,客人可以上台唱K ,Vsing 是唱歌表演系統,讓觀眾作出即時打賞,還有閃爍的煙火效果,適合一班人慶祝生日的好去處。牛小排蒜香橄欖油扁意粉 198牛小排鮮美軟腍,搭配蒜香和橄欖油的芳香,扁意粉煙韌,散發出惹味蒜香。軟殼蟹pizza 148軟殼蟹炸至香脆可口,與脆卜卜的pizza餅皮相得益,加上多汁的菠蘿,給人清爽而不油膩的享受。鰻魚蛋包飯 128鰻魚的肥美濃郁,與蓬鬆柔軟的厚蛋相融合,入口滑順豐盈。熱帶水果茶 56呷一口清新甘甜,充滿熱帶水果風情,融入甘醇茶香,清爽解渴 。擺烏龍的荔枝茶 48茶香配上荔枝的清甜芳香,滋養味蕾,給人恬淡悠然的口感。蜜糖芥末單骨雞翼 78雞翼香脆可口,蜜糖芥末點綴下,帶誘人的辣香,肉汁鮮嫩。紅豆芝士蛋糕 68綿密的芝士,碰上清新的紅豆蓉,入口絲滑,甜而不膩的口感。

牛小排蒜香橄欖油扁意粉 198

軟殼蟹pizza 148

鰻魚蛋包飯 128
鰻魚的肥美濃郁,與蓬鬆柔軟的厚蛋相融合,入口滑順豐盈。

熱帶水果茶 56

擺烏龍的荔枝茶 48
茶香配上荔枝的清甜芳香,滋養味蕾,給人恬淡悠然的口感。

蜜糖芥末單骨雞翼 78
雞翼香脆可口,蜜糖芥末點綴下,帶誘人的辣香,肉汁鮮嫩。
紅豆芝士蛋糕 68
綿密的芝士,碰上清新的紅豆蓉,入口絲滑,甜而不膩的口感。
餐廳裝修十分玩味有趣,早上是咖啡廳晚上會變成食肆加酒吧還有最新的Vsing唱歌系統吃完飯還可以一展歌喉!營業時間到凌晨兩點😍🥗泰式柚子海鮮撈 $128有生蝦、八爪魚片和西柚肉很清新,配上他家的特製海鮮醬汁很開胃🥩英國熟成28天西冷8 oz $298因為工序繁複,所以會做熟性牛肉的餐廳不多,值得一讚👍🏻牛肉味適中,口感軟糯😍🍕海龍皇薄餅 $268一上桌震撼到我!非常大的龍蝦頭在中央😂龍蝦頭的蝦膏也不能錯過😂龍蝦肉很多,配上芝士和脆薄餅底非常好吃🍹尤達的體液 $98火龍果沙冰的雞尾酒,用了冧酒作基底,完全不像在喝酒,有種香甜清新的口感
餐廳裝修十分玩味有趣,早上是咖啡廳
晚上會變成食肆加酒吧
還有最新的Vsing唱歌系統
吃完飯還可以一展歌喉!
營業時間到凌晨兩點😍

🥗泰式柚子海鮮撈 $128

🥩英國熟成28天西冷8 oz $298

🍕海龍皇薄餅 $268

🍹尤達的體液 $98
2024-05-26
2024-06-08 81 瀏覽
今日同朋友心血來潮想唱K突然之間又想唱K又想食嘢、跟住啲朋友介紹去咗呢間mamaday、除咗超開心有得唱K之外,成個環境都超靚,超鍾意!VSing呢個唱K系統,相信大家都唔陌生!已經係半年VSing會員嘅,認住我個名;你個嘢壞咗🤣🤣!我今日決定再用返呢個唱K系統唱吓歌!唱唱下估唔到仲有煙花出嚟真係好靚呀效果好明顯好靚!好有氣氛!呢間嘅嘢食我覺得都真係好加分!我哋開頭嗌咗四款唔同嘅生蠔🦪、各有特色鮮嫩飽滿!最鍾意係佢嘅海鮮醬味道整得好正好夾!仲有就係最開心嘅泰式生蝦、真係非常滿足!當然佢嘅藍莓芝士pizza亦都係我覺得最好食嘅!除咗藍莓之外,仲有雜莓芝士食落去入口即溶餅底脆脆地好開胃!當然我最鍾意嘅一定係呢個菜、蟹腳意大利粉,除咗好開胃之外,配合埋蟹籽再加意大利粉特製醬汁配合到非常高!好好食,份量都大份!之後都想講一講佢個三文魚頭都係非常好食!脂肪啱啱好唔會覺得好油膩感覺食落去啱啱好!呢度嘅Cocktail亦都好獨特,我就叫咗杯好似富士山形狀同埋顏色咁樣樣嘅Cocktail飲落去甜香、酒精濃度啱啱好!wich you a mama day銅鑼灣京都大廈10樓全層

wich you a mama day
銅鑼灣京都大廈10樓全層
2024-06-05 43 瀏覽
今次同朋友黎到Wish You A Mamaday - 銅鑼灣店,最近餐廳Crossover Vsing,佢係一個唱歌表演可以俾觀眾做即時回應同打賞既系統,東南亞及新加坡已經好出名,依家好多餐廳都有依個系統,鍾意唱歌嘅朋友們可以download個apps 即時點歌上台獻唱,有人打賞舞台有煙花配合埋燈光效果生色不少,全晚邊食邊聽歌超好氣氛,而且食物高質高絕不馬虎,所以吸引倒不少回頭客❤️食物方面🍴三文魚牛油果莎莎❤️滿滿三文魚粒與牛油果食落口感清爽好開胃,加上粟米片酥脆一齊食好配搭蜜糖芥未單骨雞翼& 炸魷魚鬚❤️單骨雞翼同魷魚鬚都炸得好香脆,蜜糖芥末味直豎拇指牛小扒比蕯❤️Pizza有驚喜,牛小扒食落軟滑肉汁juicy,薄比薩好脆口,仲有薯蓉同芝士鋪口感更為豐富唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯❤️招牌菜式賣相非常吸睛,差唔多每台都會order,我哋加左$28升級原條鰻魚,熱辣辣上碟超大條,蛋包飯蛋香口感滑溜,飯底以鰻魚汁炒飯,每啖都有濃濃鰻魚汁非常美味飲品方面🍸AVOCADO FRAPPE❤️牛油果沙冰口感杰撻撻好Creamy,飲得出絕無馬虎好有牛油果鮮味ABZORA❤️藍藍天空高掛我的夢,好似一杯富士山

食物方面🍴
三文魚牛油果莎莎❤️

蜜糖芥未單骨雞翼& 炸魷魚鬚❤️
單骨雞翼同魷魚鬚都炸得好香脆,蜜糖芥末味

直豎拇指牛小扒比蕯❤️

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯❤️

飲品方面🍸
AVOCADO FRAPPE❤️

ABZORA❤️
藍藍天空高掛我的夢,好似一杯富士山嘅一杯Cocktail 賣相吸引 ,主要成份有WHITE RUM,DIN,BLUE CARUCAO,HOSE,SONA,飲落唔會太高濃度好啱女士選擇
📍 Wish You A Mamaday - 銅鑼灣 係香港竟然可以揾到一間~可以俾觀眾做即時回應, 打賞的系統更可以上台即場唱歌既舞台Vsing 就係一個有唱歌表演🎤既餐廳係東南亞, 新加坡原來係好出名大家仲可以Dw個apps 就可以點歌唱🎵真係好方便!依家好多餐廳都有依個系統。當你唱到一半嗰陣時仲有舞台效果真係好似置身於自己一個陶醉中一樣只要你有勇氣就可以上台任唱仼點~而且現場嘅燈光同埋環境氣氛都十分有氣氛~真係令我好陶醉🤩✨美國prime牛小排pizza所有薄切的牛肉,鋪滿係簿餅上🍕影相一流📸而且Pizza餅底以脆皮為主,唔會食到膩~✨ 鰻魚蛋包飯(原條)原條鰻魚上碟,鰻魚較厚身,好嫩滑亦且好入味,上邊加咗大量紫菜令味道更突出特別要讚個炒蛋做得嫩滑🍳✨ 蟹蟹肉扁麵蟹肉意粉非常足料,一擺低已經見到蟹肉好似山泥傾瀉咁堆係意粉小山上面,捲起扁意粉,極為掛汁,蟹肉忌廉汁黏附係每條意粉上,扁意粉煮得剛好有咬口,即咬落會感受到意粉嘅厚度。蟹肉撈蟹膏真係極級香濃啊痴線!仲食到一梳梳蟹肉,真心好正😊✨ 蜜糖芥末雞翼雞翼飽滿得體,外皮焦脆,雞肉嫩滑帶淡淡芥末香,整體油膩感不重🐔✨宇治抹茶澀澀哋用咗

📍 Wish You A Mamaday - 銅鑼灣

係香港竟然可以揾到一間~
可以俾觀眾做即時回應, 打賞的系統
更可以上台即場唱歌既舞台
Vsing 就係一個有唱歌表演🎤既餐廳
係東南亞, 新加坡原來係好出名
大家仲可以Dw個apps 就可以點歌唱🎵
真係好方便!
依家好多餐廳都有依個系統。

當你唱到一半嗰陣時仲有舞台效果
真係好似置身於自己一個陶醉中一樣
只要你有勇氣就可以上台任唱仼點~
而且現場嘅燈光同埋環境氣氛都十分有氣氛~
真係令我好陶醉🤩

✨美國prime牛小排pizza
所有薄切的牛肉,鋪滿係簿餅上🍕
影相一流📸
而且Pizza餅底以脆皮為主,唔會食到膩~

✨ 鰻魚蛋包飯(原條)
特別要讚個炒蛋做得嫩滑🍳

✨ 蟹蟹肉扁麵
蟹肉撈蟹膏真係極級香濃啊痴線!
仲食到一梳梳蟹肉,真心好正😊

✨ 蜜糖芥末雞翼

✨宇治抹茶澀澀哋
用咗伊藤久右衛門嘅宇治抹茶
配上香滑綿密嘅鮮奶泡,茶味香濃
會有少少回甘!
層次豐富,同甘甜嘅茶味都幾平衡~

✨日落黃昏
回甘嘅感覺,令人好開胃🤤

食物質素高,又有氣氛嘅打卡餐廳🤪👍估唔到入面仲有得唱歌呀🤣🤣可以俾各位朋友仔大展歌喉😊☺️👍我朋友都上咗去唱兩首~炸魷魚鬚魷魚外皮非常脆☺️魷魚非常大嚿🤪好耐未食過啖啖肉嘅魷魚鬚😭口感好好😗非常嫩滑😍~生蠔X6好正😍可以任你揀唔同款嘅生蠔🤪本人特別推介American pearl 👍新鮮爽口 肉質肥美☺️好新鮮好鮮甜🤪👍😊~ 半熟三文魚意大利飯完全估唔到會咁足料☺️成塊新鮮嘅三文魚撻咗喺個飯上面😗😍😊生熟度煮得啱啱好👍意大利飯都非常好食☺️👍好重嘅忌廉味☺️👍諗返都流晒口水😍~美國Prime牛小排蒜香欖油扁意粉據我所知,Prime級牛係美國最靚嘅牛😗果然不失我所望😊雖然未到入口即溶 但係非常有牛味🤪完全唔韌😍食得出油脂分布平均👍扁意粉就算係中上水平 調味得幾好 軟硬度適中👍👍
食物質素高,又有氣氛嘅打卡餐廳🤪👍

~炸魷魚鬚

~生蠔X6

~ 半熟三文魚意大利飯

~美國Prime牛小排蒜香欖油扁意粉

2024-05-18 129 瀏覽
很喜欢这家店,从装修到菜品都带着点与众不同的癫,和我一样🌹點解個個都叫軟殼蟹披薩架🍕没想到很惊艳,被烤到了焦香的完美临界点,再多烤一会儿就得糊,但又刚好格外的酥香焦脆。🍍酸甜的菠萝带来了汁水,滋润了饼底,但软壳蟹稍微有点咸好日子梗係芝士龍蝦龍意大利扁面做得很漂亮🤩,一定要趁热吃,冷了后芝士和面都会坨。🦐大块的龙虾紧食饱满,配上奶油和芝士满口黏乎乎的,但是吃的稍微有点腻芋泥芝士蛋糕又扎实又绵密,紫薯和芋泥的香气增加了清新自然🌱🔝整个店都蛮好玩的,能感觉所有的呈现都是个性和用心的产物,有点喜欢!
很喜欢这家店,从装修到菜品都带着点与众不同的癫,和我一样🌹
芋泥芝士蛋糕又扎实又绵密,紫薯和芋泥的香气增加了清新自然🌱