2022-05-22
勁開心喔!😃 呢度有得玩,有得食!作為一間貓貓Cafe, 呢度嘅食物選擇都算幾多,意粉、飯、薄餅、手工漢堡、扒類、甜品,每款都再有幾樣選擇。呢度地方大,貓咪數目多、仲要大部份貓貓都唔怕人、任模。喺度食吓嘢、玩吓貓、影吓相,時間眨吓眼就過。雖然餐廳位處工廈,但入到餐廳嘅第一感覺係驚訝點解可以咁明亮、整齊、清潔?! 當貓咪在腳邊、身邊、甚至眼前經過時,完全聞唔到任何所謂貓味、臭味,摸摸牠們,每一隻貓咪都係滑不溜手,Cafe嘅衞生處理不俗。點了個二人套餐,有沙律、餐湯、手工漢堡、意粉、仲有飲品,再加左個小食併盤及飲品提升,咁多嘢食加埋大約$400。🥗沙律用左胡麻汁作調味、非常開胃;🍲是日餐湯係南瓜湯,有很多南瓜茸,又夠滑;🐟挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉,用左一片煙三文魚捲成玫瑰花,賣相很美;🍔安格斯牛肉手工漢堡配脆薯,漢堡扒又厚又香,漢堡包夠軟,口感不錯;🥃400次焦糖朱古力,大讚! 非常非常好飲,奶底夠滑,焦糖味同咖啡味都十分香濃;☕蜂蜜紅棗茶,正正常常;🧆滋味2人小食併盤,粗薯條灑左小小辣粉,脆身又惹味!Cafe 收費只收食物錢,無收任何入場費、最低消費、鐘錢等等其他指定收費/雜費
🥗沙律用左胡麻汁作調味、非常開胃;
🍲是日餐湯係南瓜湯,有很多南瓜茸,又夠滑;
☕蜂蜜紅棗茶,正正常常;
🧆滋味2人小食併盤,粗薯條灑左小小辣粉,脆身又惹味!
Cafe 收費只收食物錢,無收任何入場費、最低消費、鐘錢等等其他指定收費/雜費,價錢算係幾合理。
嚟得貓貓Cafe 都係想同貓咪玩,仲有影相打卡,而無養過貓嘅我,都可以同呢度嘅貓咪互動;食飽嘢,又可以周圍搵貓咪影相/自拍。
呢度嘅枱椅擺得有少少密,可能係想俾貓咪容易由一張枱跳去隔離果張枱。睇貓、影相、摸貓,過程十分療癒,放工或放假過嚟都可以喺用餐期間完完全全得到放鬆嘅效果。
挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉
滋味2人小食併盤
安格斯牛肉手工漢堡配脆薯,
餐湯、沙律
400次焦糖朱古力