2022-05-22 54 瀏覽
勁開心喔!😃 呢度有得玩,有得食!作為一間貓貓Cafe, 呢度嘅食物選擇都算幾多,意粉、飯、薄餅、手工漢堡、扒類、甜品,每款都再有幾樣選擇。呢度地方大,貓咪數目多、仲要大部份貓貓都唔怕人、任模。喺度食吓嘢、玩吓貓、影吓相,時間眨吓眼就過。雖然餐廳位處工廈,但入到餐廳嘅第一感覺係驚訝點解可以咁明亮、整齊、清潔?! 當貓咪在腳邊、身邊、甚至眼前經過時,完全聞唔到任何所謂貓味、臭味,摸摸牠們,每一隻貓咪都係滑不溜手,Cafe嘅衞生處理不俗。點了個二人套餐,有沙律、餐湯、手工漢堡、意粉、仲有飲品,再加左個小食併盤及飲品提升,咁多嘢食加埋大約$400。🥗沙律用左胡麻汁作調味、非常開胃;🍲是日餐湯係南瓜湯,有很多南瓜茸,又夠滑;🐟挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉,用左一片煙三文魚捲成玫瑰花,賣相很美;🍔安格斯牛肉手工漢堡配脆薯,漢堡扒又厚又香,漢堡包夠軟,口感不錯;🥃400次焦糖朱古力,大讚! 非常非常好飲,奶底夠滑,焦糖味同咖啡味都十分香濃;☕蜂蜜紅棗茶,正正常常;🧆滋味2人小食併盤,粗薯條灑左小小辣粉,脆身又惹味!Cafe 收費只收食物錢,無收任何入場費、最低消費、鐘錢等等其他指定收費/雜費
勁開心喔!😃 呢度有得玩,有得食!

🥗沙律用左胡麻汁作調味、非常開胃;
🍲是日餐湯係南瓜湯,有很多南瓜茸,又夠滑;
☕蜂蜜紅棗茶,正正常常;
🧆滋味2人小食併盤,粗薯條灑左小小辣粉,脆身又惹味!

Cafe 收費只收食物錢,無收任何入場費、最低消費、鐘錢等等其他指定收費/雜費,價錢算係幾合理。

嚟得貓貓Cafe 都係想同貓咪玩,仲有影相打卡,而無養過貓嘅我,都可以同呢度嘅貓咪互動;食飽嘢,又可以周圍搵貓咪影相/自拍。
呢度嘅枱椅擺得有少少密,可能係想俾貓咪容易由一張枱跳去隔離果張枱。睇貓、影相、摸貓,過程十分療癒,放工或放假過嚟都可以喺用餐期間完完全全得到放鬆嘅效果。

滋味2人小食併盤

安格斯牛肉手工漢堡配脆薯,
餐湯、沙律
400次焦糖朱古力
2022-05-21 235 瀏覽
Urban cafe未易名前已經係我好鍾意嘅一間貓cafe,前幾年佢揀駱駝漆做佢新分店真係好驚喜,真係返工放lunch都可以上去睇貓貓。晚市黎講我多數會叫個兩人set,選擇都多。飲品就可能要加錢跟餐。沙律係罐頭菠蘿同生菜,普通嘅沙律,不過酸酸地開胃。是日餐湯係蘑菇湯,幾濃郁,有驚喜!滋味小食拼盤有薯條,雞塊同魚寶。雖然估係冰鮮食物,但佢炸得幾熱幾脆,只係雞/魚肉味唔突出。薯條加上味粉後反而係三樣入面最有特色。據說今日係national pizza day,咁就叫一個Pizza啦。賣相真係幾靚,餅底夠薄,而且芝士都多且偏淡味,令到巴馬火腿個咸味成為主角。不過整體而言都係唔太夠濃味,可能最近口味重咗。Risotto個份量大到不似預期,裡面加咗好多菜同椒,所以口感爽脆,不過缺點係兩種食材個味都好搶,唔太食得出野菌同芝士…桃膠加乳酪唔太甜,可以試一次。飲品黎講牛奶朱古力好香濃,叫佢就唔會伏。香橙梳打都唔差,不過飲到最後會冇味,係呢度凍飲嘅通病。雖然呢餐有啲貴,不過黎到當然係為貓貓,而且其實食物質素算係動物cafe入面中上水平。員工似乎好錫貓貓,所以一直都放心再幫襯。

是日餐湯

滋味2人小食拼盤

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

即磨芝士黑松露菠菜野菌意大利飯

桃膠加乳酪唔太甜,可以試一次。
蜂蜜桃膠水果乳酪

飲品

2022-05-20
15 分鐘 (堂食)
是日餐湯
巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
【留一天與貓貓共渡歡樂時光🥣🐱】/////之前同朋友去過其他貓貓cafe都要收入場費 呢間cafe冇計時收費 食物性價比都幾高 係消磨時間嘅好地方〰️🤭餐廳分左3個區域 環境非常大 可以容納到超過60隻貓貓‼️啲貓貓好好動 走嚟走去shh一聲就唔見咗人🤣而店員會喺門口提醒大家要先着鞋套 消毒雙手 貓貓有一個好舒適乾淨嘅家👏🏻👉🏻大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配脆薯 ($118)包體新鮮軟熟 印左貓貓圖案好可愛啊😝有半溶芝士 肉味濃郁嘅安格斯牛肉 配搭juicy大啡菇 番茄🍅同生菜🥬材料豐富有多重味道(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).👉🏻挪威煙三文魚牛油果酸忌廉墨西哥餅 ($78)墨西哥餅帶點煙韌度 夾住大大粒牛油果🥑散發清新嘅味道 而煙三文魚份量就較少 整體配酸忌廉醬酸酸甜甜幾開胃🤭.👉🏻西班牙燒烤醬烤大豬肋骨 ($148)大豬肋骨有3-4條 大豬肋骨烤焗時間剛剛好 配酸甜嘅燒烤醬 肉質軟腍 切晒啲肉出嚟剩返骨頭好過癮🤪伴碟嘅蔬菜清淡爽口 薯蓉質感香滑~👉🏻洛神紅莓莓乾花茶 加配蜜糖($69)有靚靚玻璃壺裝住花茶🌼洛神花有種蔓越莓酸味 開胃花茶之選ʕ •ᴥ•ʔ建議浸泡5分鐘後飲用 花瓣同茶味都會更濃郁😋————📍
【留一天與貓貓共渡歡樂時光🥣🐱】
/////

👉🏻大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配脆薯 ($118)

👉🏻挪威煙三文魚牛油果酸忌廉墨西哥餅 ($78)

👉🏻西班牙燒烤醬烤大豬肋骨 ($148)

👉🏻洛神紅莓莓乾花茶 加配蜜糖($69)

————
📍URBAN Cafe (駱駝漆大廈) (觀塘)
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓
2022-05-16
一間樓上Cafe竟然有50幾位員工,仲有一對一服務😳進入店鋪前,喺門外首先需要把鞋子穿上鞋套,進店後再需要酒精消毒隻手,然後你便會發現,店鋪內50幾位員工不停跑來跑去,間中還會打架同坐你大髀😌🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛食品的款式非常多,花多眼亂我都係簡單叫小小野食吓因為嚟呢度當然係撚貓啦😝50幾隻貓貓,隻隻都好可愛,你想同佢地再有多啲親密嘅接觸😌,好簡單….快啲食完你餐飯,店員同你收好晒枱面上嘅餐具,你就可以用$18去買一個罐罐,然後佢哋就會衝過嚟架喇🤣🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛❥吞拿魚雞蛋千島醬長通粉沙律🥗 $98❥東瀛酥炸豬扒配麻醬冷烏冬 $88❥北海道伯爵茶芝士蛋糕配Oreo雪糕 $48❥自家製生日甜蜜水果窩夫配雪糕 $98❥朱古力咖啡雲朵沙冰 $58❥青蘋果酸奶 餐+ $20
一間樓上Cafe竟然有50幾位員工,仲有一對一服務😳

🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛

食品的款式非常多,花多眼亂
我都係簡單叫小小野食吓

❥自家製生日甜蜜水果窩夫配雪糕 $98
❥朱古力咖啡雲朵沙冰 $58
❥青蘋果酸奶 餐+ $20

2022-05-18 41 瀏覽
鐘意貓貓🐱嘅朋友,嚟URBAN Cafe就岩啦!!係全港最大面積嘅貓貓cafe 🐱,今次同小朋友一齊親親小貓咪🐱。.入到去地方好大,環境好乾淨👏,又冇臭味👍。瑩瑩見到咁多貓貓🐱超開心💕,不停同佢地玩。啲貓貓活潑可愛又好友善,難得有機會俾小朋友同小動物學下相處。.我地叫左2人套餐,有餐湯🥣、沙律🥗、2款主食🍝🍕同2杯飲品🍹。.🎃忌廉南瓜湯creamy又香滑,每啖飲落都有南瓜蓉🎃,甜甜地好味🥗是日沙律 有菠蘿🍍、有蕃茄仔🍅、沙律菜🥬,正正常常不過不失。🍝挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉 水煮蛋撈埋扁意粉兩者互相融合,中和咗卡邦尼嘅油膩感,家下意粉creamy又有蛋香👍。🍕巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅 薄餅邊烤得香脆,材料都好豐富,舖滿成個Pizza🍕,細細個兩個人食剛好,唔會浪費!🍹菠蘿乳酸梳打 味道酸酸甜甜岩哂初夏飲,小朋友好喜歡飲💕。 🫖蘋果玫瑰普洱茶 玫瑰普洱茶醇厚回甘陣陣玫瑰香氣🌹,帶有蘋果酸甜味🍎。健康又養生,消脂減肥解油膩,慢慢飲住花茶🍵同貓貓🐱玩,不知幾咁Chill。.總結整體唔錯,有得食又有得同貓貓玩,價錢公道,下次再嚟同貓貓玩過。.好味指數:😋😋😋😋4/5推介指數:😋

🎃忌廉南瓜湯
creamy又香滑,每啖飲落都有南瓜蓉🎃,甜甜地好味

🥗是日沙律
有菠蘿🍍、有蕃茄仔🍅、沙律菜🥬,正正常常不過不失。

🍝挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉

🍕巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

🍹菠蘿乳酸梳打
味道酸酸甜甜岩哂初夏飲,小朋友好喜歡飲💕。

🫖蘋果玫瑰普洱茶
好味指數:😋😋😋😋4/5
推介指數:😋😋😋😋😋/5
抵食指數:😋😋😋😋😋5/5
🍽 URBAN Cafe
📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓
📌 URBAN Cafe (駱駝漆大廈)📍 觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓☎️ 53073636★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*`⚠️警告⚠️後面有超得意🐱🐱相‼️‼️細個鍾意狗,大個越黎越覺得貓🐱有性格。有時睇啲貓嗲人撒嬌樣懶樣不屑樣都會回心微笑。可惜養嘅機會好微。呢日同朋友去咗觀塘駱駝漆大廈呢間全港最大最多貓🐱🐱嘅 URBAN Cafe食lunch止下貓癮。Cafe 12點開門。我早咗幾分鐘到。有隻貓貓坐喺玻璃門望出嚟好似等緊我入去(原諒我自high)🤪。入去之前要踩下部自動笠鞋套機,同埋用消毒機消毒雙手,保證衛生。Cafe 面積好大好寬敞,非常乾淨,地下無貓毛,同埋一啲動物味都無。(真係唔知點做到!有個朋友養兩隻貓,去完佢屋企成身毛!)我同朋友好快咁嗌咗兩個午餐就去逗貓同影貓貓沙龍喇。 💫東瀛蟹籽玉子蛋卡邦尼煙肉扁意粉 ($88主食跟$38以下餐飲及牛油多士兩條及是日餐湯)個presentation 唔錯,有蟹籽鋪在碟邊點綴下。玉子蛋帶甜味,卡邦尼好creamy 唔乾,毎條意份都掛汁,扁意粉夠彈牙,好啱我口味!💫
📌 URBAN Cafe (駱駝漆大廈)
📍 觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓
☎️ 53073636

⚠️警告⚠️後面有超得意🐱🐱相‼️‼️

我同朋友好快咁嗌咗兩個午餐就去逗貓同影貓貓沙龍喇。

東瀛蟹籽玉子蛋卡邦尼煙肉扁意粉

💫泰式紅咖喱紅蝦蟹肉羅勒忌廉意大利飯($98 主食跟$38以下餐飲及牛油多士兩條及是日餐湯)

意大利飯煮得夠透唔會好生,好濃嘅紅咖喱味,撞埋忌廉汁中和咗少少辣,入面有啲蟹肉粒頗有口感,原隻紅蝦肉質又鮮又爽口彈牙。

泰式紅咖喱紅蝦蟹肉羅勒忌廉意大利飯

💫雪山心太軟配朱古力($58)

心太軟表面溫熱,入面朱古力醬半流心,雪糕好滑,整體都唔會過甜。

雪山心太軟配朱古力

💫雪糕棉花糖朱古力(跟餐補差價)

好耐無食過棉花糖啦!呢杯朱古力滿滿棉花糖,色彩繽紛,加上大大球雪糕,邪惡得黎又帶點甜甜嘅幸福感。

雪糕棉花糖朱古力

💫四百次薄荷咖啡(跟餐補差價)

薄荷味夠濃,混埋咖啡味做到平衡,飲落好滑。

400次薄荷咖啡

貓貓們好可愛,一啲都唔驚人。有活潑好動嘅;有乖乖咁瞓或坐起枱/地下度;有啲會跳上窗台望街;有啲百厭貓撩事鬥非搞另一隻貓跟住跑走😂;有一隻仲上咗我大脾一陣,冧死我🥰!去完呢間貓貓cafe心靈都好療癒舒暢。

睇得出店員們都係愛貓之人,又會同佢地玩,抹下面仔咁,見到啲貓幾痴佢地。非常推介貓奴去。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2022-05-12
午餐
東瀛蟹籽玉子蛋卡邦尼煙肉扁意粉
泰式紅咖喱紅蝦蟹肉羅勒忌廉意大利飯
雪山心太軟配朱古力
雪糕棉花糖朱古力
400次薄荷咖啡
2022-05-16 1332 瀏覽
前排母親節想俾個驚喜媽媽知道佢好鍾意貓貓 所以就帶佢去貓cafe體驗下!😼今次我地去左Urban Cafe嘅觀塘分店貪佢夠近 又近地鐵站所以好易去 而且面積仲好大 亦都有好多貓貓😻行幾步就會見到隻 間唔中仲會有幾隻係腳邊同枱底穿梭添🐈.💫2人套餐 ($328).🌟是日餐湯今日嘅餐湯係南瓜湯 🎃味道creamy 而且仲有南瓜蓉 更添口感.🌟是日沙律沙律落左麻醬 作為前菜好清新🥗.🌟挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉呢個意粉好有驚喜 味道出色😋意粉有好足夠嘅醬汁 而且撈埋水煮蛋味道更好而且仲有三文魚同煙肉等等嘅材料🍝.🌟西班牙燒烤醬烤大豬肋骨估唔到呢度都有豬肋骨食🍖豬肋骨有三件 肉質唔會煮到乾晒水仲有烤蔬菜同勁香嘅薯蓉墊底🥒🥔.🌟Urban Cafe精選特調咖啡 (+$3)🌟玫瑰蘋果醋梳打 (+$4)呢度嘅飲品亦都幾好😽 有好多款式可供選擇咖啡嘅味道唔錯☕️.🌟自家製香滑奶凍 (+$18)只要加$18就有跟餐甜品我地揀左黑糖味 旁邊仲有d綿花糖☺️.🌟日本北海道伯爵茶芝士蛋糕 ($48)我地亦都再點左個芝士蛋糕 可以要求後上🍰食到有淡淡嘅伯爵茶味 仲有好大球cookies and cream

前排母親節想俾個驚喜媽媽
知道佢好鍾意貓貓 所以就帶佢去貓cafe體驗下!😼

今次我地去左Urban Cafe嘅觀塘分店
貪佢夠近 又近地鐵站所以好易去
而且面積仲好大 亦都有好多貓貓😻

行幾步就會見到隻 間唔中仲會有幾隻係腳邊同枱底穿梭添🐈
💫2人套餐 ($328)
🌟是日餐湯

🌟西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

估唔到呢度都有豬肋骨食🍖
豬肋骨有三件 肉質唔會煮到乾晒水
仲有烤蔬菜同勁香嘅薯蓉墊底🥒🥔
🌟Urban Cafe精選特調咖啡 (+$3)
🌟玫瑰蘋果醋梳打 (+$4)

呢度嘅飲品亦都幾好😽 有好多款式可供選擇
咖啡嘅味道唔錯☕️
🌟自家製香滑奶凍 (+$18)

只要加$18就有跟餐甜品
我地揀左黑糖味 旁邊仲有d綿花糖☺️
🌟日本北海道伯爵茶芝士蛋糕 ($48)
日本北海道伯爵茶芝士蛋糕

我地亦都再點左個芝士蛋糕 可以要求後上🍰
食到有淡淡嘅伯爵茶味 仲有好大球cookies and cream 雪糕!🍨
呢度嘅貓貓好親人 大部分都可以摸😺💕
如果係餐廳買貓罐頭餵食仲可以受萬貓景仰😹

最令我驚喜嘅係連食物質素都比想像中好
例如個意粉仲好味過普通西餐廳😝

好適合想放鬆心情嘅朋友😉
2022-05-16 195 瀏覽
貓cafe相信大家都唔陌生,但有60隻貓嘅貓Cafe都係第一次見🤪觀塘「Urban Cafe」面積高達4000呎,可以零距離同60隻貓貓一齊食飯🐈.餐廳地方寬敝,即使有咁多貓,依然環境衛生一啲臭味都冇💯食客年齡都冇限制,眼見好多一家大細一齊去👨‍👩‍👦‍👦不過真係要睇路⚠️門口有隻貓貓🐱大字形攤咗喺度,一入去爭啲踩到😅.👯‍♀️晚市二人套餐💰$328(另加一)包頭盤、Risotto/意粉、主菜、飲品.🥗沙律、湯南瓜忌廉湯,入口有南瓜蓉提升口感,幾香南瓜味.🍝挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉意粉非常Creamy,伴隨淡淡蘑菇香氣🍄將溫泉蛋蛋汁攬拌,每口意粉更添加蛋香🍳唔好睇佢以為細細碟,份量都好多下🤣.🍖西班牙燒烤醬烤大豬肋骨比平時食嘅豬肋骨大足足一倍😆豬肋骨烤製得剛剛好,肉質依然軟嫩,配上燒烤醬好惹味😋太大條嘅關係,直頭放棄刀叉用手食,啖啖肉好過癮😚伴碟嘅煙肉薯蓉又香又滑,瓜菜又解膩👍🏻.🍮自家製香滑奶凍(原味、黑糖味)💰$18(加購價)見幾抵食就加埋,奶凍都幾滑,好香牛奶味🥛又係份量超多,好似食極都仲有咁🤣.🫖蘋果玫瑰普洱茶💰$31(加購貨)花茶底下放置熱蠟燭🕯️保溫,所以全程花茶都唔會

👯‍♀️晚市二人套餐
💰$328(另加一)
包頭盤、Risotto/意粉、主菜、飲品

🥗沙律、湯
南瓜忌廉湯,入口有南瓜蓉提升口感,幾香南瓜味
🍝挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉

🍖西班牙燒烤醬烤大豬肋骨
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

🍮自家製香滑奶凍(原味、黑糖味)
💰$18(加購價)

🫖蘋果玫瑰普洱茶
💰$31(加購貨)
花茶底下放置熱蠟燭🕯️保溫,所以全程花茶都唔會放涼👍🏻好香玫瑰味,唔係太飲到蘋果味😅普洱茶味唔會過重,啱晒食飯化解油膩感🤓
蘋果玫瑰普洱茶

呢度啲貓貓全部任摸唔嬲,非常親民🥰最搞笑係食飯途中朋友行開咗去睇其他貓,有隻貓就跳咗去坐佢個位,對我哋啲食物虎視眈眈😂睇得出呢度啲貓全部好食好住,最緊要隻隻都好乾淨好健康😌各位貓奴,are you ready?😜
蘋果玫瑰普洱茶
2022-05-16 137 瀏覽
慎入,內有幾張主子福利圖!冷靜,但保持熱情,大胃係指喵主子比起旺角分店,觀塘分店面積更大,所以有更加多貓,超過60位主子等住大家問安大胃冇嚟過其他貓cafe,原來呢間係唯一冇入場費,又不限時嘅貓貓cafe唔好以為主子繁多,就一定好污糟,呢間cafe打理得好乾淨加上喵喵係對清潔有要求嘅動物,所以呢度好潔淨好多細路同BB都嚟親近主子,而主子都會大派福利,平易近人又任摸主題cafe通常都又貴又唔好食,但呢度價錢唔太貴,仲即叫即整,所以質素都唔錯神奇嘅係,呢度連羊肉漢堡都有而且極得幾實淨又有肉汁,連麵包都烘得好唔錯海鮮飯諗住佢係紅色,點知係黃色,原來係用咗黃薑配飯,同埋有好大隻蝦,肉質鮮甜,仲有青口同蜆𠻹當我地食焦糖燉蛋嘅時候,有位叫「忌廉」嘅主子撲上嚟想食,原來碟上面真係唧咗忌廉,我地當然阻止佢進食人類食物啦400次咖啡雖然好似已經唔興,但百飲不厭,呢杯仲要好香玫瑰味,上面嘅咖啡蓋都好香濃
慎入,內有幾張主子福利圖!冷靜,但保持熱情,大胃係指喵主子

唔好以為主子繁多,就一定好污糟,呢間cafe打理得好乾淨

加上喵喵係對清潔有要求嘅動物,所以呢度好潔淨

蜂蜜紅棗茶

惹味羊肉手工漢堡配脆薯

神奇嘅係,呢度連羊肉漢堡都有

而且極得幾實淨又有肉汁,連麵包都烘得好唔錯

西斑牙海鮮燉飯

西斑牙海鮮燉飯
法式焦糖燉蛋
400次玫瑰咖啡
2022-05-14 73 瀏覽
今次黎到觀塘工廈既一間貓貓cafe,入餐廳前要先套鞋套,以確保環境衛生,一推門入去真係有點驚訝,地方竟然係超級大,而且仲有好多貓貓走黎走去,貓奴既你…真係吾好錯過。我地坐低之後叫左個二人餐$328,包括餐湯、沙律、主食(4選1)、飯/粉類(4選1)同飲品,另$18加配自家製香滑奶凍。大家都可能會覺得呢類cafe食物質素會比較差,但呢到絕對做到高質cafe水準。點餐後就忙住搵貓貓玩,有好多吾同品種既貓貓,真係貓多眼亂!貓貓非常之親人又活潑,除左同貓貓玩之外,仲可以買罐罐餵佢地,佢地會好為食咁伸手黎搶食,真係好得意啊!安格斯牛肉手工漢堡包配脆薯條漢堡好厚又juicy,個包都好軟熟,配沙律同薯條,沙律中和油膩感。挪威煙三文魚水煮蛋黄金卡邦尼扁意粉醬汁好creamy,加左煙肉同野菌,令口感更豐富。香草薄荷朱古力 +$20朱古力味幾濃郁帶微微薄荷味,不會太甜,幾好飲。四季春latte +$16好重奶味帶微微茶香味

安格斯牛肉手工漢堡包配脆薯條

挪威煙三文魚水煮蛋黄金卡邦尼扁意粉
醬汁好creamy,加左煙肉同野菌,令口感更豐富。

香草薄荷朱古力 +$20
朱古力味幾濃郁帶微微薄荷味,不會太甜,幾好飲。

四季春latte +$16
好重奶味帶微微茶香味
2022-05-14 62 瀏覽
勁多貓貓的Cafe餐廳難得星期末休假🤩我哋四點鐘左右去到。去到門口已經見到好多人排隊,不過好彩我地有訂位,好快就安排左坐位。入去之前職員提醒我哋要着好鞋套先,因為啲鞋始終污糟可能對貓仔健康來講都唔太好,加分加分入坐時職員有講到坐九十分鐘同埋最低消費為100蚊。因為係下午茶🫖,我地叫左兩個輕食同野飲。芒果酸奶同凍朱古力。係咁熱的天氣,凍飲梗係乜都好飲,但不得不讚呢個凍朱古力,令人超有驚喜,好濃厚的朱古力味,加上有好多碎曲奇,有咬口,我一啖就飲左大半杯, 相反芒果酸奶就較為普通左少少,係用芒果醬而唔係新鮮芒果。黑醋四重芝士沙津比想像中少cheese, 但沙律菜幾新鮮好爽脆。Burger with friesburger大大個份量十足,大啡菇煎香左,加埋塊好Juice嘅漢堡扒咬落去真係超滿足!由於貓貓s太可愛, 九十分鐘好快就完🤩
勁多貓貓的Cafe餐廳

難得星期末休假🤩
我哋四點鐘左右去到。

入坐時職員有講到坐九十分鐘同埋最低消費為100蚊。

因為係下午茶🫖,我地叫左兩個輕食同野飲。

芒果酸奶同凍朱古力。

黑醋四重芝士沙津
比想像中少cheese, 但沙律菜幾新鮮好爽脆。

Burger with fries

由於貓貓s太可愛, 九十分鐘好快就完🤩
1K
2022-05-14 46 瀏覽
餐廳環境廣闊,空間感十足,雖然貓貓數量眾多,但乾淨衛生沒有任何臭味。貓主子相當活潑,於店內四處遊走,客人可以近距離接觸貓貓,置身於貓海中邊用餐邊與貓貓玩耍,真的很治愈。價錢親民,沒有入場費或計時收費,而且不限年齡,用餐時間為兩小時。2人套餐 ($328)西班牙燒烤醬烤大豬肋骨肉質鬆化爽彈帶點油香,醬汁濃郁,甜甜辣辣,很惹味!挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉意粉相當掛汁,口感柔滑creamy,伴以洋蔥粒、菇及挪威煙三文魚同吃,令味道和口感層次有所提升。400次焦糖咖啡 (+$21)層次分明,焦糖咖啡綿密輕盈,口感滑順,有濃郁的咖啡香和焦糖香,甜度適中。
2人套餐 ($328)
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨
肉質鬆化爽彈帶點油香,醬汁濃郁,甜甜辣辣,很惹味!
挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉
400次焦糖咖啡 (+$21)
2022-05-14 87 瀏覽
呢間真係觀塘上班恩物🫣☝🏻呢間位於觀塘既喵喵cafe😻岩晒我呢啲鍾意同喵喵玩既人🤩而且衛生都做到好足,進入餐廳之前,都要着鞋套,先入得去👍🏻👍🏻餐廳環境超大,唔會有異味,感覺喵喵都好舒適🤩🤩一眼望落去都有好多唔同品種既喵,仲任摸唔嬲又痴人🙈🙈真係好得意呀😚重點係呢間喵cafe唔會有額外入場費或者限時收費🌟🥢煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼迪配法式酸種包 $88班尼迪蛋做得好靚呀🥰一吉落去望住佢流出蛋漿🤤呢個畫面勁治癒好滿足😝蛋味好香濃,而煙三文魚都好軟滑絲柔😚加埋酸種包一齊食,真係好惹味,口感好豐富呀😋😝🥢東瀛蟹籽玉子蛋卡邦尼煙肉扁意粉 $88意粉賣相好吸引😝扁意粉口感彈牙好多汁🤤食落口feel到佢嘅汁好幼滑好creamy😜 同埋仲有齊哂玉子蛋、煙肉同蟹籽咁多款材料🤩真係色香味俱全,真係幾有水準👍🏻🥳🥢日式鰻魚玉子蛋青瓜墨西哥卷餅 $81🌯墨西哥卷餅再加埋鰻魚,口感一流🤤🤤而且鰻魚唔會有骨,又切到細細舊咁,非常容易入口,份量都唔會太少,剛剛好😋而所有套餐都會免費贈送牛油多士條,精選是日餐湯,同埋飲品‼️飲品就包$38嘅,其他可以補差價叫☝🏻都幾抵食~~🍹古早冬瓜茶🍵400次抹茶 (🌟🌟🌟推薦🍍

🥢煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼迪配法式酸種包 $88

🥢東瀛蟹籽玉子蛋卡邦尼煙肉扁意粉 $88

🥢日式鰻魚玉子蛋青瓜墨西哥卷餅 $81

🍹古早冬瓜茶
🍵400次抹茶 (🌟🌟🌟推薦
🍍菠蘿乳酸梳打

🥄朱古力白吐司磚配 雪糕 $78
呢個份量都唔惹少😶🍞吐司上面淋上滿滿既蜜糖🍯😛仲有oreo雪糕🍨配搭細細粒棉花糖一齊食,好煙韌!!!
2022-05-13 51 瀏覽
🤍URBAN Cafe (駱駝漆大廈) (觀塘)🖤觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓🥢一直都覺得URBAN Cafe 係貓Cafe界既王者,價錢合宜嘢食好味得黎貓貓又任玩唔嬲。今次去到觀塘新分店,空間更加大,目測人人有貓玩!就算唔講貓,西餐黎講,都係好唔錯既選擇😍 今次依然係揀2人餐食,估唔到食物質素比旺角店更好!🥗前菜沙律+餐湯芝麻醬沙律配酸甜菠蘿,基本配置幾清新;餐湯南瓜湯仲有碎南瓜蓉,完全合格以上。🍝挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉撈左溫泉蛋後意粉十分creamy😍賣相已經超吸引!卡邦尼最驚食滯,呢個卡邦尼口感濃郁,但唔會有滯感,見朋友掛住玩貓,搞到我差啲食埋佢嗰份😂🥓西班牙燒烤醬烤大豬肋骨一上到黎已經好驚喜!唔似平時食嘅豬肋骨牌,而係三條已經分好嘅大豬肋骨肉,份量絕對十足!肉質厚實,厚切下脂肪同肉平衡啱啱好,沾上燒烤醬嘅薯蓉口感都好細滑,同烤過既茄子蘿蔔等烤菜,為呢道菜都加分!🍧🥤 Oreo 朱古力冰沙次次去親都叫嘅嘢飲一定冇得輸, Oreo餅乾碎同打混左嘅朱古力奶昔超級邪惡,第二度西餐都冇咁邪惡嘅嘢飲😂次次都叫佢實唔會失望👍🏻🐱講完嘢食講貓貓都超級親人,同埋空間好大見到佢
🤍URBAN Cafe (駱駝漆大廈) (觀塘)
🖤觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓

🥗前菜沙律+餐湯

🍝挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉

🥓西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

🍧🥤 Oreo 朱古力冰沙

🐱講完嘢食講貓貓
都超級親人,同埋空間好大見到佢哋周圍跑都會覺得好開心,亦冇壓迫感,員工都好親善好愛貓貓。結論觀塘店嘢食同貓貓都超級吸引我再去幫襯,我諗好快我會再去玩嫁啦💗
人氣貓café,店內非常寬敞又明亮,一點臭味也沒有👍🏻👍🏻 貓的數量比我想像中要多,都非常親人,有些還蠻嗲的,心會被溶化掉🥰🥰 雖然他們會自由地走來走去,但放心~懂事的他們完全不會來搶食物or搞破壞,還會乖乖的趴在你旁邊安靜的睡覺💤👉🏻藜麥柑橘醬夏日田園沙律 $78非常清新開胃的沙律,醬汁酸甜度剛好,配著爽脆的生菜,很捧👍🏻 而且上面的橙肉,令整個沙律有畫龍點睛的效果🍊🍊 👉🏻紐西蘭肉眼扒配辣根燒汁 $128牛扒滿大一塊,約七成熟,肉質軟稔帶少少筋,肉味不錯~配著炸得香脆不油膩的薯條,這價錢很可以😌👉🏻泰式紅咖哩紅蝦蟹肉羅勒忌廉意大利飯 $98醬汁有點冬陰公感覺的香料味,帶點辣,跟忌廉汁混合後,少了點衝擊多了點柔和,超合👍🏻 意大利飯口感也剛好,有咬口,吃得到有點點蟹肉,紅蝦也彈牙👍🏻 很好吃,真的一口接一口~這個大推👍🏻🙌🏻🙌🏻👉🏻飲品都不錯,特別推薦奶蓋系列👍🏻奶蓋很濃厚,帶咸香,單吃就像甜品一樣🙈🙈😂味道:🌕🌕🌕🌕🌘環境:🌕🌕🌕🌕🌖 🎈總歸一句: 本對樓上cafe/寵物cafe的食物沒什出麼期待,但這店的出品有讓我驚喜👍🏻👍🏻 而且選擇不少又好吃❤️ 貓又可愛,店員又親切~我會再來

👉🏻藜麥柑橘醬夏日田園沙律 $78
藜麥柑橘醬夏日田園沙律

👉🏻紐西蘭肉眼扒配辣根燒汁 $128

👉🏻泰式紅咖哩紅蝦蟹肉羅勒忌廉意大利飯 $98
泰式紅咖哩紅蝦蟹肉羅勒忌廉意大利飯

👉🏻飲品都不錯,特別推薦奶蓋系列👍🏻
奶蓋很濃厚,帶咸香,單吃就像甜品一樣🙈🙈😂

味道:🌕🌕🌕🌕🌘
環境:🌕🌕🌕🌕🌖

🎈總歸一句:
本對樓上cafe/寵物cafe的食物沒什出麼期待,但這店的出品有讓我驚喜👍🏻👍🏻 而且選擇不少又好吃❤️ 貓又可愛,店員又親切~我會再來😎

藜麥柑橘醬夏日田園沙律