2018-06-24 329 瀏覽
忙裡偷閒決定要同老公去食好西,想坐得舒服,環境又要夠哂氣氛,呢度真係一個好推介選擇十分多,菜式都好多花款環境真係要再三講多次,佈置一流,好鍾意距d畫!坐得又舒服,而且服務同態度都好有禮貌,仲會密密為你換碟!下載apps仲有優惠添墨西哥菠菜芝士卷,熱辣辣上菜,芝士仲要有拉絲效果,超吸晴又滿足,配上菠菜一d都唔濟伴菜仲有酸瓜、墨西哥式既醬汁!藜麥芒果蟹肉牛油果沙律伴阿拉斯加皇帝蟹腳。藜麥好健康,係呢期最hit既食品,又係我的最愛。芒果合時,所以好甜。鮮蟹肉加牛油果,好match!最重要係蟹腳都係鮮甜的,不錯不錯黑松露菌醬烤海鱸魚柳,有海虎大蝦、美國馬尼拉蜆、煙肉車厘茄蕯丁尼亞珍珠麵,海鱸魚柳無雪味,海虎係king size,第一次食珍珠麵,好特別好喜歡!一份兩個人食好夠飽,呢個值得推介Dr kitty,係似fruit ,加左yogurt,好舒服。Gibger season 飲到底都有姜汁同渣,再加有soda水,好消滯!

選擇十分多,菜式都好多花款

下載apps仲有優惠添
伴菜仲有酸瓜、墨西哥式既醬汁!

2018-06-11
紀念日
2018-06-24 259 瀏覽
這裡的裝潢和擺設都是很精緻的很有酒吧的感覺與友人談天都是特別的好氣氛美國安格斯牛肉芝士煙肉煎蛋漢堡伴薯條這個BURGER真是足料到沒話說超厚的一塊安格斯牛肉配上芝士和煙肉, 光是視覺都是一流的味道方面, 牛肉是非常的JUICY一邊吃一邊滴汁出來加上芝士的配合下整個口感都是很RICH!!薯條是粗粗的那一種味道和口感都是我喜愛的味道會更濃薯仔味而口感當然的爽脆Cocktail Soup這個像不像我們一般會喝的湯水?真的很特別, 原來入面是酒來的有很明顥的VODKA味道用公仔碗來喝真是別有一番風味
這裡的裝潢和擺設都是很精緻的

很有酒吧的感覺
與友人談天都是特別的好氣氛

美國安格斯牛肉芝士煙肉煎蛋漢堡伴薯條
這個BURGER真是足料到沒話說
超厚的一塊安格斯牛肉
配上芝士和煙肉, 光是視覺都是一流的

味道方面, 牛肉是非常的JUICY
一邊吃一邊滴汁出來
加上芝士的配合下

整個口感都是很RICH!!
薯條是粗粗的那一種
味道和口感都是我喜愛的
味道會更濃薯仔味
而口感當然的爽脆

Cocktail Soup
這個像不像我們一般會喝的湯水?
真的很特別, 原來入面是酒來的

有很明顥的VODKA味道
用公仔碗來喝真是別有一番風味
2018-06-22
2018-06-24 244 瀏覽
呢度既裝修勁酒吧風成個感覺好RELAX同埋好適合一班老友係度CHILL下餐廳入面可以揀坐半室外同室內因為天氣熱所以我緊係坐入去la因為時間仲早先食個fine dine先烤德國咸豬手飲酒點可以少得咸豬手呢度最好既一定係服務成隻豬手咁大隻, 店員放底比我地影完相之後話拎返入廚房幫我地切細佢我地更係非常開心, 係一個好貼心既服務豬手皮脆肉香, 最重要係咸度十足, 但又唔會太過咸餸酒一流Cocktail我叫左The Tofu Pudding睇個名都知特別我仲以為真係豆腐花黎一黎到就聞到好濃既VODKA味道原來係FUSION野黎!!!個造型真係似到十足十味道係VODKA但口感係豆腐花!! 好新奇
呢度既裝修勁酒吧風
成個感覺好RELAX同埋好適合一班老友係度CHILL下

餐廳入面可以揀坐半室外同室內
因為天氣熱所以我緊係坐入去la

因為時間仲早
先食個fine dine先

飲酒點可以少得咸豬手
呢度最好既一定係服務
我地更係非常開心, 係一個好貼心既服務

豬手皮脆肉香, 最重要係咸度十足, 但又唔會太過咸
餸酒一流

Cocktail我叫左The Tofu Pudding
睇個名都知特別
我仲以為真係豆腐花黎
一黎到就聞到好濃既VODKA味道
原來係FUSION野黎!!!

個造型真係似到十足十
味道係VODKA但口感係豆腐花!! 好新奇

2018-05-21
2018-06-22 217 瀏覽
尖沙咀比較新嘅一間酒吧餐廳正值世界盃 所以餐廳非常熱鬧 氣氛唔錯打開飲品Menu 見到啲飲品賣相都幾精美所以同朋友各點左一杯Dr kitty 係荔枝,芒果同埋菠蘿嘅果汁溝成果味都幾濃郁 充滿夏日氣息而呢杯咁優雅嘅就係Longan Grey伯爵茶加入左龍眼汁同乳略 非常好飲魷魚 西班牙辣肉腸 燒南瓜咸蛋黃法邊豆意大利飯拌輕煎北海道鮮帶子 $188見到個名已經夠晒吸引長到不得了 可見材料非常豐富但係食上去完全沒有違和感汁醬味道好香濃意大利飯吸收晒食材嘅精華而且口感軟熟 帶子一共有三大粒 鮮嫩彈牙超級好食這一道菜式烤澳洲m5和牛肉眼扒10安仕伴西班牙辣肉腸炒荷蘭豆及薯條 $398和牛充滿油花 肉味非常突出再加上秘製燒汁 更添美味呢個五成熟做得相當唔錯每一口都食到充滿肉汁既牛肉 超正!

尖沙咀比較新嘅一間酒吧餐廳
正值世界盃 所以餐廳非常熱鬧 氣氛唔錯

打開飲品Menu 見到啲飲品賣相都幾精美
所以同朋友各點左一杯

Dr kitty 係荔枝,芒果同埋菠蘿嘅果汁溝成
果味都幾濃郁 充滿夏日氣息

超級好食這一道菜式

和牛充滿油花 肉味非常突出
再加上秘製燒汁 更添美味
呢個五成熟做得相當唔錯
每一口都食到充滿肉汁既牛肉 超正!
2018-06-21 213 瀏覽
之前有朋友介紹,今次就尼一試。鮮蟹肉煙肉海膽汁扭捲粉: 個sauce係用蟹肉同埋海膽整出尼,好好食,海膽味突出,不過D pasta質地較硬。Burger同粗薯條雖然不甚特別,但質素都唔錯。避風塘茄子: 唔係港式避風塘辣到食唔到嗰種辣,辣度中等,怕辣嘅人都食到。避風塘魷魚鬚: 份量都幾多,魷魚鬚亦炸得好脆,可以再encore。Chardonnay: 一般house wine,冇乜特別。The right place tour: 這個是最令人失望的,mocktail飲落似涼茶,而且價錢唔平。啤酒: 手工啤,好飲,而且泡泡斟得好綿滑。整體來說環境好舒服,食物質素幾好,一定會再尼!
之前有朋友介紹,今次就尼一試。

鮮蟹肉煙肉海膽汁扭捲粉:

Burger同粗薯條雖然不甚特別,但質素都唔錯。

啤酒: 手工啤,好飲,而且泡泡斟得好綿滑。

整體來說環境好舒服,食物質素幾好,一定會再尼!
2018-06-20 195 瀏覽
適逢世界盃 當然要去sports bar類既餐廳湊下熱鬧估唔到呢道食物水準好高 有驚喜原隻龍蝦半乾車厘茄XO醬蕃茄汁扁意粉$298一上枱真係好驚喜 非常足料既原隻龍蝦龍蝦好肥美 好多膏 食落甘香清甜加入左xo醬既蕃茄醬汁別有一番風味香濃得黎更添惹味烤澳洲M5和牛肉眼扒伴西班牙辣肉腸炒荷蘭豆 $398肉味香濃到不得了 肉汁又鎖得住 值得一讚醬汁共有三款 燒汁味道突出 點薯條超正 另外係黃芥辣同海鹽薯條炸至金黃香脆 熱辣辣好好食呢度嘅無酒精飲品亦都相當有特色風格中西合璧 玩味極濃

適逢世界盃 當然要去sports bar類既餐廳湊下熱鬧

薯條炸至金黃香脆 熱辣辣好好食

呢度嘅無酒精飲品亦都相當有特色
風格中西合璧 玩味極濃
2018-06-20 216 瀏覽
經朋友介紹來到呢間中西合璧嘅餐廳又係一家四口出動嘅時候啦~從外面睇以為係一間bar,點知入到去原來係餐廳~裝修佈置簡單得嚟又不失情調可能你會好奇,明明係食西餐咁,點樣中西合璧呢?睇埋以下介紹嘅菜式就知道~~「避風塘魷魚鬚 $88」用中式蒸籠裝著已經夠晒盞鬼炸蒜粒混雜住薯片碎,食落更加脆!新鮮炸起嘅魷魚鬚係唔同啲,一啲油益味都無~食完一條又一條呀「鮮帶子海鮮意大利飯 $188」原本以為平平無奇嘅意大利飯,竟然加咗咸蛋黃落去整更加估唔到嘅係...... 好 好 食 呀!!!!完全冇違和感~加上幾舊大大粒嘅新鮮帶子同埋海鮮我認為呢個係必試菜式之一「德國咸豬手 $228」size來講,真係幾大舊!店員好好咁俾你影完相,再幫你分件見到熱到冒煙之餘,肉質好淋好嫩滑,啖啖都係肉!旁邊嘅炸薯角亦一啲都唔馬虎好味到想另外再叫一碟炸薯角添呀「Eggplant Beef Burger $128」黑色嘅漢堡包都係第一次食入面夾住嘅係安格斯牛 + 日式照燒茄子配埋個沙律醬我可以大聲話比大家聽係好夾好好味!估都估唔到漢堡包入面竟然可以放茄子安格斯牛味濃,但唔會搶曬 focus成個包直情係中`日`西合璧!我認為呢個
經朋友介紹來到呢間中西合璧嘅餐廳
又係一家四口出動嘅時候啦~

從外面睇以為係一間bar,點知入到去原來係餐廳~
裝修佈置簡單得嚟又不失情調

可能你會好奇,明明係食西餐咁,點樣中西合璧呢?
睇埋以下介紹嘅菜式就知道~~

「避風塘魷魚鬚 $88」
用中式蒸籠裝著已經夠晒盞鬼
炸蒜粒混雜住薯片碎,食落更加脆!
新鮮炸起嘅魷魚鬚係唔同啲,一啲油益味都無~
食完一條又一條呀

「鮮帶子海鮮意大利飯 $188」
原本以為平平無奇嘅意大利飯,
竟然加咗咸蛋黃落去整
更加估唔到嘅係...... 好 好 食 呀!!!!
完全冇違和感~
加上幾舊大大粒嘅新鮮帶子同埋海鮮
我認為呢個係必試菜式之一

「德國咸豬手 $228」
size來講,真係幾大舊!
店員好好咁俾你影完相,再幫你分件
見到熱到冒煙之餘,
肉質好淋好嫩滑,啖啖都係肉!
旁邊嘅炸薯角亦一啲都唔馬虎
好味到想另外再叫一碟炸薯角添呀

「Eggplant Beef Burger $128」
黑色嘅漢堡包都係第一次食
入面夾住嘅係安格斯牛 + 日式照燒茄子
配埋個沙律醬
我可以大聲話比大家聽係好夾好好味!
估都估唔到漢堡包入面竟然可以放茄子
安格斯牛味濃,但唔會搶曬 focus
成個包直情係中`日`西合璧!
我認為呢個係必試菜式之一

總括而言,
我好欣賞呢間餐廳敢於創新
重點係色香味俱全
必定會再次光臨!
2018-06-07
今日和朋友往尖沙咀The right place食晚餐慶祝小弟生日, 我們點了低溫慢煮西班牙黑毛朱鞍伴西班牙辣肉腸炒荷蘭豆及油封手指薯, 煙肉燒南瓜法邊豆車厘茄帕馬厘芝士汁捲紙通粉伴香煎鵝肝、Dr Kitty和The Tofu Pudding。低溫慢煮西班牙黑毛朱鞍伴西班牙辣肉腸炒荷蘭豆及油封手指薯黑毛朱煎得美味, 肉質嫩滑有油花, 食落肥而不膩, 配上燒汁食落惹味;西班牙辣肉腸鹹度適中, 食落惹味;炒荷蘭豆食落新鮮爽口;油封手指薯賣相吸引, 薯仔食落好腍, 整份低溫慢煮西班牙黑毛朱鞍伴西班牙辣肉腸炒荷蘭豆及油封手指薯份量十足, 賣相吸引又足料, 食落惹味;煙肉燒南瓜法邊豆車厘茄帕馬厘芝士汁捲紙通粉伴香煎鵝肝賣相吸引, 香煎鵝肝香而不膩, 入口即熔,口感嫩滑;帕馬厘芝士汁味道香濃, 食落不油膩;煙肉鹹度香濃;燒南瓜,法邊豆和車厘茄食落新鮮開胃;捲紙通粉食落爽口, 整份煙肉燒南瓜法邊豆車厘茄帕馬厘芝士汁捲紙通粉伴香煎鵝肝食落美味, 材料豐富, 口感十足;最後The Tofu Pudding賣相吸引, 很似竹筒豆腐花, 材料有薑, 威士忌、豆奶和黃糖, 飲落有少許薑味, 口感清新, 威士忌和豆奶配合特恰到好處, 飲落香滑香醇, 配上黃糖一起飲口感豐富, 很有特色。餐廳座位舒適, 食物美味, 賣相吸引有特色,低溫慢煮西班牙黑毛朱鞍伴西班牙辣肉腸炒荷蘭豆及油封手指薯好足料好惹味;The Tofu Pudding賣相吸引味道可口, 餐廳適合朋友聚會慶祝生日好去處,謝謝朋友的細心安排。
煙肉燒南瓜法邊豆車厘茄帕馬厘芝士汁捲紙通粉伴香煎鵝肝
低溫慢煮西班牙黑毛朱鞍伴西班牙辣肉腸炒荷蘭豆及油封手指薯
The Tofu Pudding
2018-06-12
生日
2018-06-18 239 瀏覽
M1集團旗下的餐廳無論在食物、環境和服務都質素保證,所以今次朋友生日,就在這裡吃生日飯吧!餐廳環境幽暗,以深棕色為主調,設有吧台。一邊牆上掛上中西方藝術畫作,另一邊牆上以香港街景的仿窗花作裝飾,木製桌椅和地板,帶出復古懷舊風,是一間中西合璧的酒吧。餐牌所見,食物選擇種類不算多,但款款精緻,在飲品上也有突破,有不少「以茶入酒」的飲品,感覺很有新意呢!⭐️Between your tea$138基調是綠茶,加入橙酒和西柚蜜糖。入口有暖暖的茶味,香氣都很清新,也相對容易入口。⭐️Ginger Season$74菠蘿汁、檸檬汁和梳打水,配上新鮮的薑片,口感清新脫俗。⭐️避風塘軟殼蟹$98以蒸籠盛著軟殼蟹,特別有風味!軟殼蟹炸得酥脆,配上薯片脆末一起吃,邪惡而美味!⭐️煙肉、燒南瓜、法邊豆、車厘茄、帕馬厘芝士汁捲紙通粉拌香煎鵝肝$168鵝肝非常厚嫩肥美,配上南瓜、芝士、蔬菜、通粉一起吃,口感豐富,南瓜中和了鵝肝的膩感,入口更添風味,不會覺得肥膩。⭐️魷魚、西班牙辣肉腸、燒南瓜、鹹蛋黃、法邊豆義大利飯拌輕煎被海道鮮帶子$188店員端上時還冒著裊裊香煙,米飯吸滿濃濃的高湯,送入口中濃郁的鹹香在口中釋放,伴著鮮

餐廳環境幽暗,以深棕色為主調,設有吧台。

Between your tea

⭐️Between your tea$138
Ginger Season

⭐️Ginger Season$74
菠蘿汁、檸檬汁和梳打水,配上新鮮的薑片,口感清新脫俗。

⭐️避風塘軟殼蟹$98

店員端上時還冒著裊裊香煙,米飯吸滿濃濃的高湯,送入口中濃郁的鹹香在口中釋放,伴著鮮美的爽脆帶子,忍不住一口接一口送進嘴裡,是在滿足呢!

綠茶心太軟配自家製紅桑子雪糕

⭐️綠茶心太軟配自家製紅桑子雪糕$68
店員特意為我們畫上生日祝福,在甜品旁邊放上一枝仙女棒,冒出閃爍的星星火光,實在很有趣呢!

綠茶心太軟有別於朱古力心太軟,綠茶心口感清新,吃多了也不會覺得甜膩,配上紅桑子雪糕,酸酸甜甜的濃滑口感,令人回味。

▪️就這樣度過了一個愉快的晚上,餐廳在服務、食物和環境方面都不俗,下次會再光顧。
生日
綠茶心太軟配自家製紅桑子雪糕
2018-06-17 3373 瀏覽
呢排又開始落大雨!但夜晚都要岀去搵食既,就腳啲就揀左尖沙咀,想同朋友吹水耐啲所以揀左bar形式既餐廳裡面裝修幾靚,仲有個大螢幕播住歌選擇不少,但唔係話太餓,所以點左2樣野食藜麥芒果蟹肉牛油果沙律伴阿拉斯加長腳蟹 $148作為前菜,都要食得奢華啲。自己好少特登去食藜麥,呢個整得好fresh,芒果同藜麥好夾,而蟹肉好鮮甜,整個配搭好夏日既感動,入口舒服,做前菜冇揀錯海膽芝士煙肉焗原隻龍蝦拌粟米法邊豆意大利飯  $238-298(價格每天浮動)好鍾意食海鮮,見到有原隻龍蝦嘅意大利飯就點左呢樣。龍蝦嘅大小適中,龍蝦肉新鮮入口彈牙,亦都沾上左一啲意大利飯上面嘅醬汁,令其更惹味,不過海膽煙肉就唔夠多,意大利飯加左左粟米同法邊豆,令到整體更有口感,意大利飯黏稠但又不會過黏Cocktails Soup $148點呢個嘅時候店員特登提醒你呢一款Cocktails嘅味道比較獨特,有啲似喇沙湯嘅味道,有coconut milk, pineapple juice,又溝左Vodka,而旁邊就有一啲蝦乾同埋芋絲,店員會一再強調能夠接受呢一款味道先好點,我就有心理準備亦都諗住試吓。係用鐵板上,店員就會喺鐵板仲係好熱

裡面裝修幾靚,仲有個大螢幕播住歌

選擇不少,但唔係話太餓,所以點左2樣野食

藜麥芒果蟹肉牛油果沙律伴阿拉斯加長腳蟹 $148

Cocktails Soup $148
Cocktails Soup
點呢個嘅時候店員特登提醒你呢一款Cocktails嘅味道比較獨特,有啲似喇沙湯嘅味道,有coconut milk, pineapple juice,又溝左Vodka,而旁邊就有一啲蝦乾同埋芋絲,店員會一再強調能夠接受呢一款味道先好點,我就有心理準備亦都諗住試吓。係用鐵板上,店員就會喺鐵板仲係好熱嘅時候淋上疑似湯既物體,然後鐵板隨即吱咋地響。一呷,真係有啲似喇沙湯既味道,但又有酒精,果真唔岩我口味,但好有創意同特色既一款cocktails,岀面一定冇

Right Place Tour $98 (Happy Hour $74)
Right Place Tour
友人所點,以蘋果為主同用左蜜桃紅茶做base,不太甜,清清地

我唔好酒,所以都係冇點酒類,但佢其實有好多玩味既cocktails同mocktails,唔中意平時飲開果啲死板款式,黎呢到岩哂,又坐得舒服
2018-06-13
2018-06-16 2342 瀏覽
朋友從美國回來,當然要帶他到有特式的餐廳吃晚飯,格調的裝潢、特色的cocktail、美味的食物,我就想到了the right place!酒吧餐廳,中西合璧的裝潢,不僅是裝修,cocktail也有中國色彩!My cup of tea這款cocktail的特色是可以讓客人感受到冷暖交替的感覺,茶壺裡面是暖暖的cocktail,以Gin酒調配,甜甜地,大杯一點是冷的,接骨木花味比較濃,酸酸甜甜!Grand Place這個以燉盅形式上的cocktail夠高貴,裏面有梨肉和花膠,雖然加了伏特加,但不會太濃,可能已經蒸發了一點點酒,還有蘋果汁,像補品一樣!避風塘軟殻蟹十分推介這個避風塘軟殻蟹,辣椒粒炸蒜粒之中找到熱浪薯片碎的蹤影,想不到熱浪薯片也可以加入避風塘料理中還如此地夾!軟殻蟹外脆內軟,非常惹味!藜麥芒果蟹肉牛油果阿拉斯加皇帝蟹腳蟹肉很鮮甜,牛油果加上芒果,感覺很清新,夏天吃尤其適合!阿拉斯加皇帝蟹腳啖啖肉!日式照燒茄子美國安格斯牛肉芝士漢堡伴薯條五成熟的安格斯牛肉,很重牛味,漢堡不鬆散!竹炭麵包夠鬆軟,加上日式照燒茄子味道也很配合!薯條炸得非常脆!比利時窩夫配自家制雪糕甜品點了非常鬆軟又

My cup of tea

Grand Place

避風塘軟殻蟹

藜麥芒果蟹肉牛油果阿拉斯加皇帝蟹腳

日式照燒茄子美國安格斯牛肉芝士漢堡伴薯條
比利時窩夫配自家制雪糕

甜品點了非常鬆軟又有蛋香的窩夫,很滿足的一餐!
2018-06-14
  • 避風塘軟殻蟹
四年一度的世界盃又開鑼了,朋友預早一個月已經訂了尖沙咀一間酒吧去睇開幕戰。這個時候,區內的酒吧都比平時旺。我們到達時已經差不多滿座,幸好我們有預早訂位,不一會就獲安排入座。進去後,埸面很熱鬧,服務員都穿著球衣做制服,剛好有客人慶生,點起小煙花慶祝,全場都為他鼓掌。趁著還未開波,我們先點菜。餐牌像是報紙一般,我們要了一個魷魚煙肉鮮菠菜芝士忌廉汁意大利粉($138)、避風塘軟殼蟹兩隻($98)及烤德國鹹豬手($228),來到酒吧沒理由不喝酒,朋友就要了一杯Asahi啤酒($70),我不能飲啤酒,不過其他酒就可以,於是就要了一杯法國Chateau Galau 2013紅酒($74)。啤酒都很大杯,而且是用Asahi啤酒杯奉上,而我的紅酒也不錯,Chateau Galau果味濃郁而不帶苦澀味。魷魚煙肉鮮菠菜芝士忌廉汁意大利粉的意粉是幼身的,煙韌有咬口,魷魚新鮮爽脆,菠菜幼嫩,忌廉汁內還加有洋蔥、小蝦乾及切成小片的煙肉,味道不錯。然後佐酒的佳品也送到,先是避風塘軟殼蟹,炸得外脆內軟,香脆可口,它不像避風塘炒蟹般辣,只是用上炒香了略帶微辣的蒜蓉,及帶甜的粟米片碎,不辣也好食,裡面的蟹膏及蟹肉仍很鮮

Asahi

Chateau Galau 2013

魷魚煙肉鮮菠菜芝士忌廉汁意大利粉

然後佐酒的佳品也送到,先是避風塘軟殼蟹,炸得外脆內軟,香脆可口,它不像避風塘炒蟹般辣,只是用上炒香了略帶微辣的蒜蓉,及帶甜的粟米片碎,不辣也好食,裡面的蟹膏及蟹肉仍很鮮嫩。
避風塘軟殼蟹

然後是烤德國鹹豬手,豬手烤得帶肥的外皮脆口甘香,內裡微鹹的瘦肉部份仍帶少少肉汁,瘦肉連著脆皮一起吃是最好味的。加有五味粉的薯角炸得香脆可口,單食或佐酒也不錯。伴碟的還有少少的酸菜,有助解除豬手的肥膩。

烤德國鹹豬手

慢慢歎完晚餐,就等世界盃開幕禮及今屆的首埸賽事了。晚餐平均消費每人$340。
2018-06-14
5 分鐘 (堂食)
魷魚煙肉鮮菠菜芝士忌廉汁意大利粉
2018-06-14 2029 瀏覽
今晚去TST 搵好友行街買衫, 之後搵飯食~經過間酒吧都幾多人咁, 睇落唔似伏野, 所以就試下啦.一開始我地一人一杯野飲, 我叫左Non Grand , 佢叫左Cocktail Soup ~Non Grand 係 mocktail,魚肚薑豆漿,薑味唔算輕,而魚肚比較都幾多,飲落幾香滑!Cocktail Soup 賣相吸引,入面有VOKA、菠蘿汁、椰汁,添埋一齊都幾特別,唔錯~之後我地一人要左個沙律,分別有:八爪魚羽衣甘藍沙律、藜麥芒果蟹肉沙律~八爪魚羽衣甘藍沙律既羽衣甘藍口係SUPERFOOD, 非常健康, 食落清爽,而八爪魚食落唔會韌,同樣好爽口~咁樣既配搭好新鮮, 出奇地又好夾 =]至於藜麥芒果蟹肉沙律,蟹肉真心超級多,入面仲有熟透既牛油果,藜麥~佢地唔會蓋過蟹肉既鮮味,而且藜麥又係D 好健康既食物, 真係好岩我地食. 之後叫左個烤墨西哥式原條粟米,侍應會幫手將粟米粒切出,當粟米粒混上芝士碎,非常濃香,甜美!!最後我地SHARE 多西班牙辣肉腸水牛芝士扭意粉,份量超多, 愈食愈惹味,正!下次可以再黎~

之後我地一人要左個沙律,分別有:
八爪魚羽衣甘藍沙律、藜麥芒果蟹肉沙律~

咁樣既配搭好新鮮, 出奇地又好夾 =]

2018-06-14 1304 瀏覽
今晚約左朋友係尖沙咀食飯,睇完餐牌朋友同我都岩心意就簡左呢間,入到去裝潢有中西合璧既感覺,望見餐牌每一款都有想食既衝動。🥗藜麥芒果蟹肉牛油果沙律伴阿拉斯加皇帝腳蟹 $148藜麥健康有益增添口感,芒果、牛油果清新,沙律菜新鮮,蟹肉、蟹腳夠鮮甜,一道非常滿意既前菜。🐖燒西班牙黑毛豬五花腩伴芥末蜜糖青蘋果 $88青蘋果清新微酸甜,五花腩肉質彈嫩,咬落去油脂迫出,非常香口,用兩片青蘋果夾住五花腩一起食,可減底罪惡感。🥄魷魚,西班牙辣肉腸,燒南瓜,咸蛋黃,法邊豆意大利飯拌輕煎北海道鮮帶子 $188尤如標題一樣,材料非常豐富,魷魚爽彈牙,西班牙辣肉腸切粒增口感,燒南瓜香甜,北海道鮮帶子厚肉煎得香口。意大利飯軟硬適中,加入左咸蛋黃入味鹹香,友人非常鐘意。🍨焗蘋果卷配自家制雲呢拿雪糕 $68蘋果卷咬入口時層次分明,外層夠酥,裡面蘋果肉平均。自家製雲呢拿雪糕唔會太甜帶香草味,整體味道相當誘人。🍹Dr.Kitty $66友人叫既呢杯相對清新,帶水果清香味道似雜果賓治。🍹Longan Grey $74裡面有龍眼肉,好岩女仔滋潤一下,好睇又好飲。整體黎講,所有菜式都好滿意,而且侍應都有禮貌,服務周到,有機會再

🥗藜麥芒果蟹肉牛油果沙律伴阿拉斯加皇帝腳蟹 $148

🐖燒西班牙黑毛豬五花腩伴芥末蜜糖青蘋果 $88

🍨焗蘋果卷配自家制雲呢拿雪糕 $68

🍹Dr.Kitty $66
友人叫既呢杯相對清新,帶水果清香味道似雜果賓治。

🍹Longan Grey $74
裡面有龍眼肉,好岩女仔滋潤一下,好睇又好飲。

整體黎講,所有菜式都好滿意,而且侍應都有禮貌,服務周到,有機會再帶朋友黎先得。
2018-05-27
2018-06-14 166 瀏覽
終於等到明天放假了,Happy Friday 當然要鬆一鬆啦朋友約左喺the right place餐廳位於尖沙咀寶勒巷,十分方便蟹肉牛油果沙律伴蟹腳呢個賣相精緻,有五層之多,面上鋪滿蟹肉、牛油果、芒果、沙律菜,最底層為藜麥蟹肉十分鮮味,五層一齊食,味道淸新又豐富蟹腳好有驚喜超級鮮,啖啖肉又juicy好想encoreMy Cup Of Tea熱酒用一個茶壺盛載著,酒杯裡面有條魚,賣相優雅店員介紹可先飲熱酒再飲涷的可能因為酒加熱後,gin 酒昧道香濃,加入green tea後,令到味道更有層次呢杯凍既味道又完全唔同,好淸新,酒精唔濃,飲落elderflower 香味出哂來正好中和熱酒酒精濃度烤德國咸豬手豬手好大隻,豬手皮脆卜卜,囗感似食緊薯片豬手唔肥,肉質好滑、唔駭又多汁,好好味
終於等到明天放假了,
Happy Friday 當然要鬆一鬆啦
朋友約左喺the right place
餐廳位於尖沙咀寶勒巷,十分方便

蟹肉牛油果沙律伴蟹腳
蟹肉十分鮮味,五層一齊食,味道淸新又豐富

蟹腳好有驚喜
超級鮮,啖啖肉又juicy
好想encore
My Cup Of Tea
熱酒用一個茶壺盛載著,酒杯裡面有條魚,賣相優雅

店員介紹可先飲熱酒再飲涷的

正好中和熱酒酒精濃度

My  Cup  of  Tea
烤德國咸豬手
豬手好大隻,豬手皮脆卜卜,囗感似食緊薯片
豬手唔肥,肉質好滑、唔駭又多汁,好好味

My  Cup  of  Tea
  • 烤德國豬手