2018-09-20 136 瀏覽
今日舊同學生日,選左這間西餐廳食晚飯慶祝,環境都唔錯, 適合吹水聚會的地方。避風塘麻辣雞全翼$88- 2隻堅好食,炸到卜卜脆,又啖啖肉,全翼都幾大隻Dr kitty $66 (happy hour )同學們都飲酒,自己唔飲酒就叫左杯非酒精飲品,好飲丫,荔枝味,甜甜地。避風塘蘿蔔糕 $78一定要叫,炸到香口,外面極脆,但一口咬落去裏面係(淋),好香,好好食the right place拼盤 $298(避風塘雞全翼,香草蒜茸牛油燒太平洋蠔,燒西班牙黑毛豬腩肉伴香芒莎莎, 脆炸軟殼蟹 ,黑松露菌醬燒粟米)我覺得尼個拼盤好抵食,$298有咁多款配搭。烤德國咸豬手 $228唔會太喊,皮好脆,但都容易切開 ,容易入口泰式燒原隻魷魚筒釀蝦膠$128尼個好特別,因為外面魷魚筒燒到好彈牙,但入面有軟綿綿的蝦膠。
避風塘麻辣雞全翼

避風塘麻辣雞全翼$88- 2隻

堅好食,炸到卜卜脆,又啖啖肉,全翼都幾大隻

Dr kitty

Dr kitty $66 (happy hour )

避風塘蘿蔔糕 $78

the right place拼盤 $298

我覺得尼個拼盤好抵食,$298有咁多款配搭。

烤德國咸豬手

烤德國咸豬手 $228
唔會太喊,皮好脆,但都容易切開 ,容易入口

泰式燒原隻魷魚筒釀蝦膠

烤德國咸豬手
泰式燒原隻魷魚筒釀蝦膠
  • Therightplace拼盤
  • Drkitty
約了一個很久不見既朋友聚一聚,時隔一兩年,大家思想如一,就係放假緊係要嘆番杯!選址尖沙咀區!這一帶近年開了很多酒吧類型的餐廳,提供各式各樣既西餐或小食天會提供很多酒既款式!最後我地二揀一,一致的選了位於寶勒巷既【The Right Place】,希望真係Right Place吧!不論由尖沙咀或尖東站走過來都差不多距望,非常易找,因為門外有開放式位置,劃了十餘個位子可能是方便一眾吸煙人士!而室內就冷氣開放!入面既氣氛都幾正,因為好像有種睇賽事熾熱既感覺。環境寛鬆,有時候會有特別燈效,但當晚是有有兩個大型投影熒幕播著一些音樂MV,沒有過於嘈吵,是輕鬆,Chill住坐既!裝潢算是新式型格,我們坐的位置,後面是窗戶望到的外面香港街景,挺有特色。而左手面就是一個大大的酒吧的調酒位置,好多特色飲品同Cocktail,有唔同嘅口味!店員亦好樂意向我們介紹邊款Cocktail或者野食適合自己!非常有耐性呢!【The Right Place】除了有好酒,更有好野食!翻開餐牌...食物款式多之餘又吸引,當然食物以西式為主,基本上沙拉、漢堡、意粉、小食這些都是必有的!侍應們非常親切有禮地再次介紹同落單!邊等

邊等邊傾計很快食物便到了...
避風塘蘿蔔糕$78
見到「避風塘」這三字被它吸引了,呢款係傳統Mix創新,因為落左薯片脆脆!蘿蔔糕份量係勁多,真係建議有三個人食先好叫,因為超飽肚!蘿蔔糕,外脆內軟,一路食一路噴煙...熱辣辣。
避風塘蘿蔔糕

設成方體容易入口,配上炸蒜茸+埋脆卜卜既薯片又幾夾!不過避風塘嘅香辣蓋過晒蘿蔔糕味道雖然炒到好香但辣味重了點...係惹味!但減少點辣度對蘿蔔糕本身既味便會出一點呢!

另一樣...避風塘軟殼蟹$98
對的!又是避風塘!因為真係好少食呢隻味,所以一人揀一款!

呢款用上中式點心蒸籠盛載,軟殼蟹有兩大隻,一隻切開兩件,岩晒每人一件,都幾有份量架!
避風塘軟殼蟹

呢度軟殼蟹用左原隻「真蟹 」去炸,食到啖啖蟹肉之餘仲好酥脆
又係用左中西合璧既元素,超香既椒鹽再加左薯片脆脆!唔惹味就假既!仲食到一絲絲蟹肉!呢個推介呀!

呢個時候我杯Mocktail上場啦
Right Place Tour $98
Right Place Tour

點了熱飲,因為少飲凍野!,佢既Mocktail用左中國茶杯,好得意又夠懷舊,飲落去飲得出香甜味,清清新新,因為加左蘋果同桃茶,所以解膩真係一流
好好飲!相信叫熱飲,呢杯會係Number No.1多人點吧!

巴馬臣芝士香蒜松露油薯條$78
好似都仲係食緊小食類!哈哈,呢個薯條真係食到我地停唔到!捧過來見到已經覺得好正!賣相名晒邪惡!點解?因為面頭的現刨芝士如雪花般散落在上!真係啖啖都食中巴馬臣芝士!
巴馬臣芝士香蒜松露油薯條

都係用蒸籠盛上,好多蒸籠係枱面幾可愛,呢個薯條炸得剛剛好,金黃色又夠香脆,但唔覺油膩
可能被巴馬臣芝士、蒜香及松露香蓋過了,松露味都特出的!食得好開心!用料確實是一絲不苟!不是求其堆砌有形無實呢!
巴馬臣芝士香蒜松露油薯條

朋友個杯Non Grand都到了!
Non Grand $108
呢杯野飲都係玩fusion咁,其實係薑汁豆漿,薑汁味好香
Non Grand
但你會感覺上飲到少少杏仁味...微甜、入口順滑、喝下去好舒服,仲有花膠,Mocktail變糖水
真係發覺呢度飲品都好有特式!很創新!
Non Grand

再上鮮蟹肉煙肉海膽汁扭捲粉伴海膽汁$188!
朋友因為海膽而點的這個扭捲粉,而我就讓了很多給她吃,賣相不錯,而面層有大量蟹肉煙肉同豐富海膽制的醬汁
鮮蟹肉煙肉海膽汁扭捲粉伴海膽汁

煙煙韌韌的扭捲粉好Creamy,每啖都食到蟹肉,扭捲粉其實好好食個口感!至於份量還好,可能我們點的小吃較多,所以都吃光了!但一人獨享是不可能得,Share食先食的晒呀!
鮮蟹肉煙肉海膽汁扭捲粉伴海膽汁

兩個人點了兩杯飲品,三個小吃,一個主食,好飽了,食物份量足,質素又好好,環境同氣氛都唔錯,最緊要坐得舒服,非常適合好友相聚!同時亦都係放工後食飯飲野既好去處。

有些朋友平日不常見,但需要她的時候總會及時在身邊出現,親愛的,謝謝你。💖
題外話/補充資料: 有同行朋友生日,餐廳會安排好似煙花型式既蠟燭, 全場燈光會變暗點點去配合!好正!好Warm啊!😍😍
2018-09-18 55 瀏覽
朋友突然話想搵個地方食個飯傾下計又有得飲酒既, 即刻就諗番起哩到... 之前黎過1次已然覺得環境好岩同朋友坐底傾下計食個飯, 飲杯酒咁傾下計, 真係好CHILL.. 而且哩到又有戶外既位置, 都好舒服~~雖然我地都冇叫到COCKTAIL, 但係哩到既COCKTAIL真係好有特色都好FUSION☺芝士薯條🍟.. 好抵食, 好大份~~ 2個人食都真係1定夠哂呀!!墨西哥芝士牛肉卷🌯.. 超香濃既牛肉味, 重點係佢配埋既牛油果醬同水牛芝士醬真係好MATCH好好食👍🏻👍🏻哩個真係1個好特別既飯呀, 係西班牙燴飯既做法, 但係材料又十分中式, 有金華火腿同咸蛋黃咖🤪🤪

2018-09-18 1559 瀏覽
星期五放工又與男朋友一起去拍下拖啦,與對的人一起去對的地方,真的是份外高興呢!光看menu的照片就口水直流啦!Drink menu的飲品也很有特色,有fusion的元素呀!Dr Kitty 此mocktail混合了荔枝、芒果及菠蘿多種水果,果味濃郁,甜甜地,顏色鮮豔,易入口,很適合女仔呢!The Tofu Pudding 這不是普通的豆腐花,上枱時侍應會將豆漿倒入桶內再蓋好蓋等豆腐花成形!吃下時有淡淡的酒香味,原來餐廳同時加入了whiskey,想不到中西fusion 帶來無限驚喜!魷魚西班牙辣肉腸燒南瓜咸蛋黃法邊豆意大利飯伴輕煎北海道帶子這是一個fusion 菜式,同樣層次十分豐富,蛋黃碎混入意大利飯中滲出淡淡咸香,令意大利飯更加軟棉!帶子外層煎成金黃色,內裡肉質幼嫩鮮甜!避風塘茄子🍆來飲酒當然要伴上下酒小吃啦!茄子炸成金黃色,在混合炸蒜、紅椒及薯片碎,很惹味又有口感!食唔停口呀!墨西哥波菜芝士卷酥皮包著菠菜及有濃濃的忌廉汁很是幼滑!在配上三種醬汁(牛油果、cream cheese &蕃茄)可吃到多種滋味!綠茶心太軟伴自家製紅桑子雪糕綠茶心太軟茶味濃郁,甜度適中!雪糕酸酸地,有淡淡的奶

光看menu的照片就口水直流啦!

Dr Kitty

The Tofu Pudding

魷魚西班牙辣肉腸燒南瓜咸蛋黃法邊豆意大利飯伴輕煎北海道帶子

避風塘茄子🍆

墨西哥波菜芝士卷

綠茶心太軟伴自家製紅桑子雪糕
綠茶心太軟茶味濃郁,甜度適中!雪糕酸酸地,有淡淡的奶香味,能中和飽肚的感覺呀!
環境空間感夠,下次再搵姊妹們一同來嘆一嘆吧!
  • Dr. Kitty
  • 墨西哥菠菜芝士卷
2018-09-17 82 瀏覽
低溫慢煮燒法國春雞釀鮑魚栗子及薩丁尼亞珍珠麵配薯條.一開始沒看清楚菜名 以為只是普通的燒春雞 但原來入面釀了很多東西😂 燒春雞肉質頗嫩 內裏釀了一隻小鮑魚/栗子/珍珠意粉 很豐富而且味道不錯!魷魚/西班牙辣肉腸/燒南瓜/咸蛋黃/法邊豆意大利飯配輕煎北海道帶子.煎帶子不會煎得過熟 帶子保持嫩嫩的 有鮮味! 意大利飯軟硬適中 醬汁混入了少許咸蛋黃 不會很怪 反而加添了點咸香😉 烤墨西哥或原條粟米.當晚最愛的菜式😍 烤粟米用上墨西哥香料 惹味十足 加上大量芝士碎和mayo 真的超上癮😝 店員還會幫助切好 不會吃得麻煩呢~
低溫慢煮燒法國春雞釀鮑魚栗子及薩丁尼亞珍珠麵配薯條.

烤墨西哥或原條粟米.
2018-09-17 164 瀏覽
成日行過寶勒巷都比呢間the right place吸引,覺得環境好chill 好relax,有個outdoor 少少bar枱比人飲下野,都想試左好耐。終於有次係尖沙咀搵野食,就走左入去。入面環境都幾好,有個大screen係到播外國mv,都幾有feel.食物主要以西式為主,burger,pasta,pizza呢d都走唔甩,但仲有一個menu係fusion 中式避風唐style,都幾得意。但係我地都係叫番西式野冇咁熱氣。美國安格斯牛肉芝士煙肉剪蛋漢堡,睇個樣都靚,塊angus beef 好厚好juicy,加埋個太陽蛋,一咬開d蛋汁就流晒出黎,比個包吸收晒,就算加埋煙肉個味道都唔會過咸,麵包亦係外脆內軟,唔會好dry,成件事都好juicy.墨西哥牛肉芝士卷佢會叫我地切幾多份,原來係因為如果自己切入面d肉就會爆晒出黎,我地叫佢切4份(4個人),但之後先後悔,應該再切細d咁就可以一口一件,唔會食到周圍係。佢個味道好好,入面牛肉加芝士配合得好好,炒得好香,加上外皮好香脆,點埋d sauce 好有味道。主菜有10oz 肉眼扒,size 都好巨型,絕對對得起呢個價錢,我地叫左medium其實都ok,

但係我地都係叫番西式野冇咁熱氣。
Beef  cheese  burger

Beef  taco

Rib  eye

主菜有10oz 肉眼扒,size 都好巨型,絕對對得起呢個價錢,我地叫左medium其實都ok,唔會太硬太難咬,最欣賞佢面個粒garlic butter,直頭係畫龍點睛,牛扒熱力溶左粒garlic butter,好香好香,牛肉再夾埋呢個sauce太好食👍🏻
Scallop  risotto

最後一個主菜就係帶子海膽意大利飯,全部都係我最愛,risotto米口感適中,保留左意大利飯應有嘅咬口,但又唔會話硬得太緊要,帶子都幾大粒,新鮮,混埋海膽risotto,啖啖都係味覺享受。
Non  grand

最後要講下佢地嘅飲品,cocktail mocktail都好特別,加入左好多中式元素,我叫左mocktail non grand,會係用一個燉盅,加左魚肚,薑片同豆漿,其實係似似緊一個中式糖水咁,味道幾好好易接受。
另外朋友叫左個cocktail叫my cup of tea,佢係有2杯,一杯凍一杯熱,但佢話酒精都幾重,唔係人人都handle到,飲少少都好快wing,所以都好考酒量呀。
Beef  cheese  burger
Beef  taco
Rib  eye
Scallop  risotto
Non  grand
2018-09-17 61 瀏覽
同朋友五個人係尖沙咀gathering 環境幾有格調 但坐得就麻麻地舒服 都幾逼下同音樂都比較大聲 所以可能朋友傾計就要大聲啲 播既歌都幾多唔同既genres 偏年輕化 同有個projector 播下啲MV但就有啲太光太閃如果坐太近個screen 都幾頭暈食物方面都係港西fusion 野幾特別 味道都幾好不過份量唔算太大 野飲選擇都特別 但麻麻地吸引 服務都算幾好 waiter同我地有講有笑又有加水 環境乾淨想試下新野都係唔錯既選擇
同朋友五個人係尖沙咀gathering
環境幾有格調 但坐得就麻麻地舒服 都幾逼下
同有個projector 播下啲MV
但就有啲太光太閃
如果坐太近個screen 都幾頭暈
食物方面都係港西fusion 野
幾特別 味道都幾好
不過份量唔算太大 野飲選擇都特別 但麻麻地吸引
服務都算幾好 waiter同我地有講有笑
又有加水 環境乾淨
想試下新野都係唔錯既選擇

2018-08-20
  • 燒西班牙黑毛豬五花腩伴芥末籽蜜糖青蘋果
2018-09-16 128 瀏覽
朋友係要見嘅約左好朋友黎飲返杯,解解悶間餐廳裝修得好特別正中有個大布幕播住mv,好有feel平時食飯,一定係揀左野食先揀野飲但今次竟然係野飲好吸引我地!揀左兩杯between your tea 同my cup of tea賣相真係好靚!Between your tea 同my cup of tea都是帶點茶味的cocktail不會太濃Between your tea是暖暖的喝的,酒味會因熱氣更突出一點My cup of tea 有一暖一冷,感覺特別,柚子味濃The right place 拼盤什麼也有,最喜歡是避風塘雞翼,香脆惹味黑毛豬也很好,不會肥膩帶子意大利飯甜甜的,南瓜很好味!意大利飯也很有水準!也吃得出鹹蛋黃的味道蟹肉扭捲粉感覺像吃著魚肉腸蕃茄味不算太濃放假來飲杯酒,聊聊天確是賞心樂事!
朋友係要見嘅
約左好朋友黎飲返杯,解解悶

間餐廳裝修得好特別
正中有個大布幕播住mv,好有feel

平時食飯,一定係揀左野食先揀野飲
但今次竟然係野飲好吸引我地!

Between  your  tea

賣相真係好靚!
都是帶點茶味的cocktail
不會太濃

My cup of tea 有一暖一冷,感覺特別,柚子味濃

The  right  place  拼盤

The right place 拼盤
什麼也有,最喜歡是避風塘雞翼,香脆惹味
黑毛豬也很好,不會肥膩

帶子意大利飯
甜甜的,南瓜很好味!
意大利飯也很有水準!
也吃得出鹹蛋黃的味道

蟹肉扭捲粉
感覺像吃著魚肉腸
蕃茄味不算太濃

放假來飲杯酒,聊聊天確是賞心樂事!
2018-09-13
Between  your  tea
The  right  place  拼盤
  • The  Right  Place  Platter
2018-09-14 104 瀏覽
今晚同同事收工打算去飲野 佢地話有間bar 幾正果然有驚喜 除左有d特色cocktile 仲有避風塘風味既小食 超配送酒避風塘魷魚鬚 一定要叫 超好食 好鬆脆 外脆內軟 好香口 有好多避風塘碎碎夾有pizza薯片 .惹味 而且最抵食而酒方面 我地叫左my cup of tea 係有酒味既茶 有凍有熱 一個價錢 兩種飲法仲有個特色菜 一定要試 係即撞豆腐花 係cocktile 一種 無記錯係加左Volka而佢唔係即到即食即撞完要預翻三個字先食得 而佢仲有好多意粉同Main 食飯直落飲野 不錯
今晚同同事收工打算去飲野

避風塘魷魚鬚
Tofu pudding
烤避風塘生蠔
2018-09-12 43 瀏覽
餐廳位置方便,喺k11附近。睇到個餐牌發覺都幾多選擇,不同國家既菜色都有。睇咗好耐,最後揀咗八爪魚鮮橙柚子羽甘藍沙律、墨西哥菠菜芝士卷、鮮帶子意大利飯。芝士卷非常好吃😋下次一定會再食。
2018-09-09
  • 墨西哥菠菜芝士卷
2018-09-12 29 瀏覽
位於尖沙咀嘅the point 位置都幾方便,佢係類似bar咁,環境暗暗地,播住唔同嘅音樂,最鍾意係佢有個screen,可以睇下MV,有feel!鮮蟹肉濃湯:本身想叫蠔湯,但係賣晒,所以就叫咗個蟹湯,呢個蟹湯好好飲,好濃嘅蟹味,中夾雜着一啲蟹肉,我哋都好鍾意。The right 拼盤:我哋叫咗個拼盤,因為好似可以食到唔同嘅小食,拼盤避風塘香雞全翼,香草蒜蓉牛油燒太平洋蠔,香芒莎莎黑毛豬腩肉,脆炸軟殼蟹同埋黑松露菌醬燒粟米。避風塘雞翼好惹味,啲雞肉都好入味,而且幾滑,相當唔錯。而個太平洋蠔都OK大隻,食落都好多汁。黑毛豬腩肉一啲都唔硬呀,配埋香芒莎莎,唔會覺得膩。避風塘炒蟹同埋醬燒燒粟米就相對普通,粟米無咩黑松露味。海鱸魚柳海虎大蝦蜆珍珠麵:第一次食珍珠面,覺得幾得意,佢係一細細粒,好似珍珠米咁,識落幾大牙,幾好味,佢嘅醬汁都調得非常好,有芝士味。而魚柳魚質幾滑。虎蝦就好彈牙。我地食完喱兩個菜都好飽 !另外,我地仲叫兩個cocktail !The tofu pudding :第一次見到係bar有豆腐花食,原來係Whisky豆腐花。一上枱waiter 就撞咗一碗奶白色嘅嘢落去豆腐花度,然後

鮮蟹肉濃湯:

The right 拼盤:

海鱸魚柳海虎大蝦蜆珍珠麵:

我地食完喱兩個菜都好飽 !

另外,我地仲叫兩個cocktail !

The tofu pudding :
第一次見到係bar有豆腐花食,原來係Whisky豆腐花。一上枱waiter 就撞咗一碗奶白色嘅嘢落去豆腐花度,然後焗大概10分鐘,先可以食,我估應該係whisky 。個豆腐花都幾滑, whisky味好濃,可惜我麻麻地飲Whisky,所以食唔晒。如果鍾意飲Whisky 嗰啲人應該會好鍾意食呢個豆腐花。

My cup of tea :
一凍一熱嘅cocktail 好得意,cocktail 好甜,我鍾意熱嘅!

2018-08-23
2018-09-12 29 瀏覽
阿媽話睇到小儀介紹依間野,d野食好吸引,咁岩今日有空,就帶阿媽黎試下,純粹睇門口呢,以為只係一間bar,入到黎就幾有feel,好彩早少少黎,過左陣都已經爆場,今日比較遺憾,阿媽想食既威士忌豆腐賣哂,黎到當然都要試d特色野my cup of tea一熱一冷,店員建議飲左熱先再飲冷,熱的未飲都聞到d茶味,飲個下,d酒氣好強,gin酒味茶味,幾種味都有,唔怪得飲完熱飲冷,好強的酒氣,飲番果汁多d既 cocktail中和一下right place tour有牛蒡,蘋果,桃黑茶,比普通的果茶有更多的味道,而且更濃,唔飲酒既岩哂芒果木瓜藜麥沙律拌蟹肉及阿拉斯加帝王蟹腳芒果的酸酸甜甜好開胃,仲有藜麥有咬口墊下肚,蟹肉增加更多味道避風塘軟殼蟹都估唔到幾大隻,都應該有一隻手掌大,而且炸得好鬆軟,雖然避風塘風味,但又唔算辣,係惹味risotto 好似比較招牌,味道幾好,咸蛋黃和南瓜比較出,帶子煎得幾香,食時仲有魷魚同辣肉腸,增加風味口感

right place tour

芒果木瓜藜麥沙律拌蟹肉及阿拉斯加帝王蟹腳

risotto
2018-09-11 31 瀏覽
避風塘軟殼蟹軟殼蟹用左原隻蟹去炸,食到啖啖蟹肉之餘仲脆卜卜,椒鹽配上薯片,配合番依到中西合壁既元素。日式照燒茄子安格斯牛肉芝士漢堡伴薯條漢堡比想像中大,要一口吃到全個係完全無可能,哈哈!誰可以一口吃到整個漢堡?沒人成功喇一定!安格斯牛肉做漢堡的確好有『品味』, 很香的牛味咬落去肉汁都流出來了,medium 熟度岩岩好!成件事高級哂😂😂😂漢堡加上茄子口感好特別,照燒汁令成個漢堡更香口更多了層滑溜溜的感覺, 過癮嘅!不過就油左d啦, 始終茄子吸油。燒西班牙黑毛豬五花腩伴芥末芥花籽蜜糖青蘋果五花腩真係都幾肥,罪惡感重到爆,但真係好香口,可以夾住青蘋果食就減減膩感。極體幾新鮮,不過第2 次就要考慮下。

日式照燒茄子安格斯牛肉芝士漢堡伴薯條

燒西班牙黑毛豬五花腩伴芥末芥花籽蜜糖青蘋果

2018-09-11 35 瀏覽
週日每人點一杯飲品,再點主餐牌食物就享有七折優惠。我們晚上八時前到達,趕得及happy hour時段。我點的這杯Dr. Kitty只需$68(正價是$88)。Mocktail荔枝味最明顯,並且加入了芒果糖漿、菠蘿汁和乳酪,所以帶點微酸,各味道取得了平衡,給它很高分數。沙律的鮮橙和柚子多汁唔酸,白腰豆也夠腍,羽衣甘籃新鮮,八爪魚則有點韌。黑漢堡夾了芝士、蕃茄、生菜、微辛的日式照燒茄子和美國安格斯牛肉,口感豐富。漢堡做得出色,越嚼越香。比利時窩夫焗得香脆,切時「咔咔」聲。自家製雪糕可選雲呢拿味或開心果味。我們選的雪糕也真有開心果仁,落足料。

漢堡做得出色,越嚼越香。

2018-09-08 52 瀏覽
想來The Right Place很久了,今天終於可以一嚐美食美酒。坐在餐廳裡闊落舒適的座椅,聽着爵士樂(在投映機大屏幕前,可看着爵士樂手在演奏),已經覺得很relaxed。餐廳的佈置也很有趣別緻,像置身於未來世界一位懷舊的人的家裡。有藝術感的室內設計。我們兩人點了以下食物:日式照燒茄子美國安格斯牛肉芝士漢堡伴薯條($128)是我吃過最好吃的漢堡!! 牛肉十分厚身juicy,配搭日式照燒茄子,口味出奇地配合,而且很美味,不會覺得「漏」,如果來這餐廳,一定要試試!!避風塘椒鹽魷魚鬚($88)避風塘椒鹽混有有薯片碎,很特別,也很match。魷魚鬚炸得很香,一口接一口,不願停手!!烤德國鹹豬手($228)大大份,外面脆卜卜,內裡又嫩又滑,好好吃,仲要係熱辣辣上菜,很有誠意!!!另外點了兩杯特色cocktail:Local Fashion ($138)主要有Rum, Whiskey, Dried Longan, Ginger &Orange Peel。Cocktail有龍眼肉、紅棗,好養生!My Cup of Tea ($148)賣相好吸引,主要有Homemade Tea Infused Gi

我們兩人點了以下食物:

日式照燒茄子美國安格斯牛肉芝士漢堡伴薯條($128)

避風塘椒鹽魷魚鬚($88)

烤德國鹹豬手($228)

另外點了兩杯特色cocktail:

Local Fashion ($138)

My Cup of Tea ($148)

賣相好吸引,主要有Homemade Tea Infused Gin, Yoghurt, Elderflower Liqueur, Elderflower Syrup, Apple Juice, Green Tea Syrup。酒+茶的概念,很特別,好喝!

總的來說,這餐廳水平高,值得品嚐!
2018-08-19