2018-11-21 40 瀏覽
今日去左將軍澳行街,午餐約左mama食飯!佢好鐘意食西餐,特別鐘意食pizza,我地就去左The Point!將軍澳新分店,環境好大好靚,比其他分店人流少啲,多一份寧靜!我地先叫一杯mocktails,由士多啤梨和雲喱拿雪糕組成既飲品,入口香甜士多啤梨香味,加上幼滑雪糕,味道濃郁香滑,冰感重,好清熱!烤南瓜黑松露沙律,大大件南瓜,伴上黑松露醬,菌味重又濃郁,而且南瓜好香甜呀!醋汁沙律夠哂開胃!pizza叫左Forest,有野菌、烤薯仔片、火箭菜、蒜頭和黑松露忌廉醬等等,vegetarian pizza,味道完全唔單調,菌味重又濃,入口好香好滋味,芝士拉絲度極高,批底香脆夠薄唔膩!pasta叫左香草蕃茄醬海鮮意粉,蕃茄味道濃香,意粉掛上濃濃醬汁,加上豐富海鮮,有青口、蜆、大虎蝦、三文魚和魷魚,賣相又靚好吸引呀!媽媽食得好開心!